Thursday, April 18, 2013

Nostalgia..Part 1

Salam Khamis..
Wow tak sangka cepatnya masa berjalan minggu nie,rasa sekejap sangat dah hari Khamis..huhu

Start hari nie sampaila hari Ahad akan jadi hari nostalgia untuk aku..Insyallah aku akan try update cite dari aku satrt peknen sampaila hari yaya lahir..~ [mintak-mintak mood aku tak ke laut]

Hurm dari mana nak mula eh? Rasa berdebar plak nak citer sebab pengalaman dulu menerjah kembali.. {chewah}

Aku memang tak jangka pun aku peknen time tue..Taon 2011 bulan September bertarikh 5hb ketika masih lagi umat Islam dalam mood beraya aku telah mengetest untuk kali yang ke berapa..
Biasalah orang TTC nie memang tak lari dari pregnancy test tue,kekadang sebulan sampai 4x aku test..Gile kan walhal da tahu memang baru lepas period tak pun period akan datang!~

Aku citer dari bulan Julai eh..Bulan Julai 2011 aku peod pada 29/07/2011 bersamaan ari Jumaat..Pastu kan 01/08/2011 kita start berpuasa tapi aku tak dapatla mula berpuasa sebab masih lagi peod..Peod aku habis ari Rabu 03/08/2011..

Dan selepas tue macam biasalah life aku..Tapi aku perasan aku cuma bersama dengan asben aku 3x jer bulan tue sebab lau bulan Posa aku memang malas cikit nak "manja-manja mesra-mesra" nie sebab nanti kena bangun subuh2 ari mandi wajib..[ayat agak tak bercover lau ase geli nak baca jangan baca]

Tapi bila lepas dah tahu aku peknen aku check masa bersama tue time subur ke hapa rupanya memang itu adalah time subur aku..

Jadinya aku puasalah macam biasa..Bila sampai ke 20hb ke atas aku da mula bersedia sebab akan tak puasa lagi sebab masa awal puasa aku da kena jadinya hujung puasa mesti kena lagi..

Tunggu punya tunggu tak gak datang sampaila da tarikh 29/08/2011 ari yang aku peod bulan Julai pun tak gak datangnya..Cuma aku perasan masa 25hb,26hb ngn 27hb aku ada kua brownish cikit jer tapi aku ingat peod jadinya aku adalah tidak puasa..[hihihi] [tak senonoh betul aku time tue]

Simptom nak peod tue aku da rasa start dari 25/08/2011 lagi..perot cramp, lenguh kaki, breast memang tak bole terlanggar ke hape memang sakit ase cam nak sepak jer sape yang terlanggar tue..Tapi salu diri sendirila  yang langgar pon takkan nak sepak gak kan?!!

Pastu 30/08/2011 kita kan RAYA!!!! yeay yeay raya..Eh satu lagi simptom kan aku kuat berpeluh..Malam raya pergi Jalan TAR sepanjang kat sana sampaila balik aku berpeluh beria-ia sampai laki aku pun tegur..Siap cakap aku nak gemuk lagi la tue..Caittttt!!!!!

Raya macam biasalah kan meriahla sebab turn aku time tue..[kihkihkih] {Gelak jahat}
Tapi yang aku perasan sangat-sangat raya taon tue aku laki bini memang ase letih ngantuk sangat..dari raya pertama sampaila aku balik kampung mak ayah aku balik KL balik aku laki bini memang asikla nak tido..

Yang lagi aku pelik sebab laki aku yang bukan kaki tido tue pun asal ada time free ke hape mesti nak tido saje..Aku tanya asal dia kuat tido,dia kata ntahla tapi dia ase letih sangat..

SO masin-masing wat cam biasa jelah..




Hari Sabtu 03/09/2011 asben aku balik sendiri kampung dia..AKu tak balik sebab ase malas sangat takde mood nak balik..
Aku gitau kat asben aku cakap tak sihat walhal aku malas nak balik sebab nanti kena bahan jer dari aku sakit hati baik aku tak balik..Laki aku ok tanpa rela la kan..

Aku cuti lagi sampai selasa..Ari Isnin 05/09/2011 aku ikut mama ayah aku pergi Giant nak beli barang cikit..Diam-diam aku masuk Watson beli pregnancy test,itulah kali pertama aku beli setelah setahun aku tak beli pregnancy test sebab laki aku marah membazir..Dia cakap lau ada rezeki adalah,jadi aku pun memnag da stop beli~

Mula-mula memang malas nak beli tapi hati nie ase lain sangat..Cam terdorong suruh belila belila,aku pun beli tanpa pengetahuan family aku..

Hati tak sabar sangat nak check nak tunggu keesokan pagi macam lambat sangat..Jadinya petang tue masa nak mandi pukul 6pm aku check sambil mandi berdebar-debar taknak tengok pun UPT tue..
Tapi tengok gak sekali......hah amik ko naik 2line..Masyallah!!!! Time tue aku ase cam Batu Caves dok atas kepala aku himpap sedebuk..Ase cam nak pengsan menangis aku tengok UPT tue..

Cool lagi time tue..Masa borak-borak ngan mak aku aku citelah pasal UPT tue..Tapi mak aku tak faham dia tanya lau naik 2line tue betul ke peknen..Yelah orang dulu mana tahu pasal upt-upt nie kan..



Aku gitau mak aku takpelah nanti pas Maghrib karang nak pegi klinik confirm..Sekali pegi klinik doc tak masuk lagi sebab ada hal aku malas nak tunggu lama aku cuma beli pregnancy test yang murah rm10 jer..

Balik umah test lagi masa tue da pkul 10pm stil lagi naik 2line..tapi line da samar la sebab da  kali ke berapa aku shi shi kan..



Aku nie punyala kemaruk ke hapa sanggup bangun subuh-subuh ari nak check kali ke3 plak..Aku takut sekali check da taknaik 2line..mungkin semalam tue propa jer lebeh..  [giler kan]
hah amik ko line lagi terang sebab 1st shi shi kan fresh lagi tue naik 2line terang lagi bersuluh.. [huhu]

Siang tue kua ngan family aku pergi mana ntah tak hengat,aku pergi Guardian plak diam-diam aku beli yang digital punya lak..Tak paus hati la kan~



Sekali check memang confirm aku peknen lam 5/6weeks berdasarkan arahan kat kotak pregnancy test digital~ Syukur sangat-sangat..

Laki aku balik dari kampung tiem tue..terus aku tunjuk dia cam blur apa kenbendanya yang aku tunjuk tue..Sekali dia tengok perkataan tue,sepuluh kali tanya betul ke..Aku cakap betul la takkan benda tue nak naik sendiri lak lau xda khen~

Laki aku bukan jenis romantic alih-alih cuma dia cakap "syukur alhamdulillah"..wateva la khen~ Dan dan tue ajak aku pergi check nak tengok baby da nampak lom~ Alahai la asben manala nak nampak kecik ag la..


#Okla nanti aku sambung pegi klinik nak confirmkan betul ke tak aku peknen..


LuvAPRIL

11 comments:

as ♥ Leenda said...

olollololo..mama yaya, sila sambung dengan kadar segera..heeheh..

m@m@yAyA said...

Leenda

Wah teruja mamayaya ada gak yg sudi nak bc..siap soh update lg tue, kihkihkih

Ok siap keje laju2 pastu smbung ok

Riana said...

moment terindahkan masa awal2 tau kita preggy..rasa nak melompat tinggi2..hehhehehee..cepat2 sambung ceriter..=)

erin said...

mamayaya..holoh seronoknye kan, rin dulu terketar2 kaki, rin test masa bulan puasa, sbb period delay

m@m@yAyA said...

Mmg riana..

Lau bole nak umum satu dunia yg pknen kn..hihi

m@m@yAyA said...

Mmg rin gigil satu badan ms nak check pastu lak naik 2line..
Zura chck raya ke7..hihi

SweetLikeWhat said...

haha..bab batu caves jatuh atas kepala tu lawak la kak..

anis pun peknen kan Hannah dekat 2 tahun kawen..

memang bila tau peknen tuh..Ya Allah tuhan jer tahu perasaan tu camne..bahagia sangat..

Mimy Hamid said...

sweet giiler la...rezeki tu....simpotom dh rasa...sampai 3x ko test heheeh..sama la dulu akak pun 5x test sebab tak percaya...ada kes member test pakai upt pegi jumpa doc xjadi apa cer

Mimy Hamid said...

sweet giiler la...rezeki tu....simpotom dh rasa...sampai 3x ko test heheeh..sama la dulu akak pun 5x test sebab tak percaya...ada kes member test pakai upt pegi jumpa doc xjadi apa cer

m@m@yAyA said...

Owh anis pn lmbt eh..

Mmg kn perasaan tu xleh nk ckp acaner bla dpt thu peknen..

m@m@yAyA said...

Betul tue kak..

Sb zura dlu pnh lewat peod semgu bla chck -ve pegi klinik pn doc check pn -ve..doc kta mgkn tersumbat, sia soh bsma ..elok pas bersama esknya peod..frust giler

Sb tu bla lg skli lwt peod smp smgu tp tkut nak chck tkut jd cam sblm tue..fobia

Blog Widget by LinkWithin