Sunday, July 1, 2012

Again,I'm Pregnant

Alhamdulillah,tue jer yang mampu aku cakap..:-)
Memang speechless sesangat..


Masih dalam keadaan terkejut lagi..Seronok tak terhingga,best bole bagi Adelia Zahra adik yang beza umornya tak jauh pun..Dah berangan harap-harap biarla boy plak tapi kalau gurl pun ai terima,mesti Adelia Zahra suka bole ajak main masak-masak..:-)

Paaanggggggggggggggggg berkali-kali...
Jangan mare yer..Hanya lakonan semata-mata..
Agak-agakla lau peknen lagi sekarang nie,Adelia Zahra baru umo 2 bulan..Time bile plak la mak dia beramas mesra sebabnya masa dalam pantang Adelia memang berjaga malam,dah tentu-tentu apaknya malam tido ate dah siangnya koje kan..:-P

Tapi hati nie memang terigin bebenor nak peknen lagi..Kalau peknen lagi dalam masa terdekat nie pun ai suka sesukanya..Memangla penat jaga baby dalam pantang nie,bila makin ari makin dia da bijak dan cepat sangat besar rasa macam sayu jer..
Ai rindukan kenangan masa peknen,kena tahan wad,kena induce,kena seluk menyeluk,sakit 22jam dalam labour room,sedut gas beria sampai ai lalok tahap ganja bujet bole kurangkan sakit tapi sumpah sakit tue sikit pun xreda,lagi wat ai lalok cam pekena gam adalah..
Pastu saat ai try teran sampai 5x tapi kepala baby stuck kat pintu,takmo kua..Last sekali ai leh menangis merayu kat doc kata ai da tak larat nak teran,muntah 3x,tak makan dari pagi jumaat sampaila pagi Sabtu,tak jumpa langsung laki ngan family dari khamis malam,demam sampai suhu naik dekat 39celcius..Last sekali bole plak ai sendiri yang suggest dekat doc ai nak operate jer terus..
Sebabnya ai da tak sabar nak jumpa my baby..Lau ditakdirkan ai mati time tue pun ai berharap sangat dapat selamatkan baby ai dulu..Memang sungguh dramala time tue..

Tapi tuelah pengalaman berharga yang ai dapat rasa..Saat paling tacing bila doc bagitahu baby da selamat kuo dari perot ai,pastu dengar baby nangis dan bila pestime nurse bagi baby ai isap nenen ai untuk dapatkan kolestrum(sebelum susu kuo kolestrum nie yang paling bagus untuk bby)..
Pestime ai skin to skin dengan Adelia Zahra..Time tue ase ilang sume sakit,sekelip mata jer..

Eh bru perasan da melalut jauh plak sesangat..hihihi


Ish kalau betul la aku peknen dalam masa tedekat nie,Adelia Zahra bole ke trime?kesian dia dapat ksih sayang mak paknya sekejap jer pastu da kena berkongsi plak..
Bila tengok muka dia time tido nie ase tak sanggup nak bagi Adelia adik dalam masa tedekat nie..
Tapi kalau da rezeki tak bole kata apala..

Tapi bole jer nak kata aku sendiri yang gatal..:-)
Tak geti-geti lagi ke nak kawal,tak sedar diri tue da tahu diri tue czer memng sah-sah kena planning sekurang2nya 2 taon..Ish lama tue 2taon..:-(
Rase cam nak anak ramai plak..Memangl memula jer susah cikit nak handle bila da lama cikit terorla..(cehh ayat poyo jer).. Verangan tak salahkan,bukan kena bayar free jer..

Takpelah ai kena berdiri dengan kaki sendiri,bagila Adelia Zahra kasih sayang lama cikit..Jangan nanti orang kata buat anak pandai tapi anak sume bersepah..Yang camtu taknak la kan..

Okla ai kena bagithu suami ai kena slowdown la dulu..:-)
*mataterkedipkedipsambilgigitjari*

10 comments:

~ NANA ~ said...

haha buat suspen je...tp kalau czer kena planning lama sket kan

Deqna said...

ingatkan betul2 tadi.. baru nak ucap tahniah..hehehe.. tapi mana tau kan kot masin lah entry ni kan...hehehe

eMMe said...

Salam dear, ade 1 cite, pasal my fren, dia 1st pregnant czer, baby dia baru setahun, pehtu dia pregnant 2nd, tapi bersalin normal, Doc marah coz rahim dia tak kuat n tak mengecuti betul2 lagik, so, Doc advice kene planing btol2 kalo nak next pregnant...huhuhuhu...

kalo dah rezeki kamu dear... nak kata apa kan... hehehehe~ tapi kene jaga baik punye la dalaman wanita tu...

ainnazari said...

wahhhhhhhhh, sudah verangan rupa nya...eh, adelia nk dpt adik apa? kalau i, ada makcik ni tgk paha aydan, aydan bakal dpt adik boy jgk...heheheh

Mimy Hamid said...

kita plan sesama la pulak pasni..hehehe...akak nak baby girl..p tunggu dulu la kot...kia kan czer...takut luka dalam tak baik lg..apapun ini soal rezeki...yang penting hati hati jalan raya..huhuhu

Bazilah (^0^) said...

wahhhhhh 22jam dlm labour room? mmg tabik pada para ibu :)

eMMe said...

Salam Dear,

akak kan baru preggy 4 bulan lebih.. mmg nampak 2 kantung... tapi kalo nak scan tgk jantina blom boleh lg kan.. tunggu la 6-7 bulan scan 4D la... hope sepasang, Amin...

Salmi Khairil said...

suspen ajer..tapi tak per kan kalau dah rezeki..

izla said...

salam kenal :)

hai, saspen sungguh. ingatkan betol2 pregnant tadi.
kalau operate, maybe kene jarakkan sikit. bagi sihat betol2..
tapi kalau Allah nak bagi rezeki, sape kita untuk menolaknya kan.

FirZie83 said...

suspen gila aku...tapi ok ja ko cuma org kata gelojoh sikit la..hihi tapi kalo rezeki..terima ja la...mcm akak aku kak zam hg tau kan...??diakan empat2 operate..sumanya jarak dekat2...x tunggu sampai 2tahun...setahun pun x sampai aku rasa...hihi...tapi kan akak aku kawin lewat..tu yg chaiyok chaiyok tu...hihi

Blog Widget by LinkWithin