Wednesday, September 25, 2013

Suka Tengok Gambar Lama


Salam..Rabu sudah..

taktahu nak bagi tajuk apa sebenarnya kira bolela cenggitu takde tajuk tak best plak..

Arini lega cikit dah gaji bolela bayar apa yang patut..Dahla tak emmasal celcom pegi bar line aku tak pasal separuh nyawa aku ilang semalaman takbole nak ngedate tau..Tido awal langsung semalam frust tak bole nak join group mengkude~

Nie dah takde keje nak buat sajela godek-godek gambar lama tetiba tertengok gambar budak shotak nie..
Masa nie umur dia 8bulan..Tapi aku stil lagi tak berani nak mandikan dia dalam bilik air jadinya aku mandikan dia dalam bekas mandi nie depan bilik air..

Tapi masyallah nak bagi dia duduk diam punyalah suusah..Sebab dia suka main air jadinya kalau asal nak mandi mesti aku bersilat ngan dia nie tau..Tak geti langsung nak duduk diam..


Borak-borak santai ngan group mak-mak muda kat ofis kan aku citela pasal masalah nie sekali salah sorang member aku bagitahu idea nie..Dia suruh beli magnet yang bole lekat dekat tiles, so at least anak nanti ralitla nengoknya kan..

Aku tanya member aku mana nak beli dia kata dia beli online..Dia ckapa aku tak payahla beli sebab dia nak bagi present kat anak aku jadinya dia belikanla..Owh tq yer sahabat.

Yang ada design time tue cumala spongebob sekarang tak silap aku ada design lain selain spongebob kot sebab Geng Mengkuda ramai yang beli dekat ctmah.. [glamer ko tmah] [tokey GM nie]


So balik tue dengan tak sabarnya aku pun nak mandikan anak aku awal dari biasa..Sebelum nak mandi tue aku tampal dlu siap-siap..Benda nie senang jer nak tampal basahkan pastu tepekla tapi dengan syarat kena dekat dinding bertiles la lau simen biasa tak lekat kot. Ntahla tak try plak tampal kat simen..


Huish ralit nengok benda tue..Pelik dia apa plakla dekat dinding nie selalu aku mandi takde lak nengok kaler-kaler nie..Memula dia macam takut-takut gak macam gayat pun ada tapi dah lama cikit sibuk plak nak mencapainya.

Tak menahan nak capai bila dah dapat ngap masuk mulot.. [grrrr]


"Nie binatang apa la mama lekat nie..Macam-macam tau"..


"mama, wekkkkk..ingat yaya takut ke?soryla setakat span kuning dengan jelly pink nie takde hal la sekali yaya ngap dalam mulot kenyang.." -_-'


terlalu ralit punya pasal mandi yang sekejap jadi lama..Yelah dah dia sibuk nak mainla nak capaila aku nak mandikan dia susah..
Taknak pusing belakang taknak berdiri tue jadi lagi lambat..Belum lagi campur dia melalak dia taknak bangun nak main kocak-kocak air la telan air la sembur airla..huhu

Memang mencabarla mandikan dia bila masa dia tak pandai berdiri sendiri lagi..Tapi sekarang dah senang sebab dia dah pandai berdiri berjalan sendiri kan..Tapi peel lain plak sekarang nak mandi biasalah da besar kekonon..

Magnet nie ada lagi aku simpan tapi spongebob dengan patrick dah hilang tak tahu mana anak aku campak..nasib baik huruf-huruf ada sume lagi sayangla sebab orang hadiahkan..

Okla dah tak tahu nak citer apa..Tak geti nak sudahkan entry nie aku babai jelah erk..hihi

babai.

9 comments:

Cik Puan Rara said...

salah satu sebab x nk beli.kang lama pulak budak ni mandi~

S.n.Fariza said...

dh lekat kt bilik air.
suka anak i main.
hahahaha

Chekgu Azrine said...

Akk notis aish xsuka sgt air..haha..
So dok dlm blk air sat je..ahaha..
P/s: Akk dok area melati setapak sis..

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

m@m@yAyA said...

Mmg pn.bercinta nak angkat dia ngn bdan mliuk leruk xnk bgun..huhu

m@m@yAyA said...

Jgn kata ank jer suka mak pak pun tmpg suka skli kan..hihi

m@m@yAyA said...

A8sh xsuka air eh..jgn nti da bsr kak dia dok berejam lam blk air..masak cmtu..

m@m@yAyA said...

Ok..time kasih

Mimy Hamid said...

akak nak beli tp bilik air ku takde tiles nak tampal kat mana hoii

Blog Widget by LinkWithin