Tuesday, July 16, 2013

Menggugat Keimanan Sungguh

Alhamdulillah da ari ke7 puasa..

Dan aku masih lagi tak tuang puasa yer even taon nie amat mencabar pulak puasa bila mengepam..Lemau letih lesu lapar haus aduhai sumenya adalah.Teruk betul cam budak kecik tapi tuelah hakikatnya..

Taon lepas elok jer puasa penuh takde masalah pown..Takkanla sebab puasa taon nie aku takde amik vitamin langsung tue buat aku letih..Hurmmm nampak sangat aku kena amik multivitamin untuk puasa taon nie..Mengada sungguh badan aku nie manja~

Macam biasala khen bila puasa jer nak raya mestila ada kuih muihla biskut raya kerepek raya bagai yang ditempah kan..Korang tak ke??
Eleh tak nak mengaku la tue.. ^_^

Aku salah sorang yang kemain berantu mengorder macam-macam..pantang ada yang jual mula la aku nak beli..Bukan apa aku kesian tau nengok yang menjual nie kalau tak der yang membeli..
Eh tapi jangan plak korang tahu kelemahan aku nie korang dah terpikir nak menjual kat aku,parah wei...Aku nie pantang lau orang buat muka sedih meniaga mulala aku nak beli sume kekadang tah pape jer pown..huhu



Taon nie aku takdelah memborong sangat-sangat pown..aku cuba membeli secara berhemah gitew~
Biskut raya kali nie aku beli sejenis jer..Eh tak silap 2jenis jer..Tengok nie sume sebab kesian punya pasal la langsung aku dah terbeli satu lagi..
Takpelah kita membantu mana yang mampu..Kalau banyak sangat kat umah nanti aku bawakla balik kampung khen..

Aku dah pesan awal-awal kat yang meniaga bagi segala mak nenek yang aku order tue dekat nak raya..Sekali hari nie aku dah dapat rempeyek yamg aku order..

Nie dia macam suruh aku beli lagi jer untuk raya plak sebab dah yang nie dia bagi masa awal puasa sure akan terluak gak yang nie..Bijak terlebeh plak yang meniaga nie tau, aku tolong dia dia kenakan aku balik..Huwarghhhhh

takdelah dia amik sume nie dari kampung..dia kata dia bawak ckit-ckit sebab pegi keje naik tren jadi kenalah bawak ckit-ckit nanti dah nak raya da setle..
Yelah pandai dia punya settle jer fikir habis aku punya terliur ni dia tak fikir lak!!!! Ko memang kijammm!!

Sedap woi rempeyek nie..aku terjatuh chenta masa dia bagi tester,dahla bagi tester sekeping besar tue xda nak patah-patah kecik-kecik bagi rasa..
sekali kau makan tergeget ikan bilis masin kot walalalala wei lagila aku suka..Aku nie hantu masin..
Terus aku order sebalang dan sepeket.{sepeket dapat esok]
Walaupun aku tak gemar kacang sebab bila makan kacang otomotik masa peod jer muka aku naik jerawat,hah rimass..

Tapi disebabkan kesedapan yang tak boleh dicakap jadi harusla kita mengorder terus..Nampak gayanya selamat jugak diakikah time buka petang karang nie.hukhuk
Dari start dapat atdi asikla aku tenungnya..hahahahaha burok sungguh perangai

eh eh Okla nak tido jap..rileks mata..

bye,assalammualaikum ..

8 comments:

CikNaa said...

alaaa.. tayang kerepek peberet daku zura nih! sedapnye..nak2 dia rangup je, tak sedar tangan dok ulang alik masuk balang.. hee..


same la ciknaa ni, org jual sibuk nauk beli.rase mcm kesian plak klu dia nege tak dpt sambutan..

Aty_Fared said...

sedapnyer..telan2 air liur dah aku nih...huhu..aku bab2 kuih raye slow sikit..selalu nak dekat2 raye baru tehegeh2 nak pikir..huhu...buat mase ni baru order kukis jer ngan wawa mak nyer naila tuh...

Adams Ayens said...

sis tengok pun nampak sodap..
mano boli..nk bole tak..?

With Julia said...

Mama yaya...sama lah kalo tgk ada org jual tp xd sapa nk beli rasa sayup je hati kan...at least sekurang-kurangnya kita beli bg dia ceria...hehehhe

Mimy Hamid said...

sebalang baper zura...jom pot luck rumah akak,...kita plan eh..ajak bebudak gombak gak

Zura@Iwan said...

sedapnya tempeyek tu zura...
dpt kat akak..mmg duk ulang tu le..hehe

~ NANA ~ said...

fav my mom ni! nanti nak bagitau dia kot2 dia nak...hehe

puan.mila said...

Sedapnya!! Kalau pos jauh xpecah ke?

Blog Widget by LinkWithin