Friday, June 14, 2013

Oh Manisnya..Manisnya Senyumanmu

Salam Jumaat~
Sekejap jer dah ari Jumaat, sekarang nie masa cepat betul bergerak..Yang tak bestnya tak terasa cuti tue tup2 dah ahad malam esok Isnin start balik keje..huhu

Petang-petang dah takde keje nie tengok album lama terpandang gambar-gambar yaya dari lahir sampaila dah setahun+ nie..
Perasan gamabr yaya yang aku amik banyak yang tak senyum..Oh anak awak nie janganla mewarisi mama yang susah nak senyum nie..huhu

Orang yang baru kenal aku mesti akan cakap aku sombong tapi hakikatnya bila aku dah kena regu barula tahu aku nie sombong ke idak!!~

Malas nak cite panjang-panjang bukan ada yang rajin nak baca pun aku nak sahre ckit gambar-gambar yang mana yaya senyum,sengeh,gelak etc..



Alahai anak mama,manisnya senyumanmu..Nie masa umo nak masuk 4bulan..Kat ofis aku,sehari lagi nak raya aku bawak pergi ofis..Aku malas nak cuti awal sebab ofis aku akan bagi cuti setengah hari kalau perayaan jatuh esoknya.. Ingatkan taon lepas takdapatla half day sebab raya jatuh ahad kan tapi terbaikla CEO bagi balik awal dah alang-alang ari tue Jumaat last keje mohle kita bawak tayang anak dekat ofis..huhu

Masa nie anak aku baik lagi..Mana geti nak nangis kuat ke apa..nangis pun slow jer bunyi,tapi jangan tanya sekarangla..!!~ Dia elok jer dok diam lam carseat dia , dengan bear bucuk dia(masa nie cantik wangi lg) elok jer dia tido, bangun hek nak nenen pastu sambung balik tido sampaila aku habis keje..Tak sangka plak aku nak amik gambar dia terus dia bagi senyuman ginie!!Pergh cair hati mak..


Nie masa raya dekat kedah..Belakang tue tokma kesayangan yaya..Nak pergi beraya nie,dia tahu nak jalan punya pasal tue pasal boleh bagi senyuman sentil gitew..Lau tak jangan harap nak senyum panas agaknya dok dalam rumah..Elok masuk kete bagi nenen, kena aircond tido la hobi dia..

hahaha kepala motak chin sebab mama tak sempat nak beli headband kaler yang sesuai..Pastu aku plak pergi masukkan tshirt dalam seluar budak ofis ingat anak sape ntah sebab nampak macam boy..huhu


alahai anak mama motaknya kepala kemain shining gitew..nie dekat rumah,dah besar kan dah pandaila taknak duduk dalam rumah nak suruh kita letak dia dalam stroler sambil menikmati udara luar..
Tue yang dia kemain galak lagi ketawa..Tak sangguip nengok kekilatan kepala anak aku tue!~


Ya Allah geramnya nengok dia senyum/ketawa sampai ternganga mulot..Anak aku memang susah dapat amik gambar dia rupa camni lau dapat tue maknanya dia memang happy sangatla tue..


manisnya kurma itue..Eh salah,manisnya senyumanmu..Ayu plak nengok yaya pakain tudung nie..Memula pakai muka terpaksa jer pastu tahu nak amik gambar terus senyum eh..ggood gurl baby~


Lau dapat jalan lagila dia bagi senyuman yang paling maximum menawan..Gambar nie aku pertaruhkan dalam contest,kalau ada rezeki alhamdulillah~


Sehari sebelum PRU13..Papa nak belanja makan luar,harusla muka bersinar seindah suria..Nampak putih plak anak aku time nie..Eh senang kata anak aku nie nampak cerah kalau pakai baju kaler kuning..
Ok sayang,pasni mama belikan yaya baju kaler kuning jer tau..huhu


"Comel tak?Kalah Kak Ton"..Tak sangka anak aku nie pandai merenyih..Aku pun tak dapat tengok nie live sebab nie masa besday dia..Dia dok beraksi depan OP,kemain eh..
Pandai gak anak aku posing,maklomla anak aku nie tak mesra camera sebab masa nagndung mak dia memang tak suka bergambo..
Lau ada rezeki pregnant nanti nak buat photoshootla..Dulu teringin tapi  sebab cam xda keinginan sangat tak buat pastu sekarang dah menyesal..

Anak korang memang jenis senang/suka senyum tak bila bergambar??


13 comments:

Mimy Hamid said...

yaya tak pernah sengeh ngan autie tau...nnt jumpa auntie senyum tau...geng abg fayel gak dia ni

Aty_Fared said...

heheh...tengok die sengeh2..aty pon sengeh2 gak..:)

icE said...

tiuttt..saya terjumpa blog awak ni..niceee blog

jemput ke blog saya!
Mak In Progress :)

Nurul Aziz said...

Anak saya muka jenis berkerutttt.. muka serius.. hahahaha.. muka bermasalah jee manjang.. hehehe...

Nurhayati said...

bila nak jumpa ngan yaya ni

amal said...

comel gmbr last yaya pakai tutu tu. sungguh2 sengih hehehe

MyBabyLane said...

Hi,

Feel free to browse Gymboree original clothes for baby girl and baby boy here http://mybabylane.blogspot.com/ ;)

m@m@yAyA said...

Haah kak leh geng ngn abg fayel ssa nk senyum ngn org..

m@m@yAyA said...

Sengeh berjemaah yer aty..hihi

m@m@yAyA said...

Ok..

m@m@yAyA said...

Pk mslh ngra tue..
Da bsr jd menteri lgla kerut sje 24/7..hihi

m@m@yAyA said...

Tuelh nti raya la..xpnh lg jmp akk kan knl da lm..

m@m@yAyA said...

Mmg ngade lau dgn org pndi bergmbr lau ngn mak sdri cam berperang nk soh tgkp gmbr..hihi

Blog Widget by LinkWithin