Wednesday, September 25, 2013

Cuti-cuti Avilion Port Dickson

Citer nie dah basi wei bulan 2 yang lepas masa cuti ari Wilayah..Tapi tetiba rajin nak citer plak,bukan apa nanti boring-boring boleh baca..Lagi satu rindu nak tengok ini budak masa dia molat sekarang dah selim melim.~

Aku pergi sini ari Sabtu balik ahad..kejap jer pun pergi saje nak intro pantai dekat budak nie lau lulus bole pergi lagi..Nak tahu lulus ke tak korang kenala baca sampai habis eh.

Lau aku nak pergi sini secara sendiri memang takla kan dahla tido jap jer dengan harga yang mahal tak berbaloi plak tapi sebab kawan aku dapat voucher jadi bolela merasa eh dari tak merasa langsung. tenkiu eh mamy aty.(@_@)


Gerak dari KL pun da lambat sebab papa yaya keje aritu..Dan tue yang buat aku tak sempat nak pergi besday party fayel..Xper fayel taon depan kitaorg tetamu yang awal eh!

Ini budak excitedla dapat jalan kan..renyah jap nak duduk depan jap nak duduk belakang letih aku tau.

"Apa tengok-tengok?" Geram lak nengok budak molat shotak nie..huhu


Nie bilik kitaorang. 822. Kalau tak aku amik yang water chalet jer sb nie pun dah mahal tapi mamy angkat yaya baik hati upgrade bilik kitaorg jadi premium water chalet sama dengan dorang..

Beza tau water chalet dengan premium water chalet nie.. Water chalet tak mengadap betul-betul laut kira akan mengadap dengan bilik yang lain kalau premium water chalet pulak mengadap laut..Tuelah beza antara water chalet dengan premium water chalet.


Bilik aku nie memang mengadap laut tapi nampak cikit water chalet yang depan tue sebab aku bahagian staright yang depan tue bahagian corner..

Seela kaki de gebus lelemak itu..Dah macam peknen 9bulan lak aku nengok kaki nie cam bengkak..huhu Bilala nak dapat kaki tirus mirus cam dulu balik?!!~


Hoila ini budak manyak hapy lor..Aku gayat bagi dia berdiri kat beranda tue takut dia amsuk celah-celah kayu kat beranda tue terjun ke bawah lak..

Hish jangan buat pasal..Dahla nak dapat susah budak nie hoi macam-macam cara buat sampai dapat..bear uchuk tak tinggal ok..untung sguh bear nie rata da ikut kitaorang jalan.


Nie view dari pintu masuk bilik kitaorang..Depan straight tue bilik mamy angkat yaya..


Masa nie dalam pukul 4 ke 5petang..jadi air surut lagi baru nak pasang balik..


Bilik mandi..Yaya sukala berkubang dalam nie sampai taknak bangun..huhu


Nie shower..open air gitew masa aku mandi nampakla kapal terbang atas tue..tak tahula dorang nampak ke tak aku tengah mandi..nasibla show free


Nie dari dalam bilik..Ada tingkap tengah-tengah antara bilik dengan bilik air..Jadinya kenala kunci kalau tak syok jer orang mandi kita boleh nengok free jer dari atas katil..haha

Kalau pergi anak beranak aku bolela buat tiger show nie pergi sekalai dengan family aku mampus pengsan dorang nengoknya..>oppsss!!!


Ala omel-omelnya anak mama nie pakai baju mandi..baju nie mamay dia yang belikan,mekacih mamy..
Nasib baikla muat tak besar tak kecik..Kemain ko dah bersediala tue nak pergi swimming..

Botol memang serasi dengan dia dari dulu hingga kini..Tak faham aku apa yang bestnya dengan botol-botol nie..Kadang sampai gadola nak amik botol dari dia.. [...]


Opssss!!!!!tak sengaja la plak..Gatal la tunggu dorang nie sume siap lama sangat yaya tengah syok garu mama amik gambar.Mama sabotaj yaya..huwarghhh

Takdela dia bukan tengah menggaru ke hapa cuma tangan letak kat ctu tak sempat angkat aku dah tangkap gambar dia..hihi


keadaan dalam bilik..Eh tue atuk la termasuk separuh badan dia..Atuk tengah rehat-rehat la konon penat drive walhal papa yaya yang drive tau..


View dari katil..


Nie nak kua petang tue beli pelampung dan nak bawak yaya mandi pool..Semangat sume orang tau..

Mesti dia seronok nak amndi pool sebab dia kan memang suka air..Korang nak tahu ke dia seronok ke tak? Meh nengok seterusnya yer..

v


v


v



hahaha niela rupanya..Melalak okey dari mula amsuk sampaila nak balik..Memula kemahen seronok gelak bagai sekali papa dia bawak jer cecah kaki lam pool nie dia punya melalak mak aihh satu garden nie bole dengar..

Dah dia melalak beria-ia mandi tak sampai 20minit pun okey tak larat nak dengar dia menangis jerit-jerit ma ma sian plak aku dengo nya..

Apalah adik nie semua dah comel lengkap baju renang pelampung snow cap bgai sekali bantai melalak plak..


Nie malam sebelum kua pergi makan..Kemain seronok dia kacau atuk kat bawah tue..Main cak-cakla guling-gulingla..


Nie nak keluar pergi makan..Tak makan kat dalam nie sebab voucher tue tak provide makan sekali..
Niela family kecik aku, sebab tue aku pergi mana-mana mesti nak bawak family kecik aku nie sekali..


Nie view dari lift..


Nie nak pergi ke entrace..depan tue kaunter masuk>~


Ececeh bangun pagi jer terus duduk kat beranda nie..Dahla dia yang tido paling lambat dia jugakla yang bangun paling awal.. [grrrr]
aku nak bangun lambat cikit pun tak bole dia asikla dok lepuk-lepuk muka ajak bangun.


Pemandangan private pantai Avilion..Masa nie belum hujan lagi tapi tak sampai 10minit berdiri ujan plak bole tahan gakla lebatnya..

Semalam cubaan mandi pool gagal kan,agak-agak korang cubaan mandi pantai lulus ke tak??Cer tengok...


Hurm GAGAL jugak..Dia bantai meraung sampai tak keluar suara nangis takut..Bukan nangis cikit-cikit sampaikan mak aku isau takut dia "menarik" time nangis tue..

Langsung dia taknak turun jangan kata turun nak pergi dekat cecah kaki kat air pun menangis macam hapa..Tambah plak ujan lebat gak aku bengang terus bawak dia balik bilik..

Yang dok kat pantai lagi family aku..Aku dengan papa dia terus balik bilik hilang mood nak mandi..

Tapi bila balik bilik dia dah ok papa dia keluar gak pergi lepas gian mandi pantai plak aku layanla budak ngade nie mandi dalam bilik saje..

Kemain lagi saampai taknak bangun..Bergado-gado aku dengan dia sampaila papa dia ngan family aku balik papa dia plak amik alih mandi dengan dia dalam bilik..


Sebelum balik bilik dapatla amik gambar pantai nie jer hah..Haihla anak nie macam-macam ragam..


Dah siap mandi sume..Tengah tunggu kitaorang kemas bersiap semua nak check-out.. Anak aku nie dari dalam hari lagi dah terserlah kesentilan tau..Mujur sekarang dah kurang cikit..


Rindunya time molat nie..


"Apa tengok-tengok?" mama dahla asik amik gambar jer.."


Nie masa nak check-out ada gamelan kot kat pondok tue..Kat cini ada persembahan tapi ikut timela pagi dengan petang sekali tak silap akula..Lupa plak


Sebelum gerak balik lepak dulu kat coffe house Avilion..Mamy yaya nak habiskan voucher yang tak jugak habisnya..huhu
 Tuela mamy angkat yaya..


Baju merah tuela suami mamy angkat yaya..Sibuk betuk uncle amin cari orang nak order makanan.. [ngehngehngeh]


Lupala nie kek free ke apa ntah..Sedap la jugak kek blackforest kot..


Alahai nampak betul keshotakan anak mama nie..Anak bapak nie sampai sekarang.. -_-'


Upacara pemotongan kek..Masa nie air belom sampai..
Papa yaya dia order air tembikai pastu dia bagi yaya sedut straw sebab dia kata anak tak pandai lagi..

Ko kata dia tak pandai sekali dia sedut hah hamek tersedak berkerut muka telan air tembikai..Bengang betul aku masa tue dengan apak dia..Dia mulala kan bila dah dapat benda baru ngadala nak jer takmo benti..

Lepak situ pun tak lama sebab ayah aku ajak pergi umah kawan dia dekat port dickson tue gak tapi jauh ke atasla dah nak sampai sempadan melaka pun..Kawan lama masa sebelum pencen..

Dah kenyang-kenyang makan kat umah kawan dia terus gerak balik KL,sampai umah dalam pkul 6 ke 7pm camtuela..


Lepas dari tue tak pernah lagi bawak yaya mandi pool ke laut ke..Ingat nak bawakla balik sebab sekarang dia dah besar dan dah faham kot pasal tempat-tempat nie..

teringin nak pergi Gold Coast Morib tapi ngenangkan apak dia susah cuti jadinya tak bolela nak plan sangat..Kalau apak dia free terjah sajela..
Lagipun dah lama tak cutu-cuti pantai nie..

Korang jangan muak eh tengok gambar..kutkan lagi banyak gambar tapi melampaula nak letak semua juling plak orang nak nengoknya..

Selamat Membaca yer..tenkiu kalau ada yang sudi baca..

ok bye.

9 comments:

Shasha Azmar said...

lama betul peraman kau ni zura..hahahaha..dah nak masuk oktober..

yUmiE AzuRa said...

iman dh lme aku x exposekn dgn pantai sbb dlu die adalah sgt geli oii dgn pasir pantai.siap bersihkn tapak kaki klu pijak pasir.haha
sekarang xtau le cmne.

Aty_Fared said...

kemain lama ooii...cuti hari wilayah dah berape bulan dah nih..hahaha...seb baik ar tak basi..ley simpan sebagai kenangan.. :)

Acik said...

Maaf, tumpang iklan ye. Untuk anak tersayang.

Jom ajarkan anak atau adik kebaikan menabung. Nanti gerenti dia akan pandai mengira wang juga.
Nak habiskan tabung ni .... Tinggal 4 saja lagi ... Jom grab!

http://anakkukiut.blogspot.com/2013/09/tabung-mesin-atm-mini.html

m@m@yAyA said...

Igt nak peram smp taon depan..huhu

m@m@yAyA said...

Haah sm la ngn yaya dlu cam geli pasir..eh dorg kan bff mstila pangai sm.

m@m@yAyA said...

Aku kan dok peram cite psl aqiqah yaya dah setahun lbeh da..aku sukala peram2 nie..hihi

SweetLikeWhat said...

akak cantiknye avillion PD ni!!!!ok nak usulkan cadangan ke asri..bahahahahaa..

Mimy Hamid said...

sebab ni la ko tak gi besday fayel kan..ok fine majuk....ahahahah...

Blog Widget by LinkWithin