Thursday, August 30, 2012

Walaupun da seminggu lebeh raya,nak jugak wish raya even da terlambat

Assalammualaikum..
Pergh sekarang nie tahap nak update blog memang ke laut..
Asal update sekali,pastu tgula berminggu-minggu baru update balik.
Maklomla tahap kebizian tue mencecah ke volume yang paling maximum..

Sekarang nie tengah buzy sesangat dengan persiapan majlis aqiqah puteri pucuk kelompang ai tue..
Biasalah ai nie suka wat keje last minit,bila da dekat majlis barula hegeh-hegeh nak cari kambingla,kateringla,marhabanla apalah..
Padan muka pada diri sendiri..Sebabnya sekarang kan musim orang kawinla wat open housela jadinya sume catering yang ai list adalah fully booked.

Tue masalah catering,belom lagi fikir masalah kambing lagi..
Kambing sekor sekarang adalah mahal yer,lau murah pun hrga RM600 tapi alahai punyala kurus kering..
Dan masalah lain plak ai nak wat kambing golek tapi masih tak jumpa lagi sape nak golekkan kambing ai tue..
Lau sape-sape ada contact orang yang pandai dan sedap wat kambing golek,sila la hulurkan bantuan no.tel orang itu yer..

Belum lagi nak fikirkan pasal goodies lagi,berendoi lagi..
Arghhhhhhh tensen ok,mengalahkan nak wat persiapan kawen..
Sebenarnya ai yang hover,walhal family ai suruh wat simple jer tapi ai biasalah sume nak grand kebabom walhal bujet nan hado..
Tak kisahla janji ai dapat puaskan hati,lagipun apalah sangat untuk puteri kesayangan yang ai tunggu lama tue..

Eh nie cam da melalot banyak sangat,walhal cuma nak wish Selamat hari raya jer..
Ai xdalah pict raya banyak pun padahal ai raya belah family ai taon nie..
Maklomla buzy mengkelek anak dara tue,xkose nak pegang jer camera ke hulu hilir..

Ai raya taon nie meriah la gak sebab ada puteri pucuk kelompang tue..Best rupanya kumpul duit raya anak tau..
Dulu selalu bagi anak orang jer duit raya,sekarang ai plak dapat duit raya untuk anak sndiri plak..auww so cute lak asenya

Untuk pestime Adelia beraya taon nie,dia merasa beraya dekat kampung ai ngan suami sekali harung..
Member sukala berjalan kan..
Raya pertama dan kedua weols beraya belah family ai dekat melaka dan muar..
Then raya ketiga sampai kelima beraya dekat kedah plak,kampung belah suami..
Sebelum balik KL leh plak singgah makan pasembur dekat Pinang tido semalam sana,lagila anak dara ai tue happy tahap gaban..

Meranala ai bila balik sini,taknak dok umah..Mula la merengek sesaja..
Untuk pengetahuan uols,anak ai da pandai nangis menjerit yer sekarang bila tengok orang takde dekat dia or dok umah xberjalan2..
Rasa nak kunyah-kunyah jer tau..

Eh okla nanti ada masa ai sambung cikit lagi citer pasal raya Adelia yer..
Sekarang nie tengah nak pikirkan pasal majlis Adelia lagi..

Rasanya tak lambat lagi kan nak wish SELAMAT HARI RAYA untuk uols sume..
Rayakan sebulan,ai bole raya sebulan sebab ai posa penuh sebulan taon nie..(@_@)

Nanti jemputla datang umah family ai dekat Gombak 8/9 nie yer,ari Sabtu start dari pkul 11am sampai malam..
Pagi tue majlis aqiqah Adelia,lepas dari tue open house plak..
Lau datang bolela kita memanjangkan lagi hubungan alam maya kitan nie..

Thursday, August 16, 2012

Nie alamat dan no fone homeopathy

Kepada HAJAR, nie alamat penuh dan no telefon homeopathy yang ai salu pegi dekat kg baru..
Ikutkan homeopathy nie ada dekat banyak jugak tempat cam Bangi,Kg.Pandan dll tapi yang salu ai pegi dekat Kg baru jelah..

Pusat Perkhidmatan Homeopathy
No.87B, Jalan Raja Abdullah
Kg. Baru, 50300 Kuala Lumpur.
No.tel: 03-2692 0125

Alhamdulillah Adelia da 2x pergi sana,pestime ms kena jaundice dan 2nd masa demam batuk selsema dan Adelia cepat sembuh..memangla nie sume Allah swt yang tolong tapi bila kita berusaha pasti Allah akn bantu.

Kalau hajar tinggal jaoh dari Kg baru nie,Hajar bole try google homoepathy nie dekat area yang berdekatan erk..
lau hajar ada nak tanya pape ke Hajar bole email kat syahira_zunida42@yahoo.com

Wednesday, August 15, 2012

Tolong saya bole tak?

Nak mintak tolongla kat uols sume,ai da puas cari merata benda alah nie tapi sampai sekarang tak jumpala..
Kat mana ada erk?

Sebab bila ai try google banyak dekat obersea jelah..Lau ada kat Malaysia nie pun kena beli kat ebay..Ai namo beli camtu sebabnya ai tak geti..huhu




Sebenarnya ai tak kisah design camne janji memang khas tuk baby or kanak-kanak..
Napela cerewet sangat sampai nak cari khas tuk babyla apala kan?! msti ada yang tanya camtu jadi ai jawab awal-awal yer..

Baju baby nie kan sume kecik-kecik lagi kalau pakai hanger yang biasa cam kita guna tue kekdang tak muatla takpun nanti baju or sluar tue akan jadi besar sebab tertarik masa nak masukkan jugak lam hanger tue..korang faham dan leh imagine kan?sebab tak tahu nak gtau cmner..huhu

Dah puas cari kat kedai-kedai,soping complexla tapi masih tak jumpala yang khas memang tuk baju-baju kecik nie..
Lau nak lipat cam tak best plak sebab nak asingkan dari baju harian yang biasa ngan baju untuk jalan-jalan..hover tul ai nie

Jadi kalau uols tahu kat mana tempat yang ai bole beli,tolongla bagitahu yer..Nanti ai upahla uols ai belanja makan 8Sept nie nanti..

Tolong yer uols sape-sape yang tahu..Lau bole ai nak cari secepat mungkin sebelum raya sebab ksian baju-baju raya Adelia nanti tak berganung lam lemari..huhu


Friday, August 10, 2012

Berderai airmata dipagi Jumaat

Assalammualaikum..

Pagi nie tak pasal-pasal airmata jatuh berderai berduyun-duyun..
Naluri keibuan ai pecah terus bila tengok iklan nie..




*harapanaitinggiharapsangatbilaadeliadabesarnantidiaakaningatmakdianisamacamlamiklanni*
Blog Widget by LinkWithin