Monday, April 29, 2013

Masih Ada Rezeki Lagi

Hye Monday,Hye peeps!!!~

Alhamdulillah masih bernafas lagi arini..Masih lagi dapat menikmati kehidupan yang ada sekarang..
Mak aihh lain jer bunyi eh..Maklomla mood "bulan mengambang" memang jadi cenggini~ [heheheh]

Sekarang nak update blog memangla kena time ari keje lau tak sibuk sebabnya kat uma ada pc tapi sebab mood malas nak on off jadi cengginila..Nak update pakai tab ampun jariku tak muat nak tekan no. yang halus mulus tue..pakai henfon lagi ada yang jadi mangsa amukan ke dinding jadinya bertabahla kita menunggu ari Isnin yer untuk ngedate blog~ [huhu]

Mood nak sangat update pasal besday yaya tapi kena tunggu gambar dari OP jadi kenalah bersabar..Karang dok asik nanya jer karang ada yang kena tengking!~


Rezeki pagi ni sekali pam 8oz~

Nak cite pasal gambar kat atas la..Barula masuk tajuk kan,sebab aku nie suka gak buat tajuk lain citer jadi lain..Adalah lebeh baik kita terus ke citer berdasarkan tajuk eh!~

Alhamdulillah pagi nie masih ada lagi rezeki yaya walaupun sudah hampir 6bulan aku pam stok arini untuk esok..Jadi stok kurang sebab bila yaya da mula makan kot,agaknyala aku main agak-agak jer..

Pagi nie tak sangka plak sekali pam dapat banyak nie..Kalau tak sebelum nie nak dapatkan lebeh 5oz sekali pam hazab ok!!!! Sebabkan stok da kurang aku kat ofis da mula balik pam 3x..lau untung lebeh dapatla bawak balik hasil lebeh dari 15oz kalau hasil tak baik penah bawak balik 9oz jer tau walaupun 3x pam~

Hari-hari aku usung beg hitam itu menawan pergi ofis tau..sampaikan ada gak yang tany asal aku bawak 2beg besar-besar plak tue plus tuan pun besar..
Demi anakla aku sanggup jer usung tau..Agaknya kalau lepas nie da tak usung mesti aku ase kekok!


Aku bersyukur sangat sebab aku berjaya fully breastfeed yaya selama setahun tanpa bantuan susu formula..Walaupun dulu aku takdala tanam azam sangat nak fully breastfeed anak tapi da memang rezeki yaya dan atas bantuan yaya jugakla aku berjaya tunaikan hak yaya!~

So pada mommies or bakal mommies yang berazam nak breastfeedkan anak, aku ucapkan SELAMAT BERJAYA eh..Usaha tangga kejayaan,jangan cepat putus asa tau~
Walaupun perjalanan aku masih panjang lagi untuk mencapai target 2tahun susukan yaya aku harap sangat aku berjaya..Insyallah~


Tapi baru-baru nie aku ada gak bagi yaya try minum susu formula sebab masa tue stok memang takde langsung..Minumla jugak walaupun dia buat muka pelik,tapi nak habiskan 2oz pun amik masa sejam~
Maafkan mama yer sayang,mama terpaksa sebab mama taknak yaya berlapar..[sobsobsob]

Mulai arini mama akan usaha lagi gigih yer..tak pelah mama gemuk ke, tak cantik ke,t***k meloyot ke janji mama tak nafikan hak yaya yang Allah swt bagi pada mama..Sentap gak bila orang tegur aku gemuk,da tak cantek!!!!!!*


eh okla taknak cedey-cedey moh kita sambung korje..cepatla esok sebab Rabu cuti besh bole gado-gado manja dengan yaya lagi...Daaaaa~


LoveAPRIL


13 comments:

With Julia said...

Bagus mama yaya....go mommy go! Utk hak anak...mama yaya mampu taw....sonok tgk susu ibu...

Mimy Hamid said...

anak kedua mmg akan ku pastikan fully bf....suka bf...suka sgtttttttttttt...

Fizah said...

caiyokkk mama...! ;D

hayati hashim said...

alhamdulilah..
bab gemok tu, biarlah org nak kata.. haha. walaupun kita sndiri rsa x best sbb aligment badan dah lari laju laju, kita kena juga pulun makan demi susu anak. bertabahlah!! hihi

Nurhayati said...

anak didahulukan :)
esok dah besar
pandai la kita nak slim balik.

Nadt said...

Sekrg da xkisah nk gemuk ke apa ke yg pntg anak diutamakn. Seb baik gak kat opis nad memg terdedah bab2 bf ni so ada semangat la sket. Kwn opis yg lelaki pun da faham yg bwk beg lebih tu beg 'gajet' la tu.huhu..

m@m@yAyA said...

Insyallah julia..

Usaha selagi mampu nie..hihi

m@m@yAyA said...

Insyallah kak mudah2an lps ni kita bole lg bf ank..

m@m@yAyA said...

Caiyokk caiyokk!!

m@m@yAyA said...

Betul tu mmg terasa gak bla bdan da naik nie sume bju xmuat..
Tp tuelh bla nk mkn ckit suau pn jd ckitla kuanya..

m@m@yAyA said...

Betul kak, anak didahulukan;)

Teringin gak nak slim balik nie..huju

m@m@yAyA said...

Sm nadt..kt ofis ni skrg da leh trime bf2 nie..
Jiran meja sblh zura lelaki dia pn da fhm kekdg siap igtkn kita da pam ke blom..hihi

Unknown said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI - >>>>KELIK DI SINI <<<<<

Blog Widget by LinkWithin