Tuesday, April 9, 2013

Gathering Gojes Blogger Supermom & Baby

Fuhh lega dah settle meeting..Baru bole bernapas dengan lega~
Barula aman nak update blog..[ngehngehngeh]

Menggigil badan nie dari semalam nak update pasal Gathering Gojes Blogger Supermom & Baby asikla xdapat sebab nak kena wat report tuk meeting arini..
Sekarang sudah free yahuuuu..Marila kita mengupdate citer ini panjang berjela~

Akhirnya dapat gak aku join Gathering Gojes Blogger Supermom & Baby Ahad lepas..Gathering nie dekat Kidzoona AEON Setiawangsa..Walaupun laki aku keje xkira nak pergi jugak..

Ada citer lawak sebelum nak pergi tue..Pagi tue ada aku mesej kak mimy tanya dia pergie ke tak,lau pergi aku nak tumpang sebab laki aku kena kerje..Kak mimy cakap ok jer nak tumpang pastu masing-masing pun diam~

Aku tunggu sampai la pkul 11am kak mimy tak sampai gak..kak mimy wasap aku tanya jadi ke tak pergi,aku kata jadi tengah tunggu dia jer..
Sekali pkul 1130am dapat mesej kak mimy lagi "zura katner?fayel da mengamuk nie"..Terus aku call

"Akak zura kat uma,tunggu akkla.."
"Eh la yeke,owh nak akk amikla eh ingat zura datang umah akk kita pergi sekali.."

kahkahkahkahkahkahkahkah

Rupanya masing-masing salah fahamla..Sudahnya aku cakap takpelah aku pergi sendiri jumpa kat sana jer..masa tue da pkul 12pm pown[sory jnji melayu cmnila]
Nasib baik laki aku balik time tue nak amik barang tertinggal jadinya aku minta tolong dia antakan aku kat sana~Lega satu hal..



Sebelum sampai ciknaa da kol tanya kat mana..Aku kata baru nak kuar,dia plak baru jer sampai..
Bila aku sampai jumpa alahai sape nama erk xingatla,aku ingat nama baby dia sofea jer..[Sory sebab ai nie memang ada masalah short memory tambah-tambah ag pas beranak nie]

Dapatla amik gambar dengan sebahagian mommies,katanya ada yang da balik..yelah janji pukul 11am tapi aku jer da sampai pkul 12pm..maaf yer mommies sekalian~


Masa nie ada yang da balik,ada yang tengah mengejar anak..Xdapat amik gambar ngan sume mommies yang ada..Aku pun xdapat nak amik banyak gambar sebab mana nak kejarkan yaya lagi,nak pegang hp ag..
Nak tercicir punggung berlemak nie bangun duduk tau..[huhu]


Kesian anak aku nie..Ada kejakunan cikit nak berkawan maklomla dok umah ada bape kerat jer,kira nie baru pestime aku bawak anak aku bersosial..~ ok sayang mama janji pasni mama akan kerap bawak yaya bersosial yer supaya yaya tahu yang yaya perlu berkawan~


Aku ada maik video masa anak aku main kuda nie..sebak dada aku tengok video tue,sebab tak sangka pandai anak aku main sendiri..#niemakyanglorat
Cute betul dia dok gerakkan kuda tue sendiri sambil gelak..kiranya dia tahula yang kuda tue perlu dimain cara camne..~[haihla anak cepatnya awak besar] Jangan cepat sangat besar nak nanti mama da kena kua belanja nak wat kenduri kawen awak plak..{hover mak ko}


Dapat amik gambar yaya dengan kawan-kawan dia xbanyak pown..Susah nak handle anak lau berdua jer..Nie yaya dengan abam fayelnya..kira fayel la kawan pertama yang yaya jumpa and kenal~ Yaya kenal abang fayel dia masa yaya lam pantang lagi{eh silap mama dia yang dalam pantang}..
Kak mimy, zura suka sangat tengok pict nie..harap-harap anak kita jadi kawan sampaila bila-bila..


owh ini adalah bakal menantu aku..hihihi memula sampai airell anak Ros Anis nie wat muka derk jer bila aku agah dia..Bila da lama cikit asikla pandang aku dok sengeh tersipu malu la,pegang-pegang akula..
Agaknya dia baru perasan 'anty nie ada anak dara'..[kihkihkih}

Tapi tuelah bakal besan da mintak diskaun 50% masa nak minang anak aku nanti..Haihla besan nanti kita tengok perbelanjaan dunia untuk tahun tue yer..hahahahaha


Nie mak-mak tengah sibuk bergosip..bukan mengumpat eh bergosip saja~ Sayang xda gambar anak-anak mommies yang lain dapat aku amik sebab aku xleh nak tinggal yaya camtu jer,maklomla ai lonely jer ngn anak masa tue..Takper next time lau wat lagi insyallah akan lebeh best dari yang nie..


Seronok dapat kenal mommies yang lain..salu dok kenal lam blog/group fb..
setakat nie yang penah aku jumpa mommies blogger nie kak mimy,aty_fared,mommycha,ngan ciknaa..
Yang lain ahad lepas barulah pestime bersua muka~Maaf yer mommies lain yg ai lupa nama/blog memang aku nie jenis pelupa tahap gabanla..Ampun sangat!!!!

Okla stop cini dulu,kepala sudah pening..


LoveApril

13 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

sume update nie
jeles sbb xtau
waaa....

m@m@yAyA said...

e k i n ♥ y u s r i

eh ekin xthu ke?xpelah nti next time wat lg make sure ekin xterlepas tau..
Nak gak jumpa izzara~

Mimy Hamid said...

hehehe sampai diva yaya ngamuk kepanasan la ngantuk layan aunty mimy yang hover nau beli itu ini...

CikNaa said...

part tercicir punggung berlemak paling tak menahan.. lawak zura!

SweetLikeWhat said...

seronok jumpe akak!ade rezeki jumpe nanti lagi yekk..maklum lah kite orang jauh..hahha

m@m@yAyA said...

Kak mimy

Paling best bila dua2 da ngamuk xnk sok kat babychair..kalah gak akhirnya tido, hewhew

m@m@yAyA said...

Sguh ciknaa xlarat nak bgun laju2 ase cam lemak jatuh gedebushh..huhu

m@m@yAyA said...

Ok nti kita jmp ag eh..
Tuelh awk wat ipoh kl cam 10mnit jer pjlann..

Mr n Mrs Zaidi said...

ai iz jeles sinie..tak dapat nak join gathering kali nie..kalu tak kita boleh kenal2...hohohoho..

m@m@yAyA said...

Xper nti next joinla tau..leh knl2 ramah mesra..

Xpn jmputla dtg nti 21/4 kt gmbk zura wat bfday yaya..nti zura jmpt eh

Nurhayati said...

wah sronok bergathering.

~Lieza~ said...

Ibu Sofiyya namanya Liza...hehehe.. Yaya comel ngn bunga sekuntum atas kepala...tue yg airell brkenan...hehe..

m@m@yAyA said...

Lieza

Eh hai lieza..maafla mama yaya nie ada short memory ckit, sofea pn cute rmbut pacak2 behave btul dia..;)

Nti leh datin2 ag~

Blog Widget by LinkWithin