Friday, July 12, 2013

Sesi Menghabiskan Duit Yang Tak Berapa Nak Kencang

Alhamdulillah dah Jumaat..Masih bernafas lagi sehingga ke ari nie..
Ceh ayat kemain tak bole belah langsung..

Ai terpaksa jump citer pasal expo dulu dari cite pasal accident yang hari nie genap semniggu accident tue terjadi..[Gigih ko update yer lau pasal bab2 soping nie]

Hari nie 12hb-14hb Julai 2013 bertempat di Mid Valley berlangsungnya parenthood expo 2013..Kemain gigih aku sorang-sorang pergi sana tau dahla bulan puasa perut pulak dari pagi buat hal..
Tapi apa ada hal soping punya pasal hilang sume sakit tue..Terapi la orang kata..[hihi]

Sampai-sampai aku cam pelik cikitla sebab suasana tak macam sebelum nie..kalau sebelum nie toksah citerla kepdatan umatnya macam mana tapi kali nie rileks jer jalan satu booth ke satu booth tue..Takdala sampai nak berlaga punggung montok dada lebar dengan orang..fuhhh*


Aku pergi lunch hour tadi..maklomla pergi cepat balik cpeat boleh tidor pulak..perghh pakej tue* Habis nak watpe lagi bukan boleh makan pun jadi elokla aku tido..
Kepala aku pusing sebenarnya lepas pam susu pagi tadi tapi sanggup kutahan segalanya demi baby expo tau..Pening sebab dapat 8oz kot sekali pam pagi tadi..Syabas bete,hasil makan kurma dengan alfalfa kot..huhu



Aku masuk-masuk jer hall 3 ada nampak booth Combi dengan Friso..Sekali jalan depan cikit boleh plak kaki nie pergi berenti..Hah habisla mesti lari bujet aku sebab akan terjadi pembelian yang tidak dirancang..
Sebelah Combi ada booth jual toys ok..Ko paham tak toysssss!!
Memula nengok cneggitue jer sekali terpegang yang harga RM10 la RM20 la mulala tetiba cam parkinson..
Langsung stuck kat booth nie dekat 20minit..Tapi sebab xramai sangat orang jadi ko nak tengok pilih ramas pegang belek setiap satu toys tue lelama takde hal la..

Aku nie patkal la balik keje naik tren kalau tak aku da rembat toys yang besar-besar..susah plak aku fikir balik naik tren bwak barang besar beserta tuan besar..opsss  aku dah lama aim nak beli kitchen set tue tapi cini cam harga kurang murah kot sebab aku ada dapat yang lagi murah cikit..even beza rm10 tetap murah gak khen!*

Mmeula aku tak nak beli toys tue tapi tengok aku terpegang harga rm20 jer aku belikan jugakla untuk yaya..biasalah mak-mak nie kan perangai memang tak bole diramal..


Depan booth mainan nie booth pampers Huggies dengan susu Friso tak silap..Jadinya agak sesak cikitla sebab orang nak beli pampers kan..tapi tetap tak sesesak expo yang sebelum nie..

Agaknya sebab bulan puasa lepas tue plak expo nie buat tengah-tengah bulan kan jadi faham-faham jelah..Nie nak raya lagi banyak nak guna duit,tapi aku apa kesah takder duit nak raya aku korekla tabung buluh pecahkan tambung kucing..[ngeee] Burok sungguh perangai!



Antara booth yang ada Huggies, Combi, Medela, Pegion, Heinz, Fabulous Mom, Pureen, Mam eh banyak lagila..Nak sebut satu-satu baik aku buat entry khas pasal BOOTH APA YANG ADA DI BABY EXPO 12-14/7/2013..hah amik ko kemain Caps lock lagi..hahahahaha

jangan mare eh gurau saje..

Seronok betul bila dapat apa yang diidamkan..aku memang target kali nie nak beli dekat Pigeon, Mam dengan Heinz jer..Dah mamypoko tak masuk kan..ok gak jimat cikit duit..huhu
Heinz nie aku memang teruja kalau ada sebab bukan senang nak dapat..Kalau dekat pasaraya pun bukan sume ada..
Jadinya bila Heinz ada amsuk dekat baby expo aku tetiba naik syeikh mesti pergi walau apa terjadi..
Tapi aku takdala borong beria pun sebab aku sedar gaji lambat lagi jadi belanja harus berhemah yer..

Pureen berada di Hall 1 yer..berserta dengan Heinz..Kedai mainan murah di Hall 3 Pigeon dan Mam di Hall 2..Tue jelah yang aku ingat sebab tue jer yang aku pergi..
Eh ada satu booth tue jual kasut cantik-cantik gak..Tapi tak bole nak masuk sebab ramai gak orang..Tak pelah nanti kita tengok kat butik Guess ke Gap jelah eh nak..Ceh berlagak nak mam**s butik kunun..Ala kasila chance kan nak buat-buat berduit!!!*



Eh on the way nak balik jumpa simaskot nie depan pintu..Comel giler okeh maskot Huggies siap pakai pampers..Pampers belah belakang dah nak terbarai siap aku cam nampak montots dia lak..Alaamak batal puasa..Gigih aku kejar maskot nie nak amik gambar dia tau mujur dia bagi kerjasama..

Alahai bila tengok maskot nie mulala nak syahdu ingat anak..Lau anak aku tengok nie dia suka..Suka buli..
Aku nie dulu penakot giler dengan maskot ke bertopeng ke tapi sejak ada anak yang berani nie kenala aku pun berlagak berani..Kata supermom kan!!!* Superla sangat..


tetiba dari expo boleh plak terlajak pergi singgah Daiso pastu Carre4 plak..Aku pergi dengan kawan sebab kawan aku keje area Midvalley nie bestla dia..
Tue dia tak heran dah lau ab expo ke jcard sale berlagak hokey cakap,nyampah ai tau..

Eh aku baru tahu yang beli barang dekat care4 lagi murah dari Giant..Kawan aku tadi beli ikan siakap besar tau tapi bukan kira gram ke apa kira piece jer cam paper lak rm6 sajo..dahla besar gak ikan siakap tue,pastu beli ikan pari debab gak isinya pastu beli kentangla cili api rm0.90 jer tapi tak tahula bape gram kan sume total rm8.50 sajo..Korang bayangkan rm8.50 sajo siap bole dapat ikan siakap dengan pari,ubi kentang cili api bawang putih..Ish terkagum japla aku kat care4 tue..

Tapi kalau aku beli nak watpe plak kan..Dah kata duduk dengan mak jadinya sume mak da settle kan..Tinggal balik makan sajo..Buruk punya perangai anak!

Aku kan da masuk 3ari kita puasa tapi satu netry pun aku takder nak update lagi pasal lauk pauk berbuka bersahur..Teringin gak nak buat entry tapi bila dah nampak makanan langsung lupa ingatan pasal nak amik gambar yang aku ingat bila time sume dah habis jer habis camno tue..
Tak pelah nanti aku update terus pasal menu pagi raya la..kahkahkah keji betul baru puasa 3ari dah sibuk pasal raya..


Hasil sopingan arinie..Tak sangka aku bole behave berbelanja kali nie..Sebenarnya bukan bole behave tapi sebab bujet cukup untuk sampai gaji jer..cer kalau duit tue ada lebeh banyak memang aku sanggup dok expo tue sehari suntuk yang salu aku buat cam sebelum-sebelum nie.. [haha]

Okla rasanya cukupla karangan arinie..kepala da pusing balik nie..sanggup aku tak tido semata-mata nak buat entry expo nie..Harap korang bacala pastu komen tau,jagalah cikit hati aku nie lau tak nanti keje aku nak sentap jer pastu lari pergi bilik air nangis..huwarghhhh   Hover sangat citer ko, zura..

tatatata..wasalam

8 comments:

PinKy MoMMa said...

puasa puasa pun gigih nak kejar maskot..apa cer ni? hahaha lawak ok!

antara care4 dan tesco pulak..tesco lg murah..giant mmg mahal ler..

yUmiE AzuRa said...

ok stress tgk paper bag mam.
bye.




#hahaha spe yg sentap skrg ni??kihkih

erin said...

syabas ko tak tido zura sbb aku suka entry ni, ngape tak suruh maskot tu betulkan pampers dia..kang lagi ramai batal pose..hahaha

Mimy Hamid said...

mmg mak jemah sgt update nya details...rasa nak pegi tapiiiiiii ha panjang tapi pak cik megat tu kang muncung lagi...baru baik ni

~Lieza~ said...

Caya la mama Yaya...brjaya brbelanja secara berhemah gitteww... hehehe..

Zura@Iwan said...

time posa + tgh bln ada expo..
adeii..mmg budget tk de la kan..haha..

awat zura tk amik gmbr ngn maskot tu..kekeke...

With Julia said...

Tu diaaaaaaaa....hasil pancingan...bagus mama yaya nih...lg best kalo umi Qi dpt bergandingan sama sure meletops expo tuh kami kerjakan hahahahah..... :)

Aty_Fared said...

tah macamane aku boleh terlepas info expo nih..huwaaaa.....

Blog Widget by LinkWithin