Thursday, March 8, 2012

Buntu..tapi nak sume sekali dalam satu masa~!

mulala nak jadi orang yang gile bayang..~
esok kan da start baby expo kat midvaley,jadinya ai da mulala verangan nak macam2..~
ai da mula survey2 breastpump ngan stroler yang mn berkenan dihati..(^__^)
Bukan berkenan dihati baby,tapi lebeh kepada apa yang omaknya berkenan..~

hati nie dari mula memang da berkenankan stroler brand Quinny nie..~ tapi memandangkan hrganya yang xmesra alam,so banyak kalila harus survey..~
ai dah jatuh chenta pada Qunniy Zap nie dari Quinny Buzz sebab salah satunya dari segi size..


Niela Quinny Zapp yang menjdai idaman hati ai..tapi sume kdai yg ai survey xjmp kaler biru nie,banyak kaler merahla..Bile tengok kaler biru nie,mak aihh terjatoh terus hati aii padanya...^__^
Xsilap ai sekarang brand nie tengah ada discount,so rata2 rate yg ai dpt adalah lebih kurang 2k..
xper masuk dalam list nti,baby jgn isau insyallah ada rzki naik gaji 13% tue nanti mama blikan erk..(*__*)


Quinny Buzz..Memula dok usha yang nie,tapi bila da mula mengenali dengan lebeh dekat da xbape suka sangat plak..Salauh satunya ase cam besar gedabak plak..~tapi memang stylola stroler beroda tiga,ai likeeeee..*blink blink*


dari segi pam plak ai da lama aim medela freestyle..~tapi cam biasalah bila kekangan hrga tue yang watkan ai xpenah tetap pendirian..~selain faktor tue,ai xleh tengok benda2 yang berunsur cute..


rata-rata rate yang ai dapat tuk medela freestyle nie kebanyakan nya above 2k..~ada gak jumpa yg below 1.5k tapi takot xdapat banyak gift cm dapat breastpump saje..~Rugi plak lau camtu jer..~

Buntula nak pilih yang mana satu..tapi kebanyakan bkal2 mommies msti cam ai jgk kn kebuntuan nak pilih mn yang terbaik tmbh2 plak lau ank 1st kn..!teruja tue lebeh..~

harap2 kat baby expo mid nanti dapatla ai beli salah satu idaman ati nie..isau selagi barang2 baby xlengkap..~
so bkal mommies and mommies,nanti kita jumpa erk kat midvaley..~

7 comments:

ReYNa said...

cantik quinny zapp tu!huhu.aa.sy pon tgh pikir lahgi pasal breastpump.nak freestyle tu tp kena tgk bajet.hihi

Hana Soffelia said...

Syoknya if dapt pi baby expo kt Mid tu.. hurm.. npelah kat kuantan xde. Sampai bla ye baby expo tu. Mesti borong sakan ni. hehe

~ NANA ~ said...

i pon berangan nk belikan baby quinny zapp tu...tp i lebih berkenan buzz walaupon gedabak...haha....takpe, simpan angan2 dulu, semoga ada rezeki nk beli nnti...amin :)

eh medela fs tu blh dpt rm1500 satu set complete utk UK warranty & 1800 utk malaysia punye warranty...x sampai 2k :)

~ NANA ~ said...

dear...i comment kat sini la k...medela fs tu i beli kat sini http://www.facebook.com/nurizshar

Mimy Hamid said...

x rugi beli pam medela tu awal awal..berguna...

Cheyan said...

Hehehe..better quinny zapp, sb tak la besar sgt and bit lighter than the buzz tu..berat ooo buzz tu..tp buzz tu sgt selesa..

~ JD said...

alamak..
stroller idaman sy gak tuh.
quinny zapp

cantik + stylo kan.ehhee
tp ntah bile sy dpt beli :P

Blog Widget by LinkWithin