Tuesday, March 26, 2013

Lega...........................

Ikutkan tahap malas memang tinggi sekarang nie,tapi sebab xnak nanti ada terlupa or terlepas pandang jadinya elokla update gak cikit2 lam nie~ Kurang dari sebulan aku akan celebrate burfday diva kesayangan aku tue.. Ish tak sangka plak macam sekejap jer da setahun,tup2 nanti da nak kawen plak.~ Eh hover plak mak dia sampai pikir ke kawen plak.. 
Serius duit banyak betul mengalir walhal nak buat birthday party anak yang tak tahu pape pun lagi~ Takpelah walaupun dia tak faham tetap jugak makpak dia gigih nak adakan jugak birthday party sebagai kenang kenangan.. Yelah sebelum nie majlis aqiqah cukur jambul dia pun aku ada buat siap hire photographer pro lagi jadinya tak salah jugak nak buat untuk birthday dia plak..Lagipun nak dapatkan diva nie lama tunggu oit dekat 4tahun baru dapat [...] Orang lain 4tahun tue anak da 2/3 pown~ tak per mak redha ujian nie (@__@) 
Alhamdulillah walaupun majlis anak aku nie kecil-kecilan sajo tanpa sponsor{perlu ke nak gtau}huhu lantakla nak gak cakap sebab leh dikatakan 90% memang pakai duit aku sambil ditolongin oleh papa si diva la khen!.. Cuma makanan jer tokma ngan atuk diva yang sponsor,mak xcukup bajet ke arah ctu~ Bukan apa sebabnya lau ikut aku nak wat time hi-tea so makanan adalah yang lite-lite saje tapi sebabkan tokma nya beria nak wat kenduri tahlil dan doa selamat sekali jadinya menu agak berat ckit so tokmala harus sponsor tang makanan..[mekasih tokma,lebiu] 
Persiapan buat masa sekarang masih mengikut bujet[ ikutla sangat walhal da 2minggu tak kua lunch nie] [sobssobssobs]...Tak pelah demi mu anak terchenta! Nnati da besar jangan lupa balas jasa mama nak kawen cari yang kaya raya leh tampung perbelanjaan mama mu nie..*erk apekah kejinya statement mak ko*

Owh lupa plak kan nak bagitahu bila majlis tue..#Ada ke orang nak tahu,lau takde pon xperlah tapi tetap gak nak gitau mana tahu kot ada yang sudi nak datang meriahkan majlis aku yang tak glamer langsung cam blogger lain..[ayat sentap da mari] [huhu]

Kata sepakat sudah dibuat makanya "Dengan ini diistiharkan esok raya,[Eh salah bukan raya] majlis birthday diva ai adalah pada 21 APRIL 2013 start pukul 3.00pm..(saje aku bold kotla aku kata kot tau bukan paksa eh, kot ada yang sudi nak datang sebesar Batu Caves aku alu-alu kan..[maklomla aku bukan blogger pilihan][erkkk..]

Eh macam panjang plak aku melalut..kata malas khen!? almaklomla sekali bila da menaip memang susah nak stop woo..

Aku saje nak buat checklist senang takut ada yang tertinggal ke terkurang ke terlebeh ke bila ada checklist bole rujuk khen?! tak gitew!?~/
"Rajin plak ko wat checklist erk dulu masa merandung malas plak ko wat checklist bagai kan?!" #Ayat diri sendri fire diri sendiri#

okla dah tak nak taip panjang2 lagi nak terus wat checklist nanti lupa..[fuhh]

Yang pertama adalah; sudah tentula orang yang akan diraikan..[melampau mak dia nie] [haipp] hihi

aku buat secara rawak jelah..tapi tak tahu cara nie betul ke tak rawak namanya!~ [PANG]

* Cake - Done [2tier tau,class ko nak]
*Cupcake - Done
*Apam polkadot - Done
*fruit tart - Done
*fancy cookies - Done `dah bayar habis
*candy
*chocolates
*mineral water - Done (siap tempah tau) `dah bayar habis,barang pown da dapat
*biscuits

Kali nie aku tak tempah candy buffet sebab nak save bujet buat sendiri jadinya no la chocolate fountain macam time aqiqah dulu..Tak pelah bole jimat cikit lagipun bole gak aku tunjuk bakat tenggelam aku nie nak deco sendiri candy corner nanti..[woot]
#Harapan tinggi tue setinggi gunung#olalallalala

lain-lain nya

*Baju - Done [tempah sekali tuk diva,papa&mama] #mesti cumils nanti weols tau sebab pakai sedondon,sempat ke tak nak kurus nie sekali xmuat pakai tshirt sarawak yang size triple XL jelah maknya] [huhu]
*photographer - Done `pakai orang yang sama masa aqiqah diva dulu..mekasih abg zul sebab bagi price yang sama cam taon lepas [...]
*paper Bag untuk goodies - Done [beli sekali dengan props untuk wat background candy corner] `dapat da pown
*Goodies - tak lengkap sume lagi 
*Khemah - Done (ayah aku orang kuat balai raya taman,jadinya pakai khemah itu sajo..tapi sedeh cikit takda scalop[sobsobsob] mak tak mampu nak tempah khemah sekali scalop,mahal woi sampai 3/4 ratus!

Rasanya ni jelah kot yang aku ingat..nanti-nanti kot ada yang tertinggal leh tambah lagi~

Dengan ini diakhiri dengan Alhamdulillah..Semoga apa yang aku harapkan berjalan dengan lancar,insyallah~


5 comments:

Mimy Hamid said...

macam nak buat kenduri kawen anak kan...hihi rasain...nnt nak majlis lagi la kelibut..penat wooo..sedia mental fizikal yer pastikan sihat...amin..


In Sha Allah tema apa ni

CikNaa said...

wah meriah bebenor ni zura weh..tak sabo hero afiq nak jumpe diva yaya.. hope la takde aral melintang yepp :)

m@m@yAyA said...

kak mimy hamid

tuelah kak skrg pn da ase penat kpla otak nie meikir selagi xsetle majlisnya~

Ciknaa

tuelah nak sgt jumpa hero malaya afiq..hrp2 ciknaa freela time tue~

Aty_Fared said...

Tarikh lebih kurang jer..tp aty ape pon tak pikir lg tau...haaiihh?insyaallah kalau tak de hal..nak gak dtg..:-)

m@m@yAyA said...

Aty_Fared

yelah beza 3ari jer,mehla join yaya cutting cake skli~hihi

Blog Widget by LinkWithin