Wednesday, June 6, 2012

Jadi "JAGA" kembali

"JAGA" apalah kan?
Hampir seminggu nie,rutin sy kembali seperti masa dalam pantang dulu iaitu mnjadi JAGA pada permaisuri Adelia Zahra sebabnya Adelia da taknak tdo malam lagi..
Ingatkan da habis pantang Adelia berubah,rupanya indah khabar saje..Adelia jadi macam syiok plak bermain diwaktu malam dan hanya akan start tdo lepas azan subuh..

Macam malam tadi,start pkul 12 lepas menyusu terus buntng matanya..Alahai ingatkan nak tdo lepas dapat susu gantung rupanya salah tekaan sy..
Siap bole ajak berborak bergelak ketawa lagi malam tadi..Hai la Adelia,mama nie baru verangan nak syiok beradu cam papa tapi Adelia cuma sayang papany jer sebab bagi peluang papa tdo tapi dengan mama Adelia dera ajak sembang erk.

Xpelah Adelia,demi mu mama rela..tapi kalau bole janganla smpai bulan 7 yer sayang sebab mama da msuk keje time tue..nanti xpasal plak mama bawak bntal tilam tdo kt ofis..:-)


Niela akibatnya bila tdo lambat..bgun pun tuk mnyusu jer,pastu smbung tdo balik..sambil mnyusu mata pejam,bila tek tlepas dari mulut mngamok macam kna dera jer tau..*sejuk tengok muka time anak time tdo..xsangka diberi jugak peluang untuk merasa keindahan mnjadi ibu..*

Bila subuh baru tido,makanya bangun tido pun lambatla yer syang..ish apa ank dara bgun lambat2 nie..mama tak ajar tau sayang..
Sebabkan anak dara nie babgun lambat,jadinya nenek punya jdual keje pun da bertukarla..sebab nak tunggu ank dara nie bangun barula bole mandikan..
Owh yer,hingga saat ini sy masih lagi xberani nak mandikan Adelia..Tapi kena belajar jugak sebabnya Jumaat nie nenek Adelia balik kampung dulu,kitaorang balik ari Sabtu..
Xper dik jangan isau,mama tengok kat youtube yer cara2 nak mandikan baby..huhu

Okla nak angkat baju anak kat ampaian..terkejar2 nak wat pape masa anaktido,sebabnya sekarang kalau dia tdo kena selalu puk2 mnja mntot lau x tdo xlena..:-)

4 comments:

eMMe said...

yea laa...kalo tak brani n tak yakin camner nak mandikan..tapi nnt lelame biasa la tu nak mandikan Adelia, slow2 belajar kan... pengalaman setiap Ibu kan, mmg saat yg terindah dlm hidup...

LoVEaQshA said...

Tuelah psal kak,adelia nie plak bukan tahu dok diam..aktif ngalahkan baby boy..
Takut tlepas jer bla pegang..xper slow2 bljar..:-)
Xlama lg akak plak akan rasa nikmat nie,lagi best twin lak tue..:-)

Gieyana said...

Cute nyer...sure Zura x cukup tido kan..:-)

Mimy Hamid said...

Fayel dah nak masuk 5 bulan ni pun belum reti mandikan dia lagi tau...semua papa dia buat..huhuhuh..takpe zura..nnt awak dah biasa celik mata...now Fayel tido nyenyak giler pun akak dah rasa cuak..eh lama nya tido .hihih macam macam

Blog Widget by LinkWithin