Thursday, May 19, 2016

TRANSBELLA SOFT LAUNCH @ Teh Tarik Place, The Mines


Ya Allah da lama giler tak tengok blog sendiri.. 

3taon dah rupanya tak berblog, rindu jugak kadang nak berblog tapi masa takder tambah pulak MALAS lebih menguasai diri ^_^ Nielah jadinya.. Last update pasal anak dara tu masa umur setahun lebih sekarang dah 4taon dah dia.. Makin banyak sangat kerenah, baran kepala angin sebiji mak dia........................Eh ^'_^
 
Ada lagi ke yang kenal makcik erk??tak kisahla lau tak kenal pun sebab makcik memang bukan retis pun..Tengok mulala merapu jer nak citer lain mesti meleret jadi lain tau.. Okla sebenarnya nak citer benda excited tu pasal sanggup berblog balik..Lau tidak memang tak tahula taon bile lagi nak start blog balik..

Ni festime tau pergi event cenggini..Sebelum nie penahla jugak pergi event tapi takdelah sebest macam event yang satu nie..Dahla tema warna memang faveret kaler anak dara yang diva tu PURPLE kaler ok..Nampak sweet plak makcik pakai kaler fefel tu bersalut shawl kaler mint..Terserlah keayuan gitu..

Ok ok dah jangan merapu lebih sangat..Event nie kak mimy yang ajak pergi..Dia kan suka ajak makcik pergi merayap ni..Saper tak kenal kak mimy kan blogger famos amos gitew..Memula dia ajak suruh teman jer sekali dah sampai sana dia paksa pulak aku berblog balik..Aduhai ni yang letih, nak suruh berblog balik password pun lupa [-_-] Tapi sebabkan event ni best happening menarik kebabom tak pasal makcik gigih jugak ingat balik password..maka terhasil la entry selepas 3taon..hihi


Event yang aku pergi nie adalah Transbella Soft Launch berlangsung pada 23 April 2016 bertempat di Teh Tarik Place, The Mines..Apa Transbella tu nanti aku citer detail ok sekarang nak letak gambar banyak-banyak masa event berlangsung..Tema kaler PURPLE ok, ai like (^_^)


​​Cam biasalah kan sume nya sawan bergambar..Amboi kemain masing-masing posing..Event belom start mohler kita bergambar puas-puas..hihi


Mujur dapat jugak bergambar dengan Founder produk Transbella ni, Kak Anny Ariffin dan orang kuat majlis sapa tak kenal kan blogger terkenal yang jugak co-founder, kak suraya sulatin..
Festime jumpa kak sue ni takut dia sombong ke apa kan sekali bila dah kenal masyallah best giler peramah macam dah kenal 10taon.. (@-@) 


Pengacara event nie siapa lagi kalau bukan Diva terkenal si Diva Azwan Ali..Ingat kan sombong tapi pergh sempoi habis tau Diva AA nie..Siap selfie bagai..


makcik pun poyo jugak nak selfie bujet cun.. Bole jadi duta Transbella tak lepas nie? agagagagga


Blog Ambassador kak sue bersama pengacara terkenal Diva AA.. 



​Sempat jugakla berselfie dengan Diva AA dan Blog Ambassador @ kakak cantik suraya sulatin.. Hover tau Diva AA tak habis dengan mulut itik..huhu 
Eh baru perasan gigi taring aku dengan kak sue samala..haha jgn mara ar


Sesi potong kek pun ada tau masa nie.. Founder Kak Anny Ariffin, Duta produk si Atita Haris yang tinngi bebenau orangnya, Blog Ambassador Kak sue dan Nas-t..


Cantik kan dorang.. Mintak-mintak sebelum raya cantik macam dorang lepas makan produk Transbella.. ^_^


Nak citer pasal produk best ni..Transgluta ialah produk putih..Bahan utama dia Glutathione memang sumber untuk memutihkan kulit dan juga Vitamin C..Transgluta ni supplement kecantikan yang selamat mampu merawat kulit muka dan seluruh badan...yang penting produk ini dijamin selamat dan halal..

Transbella pulak produk baru..Transbella ni supplement juga cuma beza nya Transgluta dalam bentuk pil dan telan dengan air...Transbella ni kunyah kunyah sedap makan..fungsi yang sama untuk memutihkan kulit tapiiiiiiiii Transbella ada collagen..


  
 

Transgluta and Transbella sama je function. Untuk memutihkan badan.. Bezanya Transgluta ni dalam dia ada Glutathione tapi dalam Transbella ada bahan lain yang sama fungsi pencerahan iaitu yeast extract, pearl powder, sakura extract, vitamin C and Collagen Trepeptide. Collagen Trepeptide ni paling power untuk whitening. Kalau rajin, pergi Google sendiri. Sama kesan dia macam glutathione. Gluta sejenis pil telan, Bella sejenis chew and rasa masam manis. Cara pengambilan sama. Ambik sebiji sehari sebelum breakfast, minum 8 gelas air sehari and elakkan caffiene.Untuk yang allergic dengan Collagen, boleh ambik Transgluta. 

Macam aku sebabkan allergic collagen jadi aku cuma amik Transgluta jer..sobssobs
Tapi kalau nak makan dua-dua sekali pun boleh..Transgluta makan pagi...Transbella makan malam..ikut suka la nak makan waktu bila...Nak makan dengan supplement lain pon ok, Cuma jarakkan pengambilan 2-4 jam. OK? Semuaaaaaaaaaa orang boleh makan Transgluta or Transbella. Breast feed mom pon boleh. Time period pon boleh makan. Dia takkan menganggu hormones. Untuk pregnant mom pulak,suggest ambik selepas kandungan 3 bulan.



Kat bawah ni Testimonial pengguna iaitu kak suraya sulatin sendiri dan Intan Dayana....


Lain kan muka kak sue sebelum dengan selepas mengamalkan Transgluta..Semakin cerah dan berseri..Tu yang aku nak supaya aku makin putih berseri di Hari Raya taon nie..


Intan nie aku perasan selalu ada dalam blog kak sue..Sebab dorang satu ofis..Tapi bila tengok Intan masa Soft Launch tu terkejut aku sebab muka dia lain sangat.. Dah semakin cerah ok..Ni buat mak lagi jeles..


​See...korang tengokla sendiri..Masa ni Intan bagi tahu rahsia dia jadi cantik camni sebab apa..Rupanya dia amalkan Transgluta ok..
Terus aku laju-laju beli lagi Transgluta sebab tu jer aku bole makan ikutkan Transbella pun aku nak makan jugak tapi sebabkan aku allergic collagen makanya sedar dirila khen!! 


So korang kalau ada yang berminat nak try dan jadi putih berseri raya nie bolela contact kak su..



Zenia Beauty sekarang ni tengah nak carik agent diseluruh Malaysia. Pada korang yang nak tambah pendapatan sehingga RM2,000.00 sebulan boleh la hubungi Suraya Sulatin (012-9184042) untuk tau macam mana nak jadik agent mereka dengan lebih lanjut. Dengar cerita, dua hari selepas pelancaran Transbella, sale mereka sampai RM20,000 hanya dalam tempoh dua hari! Memang ramai yang makin yakin dengan Transgluta and Transbella. Ni la masa yang sesuai untuk korang grab peluang ni and tambah duit poket, kan?
Harga Asal Transgluta ialah RM110.00, Promosi sekarang RM70.00 sahaja. Transbella pula harga asal ialah RM90.00 tetapi dijual dengan harga promosi RM80.00 sekotak. 


   atau bole jenguk sini;

FB : https://www.facebook.com/transgluta/Instagram : https://www.instagram.com/transglutaEmail : zenia.sales@gmail.comHotline : 013-6915915 / 019-3173715

​​






Blog Widget by LinkWithin