Wednesday, February 29, 2012

4 tahun sekali,tahun lompat..290212

Tak sangka arini 29 February 2012..memangla xda yang menarik pun date nie pada org lain,tapi pada i sangat menarik..sebabnya i tpksa tgu 4taon sekali lau nak celebrate..*__*

Hari nie setelah 4taon menanti dapatla i celebrate annivasary i pada date yang tepat..yelah salu lau nak celebrate knala date 1 Mac sebab lepas 28 Feb terus 1 mac cuma 29 feb tue akn ada 4taon sekali saje..~

Dengan ini nak wish tuk diri sediri, HAPPY 4th ANNIVASARY 2 ME...^__^

Balik karang lehla celebrate simple2 jer sb jatuh tengah minggu nak amik cuti memang xbebaloi..Habisla cuti i nanti..~
Ingat nak pegi bercuti tapi keadaan yang memang xmengizinkan langsung jadi harusla kita berpijak dibumi yang nyata..

Apapun alhamdulillah,sebab masih lagi bernafas dan bersama selama 4tahun nie..taon nie taon yang best sambut annivasary sebabnyadhla merasa smbut date yang tepat lagi plak sempena annivasary yang ke 4 nie i dapat rzeki yang i nanti2kan selama nie..Amin,syukur sangat2..~


opssss semalam bfday suami,tapi xda celebrate apapun..just wish jer,weken niela insyallah celebrate bfday suami ngn annivasary sekali..

Okla nak kena stop sebabnya baby cute i lam pewot nie da mula mengeraskan diri lau i dduk menaip cam himpit dia..soryla bby..*__*

Cepatla Jumaat,nak cuti bdan masih lagi lemau sebabnya walaupun da pindah ofis baru tapi stil tak habis kemas lagi...huhu ase cam nak mc terus smpai due...Bole tak?*__*

Wednesday, February 22, 2012

Xcited nak tunggu ari Jumaat..*__*

erm lama giler xjengah blog nk berupdate apatah lg mmg hangan2 jelah~
bukan apa sejak nak pndah ofis baru nie,keadaan bdan xmengizinkan tmbah plak asikla blaik lmbt..Bdan nie da jd lemau sesangat,tmbah plak sekarang da kna start mnth2 time pagi..~tsk..tsk..tsk..

Dah xsabar nak hbiskan kemas sume barang2 kat ofis lama nie,dan cepatla isnin depan sebab Isnin depan da start dok ofis baru..*__*
Xsanggup asenya bdan nie nk dipaksa2 soh mengemasla apalah..

Tapi ada satu terapi yang boleh legakan ckit kesakitan bdan nie,xsbar nak tgu ari Jumaat nie..
Sebabnya ada motherhood expo kat KLCC..Wah teruja ase nak pegi sebab pestime kan hrusla teruja lbeh..^__^ *duit pn kena sdia lbehla erk*

esok plak dah gaji,macam tahu2 jer dorang yang wat motherhood expo nie kan..tapi mslhnya duit tue xlebeh plak nak g motherhood expo bln march kat Midvaley plak..~
sy nie start beli brg baby bile kndungan msuk 28mgu..Jdi agak terlambat nak prepare sume barang dan barang yg baru ado hnyalah 25% jer..^__^

Botakla nak bli sekali harung,ms pun tgal bulan nie ngan hujung bulan depan jer..masalhnya gaji msuk sebulan skli jer,cmno nak setle bli brg lam 80% pn da kira okla..nie yang ase nak wat derma kilat nie..*__*

okla nak smbung kemas apa2 yang patut..~Lau ada ms or larat sy update psal pegi motherhood expo tue nti erk..
mn2 mother to be or yg da jd mother yang pegi expo tue ari Jumaat lau ada ms lehla kta jmp erk..*__*


Nak thu info lebeh lnjut klik cni..

Tuesday, February 14, 2012

Ada Apa Dengan 14/02/2012?

Assalamualaikum kwn2 sumer..
Owh rndunya nak update blog,nk jejln blog kwn2 lain tapi sejak 2/3ari nie bdan mula ase letih,penat xberdaya nak wat keje sesgt..
Sejak bz packing brg2 kat ofis,dengan xcukop rehat mulala suhu bdan jadi xmenentu..tambah plak sekarang malam ssa nak tdo..pusing kiri,pusing knan telentang sume xjalan gak..Bla baru nak lelap da bnyi plak jam..Hadoyai....!!!

Disebabkan telalu bz psl packing nak pindah ofis smp sy telupa terus date arini..Mungkin org lain agungkan date nie tuk bekasih syg tapi sy ingat tarikh nie smp bila2 sebab 5taon lepas pada tarikh arinila nenek kesayangan sy telah kembali ke rahmatullah..

Tak sangka sekejap jer ase rupanya da 5taon nenek pergi meninggalkan kami sume..owh tetibe rndu pada arwah nenek..dahla nenek xsempat tengok sy kawen tue yang wat sy ralat smp sekarang..



Nie jelah satu2nya pic arwah yang sy ada..pic nie taon 2003 time raya..actually nie bukanla nenek kandung tapi nenek yg jg sy dr baby smpla bsr,jadi mmg rapat sesangat sb kira sy cucu pertamala sb cucu nenek yg betul kua ms sy umo 2taon..
jadi syla kira kesayangan dorg smpla besar sy tetap pegi rumah ank2 arwah even arwah da lama pergi meninggalkan kami sume..

Saya perasan tarikh arini sebab cucu arwah ada post kat wall fb dia nak pegi ziarah kubur nenek arini..owh nmpk sgt bz sguh smp tarikh pn da xingat kebelkngan nie..

Semoga roh nenek dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 beriman..Al-fatihah..

Friday, February 10, 2012

Alhamdulillah..trimester 3

Alhamdulillah arini da msuk trimester ke3 bersamaan 28minggu~ Ikutkan masih panjang lagi perjalanan selagi baby xkua selagi tuelah berhati2 jer salu..*__*

Tapi yang lbehnya da xsbrla kan..Esok ada checkup dekat hsptal private plak bolela tgk bby lagi..^__^
Ari2 dapat tgk baby pn sy rela..tapi yang xrelanya duit pn kna kuar salu la kan lau nak tgk bby salu~

Dalam pada xsbr menghitung hari nak jmp baby,time tue jgkla bz mengemas tuk pndah ofis plak..kacau daun betuiiii..^__^
Terpaksala balik lmbat ari2 tuk jangkamasa paling lama pn sebulan..nak kemas sekali harung mmg xlaratla kan terpaksala kemas setakat mn mampu..~

Nie pun rest jap saje gatal2 pegi melawat blog rkan2..sambil tue kta updatela sedas..~
Pic bwah nie fresh dari toilet..kekonon nak edit xnk bg nmpk background blkg tapi mlas punye pasal asal dan jer edit..*__* Jadikla kan jnji ada gak pic tuk sesapa yg rdukan ai nie..hihihi

28 week

tak sangka cute jgk erk sy arini..hihi silala jgn makan hati yer~
nape nmpk cam mkin kecik plak perot erk,wlhal brt mgu lps checkup naik smpai 5kg..hbisla esk msti kna mnum air glukos lg...*__* bila tgok pewot kecik jer mulala xpasal2 nak isau tkut baby xcukop zat la apala..Ish pegi jaoh2 pemikir negatif nie..

p/s : Azie,pic nie khas tuk hg yg rndukan aku..kelip kelip mata ke atas*

Thursday, February 9, 2012

Rindu.......

Assalammulaikum sumer....
Ish rdula nak update blog,nak blogwlkng blog mber2 lain tapi kekangan ms yang xbape nak kangkang tue wat sy xsmpt nak wat sume tue..
Tambah plak ngan line maxis yang mmg cukop menguji kesabaran,tue yang wat sy ke laut nak update blog or g jejln blog mber lain..

Untuk permulaan bulan Feb nie dan smp bla sy xthula sy mula bz dan teamat bz smp memenatkan kpla otak dan seluruh anggota bdan..sebabnya ofis sy akn berpindah ke bangunan baru start minggu depan jd bykla yang nak kna setle dan kemas..
Ish bla fikirkan balik memang xlarat sgt2 tapi nsb baikla ada hero kg secoet yg bole diharap sy mnt dia tlg kemaskan barang2 sy tapi dengan upah yer,bukan free..hihi xpelah janji dia wat ikhlas dan sy bagi rwardsla kat dia nanti..:-)

Banyak sangat2 nak cite tapi bila bdan penat,otak xleh berfungsi dengan baik..Ditambah plak sekarang mmg da xbole tdo lena bla time mlam..dengan keadaan gatal yg xsurut2,rase panasla,sume wat sy xselesa..Kekdang ase cian kt bby sb msti dia pening/sakit sebab sy salu himpit dia kot bla tdo tpksa mngiring kri knan..Kadang bla bby marah knala sekali tendangan padu dari bby smp herot jdnya pewot..hihihi xpelah janji sy thu bby shat dan ok..

Sejak wat scan 3D,hati jadi tambah xsbar nk bby kua cepat..Dan sy jgk byk ketinggalan nak wish tahniah kat mber2 blog yang da selamat bersalin..Nanti sy tinggal jejak ye kat blog kwn2,geram jer tgk bby yg baru lahir nie..Jadi xsbr lak nak bau baby biras sy nti,dia tgu ms jer nak bersalin skrg nie..

Eh pnjang plak sy mbebel dalam kata xda ms tue,okla sy stop cni dlu..Lau ada ms sy update lagi erk..

Monday, February 6, 2012

meet baby AZ

Hish susah betul nak update blog pkai tab ngan line maxis yang menyakitkan hati..Ikutkan banyak nak story tapi tuelah kekangan masa xbape nak ada..
Tambah plak pnykit gatal nie xberansur baik tapi btmbah teruk adalah..da mcam2 minyak krim sapu tapi xjalan gak..harap2 nie cm simptom mengandung jelah..

Semalam petang wat scan 4D..buat dengan jezzlyn kat klinik ampang..memang superbla service jezz nie,dari bby diam smpla bby wat mcm2 aksi senyumla(owh bby snyum mnis cam mama ye),kerut dahila,nganga mulutla..Alahai lau nak cite psal bby memang xhabis 1malam..nie lom lahir lagi lau da lahir asikla sume psal bby..

Malas nak taip pnjang sebab xbest pkai tab..nak adjust pn ssa,sy ada upload video bby hrap2 bolela tengok..




Lau ada yang sudi nk tengok dipersilakan..okla mata da ngantuk plak..baru balik dr kg kat melaka ada kduri adik sepupu tunang..tdo dlm kekenyangan mkan ikan bakar tadi.........*______*
Blog Widget by LinkWithin