Thursday, March 22, 2012

Baby buat gempak

Da dekat seminggu xberupdate blog nie..~Minggu lepas ada checkup terus dapat mc 2ari sebabnya darah tinggi..~so doc bg mc 2ari soh rest ckup2..~
pastu petang checkup tue ada appoinment ngan jezz kat klinik ampang knonya nak buat scan 4d lagi skali..hati da berbunga riang nak jumpa baby sekalibla scan dia xnk bagi kerjasama plak..baby AZ tekup muka kat uri langsung xnampak muka sca kali nie..
jadinya xberpeluangla nak tengok muka baby AZ yang latest nie..Dia soh ai sbar smp dia kuar la tue nanti..(*__*)
Xpelah asalkan ai thu dia sihat dan mbesar bagi johan didalam pewot ai..~ms scan tuk 32weeks berat baby ai da 2.4kg agak terberat tuk minggu ke 35 sepatutnya..Ai xkisah asalkan ank ai cukop makan lam pewot ai nie..Sampaikan jezz yang scan tue pun kata bby ai perot muncit..huhu dahla sblm nie dia kta bby ai double chin skrg plak prot muncit..^__^

TApi arini baby ai telah membuat gempak yer..~dari malam semalam perot ai sakit memulas2 cam nak b**** tapi bila pegi toilet xjugak kua..
dahla muntah nie ai mula alami sejak 3minggu lepas smpla skrang..
malam tadi dengan ase nak muntah tnpa hentinya,dengan pewot memulas,dengan bby yang ada ms mengeras ada ms aktif sangat sudahnya ai langsung xbole tdo mlm tadi..

Bila da mula ase isau malas nak keje arini ingat nak amik mc jer tapi kena pegi klnik dlu kan..~
so pegila klinik pakar kat area umah dan gtaula doc apa mslhnya..
sekali doc kata ai da ase mild contraction..hah!!ternganga dibuatnya..
masa tue da cuak sebabnya barang2 memang xprepare apa pun lgi sebab xlarat kan dengan ase malas nak buat..hihi

Bla doc scan,doc gtau baby ai ikutkan da masuk 37wk walaupun ai bru 34wk..sebab tue bby ai da mula mengeras so ai kenala bersiap sedia dri awl..~
huhu mula ase cuak tapi lam ms sm ai xsbr2 nak jumpa bby AZ..ai xsbar nak cuti lama,da bosan ngan keje tambah plak nanti bulan April ada audit plak..~memang banyak dugaan betul taon nie bla ai peknen..~

nie masa tengah menaip ni pun baby AZ mulala buat hobi baru dia,mengeraskan diri sampai senakla ai dibuatnya..~senget benget prot ai tau baby AZ kerjakan..Xpelah nak,buatla aksi apapun maknya rela jer..Demi anak,mak sakit kuat pun xper sebab tunggu lama..

Okla ai nak g shi shi selagi xpegi baby AZ buat main2 lam nie,lagi ai ase xslesa..~ sabtu nie harap2 laratla nak basuh baju2 baby AZ..nie 2nd round nak basuh,yg 1st round da setle blanket,napkin,towel sume..~
xsabar nak basuh baju2,mitten booties yang cute2 tue..~

Wednesday, March 14, 2012

Checkup Esok

Esok pagi ada checkup dekat PPUM..~janganla kena macam last 2week sampai sblum pkul 8am tapi turn kena panggil pkul 1230pm..
Berapi montot ai menunggu,dhla amik timeoff jer xmemasal sebabkan da lbeh dari 4jam kenala mintak mc kat doc tue..Sib baik dia xbanyak songeh lau dia xbagi mc tue dan banyak cekadak memang nak kena semburla kan..~

Harap-harap sangat esok adalah news yang baik2 belaka jer..disamping tue nak thu kedudukan uri masih lagi dibawah or da ok..!harap2 da okla lau masih ke bawah nampak gayanya kenala pegi berurut..

Dan yang paling bestnya lagi,esok nak buat second 4d..(*__*)
haish selagi baby xkua tuela kemaruk sguh nak tengok progress baby,jadinya ai decide nak buat scan 4d sekali lagi..Bole gak tahu kedudukan baby dan yang lain2..

Nanti pape yang best pasal checkup ngan scan esok ai update lam blog erk..Nanti ai sharekan pic latest baby lau dia nak tnjuk muka la..hihihi

Okla nak siap2 balik,xlarat nak duduk mengadap pc nie baby asik menendang jer dari pagi sebab tersepit kot..huhu cute jer ase+sakit sebab dia tendang kuat pastu mengeras..(^_^)

byeeeee........

Monday, March 12, 2012

Alhamdulillah for the new arrival~

Assalammualaikum,welcome to the world baby..~
Petang khamis yang lepas bersamaan 8 March biras sy telah selamat melahirkan anak yg ke3 melalui pembedahan sebabnya baby da terbelit habis ngn tali pusatnya..
Baby kua sehari lewat dr duenya iaitu 7 March..
Tapi apapun alhamdulillah semuanya telah selamat dan baby pun da bole balik umah semalam..~

baby balik lewat sehari dari mama nya sebab baby kena jaundice..tapi hal selanjutnya ai xthu sangat sebab ai belom pegi melawat dorg lagi..(^__^)
Ingat nak pegi melawat lambat2 cikit sebabnya lau lawat awal2 nanti xbest xleh main ngan bby sebab baby tdo jer kan..
Lagipun mesti rmai yang datang melawat,ai xsuka orang rmai2 sangat nie..Nanti ai xdapat manja puas2 ngan baby baru ai nie..

Nielah dia putera biras sy,Zukirul Hasif namanya..Alolo baby cutenya bk2 jer mata trus tengok camera..~Ase nak geget2 jer sekarang..
Owh nie yang buat ai xsbar nak tgu turn ai plak,da xsbar sangat nak cium bau baby..*__*
Baby nanti achik vougeh nie datang meet baby yer..Achik da bli present tuk baby tau..~

Thursday, March 8, 2012

Buntu..tapi nak sume sekali dalam satu masa~!

mulala nak jadi orang yang gile bayang..~
esok kan da start baby expo kat midvaley,jadinya ai da mulala verangan nak macam2..~
ai da mula survey2 breastpump ngan stroler yang mn berkenan dihati..(^__^)
Bukan berkenan dihati baby,tapi lebeh kepada apa yang omaknya berkenan..~

hati nie dari mula memang da berkenankan stroler brand Quinny nie..~ tapi memandangkan hrganya yang xmesra alam,so banyak kalila harus survey..~
ai dah jatuh chenta pada Qunniy Zap nie dari Quinny Buzz sebab salah satunya dari segi size..


Niela Quinny Zapp yang menjdai idaman hati ai..tapi sume kdai yg ai survey xjmp kaler biru nie,banyak kaler merahla..Bile tengok kaler biru nie,mak aihh terjatoh terus hati aii padanya...^__^
Xsilap ai sekarang brand nie tengah ada discount,so rata2 rate yg ai dpt adalah lebih kurang 2k..
xper masuk dalam list nti,baby jgn isau insyallah ada rzki naik gaji 13% tue nanti mama blikan erk..(*__*)


Quinny Buzz..Memula dok usha yang nie,tapi bila da mula mengenali dengan lebeh dekat da xbape suka sangat plak..Salauh satunya ase cam besar gedabak plak..~tapi memang stylola stroler beroda tiga,ai likeeeee..*blink blink*


dari segi pam plak ai da lama aim medela freestyle..~tapi cam biasalah bila kekangan hrga tue yang watkan ai xpenah tetap pendirian..~selain faktor tue,ai xleh tengok benda2 yang berunsur cute..


rata-rata rate yang ai dapat tuk medela freestyle nie kebanyakan nya above 2k..~ada gak jumpa yg below 1.5k tapi takot xdapat banyak gift cm dapat breastpump saje..~Rugi plak lau camtu jer..~

Buntula nak pilih yang mana satu..tapi kebanyakan bkal2 mommies msti cam ai jgk kn kebuntuan nak pilih mn yang terbaik tmbh2 plak lau ank 1st kn..!teruja tue lebeh..~

harap2 kat baby expo mid nanti dapatla ai beli salah satu idaman ati nie..isau selagi barang2 baby xlengkap..~
so bkal mommies and mommies,nanti kita jumpa erk kat midvaley..~

Rindu nak jumpa baby (^__^)

Pagi yang sungguh sejuk beku dan mendung..*__*

Sekejap da ari khamis,xsbr nak tgu esk sebabnya keje sehari ag pastu cuti sb penat+letih+ngantuk..Bila cuti leh tdo puas2 bgon lmbat..^__^
Tapi yang paling xsbrnya sebab nak g soping baby expo kat Midvaley..~

Kali nie nak cari breastpump ngan stroler..harap2 tercapai impian nk grab medela freestyle..*__* stroler plak lau Quinny hrganya masih dikadar waras pada i bolela trus smbar jer..~

Rupanya da sebulan lebih xtengok baby..Sebab bla da checkup dekat hsptl nie,scan adalh jrang bukan stipa kali kta chckup leh scan..~
Nak tgu scan kna tgu 29/3 nie..Mak aih lmbtnya lagi..

Da rndu nak tgk bby double chin i tue..sekarang makin double chin ke,da mkin mbsr ke..owh rdunyaaaaa.^_^



Nie pict scan 4d ms 27wks..time nie mcm2 aksi baby AZ i dapat tengok..Dari dia marah smp berkerut2 dahi,pastu senyumla,nganga mulotla,muncungla alahai comelnyalahh~

Rasa macam nak wat 4d lagila bila baby da msuk 33wks nanti..lam next week..~nak tengok progress baby yang latest..Nantila leh diusulkan kemudian..(^__^)

Lau nak cite pasal baby nie smp bebila pun xhabis..tapi kna stop dlu sb aa urgent keje nak settle..Nanti i smbung ag cter psl bby AZ double chin i nie erk..~*wah matikla bby lam pewot ag tp cnfident jer cite xkan hbis*

Wednesday, March 7, 2012

Bersyukur Diberi Peluang Merasa Nikmat Mengandung

Alhamdulillah usia kndungan hmpir ke 32minggu~
Dan bila tinggal cm kurang dr 9minggu tuk jumpa baby AZ,semakin ari semakin terasa dugaan yang dihadapi sepanjang membawa baby AZ lam pewot nie..*menitis airmata*

Jangan salah sangka sy bukan merungut,cuma sy bersyukur sebab dberi peluang tuk merasa keadaan begini..Setelah hampir 4taon sy menanti detik2 nie..(^_^)
Bila da makin hampir due,mulala terasa pelbagai rasa..~ Salah satunya pastila time tdo..*__*

Sekarang time tdo amatla berubah sesangat..Sebabnya bla malam time tuela baby AZ makin aktif,smpaikan xthu nk tdo posisi mana sebabnya sume posisi pasti baby AZ akan bg tendangan cumil..^__^
Minggu nie sy da mula rasa sakit pinggang dan belakang yang amat sangat..semalam plak asenya baby AZ melintang kot jadinya perot sy blah kiri knan terasa keras semacam dan bila baring kiri knan telentang amatla sakit..
Tapi sy thu baby AZ sihat sebab tue dia tlalu aktif..Syiok kot baby AZ main time gelap2..@___@

Persediaan tuk baby AZ masih ada 45% lagi xsettle..Yer sy agk terlambat dan ketinggalan sebabnya sy start bli kelengkapan bila baby AZ hmpir msuk ke 28minggu..
Jadinya sekarang masih lagi xhabis mensoping barang2 baby AZ..

Minggu lepas checkup wat suspen jer..Dahla tgu turn dari kul 8am pkul 1230tgh ari baru smpai turn sy..Sekali bla check jntung xjumpa,2x doc godek2 perot..~
Da mula cuak,ase nak nanges..Tapi kali ke3 doc godek pewot barula jumpa jantung baby AZ..
Rupanya doc kata uri da ke bawah..Jadinya doc pesan jangan bersama suami,jangan angkat berat or buat keje yang mbolehkan uri ke bawah..
Agak2nya uri nie mmg akan bole ke bwah ke atas erk sekarang?
Risaula sebab orang kata lau uri ke bwah smp nak bersalin nanti kena belah..Alamak bab belah nie seriau dengar tapi lau da terpaksa demi tuk baby AZ i rela jer..

Perubahan sekarang dari segi makan alahai baby AZ da pndai memilih..Pagi2 kena mnum berais,mkan da xbole terlalu pedas nanti dari pagi smpla ke malam asikla nak muntah..
Owh yer ms awl mengandung xmerasa sangat nak muntah2 nie bgai tapi sejak msuk minggu ke 30 dari pagi smpla ke malam msti akan mntah sekurang2nya dua kali..~

Alhamdulillah sy berpeluang merasa sume nikmat nie..Okla nak smbung wat keje lau ada ms or cite best sy sambung balik erk..


#tengah tunggu news dari biras sm ada dia da bersalin arini ke or blom sb ikutkan due dia arini..oh baby cepatla kua,xsbr nak bau bby nie..
Blog Widget by LinkWithin