Thursday, April 18, 2013

Sambungan Nostalgia..Part 2

#Okla nanti aku sambung pegi klinik nak confirmkan betul ke tak aku peknen..

Nie sambungan Nostalgia..part 1
{entry nan ado gmbr eh}

Hari Rabu 07/09/2011 aku da mula start keje..Masa nie datang ofis wat muka cam biasa jer tapi dalam hati gundah gulana..
Aku takut lau pegi klinik nak confirmkn peknen sekali check upt tak peknen plak..Gile aku terus time tue..[huhu

Siap keje cikit-cikit dalam pukul 9am aku pergi klinik panel ofis aku la kan kat KL Sentral..
Masa nak isi form da mula gigil..Nurse tanya nak jumpa doc tuk apa,aku suara kuar ngan xkuar ckp nak confirmkan peknen ke tak..

tunggu lam 10minit nama aku kena panggil..masuk jumpa doc aku ase cam darah da xda kot..pucat lesi kaki gigil2 sampai doc tanya " are u really sick argh?" kahkahkah mesti teruk giler doc tengok muka aku time tue~

Doc suruh duduk then tanya aku sakit apa..aku cakap tak sakit tapi nak confirmkan peknen ke tidak..Dia tanyalah aku da check upt belom,aku cakap sudah pastu naik 2line..Then dia tanyala bila last peod ari 1st..

"when is ur 1st date last period?"

"hurm 29/07/2011, doc"..sore time nie ketar giler

"today is 07/09/2011..so bla bla bla bla.." aku tak ingat dialog da..

Dia cakap aku dalam 5weeks++ la time tue..Pastu dia cakap nak scan pun taknampa apa lagi sebab kecik..Jadi dia suruh aku datang balik lagi 2minggu dari tarikh 07/09/2011 tue..

Tapi aku tak puas hati gak tetap nak check upt lgi sekali..Dia kata lau ikutkan takde dalam procedur dorang dengan ofis aku..Tahla xfaham procedure apa la kan tapi dia tengok kesedihan muka aku last-last dia bagi gak aku check upt..{Lega}

Pagi tue memang tak makan apa lagi sebab nak bagi clear air kencing kan..Banyakla dapat sebab aku tahan dari umah lagi..[huhuhu] sory eh!!!

bawak masuk kat lab tinggalkan citu tunggu kat luar nanti doc panggil balik..mula la aku tak senang duduk lagi..tangan berpeluh cam nak banjirla~!

Sekali nurse panggil aku suruh shi shi balik sebab upt sebelum nie rosak doc tak sempat tengok dorang da buang test kit tue..[memang ci********* tau]

Camne nak kua air kencing lagi dah habis aku kuarkan sume tadi????
nurse panggil suh aku minum segelas air..{ek eleh ingat segelas cukup ke nak soh aku kencing balik lam masa bape minit jer} [gilak tul]

aku gagah gakla pegi shi shi balik..adalah dalam 20minit aku bertapa lam toilet nak bagi shi shi kua..akhirnya kua gakla tapi tak sampai bape titis..Jadila janji bole check,bukan salah aku salah nurse yang bengong tuela..

tunggu lam 5minit nurse soh masuk bilik doc..mak aihh berdebar giler babeng sampai tak tahu nak cakap cmnela..
aku da mula bayang buruk-buruk takut jadi lagi cam kes sebelum nie..[huhu]

aku masuk jer doc cam wat muka sedeh..hampeh tau doc nie dia psyco aku lak..

"confirm......u pregnant,congratulation"

"betul ke doc?u xwat lawak kn?"

"of cousela..yes u r pregnant lady now"..

aku leh menangis time tue gak..doc tepuk bahu aku tenangkan aku..sambil tue bagi pesanan soh aku jaga diri jangan wat keje berat-berat masa 1st trimester..
Dia gtaula dia akan bagi asid folid suruh makan untuk sebulan kot..tak ingatla~

Lepas beban batu caves atas kepala aku bila da confirmkan peknen ke tak..terus aku call laki aku bagitahu aku memang da peknen..pastu call mama lak~

~ ~ ~  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~  ~ ~ ~ 

Aku jadi fobia nak check aku pregnant ke tak sebab aku memang tak penah lewat peod dari tarikh bulan-bulan sebelum tau..
Cuma sekali dlu penah lewat masa bulan June taon 2010..Lewat seminggu sebab aku peod bulan may tue 02hb tau jadinya sebelum or 02/06 tue patutnya aku da peodla kan..

Bila da lewat aku confiden peknen..dengan bangga belila upt sekali check -ve..Check plak subuh esoknya stil lagi -ve..

Tue yang pegi klinik yang sama yang aku cnfirmkan peknen tue..doc check 2x pun stil lagi -ve..jadinya doc anggap aku memang xpeknen dan sebab aku xpeod mungkin tersumbat..Dia suggest soh aku bersama tengok cam mana lau tak datang lagi seminggu datang balik jumpa dia..

elok pas aku bersama esok paginya aku period..[huhu] robek hatiku!!
kijam sungguh tau peod nie wat aku menaruh harapan pelesu~

Sebab dari kes tuelah aku jadi fobia sangat nak check peknen ke tak masa tau lewat peod 2011 dlu..Nasib baik berhasil..

Hikmah banyak sangat sebab apa aku lambat peknen dan rezeki aku murah 2011 tue..
awal taon 2011 aku sah jawatan, mama ayah aku dapat pegi haji asben aku lak dapat naik pangkat ngan gaji lebeh ckit..

2011 jugakla aku berjaya pregnant secara natural tanpa apa-apa ubat..setelah 3tahun 6bulan aku berusaha nak ada baby..Ikutkan hujung taon tue lepas mak ayah aku balik dari haji aku nak proceed IUI tapi xsempat IUI aku da berjaya pregnant..


Aku tak pernah nak cite sangat pasal aku pregnant ke hapa sebab aku nak jaga hati member-member TTC yang lain..Aku taknak ada yang tersinggung or kecik ati..
sebabnya aku ada bff yang masih lagi berTTC sekarang sorang dah 5 taon sorang lagi 3taon..

eh okla stop sini jap..nak pergi lunch..pasni aku sambung sepanjang aku checkup eh..~
Jangan boring baca eh..[ada ke yang kisah] [huhu]


LoveAPRIL


10 comments:

Riana said...

Punya gembira sampai menangis..alhamdulilah baby pun da ada =)

CikNaa said...

bukan time tu pose ke zura?ciknaa dpt tau peknen 3,4 hari sebelum raye.. oh happy sungguh!

AzieFirdaus Kamarudin said...

alololo...jgn risau..ai x kecik ati punya la...lagi suka kalo bab2 ngandung nih...hihi..

m@m@yAyA said...

Riana

Tuelh alhamdulillah bsby da ads depan mata..teman gado, hihi

m@m@yAyA said...

Zura chck masa rya ke7..due zura patutnya 4 may tp kua 2mgu awl..xsbo la tu

m@m@yAyA said...

Ofkosla isau..

Aku xnk bff aku kcik ati ke apa..ni kn isu snsitf..

as ♥ Leenda said...

kann..kite pun ade kwn2 yg kawen dulu, tp belum ade rezeki nak ade anak..kadang tu mcm serba salah pun yer jugak klu nk update kt FB or blog..tp update jugak sbb niat nak share the happines tu kan..huhu..

SweetLikeWhat said...

sebak baca kak..perasaan orang yang berusaha nak anak ni lain sangat..setengah orang Allah cepat bagi rezeki lepas kawen terus lekat..yang macam kite diberi ujian dulu sebelum dapat..huhu..

Tapi perancangan Allah tu lebih baik..Dia bagi rezeki tu pada masa yang sangat sesuai untuk kita..

m@m@yAyA said...

Yer leenda..
Zura blog da lm tp ms2 lom pknem mls nk enterprame..

Bla pknen xupdate byk sgt sb bff zura xda rzki lg..nk gak jg hati dorg khen..

m@m@yAyA said...

Betul anez perancangan Allah tu pasti tp dengan cr apa kita diuji kita pn xthu kn..

Blog Widget by LinkWithin