Thursday, August 30, 2012

Walaupun da seminggu lebeh raya,nak jugak wish raya even da terlambat

Assalammualaikum..
Pergh sekarang nie tahap nak update blog memang ke laut..
Asal update sekali,pastu tgula berminggu-minggu baru update balik.
Maklomla tahap kebizian tue mencecah ke volume yang paling maximum..

Sekarang nie tengah buzy sesangat dengan persiapan majlis aqiqah puteri pucuk kelompang ai tue..
Biasalah ai nie suka wat keje last minit,bila da dekat majlis barula hegeh-hegeh nak cari kambingla,kateringla,marhabanla apalah..
Padan muka pada diri sendiri..Sebabnya sekarang kan musim orang kawinla wat open housela jadinya sume catering yang ai list adalah fully booked.

Tue masalah catering,belom lagi fikir masalah kambing lagi..
Kambing sekor sekarang adalah mahal yer,lau murah pun hrga RM600 tapi alahai punyala kurus kering..
Dan masalah lain plak ai nak wat kambing golek tapi masih tak jumpa lagi sape nak golekkan kambing ai tue..
Lau sape-sape ada contact orang yang pandai dan sedap wat kambing golek,sila la hulurkan bantuan no.tel orang itu yer..

Belum lagi nak fikirkan pasal goodies lagi,berendoi lagi..
Arghhhhhhh tensen ok,mengalahkan nak wat persiapan kawen..
Sebenarnya ai yang hover,walhal family ai suruh wat simple jer tapi ai biasalah sume nak grand kebabom walhal bujet nan hado..
Tak kisahla janji ai dapat puaskan hati,lagipun apalah sangat untuk puteri kesayangan yang ai tunggu lama tue..

Eh nie cam da melalot banyak sangat,walhal cuma nak wish Selamat hari raya jer..
Ai xdalah pict raya banyak pun padahal ai raya belah family ai taon nie..
Maklomla buzy mengkelek anak dara tue,xkose nak pegang jer camera ke hulu hilir..

Ai raya taon nie meriah la gak sebab ada puteri pucuk kelompang tue..Best rupanya kumpul duit raya anak tau..
Dulu selalu bagi anak orang jer duit raya,sekarang ai plak dapat duit raya untuk anak sndiri plak..auww so cute lak asenya

Untuk pestime Adelia beraya taon nie,dia merasa beraya dekat kampung ai ngan suami sekali harung..
Member sukala berjalan kan..
Raya pertama dan kedua weols beraya belah family ai dekat melaka dan muar..
Then raya ketiga sampai kelima beraya dekat kedah plak,kampung belah suami..
Sebelum balik KL leh plak singgah makan pasembur dekat Pinang tido semalam sana,lagila anak dara ai tue happy tahap gaban..

Meranala ai bila balik sini,taknak dok umah..Mula la merengek sesaja..
Untuk pengetahuan uols,anak ai da pandai nangis menjerit yer sekarang bila tengok orang takde dekat dia or dok umah xberjalan2..
Rasa nak kunyah-kunyah jer tau..

Eh okla nanti ada masa ai sambung cikit lagi citer pasal raya Adelia yer..
Sekarang nie tengah nak pikirkan pasal majlis Adelia lagi..

Rasanya tak lambat lagi kan nak wish SELAMAT HARI RAYA untuk uols sume..
Rayakan sebulan,ai bole raya sebulan sebab ai posa penuh sebulan taon nie..(@_@)

Nanti jemputla datang umah family ai dekat Gombak 8/9 nie yer,ari Sabtu start dari pkul 11am sampai malam..
Pagi tue majlis aqiqah Adelia,lepas dari tue open house plak..
Lau datang bolela kita memanjangkan lagi hubungan alam maya kitan nie..

3 comments:

eMMe said...

Salam Aidilfitri Zura n Adelia

lama tak jenguk blog Zura
sihat ke semuanya?
akak sihat je...
Alhamdulillah...
tgk Adelia, dah besar..
lain dah muka dia ikut muka babah dia kot kan....

Mimy Hamid said...

Selamat hari raya maaf zahir n batin adik ku...Insya Allah nanti dtg eh jenguk akikah Adelia..amboi anak dara tu bereben kemain...raya muar tak bgtau pun..leh jumpa kat sana tau :))

Zura@Iwan said...

asslam dik...

slmt hari ry maaf zahir batin...

akak pon kurang update..bz la kan..hikss

woo buat qiqah adelia ye? insyaAllah....

*cute la adelia nieh..

Blog Widget by LinkWithin