Wednesday, April 24, 2013

Alhamdulillah setahun sudah Adelia Zahra

Salam sume~

MAk aihh lamanya baru nak update pasal anak da setahun..Almaklomla cuti 4ari kan dari Sabtu sampai semalam tapi takda maknanya cuti sangat ada jer hal yang nak disettlekan..
Nasib baik sume da settle masa cuti nie..

Adelia Zahra pun da selamat cucuk MMR..Lega sebab sebelum nie aku baca banyak review yang tak baik pasal vaksin-vaksin nie sume tapi aku tawakal saje sebab aku nak yang terbaik untuk anak aku..Lain orang lain pendapat kan..!
Semalam kena cucuk nasib baik dia sihat alhamdulillah..Tapi sejak da masuk setahun nie akal lagi banyak dan paling tak tahan tak bole langsung berenggang dari mama comei dia nie..Aku takde seinci dari dia pun bole bantai melalak,alahai anak~! [suweet]

Ahad lepas bersamaan 21 April 2013 genapla Adelia Zahra Mohd Akbar berusia setahun..Syukur sangat sebab setahun sudah hidup aku ditemani dengan amanah Allah swt..Dan sepanjang setahun nie jugak Adelia anak yang baik,sihat dan manja..Senang jaga anak aku ni cuma bab merengek tue memang tak bole dikawal la kan~
Sepanjang setahun nie pun Adelia Zahra memang takde sakit yang membimbangkan,cuma batuk selsema cirit birit adalah sekali dua jer kena..Dan demam pun hanyalah sekali kena demam panas masa umur 11 bulan..Alhamdulillah semoga anak aku terus dilindungi dan diberikan kesihatan yang baik~

Jom kita tengok perubahan yang Adelia Zahra dari hari pertama lahir hinggalah setahun~



Nie gambar hari pertama dia lahir..~ Masa nie memang gebu gebas betul..Sampaikan nurse berebut nak mandikan dia..hahaha lawak plak bila ingat balik..Sampai ada nurse yang cakap "mana baby yang gebu tue eh?" hamboi korang eh,mak dia korang taknak ke??Gebu gak~!!!


Nie umor sebulan..Masa baby anak ai is susah senyum,muka kekwat..Bujet hotttt!!!*


masa umo 2bulan barulah nak sengeh cikit..itupun hanya untuk family sesajo,orang lua maaf anda tidak dilayan..[kahkahkah]


yaya umur 3bulan..masa umur nie da bljr meniarap,pandai meniarap sendiri umor 3bulan 3minggu 3ari..~


rindu yaya masa nie..geram nengok pipi ngan kaki dia,cam ayam..[yummy] Upin Ipin kan!!!* time nielah baru dapat wat majlis aqiqah ngn cukur jambul dia beserta open hse skli


masa umur 5bulan..alahai yaya berkilat atas kepala tue silau nak..[huhu]


umur 6bulan start solid food~seronok omak bila anak bersungguh makan..


umur 7bulan baru bawak yaya sunat..nasib baik anak mama gud gurl langsung tak nanges pown~Lega bila hal macam nie da settle..


tengokla minah reben nie..masa nie da pandai sbuk kepochi nak tahu apa orang buat ke,lau cakap telefon sbuk nak dengar..banyak akai~


minah reben tegar..!!!* hhihi


Reben lagi...dah tak tahu nak tulis apa..[huhu]


hurm da makin besar anak aku..cepat sungguh masa berlalu skrg~ Gmbar umur setahun tunggu next entry nak cite pasal sambutan besday yaya..tapi nak cite pasal persiapan jer sebab nak cite pasal hari kejadian kena tunggu gambar dari op dlu baru semangat nak update..[ngehngeh]

Selamat menjamu mata eh..


LoveAPRIL

23 comments:

With Julia said...

What are lovely memories flash back dear,
Yaya...
U are born to be are genius girl and lovely women soon....thanks Allah :*

m@m@yAyA said...

Tq umi Q.I..

Insyallah, thanks Allah

missayu said...

tak sabar nak tunggu baby kita setahunnn

eMMe said...

Alhamdulillah syukur..moga Yaya terus membesar sihat, cerdas, dan kuat...

pst: rambut tu same je... susahnye nak tumbuh rambut ye yaya...

nasib la kan.. lambat la mama dia leh ikat tocang anak nye, hehehe...

Nurul Aziz said...

Nak tanya, kenal ustaz kamarul tak? rumah kat selasih tu..

Mr n Mrs Zaidi said...

kejap jer mase berlalukan...semoga adelia membesar dgn sihat ok...

Fizah said...

pejam celik pejam celik..dah besor...iya dok? smg jadi anak solehah..hamba Allah yg beriman...amin =)

hayati hashim said...

selamat ulang tahun adelia.. semoga terus membesar jadi ank yang menyenangkan hati ;)

mama ila said...

heppy 1st birthday yaya!!! semoga menjadi anak yg solehah yer =)

Riana said...

Happy bday yaya..kejap je kan masa berlalu..tup tup nt anak da 3..hahaha

Nurhayati said...

happy 1st bday baby gebusss!!
dah pandai jalan ke blom..

Deqla Manjew said...

assalamualaikum... ni shazura kan???

Deqla Manjew said...

haa.. yela..ingtkan salah org td..actually tgk kat blog azie.. hihi.. comelnye anak... ;)

m@m@yAyA said...

Yer shazura nie..

Tq mala ;)

m@m@yAyA said...

Tq anty..hihi

Lom ag br lps2 tgn bertatih ats katil brni la..kat ats lntai xbrni ag

m@m@yAyA said...

Tq riana..

Wah 3 eh..insyallah mudah2an ada rzki tmbh lg pasni

m@m@yAyA said...

Tq mama ila..

Amin..insyallah

m@m@yAyA said...

Tq hayati hashim ..;)

m@m@yAyA said...

Tq fizah..

Insyallah..amin

m@m@yAyA said...

Haah mama daaliya skjp ms berlalu skrg..
Tq, insyallah mudah2an..

m@m@yAyA said...

Hurm ustaz kamarul? Dia dok jln bpe eh sb area umh zura pn ada ustaz gak tp lupa nm..

m@m@yAyA said...

Kahkahkaj akk jer yg perasan psl rmbut tue..

Hurm hrp2 time rya da tumbuhla rmbut mama dia teringin nk tocangkn plak xpun pki sepet

m@m@yAyA said...

Hurm xlm jer lg..
Skrg ms cpt sguh berlalu

Blog Widget by LinkWithin