Thursday, March 22, 2012

Baby buat gempak

Da dekat seminggu xberupdate blog nie..~Minggu lepas ada checkup terus dapat mc 2ari sebabnya darah tinggi..~so doc bg mc 2ari soh rest ckup2..~
pastu petang checkup tue ada appoinment ngan jezz kat klinik ampang knonya nak buat scan 4d lagi skali..hati da berbunga riang nak jumpa baby sekalibla scan dia xnk bagi kerjasama plak..baby AZ tekup muka kat uri langsung xnampak muka sca kali nie..
jadinya xberpeluangla nak tengok muka baby AZ yang latest nie..Dia soh ai sbar smp dia kuar la tue nanti..(*__*)
Xpelah asalkan ai thu dia sihat dan mbesar bagi johan didalam pewot ai..~ms scan tuk 32weeks berat baby ai da 2.4kg agak terberat tuk minggu ke 35 sepatutnya..Ai xkisah asalkan ank ai cukop makan lam pewot ai nie..Sampaikan jezz yang scan tue pun kata bby ai perot muncit..huhu dahla sblm nie dia kta bby ai double chin skrg plak prot muncit..^__^

TApi arini baby ai telah membuat gempak yer..~dari malam semalam perot ai sakit memulas2 cam nak b**** tapi bila pegi toilet xjugak kua..
dahla muntah nie ai mula alami sejak 3minggu lepas smpla skrang..
malam tadi dengan ase nak muntah tnpa hentinya,dengan pewot memulas,dengan bby yang ada ms mengeras ada ms aktif sangat sudahnya ai langsung xbole tdo mlm tadi..

Bila da mula ase isau malas nak keje arini ingat nak amik mc jer tapi kena pegi klnik dlu kan..~
so pegila klinik pakar kat area umah dan gtaula doc apa mslhnya..
sekali doc kata ai da ase mild contraction..hah!!ternganga dibuatnya..
masa tue da cuak sebabnya barang2 memang xprepare apa pun lgi sebab xlarat kan dengan ase malas nak buat..hihi

Bla doc scan,doc gtau baby ai ikutkan da masuk 37wk walaupun ai bru 34wk..sebab tue bby ai da mula mengeras so ai kenala bersiap sedia dri awl..~
huhu mula ase cuak tapi lam ms sm ai xsbr2 nak jumpa bby AZ..ai xsbar nak cuti lama,da bosan ngan keje tambah plak nanti bulan April ada audit plak..~memang banyak dugaan betul taon nie bla ai peknen..~

nie masa tengah menaip ni pun baby AZ mulala buat hobi baru dia,mengeraskan diri sampai senakla ai dibuatnya..~senget benget prot ai tau baby AZ kerjakan..Xpelah nak,buatla aksi apapun maknya rela jer..Demi anak,mak sakit kuat pun xper sebab tunggu lama..

Okla ai nak g shi shi selagi xpegi baby AZ buat main2 lam nie,lagi ai ase xslesa..~ sabtu nie harap2 laratla nak basuh baju2 baby AZ..nie 2nd round nak basuh,yg 1st round da setle blanket,napkin,towel sume..~
xsabar nak basuh baju2,mitten booties yang cute2 tue..~

6 comments:

Juliet said...

Eee.. tak sabar jugak!! =D

Perut i pn skrg nie dah start asik mengeras jer.. kekadang tgh kusyuk wat kerja, terasa mcm kaki baby tgh kicking2.. ;D

good luck u!!

~ NANA ~ said...

kalau 32w berat baby 2.4kg berat gak tu...i hari tu ms 32w berat baby 2kg, tu pon doc ckp dh terlebih berat sket...kekeke...x kesah la, jnji sihat kn? :)

Nurhayati said...

gws Zura..
tak kisah baby berat ke tak yg penting dua2 sihat dan selamat tau :)

Mimy Hamid said...

pernah kena perut memulas masa preggy menangis dibuatnya..apa sy buat..golek air panas kat belakang badan..nak sapu minyak angin tak boleh kan..lega sikit

aTy _faRed~ said...

false alarm ar tu..same macam ai aritu...tapi ai kene baru2 ni mase 35 minggu...u kire kene lagi awal..maybe sebab baby besar kot..:) ape2pn..jage diri ek..time keras tu tak tahan gak kan..huhu

Nadya Zahid said...

uwaaaaaaaaaa..i dah start kene mcmtu...sakit perut..perut mengeras je...i harap2 i boleh bertahan sampai 36 weeks..now i baru 6 months n 2 weeks....

Blog Widget by LinkWithin