Monday, September 23, 2013

Aktiviti Sepetang Bersama..

Monday bluessss!!!!~

Arini semangat nak datang keje sebabnya nak update pasal aktiviti petang semalam..Festime nie nak try n error bawak anak pegi playground..Kalau ok kita boleh teruskan aktiviti nie bila wekend kalau tak ok mohla kita window ukur soping complex sajala..huhu

Semalam petang lepas papa balik dari penang mulala anak dia xnak dok umah mengarok-ngarok nak ajak keluar..Jadinya papa dia ajak pergi Titiwangsa terus senang.Keluar umah pun dah lambat pkul 5.40pm sampai sana jalan jem aku ingatkan tak ramai sekali amik ko nak cari parking jer pun hampir 10minit campur jem nak masuk ke dalam dekat setengah jam jugakla.



Tapi takpelah demi anak aku redahkan jugakla..Padahal aku nie bukan jenis suka aktiviti outdoor gini,panasla konon nti habis kulit gelap padahal memang dah gelap..Apekah??
Sesuatu sungguh tau statement. -_-'.

Masa kat umah kemain beria anak dara nie dok usung beg dia ke hulu hilir tak sabar sangat nak pegi playgorund..Comel la plak anak mama bawak beg camtu.. [puji anak sdri]
Baju tue aku ingatkan besar nie mama long dia bagi balik dari sydney..Ada 3pasang tapi cam besalah aku nie kan solid molid sangat jadinya baju aku jer yang akan disimpan tak tahula sampai bila bole pakainya..


Masa sampai da kemahen teruja anak aku nie..Tambah plak dia nengok ramai kawan-kawan baya dia dok main bola la keta mainanla..Alahai aku memang tak terpk nak bawak mainan tue sume lepas nie bolela bawak sebab kesian kat dia dokla sebut ball ball pastu nak naik kete mainan orang lain..

Xper sayang papa dah janji pasni lau wekend cuaca elok kita pegi taman eh bole kua peluh lelemak tanje mama nie sekali kejo mengejo awak..~ ^-^


First mainan yang dia main gelongsor..Dah tersyokla tue main masa pegi umah daaliya..Tapi main gelongsor ulat nie dia takut cikit sebab macam dalam terowong kan tue dia tak gemar sangat..
Muka masam jer masa papa dia lepaskan dari atas aku tunggu kat bawah..

Yang bengangnya masa dia naik sendiri nak pergi ke dalam terowong tue ada budak laki umur dalam 7 8tahun kot bantai tolak anak aku nasib tak jatuh tersungkur..Geram aku tak pasal otomatik aku jerit marah budak tue suruh main elok-elok tak payah sampai nak tolak budak kecik kot!!!! Sume kat ctu pandang jer aku. Lantakla anak aku tue annti kalau jatuh ke jadi pape bukan korang nak tanggung..

Nie kita awasi tengok depan mata kalau tak pandang lepas sesaat agaknya dah tergolek molekla anak jadinya..Sabo jelah.


Dah puas main gelongsor bawak main jongkang jongket plak..Tah betul ke tak ejaan nie gasakla..huhu
nasib baik masa nie ada budak perempuan umur dalam 3 4tahun dok main sama jadinya takdelah penat aku nak kena tekan sekali..Kemahen dia suka wei..Pastu bila budak tue dah balik bantai nangis panggil "kakak kakak" nak ajak main lagi..

Alahai anak mama nie..Dah pandai sungguh nak bermain dengan kawan-kawan..Sebak lak ase anak aku dah makin besar..huwarghhhh

See anak bapak pakai baju sedondon mama jer yang out dari tema..huhu Takpelah tunggula kot ada keajaiban mama dapat balik berat 50++ kg balik.. -_-"


Hoila yang nie yang paling anak aku suka sekali..Paling lama dia main nie jelah nangis-nangis taknak bangun tau..Sejuk agaknya bila kena angin sepoi sepoi gitew..
Yang tukang buai apaknya la aku tukang amik gambar ngan video..hihi pada aku comel sungguh masa anak aku main buai nie..

Asikla papa dia soh duduk elok elok anak aku nie apa dia kisah tetapla dia dongak kepala sampai nak terputus plak aku nengoknya..

Eh sekali tengok anak aku masa nie dah macam anak Julia tau si QI yang ensem tue..Tapi anak aku nie version kulit sawo matangla lau Qi kulit putih gebu..Haihla anak bilala nak tumbuh rambut..

Dahla ada orang tu tegur anak aku ingat boy. Sebab anak aku sibuk teruja nak main bola sama ngan anak dia jadinya dia sohla anak dia bagi ball kat anak aku..Sekali aku cakap anak saya gurl terus dia senyum minta maaf..hurm takpelah dah biasa kena cenggini. -_-"


Last main apa ntah nama nie..kuda eh?keduk keduk..Sekali main beria enjut-enjut terantuk kat kepala keduk keduk  tue mujur tak berdarah mulot..Tue muka cam kepelikan jer..hahahaha


Anak aku nie cam kepochi jugak..Sibuk nak main sibuk jugakla nak pandang sekeliling..menci tau mesti nak ikut gak kejemahan mama dia..
Aku dah penat ajak papa dia rehat makan aiskrim plak..Lagipun dah nak maghrib kan tak bestla balik maghrib-maghrib nie nanti takut ada yang tak kena..


Dudukla kat tepi permainan tue sambil makan aiskrim..Anak aku nie beria nak makan sendiri tapi papa dia makan sampai da tinggal cikit baru nak bagi kat dia..Sekali bantai melalak taknak nak jugak yang banyak malas nak dengar bagi jelah baru makan sikit langsung jatuh ke bawah dia tak pegang kuat..
bagus jugak takdelah dia dapat makan banyak..Aku nie bukanla nak sangat bagi anak aku makan jajan nie lagi tapi setakat merasa bagi sikit bolela..

Tapi stil lagi cekedis cekedis gula coklat sume aku tak bagi..takut gigi dia rosak wei..Sayang gigi taknak jadi macam gigi mak dia..hancusssss!!!!!!!!!!~


Alolo comot-comotnya anak mama nie..Ya Allah comel sungguh anak mama nie eh..Gasakla puji sendiri dah takde orang nak puji anak kita kan baik kita sendiri puji walaupun ada yang muntah cakap anak aku xdala comel mana..hahaha nie aku meroyan sendiri eh xda kena mengena dengan yang hidup ataupun dah mati.

Ok da settle makan aiskrim makan buah tembikai mnum air masak mohla kita pulang..Tersangkut nak kua dari titiwangsa tue sejam hokey..Tak pasal sampai umah dekat 830pm..

Tapi best sebab dapat bawak anak explore dunia luar..Bagi dia berkawan hidup dalam kelompok ramai-ramai sebab aku taknak anak aku macam duduk dalam tempurung tak geti bergaul..

Ikutkan sekarang pun anak aku stil lagi tak pandai nak bermain dengan kawan-kawan sangat tapi takpelah slow-slow kita ajar..Aku tak suka pkasa anak nie.Biar dia buat sesuatu dengan minat dan cara dia sendiri.


Ok.Weekend ni papa dah janji nak pegi lagi tapi macam nak tukar la plak pegi tasik perdana pulak ke..Jom sape-sape nak join mohle kita berkelah yer mak-mak..pak-pak cam biasalah jaga anak yer mak-mak leh bergosip peluh gak tue..wootwoot~


okla babai......


ps/ Eh lupa plak malam semalam aku ada join GA tau dari blog aini.Tak tahula valid ke tak sebabnya lagi bape minit jer pun aku baru join..huwarghh harap valid dan menangla hadiah 1st..Aku memang nak setia balik makan Shaklee nie sebab Shaklee nie sesuai ngan aku start dari taon lepas aku makan yang set menyusu punya..Sekarang aku tengah makan Lecithin ngan Alfalfa nak bagi badan cergas dan sekali kot la boleh kurus..Dah tak larat sangat dengan berat sekarang apapun jadi malas nak buat..
Lau menang aku nak Lecitihin sebab serius best tau Lecithin nie buat aku punya pembuangan lawas sehari mesti 2/3x..cehh nie pun nak gtau ke..hahaha

Tapi kan kalau la set kecantikan trial tue murah nak sangat-sangat try..Lepas bersalin muka jadi terukla warna da xsekata jeragat pun banyak xilang-ilang..huhu

Ok aini harap nie mengikut syarat..kalau takde rezeki takpelah sila kua duit sendiri eh beli Shaklee.. -_-'

babai...daaaaaaaaaaaaa

24 comments:

erin said...

first time aku tengok ayah yaya ko tau..comel je sedondon anak beranak :)

Chekgu Azrine said...

Smart bapa anm bju sedondon..hehe..
Dah lama kot xbwk ank g playground kt ttwangsa..huhu

Cik Puan Rara said...

wahhh ramai join contest tu.knp rara tak tau pon.hehehe gud luck~

as ♥ Leenda said...

aku sllu pegi pepagi buta pukul 7 kalau nak ke titiwangsa ni..org takdelah ramai mana..pagi2 sejuk sikit angin sepoi2 bahasa..klu petang mmg penuh umat manusia..huhu..

Aty_Fared said...

Seronok betul yaya beraktiviti..lame giler aku tak ker titiwangsa nih..

~ NANA ~ said...

berdondon dondon gitu yaya dgn ayahnya...lawa! yaya nampak seronok sgt tu naik buai! esok ajak mama lagi yer yaya...

Umi Qi said...

Hebat papa ngan yaya sedondon pakai baju sama yeyyy...best kan luang masa lapang di titiwangsa...syoknya mama yaya... :)

SweetLikeWhat said...

comel anak beranak baju sama..
yaya tak takut pun naik buai..
hannah gayat..haha

Mimy Hamid said...

LAIN KALI PEGI ROGER AWAL...KITA GI KUL 4 PETANG...PASTU BAWA CAR MOTO BASIKAL SEMUA YEK...JANJI TAUUUUUUUUUUUUU

Nadt said...

bestnye baju sedondonnnn..

Shasha Azmar said...

happy family yo!!

m@m@yAyA said...

Bolela sha bila xda anasir yg kacau..hihi

m@m@yAyA said...

Tuelh tetiba ada idea nk geng gojes ada bju sedondon sng lau ada gathering leh cam..

m@m@yAyA said...

Amboi kak cam marah jer..caps lock xmenahan..
Ok nti plan awl kita bwk skli umhla kak sng xyah plh nak bwk mainan apa..huhu

m@m@yAyA said...

Akk pn igt dia gayat tapi silap tekaan ku kerna dia begitu teruja..
Siap namo trun ag..^-^'

m@m@yAyA said...

Mmg best julia..zura pn ni festime bwk dia tu pun idea papa dia hrp mama pnya idea soping complex saje..

m@m@yAyA said...

Hurm ank ngn apak jelh leh sedondon mama xleh join sb xmuat bju tue mngecut awl sgt..hihi

m@m@yAyA said...

Haah aty festime kan tu teruja lebeh..jom ar aty kita gathering taman lak pasni

m@m@yAyA said...

Mak aih awlnya korg bgun..aku mslhnya yaya bgun awl tp makpaknya bgun lmbt..acaner tu..huhu

m@m@yAyA said...

La rara xthu ke..sb aini mmg ada post kt group gojesla ari khms lg xsilap..
Xper2 pasni ne thu ada ag..
Tp kam wawa bento pn ngah wat GA gak psl bento2 nie..
Jom join!!

m@m@yAyA said...

Jom kak g ttwgsa lak gathering pasnu xpn tmn layang2..

m@m@yAyA said...

Apak dia pemalu kekdahnya..ko tgkla apak kering omaknya masyaallah..hihi
Tuelh smlm pn rmi tegur ank aku bju sm ngn apak dia sian aku ni cam org asing jer tau.sobss

Nurhayati said...

anak2 mmg seronok dapat gi playground. cuma kita sanggup tak sanggup je nak meredah panas berpleuh bagai tapi slalunya kita sanggup demi anak2kan. :)

m@m@yAyA said...

Mmg kak kuasa anak tu mmg xleh tanding..msti kta akn buat yg trbaik demi ank kan..

Blog Widget by LinkWithin