Thursday, September 12, 2013

Melawat Baby Baru Geng Gojes

Hathchummm~ Pergh berhabuk sungguh kat cini sampai terbersin jadinya..

Mood malas dah kembali menyerang, jadinya entry akan ada sebulan seklai takpun 2 3bulan sekali..huhu
Apa ada hal setakat blog suam-suam kuku bukan heran pown kan. -_-

Cerita raya non hado taon nie walaupun jadual baraan beraya penuh every wekend tapi sebab pagi raya buat spoil jadi malas nak update pasal raya.Lagipun tak da sape yang kisah pown. [....]

Tapi arini cuma nak citer pasal pergi melawat baby baru admin Gojes, Cikna. Best cikna dah dapat sepasang anak.Pasni bole tutup kilang jap lepas 3tahun bukak balik kilang.

2nd baby cikna nie gegurl tau.yeayeayea yaya dah ada kawan baru.Nama baby gurl nie best Rania Marissa. maksud ampun yer tak tahu pegila goggle apa maksudnya.Tapi maksud semestinya yang baik untuk anak kan. [teringin nak baby lagi bila bau RM nie]

Tapi tak dapat lepak lama sebabnya dahla pergi melawat baby lepas maghrib. Silap akula tak ingat langsung tak bape elokla melawat baby malam-malam nie tapi nasib baikla RM baik-baik saje.
Siap mama dia cakap dia tido lena tau lepas dapat kunjungan dari mama zura dia nie. @-@

Bukan apa sebabnya cikna ada bagitahu RM suka cam malam merengek tak selesa nak tido sebab kembung. Jadinya aku suruhla cikna tuam kan kat perot baby, bawah perot tekan ckit pastu tapak kaki sebab lau baby bertungku nie cam kita gakla akan jadi selesa. Cikna cakap lepas dia buat camtu kat baby terus baby kentut2 dan berak. Malam tue baby tido lena.

Aku dulu masa yaya memang mama aku buat camtu dari dia lahir sampai umor 5 ke 6bulan.jadi dia memang tak pernah ase xselesa even aku kan tak jaga makan sangat sepanjang bf kan dia sampai sekarang. -_-


Abang afiq nampak ada ciri abangla,bila suruh kiss dia kiss adik. Masa mula-mula aku nak dukung baby abang afiq marah dia jerit kat aku.Takut anty amik baby RM yer.

yaya orang suruh salam dia bantai kiss pp afiq sekali.hurm takpelah masa kecik bole yer adegan2 gini dah beso besok ko buat camni memang kena perhambatla ngan penyapu eh. [....] Amboi garangnya aku!!!

Okla nie jer nak citer. Taip panjang-panjang pown bukan ada yang baca nanti. {..........................}

Daaaa..harini dah Khamis keje sehari lagi pastu cuti 3ari.best2.jadual cuti 3ari pown da penuh nie.moh kita baraan lagi......................(@_@)


7 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

x ajak pon
menci...huhu

Mimy Hamid said...

cikna dah ada gombak eh...jom zura sabtu ni

erin said...

hoi aku baca la..hahaha

Umi Qi said...

Hahah lawak lah mama yaya nih...Umi Qi baca lah mama yaya...cerita lah lagi sonok baca kisah mama yaya jumpa baby rania nih...weeeeeee napa pi x ajak...huwaaa...sabtu nih baru nk terjah

~ NANA ~ said...

hahaha tak menahan si yaya tu kiss afiq...protective ek si abg afiq ni, takot la tu org amik adik dia

as ♥ Leenda said...

aku yg dok sekangkang kera ni pun tak sampai lagi umah ciknaa tu..sabtu ni lah tgk mcm mana..

yUmiE AzuRa said...

hoi pegi sorg2 xajak.gituuu le kn.prffftt:p
sbtu ni make sure pegi.huh

Blog Widget by LinkWithin