Monday, June 25, 2012

Borong pampers Adelia

Adelia tengah tido lagi,jadi bolela mama nya ngedate blog sekejap..:-)

Tengok tajuk da tahu mesti sy nka cite psal pampers kan..sejak ada anak nie,tiap ari rajinla tgok blog2 rakan lain sebab mana tahu dorang ada update psal shopping complex ke pasar raya mana2 yang ada buat sale psal pampers..
Maklomla bila ada baby nie,pampers amatla penting..sebab baby akan kerap kencing dan berak..

Mesti ada yang tanya napela nk bazir duit beli pampers,sekarang kan da ada CD kan..:-)
Tapi sebabnya saya nie bukanla seotang yang rajin nak basuh cloth diapers tue,jadinya biarla sy laburkan duit sy ke arah pampers..:-)
Takpelah kan untuk anak apalah salahnya berhabis ckit,lagipun 4taon lbeh sy tunggu..sebelom nie da puas sy enjoy jafinya sekarang sumenya hanyalah untuk Adelia Zahra..

Saya ada baca dekat mana ntah pasal Giant ada buat sale pampers sempena anibeserynya yang ke 68 taon..tapi sy xthula kot dia ada wat sale yang lain jugak..
Tapi sy lebeh alert pada sale pampers tue..
Adelia pkai pampers Mamypoko,owhh jangan kata sy manjakan anak ye tapi anak saya jenis kulit mcam sy sensitif jadinya bila pkai brand lain bontotnya jadi merah2..
Masa Adelia dalam ari lagi sy memang pkaikan Adelia sume jenis pampers sebab nak tengok mana yang dia sesuai..Dan memang Adelia lbeh sesuai dengan Mamypoko jadi saya pun teus setia dengan brand nie..

Tapi mcam biasala kan,Mamypoko nie regenya lbeh mhal ckit jadi bila mhal sy slu beli sepek dulu..Dan saya rajin pegi survey hrga Mamypoko nie dekat mana2 tempat yang saya pegi..Kalau rasa murah,dan kebetulan dekat umah dah nak habis sy belila..Tapi kalau mahal pun kena gak beli nanti hbis stok naya jer..:-)
Dan sempena anibeseri siGiant tue,dorang wat sale Mamypoko regenya dalam RM36.99 kot,lupa plak..Mamypoko kalau tak sale untuk pampers size S-48 harganya RM39.99 yer..

Jadinya sebab dapat rege dalam RM37tue kira ok,jadi sy berkira-kira nak belila lbeh ckit kan..Sebab promosi start dari 18-24 jun xsilapla..Lupa jer sekarang nie,wayar memori banyak tcabot:-)kot..
Tapi sebab ada jer hal,sampai da 24hb pun xjugak sampai ke sana..Nie geram dengan suami sebab ada jer hal lain yang dia lagi dulukan dari hal anak dia..

Tapi akhirnya sampai jugakla ke Giant petang semalam..Nie pun lepas da merajuk dengan suami..:-)

Sampai sana dekat maghrib tapi tetap ramai umat,parking pun full..Ikut hati nak balik jer sebab parking susah dapat,lagipun bawak Adelia nanti sampai malam sangat risau jugak takut dia meragam baliknanti..
Tapi da nama rzeki Adelia,dapat jugak parking dekat plak dengan pintu masuk..:-)

Masuk jer tak serbu tempat lain dah,teus serbu bahagian pampers..Nasib baik kakak saya perasn ada satu booth tue jual pampers Mamypoko..Uols nak tahu bape harganya untuk sume size dari NB-XXL?? Cer le teka...heheheh
Memang tepanjatla boboy bila nengok regenya,cuma RM29.99..Mulala tenyeh2 mata takot tesilap tengok regenya,tapi da sampai nak bernanah tenyeh mata tue regenya tetap sama yer..

Mulala ai nie jadi ilang pertimbangan ckit,terus amik 6pek untuk size S dengan M..sekali bila suami tegur kata kat pricetag tue limit 3pek sesajo,maknanya kendurla balik semangat ai yang menggunung tadi..
Suami kata belila 3pek dulu,takut nanti beli banyak sangat buatnya Adelia da xmuat size S tue orsize M tue masih besr lagi untuk Adelia jadinya sy hanyala menurut perintah..

Bila pertimbangan da kendur tadi,sy cuma amik 2pek size S-48 dan sepek size M-44..Tu pun dekat setengah jam duduk kat citu masih belek2 lagi..Bila kena sound dengan suami,barula tersedar dari lamunan teus blah..:-)
Tapi hikmahnya,lau sy paksa jugak suami pergi sebelum ahad sy mungkin dapat hrga R36.99 tue jer..Tapi disebabkan sy xbcakap dengan suami sebelum ahad tue,dan sy pergi Giant ari ahad jadinya sy dapat hrga yang lagi murah..
Tuela bahananya kalau xdengar cakap suami..:-)

Sale Mamypoko tue kan,hanya semalam jer ye..yer hanya untuk semalam saja,sehari sahaja 24jun ye..
Alhamdulillah ada jugak rezeki Adelia..:-)

Nanti nak tunggu baby expo kat midvaley bulan july nie,macam biasa nak borong Mamypoko banyak2 buat stok..:-)

5 comments:

Juliet said...

Hehe.. I pon lebih sanggup spend beli pampers sebab I malas nak basuh2 CD eventho I know CD semua corak comel2..

I mase pregnant, pergi semua expo I akan borong pampers MamyPoko nie.

Kat rumah memang berkotak2 stok. Hihi. Beli kat expo murah.. NB-S RM28. M-XL (2 pack RM66)

Tapi kalau kat luar if ade sale, mmg elok beli sebab MP susah nak sale ;) I pernah sekali je bagi baby pakai PetPet. Memang murah, tp lagi suke pakaikan dia MP sebab PetPet mcm nipis sikit and every 2-3 hours kena tukar.

MP the best!

aTy _faRed~ said...

saye baru nak gi borong minggu ni..upernyer sehari jer..:(

Nurhayati said...

mamypoko mmg elok pun. kualiti dan takde bocor. kalau diapers murah ni lama sket pakai senang bocor. tp alhamdulillah anak2 semua takde masalah rashes ape, pakai la cap ape pun, ok. cuma brgantung pd poket makpaknya.

Nurul Ilyani said...

dear, mahal gk rm37 utk 44pcs...sy pernah bli rm41.90 utk 66pcs :)

Mimy Hamid said...

murah sesangat....fayel pakai pet pet..mamy poko pakai pants untuk jalan je..rugi ar terlepas

Blog Widget by LinkWithin