Tuesday, January 31, 2012

Kegatalan Yang Melampau

Da lm xupdate blog,seminggu nie byk jlan2 kt blog kwn2 jer~
Puncanya start dari minggu lepas,sy mengalami kegatalan yang melampau satu bdan..!~ arghh tensen sguh bila asik nak menggaru jer..
Bila ditahan2 mmg xtertahan,bla dpt digaru ase mnyesal sguh2 plak~

Paling tak than gatal kat area pewot~Owh ngerinya bile google pic2 stretch mark smpaikan ada yang cam bdrah plak..~!Mulala isau kot nanti jadi camtu..
Bila rajin da puas menggaru ase bersalah gedik2la sapu bio oil..*__* Bila kemalasan melanda,lps sedap2 garu pewot tnpa ase bslah wat derk jer..@___@

Tapi takotla plak bila tgk gmbr2 tue,menyesal g google..Kalaula sy xperasan sedap2 jer garu eh jganla smp jd cmtu..Ase cam nak terjun dr kerusi jer..^__^ ..Sekarang nie da ada hobi baru iaitu menggaru smpai nak menjejeh air liur sebab syiok sgt bila dpt garu tue..

Masalhnya bukan jer gtal kt pewot tapi smp melarat2 kat satu bdan..Adui tensen sungguh~Memang lau da msk 6bln ke atas kegatalan tue bukan kta pewot jer ke or sy jer yg kna cmtu?? Nie pn smbil menaip smbil menggaru *__*


* Pewot google *
Ni salah satu pictnya..ish ngeri lau jd cmnie,xmola smp jd cengginie,xrela sguh~

Ada tak sape2 nak share pengalaman ke petua ke psal nie,di alu2kanla..~

Thursday, January 19, 2012

Nak almari IKEA

Sedey btul la bila teringat psal almari Ikea nie tau~ahad lepas pegi Ikea sb nak survey and bli teros baby cot ngan almari bju lau ada yang berkenan..Sekali yang berkenan tue da hbsi stok plak~Ase nak nangis kat ctu jugak..

Padahal da beria nie survey dan berkenaan kat almari nie sekali smpai bwah da xda stok..rupanya rmi jgk yg mncri bnda yg sm dgn sy~


Owh niela idaman kelbu sy~suka design yang simple nie tau and sbnya kaler putih..Pasni lau nak beli baby cot kena beli kaler putih jugakla baru matching gitue*__*
Tapi tuelah punah harapan sy sbnya almari xda stok lgsg xjd nak bli baby cot skli..sy kan mengada lbeh,drama hebat sguh..Lau xda sume yg sy nak sy xnk bli yg lain sb bg sy xlengkap~

Weken nie nak pegi balik Ikea nak tengok stok da ada ke belom..Harap2 dah adalah sb xsbr nie nak susun brg2 bby..Verangan jer nk susun brg2 baby walhal satu apa pun xbli lg tuk baby^__^Tengah dlm dilema skrg nak soping time2 cengginie ke or nak tgu baby expo jer nti bln 2 ngn 3,.(Ish byk sguh dilema sy tau)

Ingatkan sy jer yg berkenaan ngn lemari cute nie rupanya rmi m2b yang dah ada lemari nie..huwarghhhh jelesnya sy pun nak jgk~Ikea lau bc rintihan sy nie plisla dptkan stok secepat mgkn by dis week sbnya sy da xsbr sesgt nie..*__* lagipun rega lemari xmhal pun cm RM199 jer agknya sebab tuela cepat hbis kn!

Agaknya tercapai ke x impian sy tuk memiliki lemari nie minggu nie????

Wednesday, January 18, 2012

pestime pakai Uniform..

Hari nie pestime pakai uniform peknen yang jnis cengginie..salu pakai sluar dengan blouse tetibe arini terpaksalah pkai uniform nie sb mls nak iron blouse..
sy xbape suka pkai uniform nie sebab ase cam ganjil jer rupa sy tau..tapi da kat ofis sume kata cute alahai ase cam nak bli dua ploh pasang jer..^__^

Bila pki uniform terserlah plak pewot nie,lau pkai blouse asenya xdalah nampak sangat kot..
tapi disebabkan rmi kata cute balik nie nak g bli lgla jnis uniform cenggnie..*__*

*24wk 5day*

hihihi sila jangan muntah yer ngan keterangan angkat bkul sdri sy nie..xmemasal jer nak sengal perasan lbeh2..

WW#

Nak bekpes nie leh dpt x?tapi nak yg kat USS punya..*___*

kelip-kelip

Tuesday, January 17, 2012

Rezeki..Alhamdulillah

Alhamdulillah untuk rezeki arini..hmpir sebulan tunggu xda ke org nk bg limau sb da teringin nk mkn limau yg msam2 sekali arini terus dapat sekotak..rezeki tuk baby nie..:-)

Memula pagi td dapat 2biji jer setelah dibahagikn sm rta dengan kwn2 lain tup2 pas lnch ada company bg sorang sekotak teros..tewos senyum smp ke telinga..harap2 limau nie msam lau mnis ilang stim mau mkn dengan nikmat..*sebabnya sy nie peminat tegar mknan msam dan msin..*____*



Nie lah rope sekotak limau idaman hati..*__* xsabo nak bwk blik nak mkan dengan penuh nikmat depan tv smbil baring..fuhh walaaa

Limau 2biji tue memula dapat pg td,pastu xsgka lps lunch dpt sekotak..sonang sguh hati,syukur sangat2 rezeki tuk arini..

ada sesapa nak ke?lau nak meh dtg jumpa sy lau nk soh pos tkut posmen lak yg mkan dlu..@___@

Saturday, January 14, 2012

Tiada hari yang lebih indah selain hari Sabtu

Assalammualaikum and mornink sume....^___^

Wah arini sy sguh bersemangat dan amat bersemangat sekali..Cuba teka sekarang sy ada dekat mn?ce teka ce teka...

sekarang nie sy berada di ofis..aik pesal lak sy rajin sangat2 nak pegi keje ari Sabtu?!erm ntahla sy sdri xthu nape sy rajin sangat pegi keje arini setelah sekian lama memang ckop mls nak keje ari Sabtu..*__*

Bukan apa,arini mood baby baik kot tue yang bby rjin bgon pg2 kjut mama dia soh pegi keje..Memula mls gak nak bgun tp saje test tengok mata ok bdan pn xrase letih okla kita pegi kejela..Mungkin bby nak ase pegi keje ari Sabtu kot..@_____@

Arini bby bgon awal kul 7++ lbeh da bgon tendang2 pewot mama tau..Dah thu da mknanya tendang2 tue nak mintak di isi la tue..Pagi nie teringin plak soru tosei gamaknya kta singgah kedai mkanla dlu soru tosei..@___@

Dan sekarang sy sudah berada di ofis selama 2jam..xthu smp bla bdan nie bole bertahan,nie pn da mla ase sakit2 plak..tapi xper petang karang nak pegi ukur Ikea harusla cergas kn~

Okla iklan da tamat,harusla kta meneruskan kerja yer..korang sume arini Sabtu nie watpe?keje ke,dok umah sesaja or dah pegi ukur soping complex??

Tuesday, January 10, 2012

Cute jer +_____+

Sape yang cute?sy ke?lau sy memang cute dr azali,kini dan selamanya..@_____@
Tapi bukan nak cite psl kekiutan sy,tapi nak cite psl kekiutan suami sy..~(maafla pic nan ado nak buktikan kekiutan suami sy sb dia nmo enterprame)

Citenya psl kekiutan suami sy adalah semalam dia tolong potongkan kuku kaki sy..^____^ (kiut kan?) Bukanla nak mdera suami sy tapi keadaan xemngizinkan sy nak potong sdri..*___*
Atenya da pewot membesar ke depan,ssah plak nak membongkok potong kuku kaki..Takot karang kuku kaki xdipotong tapi lain plak yg terpotong..~

Jadinya sy telah meminta bantuan si suami untuk memotong kuku kaki sy..@____@ tapi memula xyakin gak tkot dia terpotong isi kaki sy yg gebu mulus tue..kihkihkihkih Tapi nampkanya si suami seorang yg teror sebab dia potong memang penoh dengan cermat..

Pastu kan tambah kiut lagi suami sy nie pagi tadi masa nak bangon subuh,tetiba kaki sy cramp simpul biawak..Simpul biawak lagi sakit dr cramp biasa yer..* Dia tolong urut beserta sapu minyak yer,salunya lau sy cramp dia cm urut jer kasar plak tue..Tapi pagi tadi penoh dengan kasih sayang*_____*
Agaknya sebab dia da mula nak tunjuk keprihatinan dia sebab stat semalam kitaorg da balik tinggal umah kitaorg balik..sebelom nie kitaorg dudok umah family sy hampir 3bulan++..(suami sy bukan seorang yg romantik langsung)+____+
Tuelah jelah nak citer psal kekiutan suami sy..Lau sy agak poyo maafkan ajelah~mood agak swing arini sebab mengantuk malam tadi xleh tdo sebab ubah tempat kn..

Badan sejak dua menjak nie sakit2 sangat..teringin nak pegi berurut tapi takot plak,lagipun suami pn xbagi berurut takot jadi pape kat bby..Alahai mslhnya bdan nie da teringin bebenor dibelai dan dimanjai../

Ada tak sape2 yang penah g berurut or suggestkan ok tak berurut time nie..@___@

Monday, January 9, 2012

Mengidam nak makan CHEESE

Ish tekak nie dari 2/3hari lepas teringin nak mkan mknan berunsur cheese plak..mulala bila teringin sume yang sy nmpk or google sume sy nak~
Parahla camni,berat baby + berat mama dia sm jer naik nanti..
Sebelom nie teringin mkan masam2,da tercapai hasrat tue tiap2 ari mkan mangga muda jiran sebelah bagi>sedap.
Sekarang nie plak teringin nak mkan kek cheese,hadoila selera nie sume untuk menaikkan berat bdan sy jer..~

Dahla minggu lepas checkup, doc ngan mnisnya sindir berat sy naik banyak,nanti msok 7bulan kena ulang balik mnum air gula@_____@
Lau kna mnum air gula kt hosptal swasta sy rela sb sedap perisa oren..^___^.Tapi lau kat gomen ai xsgop sb xda perisa.. :-(

Masa depan doc sengih2 janji nak control mkan,tapi xda maknanya nak control.Camner nak control nie skrg tetba teringin nak mkan cheese plak.:-(

Nak marahkan google nie tau sb kat dia la sy jmp mcm2 jnis kek cheese~Smbil tengok pic2 kek cheese tue sume smbil telan air liur@_____@

OMG!come to mama,baby~smbil kesat air liur yg menjejeh leh wat main yoyo..^___^ sodapnyala kek cheese nie,plak tue siap buboh coklat Reese kegemaran kanak2 sedunia..smbl lompat2 kegirangan terbayang berada di dalam mulot lebar nie.:-(

Teruskanla terliur yer zura..dalam mimpi jelah nak dapatkn sume nie.Ish air liur da hbs menjejeh nie,tapi tetap xdapat satu pun~Ase2nya balik nie lau mintak kat suami ai dapat ke x erk?*

owh I'm lovin it..@____@

Alahai siap plak parut ag cheese tue~Owh asenya nie kna pujuk lbeh ckt suami kasi dapat,sb baby yang teringin sangat2 nie.Kan bby?^____^

Eh dok tengok gmbar2 kek nie,lagila bertambah lapo..Tuk lunch nie,kta mkan nasi dlu yer baby~Petang karang baru kita fkirkan cmner nak dapatkan mknan2 seperti di atas yer bby.^____^

Wednesday, January 4, 2012

2minggu gusi bengkak

Hari nie da msuk minggu ke2 gusi bengkak..Ingatkan kurangla skitnya sebab da 3mlam tdo tampal koyok kat tmpt yg bgkak tp nmpknya xbhsil gak..
Bila siang tmbh plak tmpt sjuk lagila terasa denyutannya.~Hadoila nie wat ilang sbar jer lau ada sape2 yang nak cr psal..
Agaknya kurang kalsium kot sb baby dah amik kalsium sy.!betul ke cmtu?Lau betul la kot bby da amik kalsium skrg xpelah sepenuh hati sy rela sb nak baby sihat cukop kalsium sgla zat..Omaknya sakit pn xda hal la..^___^

Agaknya pasni sy da kena guna ubat gigi yang khas tuk owg peknen kot!.Sy adalah dapat ms 1st pegi checkup kt DEMC + sy ada bli jugak 1 ms kat JJ brand Pureen..rasanya sy try gunala ubat gigi tue dan tengok resultnya.~ Dan memang xmenahan sguh ase denyutan nie,ikutkan nak tmpar jer laju2 jer pipi sdri..Eh tapi dri sdrila tampar,xnakla soh owg tlg tamparkan japg jadi lain plak@___@

Ihsan GOOGLE

Nak makan apalah lunch nie..Nak mkan bnda yg keras sakit time nak mengunyah plak,hdoila lau dpt bubur best nie.Hah mkan buburla,nak request mama tolong watkan.
Lagi afdal lau mkan msakan mama kan,penuh kasih sayang dia masakkan..^___^*yg sbnrnya sy yg pemalas*

Ke ada sape2 yang baik hati nak bagi sy petua ilangkan or kurangkan bgkak gusi nie,xmenahan da nie sampai satu thap sakit smp ke kepala..jangan mc sudah,br msuk taon baru keknon xnkla tnjkkan taring mc sbnr tue..@__________@ (Eh xdalah sy kerap amik mc sjak peknen nie jer)

ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............

Tuesday, January 3, 2012

Welcome 2012 ^___^

hihihi da masuk ari ke3 tahun baru barula ada entry sy..~Maklomla kemalasan melanda diri nak update,tue pasaila jadi cengginie..
Tapi rasanya sy lom tlambat nak wish HAPPY NEW YEAR 2012 pada sume~ dan SELAMAT TINGGAL 2011..taon 2011 meninggalkan kenangan yang cukup manis tuk sy dan family.
Nantila lau rajin sy wat entry sepanjang taon 2011,lau rajinla.!


hurm diam xdiam da nak masuk bulan ke6 sy bwak baby..persiapan memang lgsung xda satu pun lagi,ingat nak start pertengahan bulan nie tapi mcam blur la plak.sedangkan checklist newborn dah bhelai2 sy print tapi hampeh jgak kebluran sy nie..
xpelah nanti lau rajin sy terjahla blog2 mummies lain tentang persiapan 1st dorg..~

Okla nak siapkan keje ckit,pastu nak pegi lunch..dah lapo sangat ni pg tadi bekpes mamam karipap seketul jer~!huhu
Blog Widget by LinkWithin