Monday, October 22, 2012

21 June 2012-yaya 6bulan

Happy 6month yaya~ 
 Mama terlewat sehari nak wish bfday awak,yelah semalam kan kita sehari suntuk kluar amik prezen awak.. Balik da petang,mama kelam kabut plak watkan makanan pertama awak~ S
yukur sangat awak da bersama dengan mama selama setengah tahun..
Iyer mama tahu walaupun orang akan kata "ala baru lg,baru setengah tahun jer pun" tapi mama amat menghargai setiap detik bersama awak..~ 
 Awak semakin banyak akal sekarang,kekadang saje nak wat mama geram jer ngan awak kan~ tokma salu kata mama nie ngan anak kecik nie pun nak gado..~hihi 
best sangat bila dapat sakat awak sebab nanti ramai yang akan tatang awak kan lau mama wat awak sampai menangis..huhu
Mama doakan awak sentiasa dilindungi oleh Allah swt,menjadi anak yang bijak solehah dan menghormati orang tua..~ 

 #sayangawakketat-ketat#

Tuesday, October 16, 2012

Yaya dan sepupu2 nya

Tengah borink nie mehla kita update blog..

Godek-godek gambar lam hp nie tjumpala gmbr baby ber3 nie~
Nie gambar masa raya lepas,hihi

Susah nak amik gmbr baby ber3 nie dr sblm tdo smpla tertdo ttp gak xdpt amik pndg camera..xpelah jnji ada gak~

Nie adalah gmbar cucu untuk pil ngn mil ai..
Yer dorang taon 2012 nie dapat 3sekali cucu..

Yang 1st,cucu boy lahir 9/3 anak ke3 abg ipar ai yg sulung..
Yg ke2 ofkosla puteri pucuk kelompang ai yang lahir 21/4..
Yang ke3 lak ank abg ipar ai yang no.2,ni ank 1st tuk dia..gurl jugak lahir bln 7 bpe hb xingat..
Gambar adalah mengikut urutan yer sape senior,sape junior..

Baby yg ke3 tue wlpun br lagi lahir tp mak aih tgan beketak2,pipi labuh ke bwah..
Kalah anak ai yg shotak tue tau..yang kumbang tue dulu dia semangat tp biasalah anak laki kan bla da mula lasak susutla bdan..wlpun umo br 7bulan+ da pndai berdiri tegap plak tue..

Anak dara ai yang super diva tue masih lagi ditahap meniarap pusing2 360drjah,angkat montot kemain tgi pas2 da penat menangis sebab xreti lagi pusing bdan ☺

Yang baby ke3 ai xthu pkembangan sebab dok kat kg kedah,tok dia jg..(Makpak dia keje kt KL)..

Itu jelah en3 wat masa nie..lau rajin adalah en3 lagi,lau malas cam biasalah 3/4ari lagi baru kua en3 baru..hihi

#taksabarnakbelibarangperkakasuntukyayamakanahadnie#


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, October 12, 2012

Minah Bunga aka Little Diva

Nielah dia kesayangan ai,minah bunga aka little diva..
Hadoila skrg kemain ssa nak amik gmbr ank dara nie tau.
Nie pun nak amik dia sbuk nak trun ke bwh,camla da ada kaki sbuk nak main sdri~

Cepatla sampai uma,da xsbr ni nak peluk cium gomolan diva kesayangan ai nie..
Bestnya cuti,niela pluang yang ada untuk melayan kerenah diva ai yang semakin demanding nie..

*sayangyayaketat-ketat ♥
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, October 11, 2012

Hadiah untuk yaya

Xsabar nak tunggu dapat barang nie..~
Akak yang ai beli barang nie kata mungkin dalam 2/3ari barang nie akan smpai dekat dia.. jadinya mungkin dpata dekat ai dalam minggu depanla~yeayeay
nie sume persediaan untuk solid food yaya bila masuk 6months nanti..
Mama harap mama rajinla cam kak mimy yang memang macam-macam menu kak mimy watkan untuk abg fayel yang hensem tue..
lagi 2minggu yaya nak masuk 6mnths,mama dia da mula la sibuk cari barang untuk persediaan dia mkan ngan persediaan untuk wat mknan yaya.~
harapan mama dia tinggi agar anaknya akan makan dengan penuh hapy..
The Baby Bullet

*Berdebar plak ase ati nie nak mulakan bagi yaya makan..nie salah satu terapi yang wat ai release tension..sejak kebelakangan nie banyak sangat yang da jadi dalam family ai,huhu

Friday, October 5, 2012

Diva tecik

Pict nie fresh dr papa,br jer papa sent..
Amboi kemain lg ank dara nie,skrg da mcam diva ☺

Sekarang da pndai kenal orang,lau xkenal or xpnah or jarang jumpa memang akan nangis lau orang tu amik..
Orang agah pun dia wat muka kekwat xmo snyum,tp snang jer lau nak soh dia snyum.
Cubala panggil dia comel ke,baby ke,cantik ke sure yaya akan mberikan snyuman malu2 ala diva gitue ☺

Owh la hai anak mama niensemakin bijak dan banyak akai sekarang..
Sentap tau mama sebab selain perkataan abuu yang dia pndai sbut sekarang adalah pa pa iaitu merujuk kepada papanya..
Habis ma ma bila yaya nak sebut?huhu

Pape pun mama bangga anak mama makin bijak dan membesar dengan sihat,alhamdulillah..

*nielahkelemahanbilaupdatedalamhenfonxgetinakrotatepictyangterbalik*
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Stok susu meningkat,alhamdulillah

Seronok tak terkira pagi nie sekali pam dpt 12oz..☺
Syukur sesangat,sb slma nie lau pam paling banyak pun 10oz jer skli pam tp pagi ni tetbe dpt 12oz..
Memang rezeki Adelia Zahra ☺

Nie pun mungkin salah satu sebab ai mkan ubat kat sebelah botol tue..
Ubat nie sy beli dr blog safiyyah,actually ubat nie bli kekonon nak kurus..
Tapi kurusnya xnampak lagi,tp hasil lain plak yang dapat..

Langsung jadi seronok ngan teruja sangat..
Tentang kurus tue belom nmpak lg,mklomla mkn sekali jer time pg..
Xkisahla biar lambat asal selamat..

Nanti lau ada pkmbangan tbru,ai update yer..
Akhir kata,Selamat Hari Jumaat..esok cuti,yeayyyyyyyy~


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, October 3, 2012

Rindu bau baby

Tetibe rindu sangat bau baby..
Xsangka yaya da 5bulan,makin lama da ilang bau baby sekarang bau masam2 manis jer yang ada ☺
Mana tak nya skrg hobi dia asikla mnyembur air liur sesaja..

Bukan takat dia,ngan kita sekali lebur..
Tu yang shedap bau air liur tue,wat mama rdu jer bla kat ofis..

Nie adelia lepas 8jam dilahirkan..


*tankz anty azie tnjk ajo mama update blog gna henfon,mama mmg tertingal tren sesaja..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, October 1, 2012

Perkataan pertama

salam sume...

Ish salu jer sekarang xda mood nak update blog,maklomla blog cuma suam-suam kuku jer jadinya tuan blog pun suam-suam kuku jelah updatenya..
Tapi tuan blog akan cuba sedaya upaya dalam seminggu paling kuat pun adalah update satu entry,sebabnya sekarang da join group gojes blogger mommies kat fb kan..
harusla tunjukkan betul2 kegojesan tuan blog nie walaupun memang xgojes lgsungla..

Diam xdiam Adelia da nak masuk umo 6bulan lagi 3minggu..Xlama lagi anak mama da bole belajar makan,mamanya yang paling xcited sekali..
Tapi arini bukan nak citer pasal Adelia nak makan,tapi nak citer pasal words yang Adelia pandai sebt sekarang..

Mama yaya perasan sejak 2,3ari nie,first word yang Adelia sebut adalah abu (sambil menyembur air liur)..
hihihi cute sesangat bila dia sebut abu mulala air liur penuh satu muka,lau nasib badan dengan orang yang berdekatan dia pun kena sekali..

Adelia sekarang da mula nak belajar sebut words yang ringkasla,pada pendapat mama dialah..
Sebab kekadang ada gak dia cam sebut pa la,nek la..(xtaula kot imaginasi mama dia yang terlebeh ke~

So mommies sharela ngan ai apa first words yang babies uols pandai sebut..

*hugs*
Blog Widget by LinkWithin