Wednesday, March 7, 2012

Bersyukur Diberi Peluang Merasa Nikmat Mengandung

Alhamdulillah usia kndungan hmpir ke 32minggu~
Dan bila tinggal cm kurang dr 9minggu tuk jumpa baby AZ,semakin ari semakin terasa dugaan yang dihadapi sepanjang membawa baby AZ lam pewot nie..*menitis airmata*

Jangan salah sangka sy bukan merungut,cuma sy bersyukur sebab dberi peluang tuk merasa keadaan begini..Setelah hampir 4taon sy menanti detik2 nie..(^_^)
Bila da makin hampir due,mulala terasa pelbagai rasa..~ Salah satunya pastila time tdo..*__*

Sekarang time tdo amatla berubah sesangat..Sebabnya bla malam time tuela baby AZ makin aktif,smpaikan xthu nk tdo posisi mana sebabnya sume posisi pasti baby AZ akan bg tendangan cumil..^__^
Minggu nie sy da mula rasa sakit pinggang dan belakang yang amat sangat..semalam plak asenya baby AZ melintang kot jadinya perot sy blah kiri knan terasa keras semacam dan bila baring kiri knan telentang amatla sakit..
Tapi sy thu baby AZ sihat sebab tue dia tlalu aktif..Syiok kot baby AZ main time gelap2..@___@

Persediaan tuk baby AZ masih ada 45% lagi xsettle..Yer sy agk terlambat dan ketinggalan sebabnya sy start bli kelengkapan bila baby AZ hmpir msuk ke 28minggu..
Jadinya sekarang masih lagi xhabis mensoping barang2 baby AZ..

Minggu lepas checkup wat suspen jer..Dahla tgu turn dari kul 8am pkul 1230tgh ari baru smpai turn sy..Sekali bla check jntung xjumpa,2x doc godek2 perot..~
Da mula cuak,ase nak nanges..Tapi kali ke3 doc godek pewot barula jumpa jantung baby AZ..
Rupanya doc kata uri da ke bawah..Jadinya doc pesan jangan bersama suami,jangan angkat berat or buat keje yang mbolehkan uri ke bawah..
Agak2nya uri nie mmg akan bole ke bwah ke atas erk sekarang?
Risaula sebab orang kata lau uri ke bwah smp nak bersalin nanti kena belah..Alamak bab belah nie seriau dengar tapi lau da terpaksa demi tuk baby AZ i rela jer..

Perubahan sekarang dari segi makan alahai baby AZ da pndai memilih..Pagi2 kena mnum berais,mkan da xbole terlalu pedas nanti dari pagi smpla ke malam asikla nak muntah..
Owh yer ms awl mengandung xmerasa sangat nak muntah2 nie bgai tapi sejak msuk minggu ke 30 dari pagi smpla ke malam msti akan mntah sekurang2nya dua kali..~

Alhamdulillah sy berpeluang merasa sume nikmat nie..Okla nak smbung wat keje lau ada ms or cite best sy sambung balik erk..


#tengah tunggu news dari biras sm ada dia da bersalin arini ke or blom sb ikutkan due dia arini..oh baby cepatla kua,xsbr nak bau bby nie..

10 comments:

Deqna said...

sungguh indah detik2 mengandung ni kan.... rasa nak lagi lah...ahahaha

~ NANA ~ said...

i pon bersyukur sbb dpt rasa perasaan ni :)

dh bersalin nnti msti rindu baby tendang2 dlm perut kn? hehe

Wawa said...

muntah mengalahkan mse awal pregnant...tu sy lah...n skang da pandai gigit ais batu...dlu tk penah buat...

Momma AA said...

bestnyer peknen.. indah kan moment ni.. huhu.. syukur alhamdulillah... i doakan smoga u sihat slalu.. begitu juga dgn baby..

Jiey^Mien said...

Lama tak singgah sini..
Congrats Dik on your pregnancy..
:-)

LoVEaQshA said...

Deqna : haah kak sguh indah sesgt~jomla kak tuk taon 2012 lak xpn tuk taon 2013,ank dara akk pn da bsr..*__*

~nana~ : yurp,bersyukur sesgt..tuelah nti bla bby da kua rdu plak momen2 ms preggy..(^_^)

LoVEaQshA said...

Wawa :lau i plak skrg mmg kaw2 mnth,lau bole pg ptg siang mlm..tp sje than bla mlm br mnth sb skt..~
yurp hobi skrg mnum berais+mkn ais nikmat sguh..*__*

momma AA : mekasih dear..~tuelah lm tgu alhamdulillah dpt gak rs momento nie..

LoVEaQshA said...

Jiey Men : Tankz kak..(^__^)

Baiduri said...

pandai baby ek main time mlm2 n gelap2 je....hehe...ksian mamanye xleh nk tido... hope nk diliver nti keadaan uri dh ok n duk tmpat asal...insyallah =) smoga smuanye slamat....ameen =)

nizabeba said...

lepas bersalin nnt, mesti merindui detik2 masa mengandung =) itulah kenikmatan mengandung..hehe

Blog Widget by LinkWithin