Monday, November 26, 2012

Lega sesangat bila dah settle hal yang membelenggu akal fikiran

Rasa ringan dah kepala otak nie bila hal da settle~

 Kalau tak sebelom nie ase cam batu caves tue dok ada atas kepala nie,berat sesangat [adehhh]

Akhirnya settle jugak hal yang membelenggu akal fikiran setelah sebulan dok tangguh atas sebab yang tidak dapat di elakkan~

Adelia Zahra telah selamat disunatkan pada Jumaat lepas (23/11/2012) bertempat dia Poliklinik An Nur, Putrajaya [...]

Punyala jaoh perginya,dudok dekat Gombak tapi kenapala pergi jaoh smapai ke Putrajaya sana?#
# Alasannya sebab ai review mana klinik yang docnya harusla wanita, [eh lau sunatkan baby gurl mmg kna doc wanita la kan], Islam dan semestinya tidak membahayakan ke atas baby ai~

review punya review jumpalah satu blog nie [lupa plak blog apa] dia sunatkan baby gurl nya dekat klinik an nur nie dan doc nya adalah sangat lembut dan pandai wat baby uols takkan menangis cam nak terkuar anak tekak~

Tapi mestilah baby lagi,janganla umor da setahun ke atas memang apa jadi pun dia akan menangis melolong~
Sebabnya ari yang ai bwak yaya tue,memang ada gurl nie umo lam sethun lebeh kot parent dia bawak nak sunat~

Alahai xsanggup dengar anak tue menjerit sekuat hati menangis,yelah dia memang dapat rasa sakit tue 100%..Time tue ai da cuak ase nak bwak yaya balik jer [huhu]


Ingatkan lama lagi tapi tak sampai setengah jam nama yaya da kena panggil~

Muka time nie xdak cenyum mungkin dia tau kot!~


masa nama yaya dipanggil,papa nya dok kat luar~ [fuhhh]
Gamaknya mama nya yang gagah perkasa nie la kena masuk dalam.. Mujor tokma yaya pun ikut sekali jadi dia yang masuk ngan ai~

Papa yaya adalah ngelat sebab dia takut nak masuk,dia kata kesian kat anak nanti sakit~
Salah satu faktor hampir sebulan baru pegi sunat nie adalah sebab papa nya la..Berdalih saje xnak bagi anak dia kena sunat~ [grrGrrrr]

Gambar ketika di sunat adalah non hado sebabnya tab dengan papa yaya~
Lagipun gigil kot mama nya nebes takut anak nangis satu putrajaya bole dengar~

Doc suroh baringkan dia then bukak suar ngan pampers~ Nasib ai bawak bear bucuk yaya sebagai penyelamat!

Sebabkan dia ralit dok isap polok gomol bear dia jadinya masa doc potong pun dia langsung tak rasa~
Nangis pun tidak,jaouh sekali nak hek ke hok ke rileks jer~

Lepas potong tue, doc soh ai tengok.. alahai memang ckit jer pun darah pun adalah cam lau kta kena cucuk kat hujung jari tue tapi lebeh ckit dr tuelah~

Da setle ai nak pakaikan pampers dia ai yang menggigil takut yang sebelum tue xilang lagi~
Bila kua papa dia tanya da setle ke? anak xnangis ke? [paaangggg]
Banyak plak tanya orang soh masuk xnak,pastu cam kepochi tanya itu ini..~

Doc kata anak ai kuat sebab cikit pun xberbunyi# dok diam jer senang doc nak potong [huhu]

Begitula ceritanya pengalaman pertama membawa anak dara bersunat~


# Seeloknya lau baby gurl bersunatkanla dia awal, lau bole requestla masa lepas jer bersalin minta doc sunatkan terus~ Sebab masa baby isi kulit masih lembut jadi xdalah etrasa sakit sangat
Ai sebab xtahu rupanya bole request lepas bersalin,jadinya ai tangguh sampaila yaya da umo 7bulan~
Tapi apapun ai lega sesangat bila da settle~


* Lau ada sesapa yang nak masuk meminang anak ai da bole da,ank ai da ank dara sekarang [kuikuikui]
#Pitam, mama dia gilosssssss [.......]

6 comments:

Mimy Hamid said...

yeayy dah sunat..sempurna sudah anak dara...zura betulkan pic yaya...nampak sipi je

CikNaa said...

betul2..nampak half je gmbr yaya yg comeii ni. alalala jd anak dara dh dia :P

m@m@yAyA said...

kak mimy,

tuelah pasal da try betul kan pun stil jadi gak cmtue..

CikNaa,

haah da try betulkan blk pict tue tp stil half jugak~
malu agknya kn da jd ank dara..hihi

Wawa said...

baru nak sunat? ok ade geng. hahaha. annaila nak masuk 8 bulan tak sunat2. bila ingat tak sunat lg, mst stress. mama ngn daddy asek lupa je. :p

h@nEYz said...

yaya kuat macam mama...heheheh...

h@nEYz said...
This comment has been removed by the author.
Blog Widget by LinkWithin