Wednesday, November 21, 2012

21 July 2012 - 7month

Arini agak bz dengan keje yang perlu settle arini jugak,tapi sempat gak curi amsa ckit nak conteng2 lam blog nie~ Sekejap jer plak ase masa berjalan sekarang..
Nasib baik ingat arini bape haribulan~

 21 April 2012 - 21 Julai 2012 [tarikh yang setiap bulan insyallah akan ai abadikan dalam blog nie] [tue pun lau mood rajin adalah]
Hari nie genap anak dara ai pucuk kelompang tue 7bulan~
Alahai makin lama da makin besar anak mama nie [sobsobsob]
Nanti da xnak jadi baby mama bila da besar,alahai nanti da xbole nak pelok cium gomol cam sekarang nie~ Eh bole x nak bagi ms lambat bergerak biarla yaya lama ckit jadi baby ai,huhu xpuas nak jadikan dia baby jer[....]

anak dara mama yang semakin demand sekarang[.....] 

 "Mama doakan semoga yaya membesar dengan sihat,sempurna,berilmu,berakhlak mulia,berpendidikan dan menghormati orang" ~ [tinggi sungguh harapan ai tau pada baby yang baru umo 7bulan nie]

Syukur sangat ai masih fully bfreastfeed yaya sampaila sekarang~ Selama 6 bulan ai berjaya exclusive breastfeed yaya dan until now pun ai still fully breastfeed dia[...]
Alhamdulillah masih ada rezeki yaya untuk terus mnum susu ai walaopun sekarang susu ai agak merudum bila dia start makan~

tapi tue bukanla halangan or alasan untuk ai stopkan apa yang dia perlu~ ai pun berharap agar ai dapat breastfeed yaya sampaila umo dia 2tahun,if xdapat 2tahun setahun pun da besar rahmat untuk ai.

Sebak pulak bila ai tengok dia membesar depan mata ai [even xsepenuhnya sebab time ai keje mama ai yg jaga]
da makin banyak akal~ #fuh pengsan bila dia da banyak akal sekarang nie

Perkembangan yaya sekarang di umo 7bulan yang mama ingatla erk,erm antaranya:-
* Masih lagi meniarap tapi da laju meluncur ke depan,tapi ke belakang xda plak..Yang dia da expert meluncur ke depan,berpusing 360darjah dengan laju..
*Apa saje yang dapat dicapai akan terus masuk mulot.
*sangat teruja main n tarik rambut orang,salu ajdi mangsa rmbut mama ngn maklong nya [dia jeles sebab dia xda rmbut lg] [hahahaha]
*suka mengtest sore [nie akibat mama suka g karoke masa peknen dlu]
*tak suka pakai baju,bila start nak pakai baju dia pun terus start high volume menangis sekuat ati smbil meneran macam ornag kena dera
*suka berjalan/kaki jalan sm cam mama nya
*suka cakap fone [lau ai keje wajib sehari sekali mesti kol and bercakap dengan dia,mama ai kata kemain lagi dia tersengih2 cam orang bercinta]
*kuat menangis skrg,baru puji masa lahir dlu smp umo 5bulan xkuat menangis tapi masuk jer 6bulan hamek kaw [....]
*suka sangat makan [macam mama]
*da asik angkat montot,xthula nak merangkak ke nak dudok [cuma bole duduk lau dalam rocker or stroller masa pakai belt jer]
*da pandai kenal orang,lau orang xbiasa agah or amik dia mulala dia akan wat aksi yang cam erkk[..]
*ermm lagi......

Eh tadi kata banyak keje,nak update cikit jer nie da nak masuk muka surat sebelah nie[wuuuu]

Okla wat masa sekarang sebab ai pun da lupa apa nak taip lagi..
Progress yaya pun asenya nie jelah wat masa skrg yang bole ai ingat,yang lain nanti ai update lain plak..

#teringin nak update cite pasal pengalaman ai bersalin dlu,tapi tengah tunggu masa yang betul2 free sb nak recall balik pengalaman tue[adehhh]

Okla sume selamat bekerja di ari Rabu..(@__@)

7 comments:

Mimy Hamid said...

HEPI 7 BULAN YAYA ...MUAHH..LAMA TAK JUMPA..JOM LEPAK MINUM

mama ila said...

salam kenal..sy follow blog awak... n heppy 7 months old baby yaya =)

Sherwieyna Muzzawer said...

salam. hepi 7 bulan yaya sayang!

comel sungguh gambar tu!

~ NANA ~ said...

bambam betol dia...skjp je dh 7 bln :)

CikNaa said...

esok bday razin plop..hehe.

Gieyana said...

Comeynyer dier...dh besar yer...cute gegurl..:-)

Nurhayati said...

good girl la yaya!!
cepat dh besarkan.
sronok tgk anak besar depan mata.
sgt puass

Blog Widget by LinkWithin