Wednesday, January 4, 2012

2minggu gusi bengkak

Hari nie da msuk minggu ke2 gusi bengkak..Ingatkan kurangla skitnya sebab da 3mlam tdo tampal koyok kat tmpt yg bgkak tp nmpknya xbhsil gak..
Bila siang tmbh plak tmpt sjuk lagila terasa denyutannya.~Hadoila nie wat ilang sbar jer lau ada sape2 yang nak cr psal..
Agaknya kurang kalsium kot sb baby dah amik kalsium sy.!betul ke cmtu?Lau betul la kot bby da amik kalsium skrg xpelah sepenuh hati sy rela sb nak baby sihat cukop kalsium sgla zat..Omaknya sakit pn xda hal la..^___^

Agaknya pasni sy da kena guna ubat gigi yang khas tuk owg peknen kot!.Sy adalah dapat ms 1st pegi checkup kt DEMC + sy ada bli jugak 1 ms kat JJ brand Pureen..rasanya sy try gunala ubat gigi tue dan tengok resultnya.~ Dan memang xmenahan sguh ase denyutan nie,ikutkan nak tmpar jer laju2 jer pipi sdri..Eh tapi dri sdrila tampar,xnakla soh owg tlg tamparkan japg jadi lain plak@___@

Ihsan GOOGLE

Nak makan apalah lunch nie..Nak mkan bnda yg keras sakit time nak mengunyah plak,hdoila lau dpt bubur best nie.Hah mkan buburla,nak request mama tolong watkan.
Lagi afdal lau mkan msakan mama kan,penuh kasih sayang dia masakkan..^___^*yg sbnrnya sy yg pemalas*

Ke ada sape2 yang baik hati nak bagi sy petua ilangkan or kurangkan bgkak gusi nie,xmenahan da nie sampai satu thap sakit smp ke kepala..jangan mc sudah,br msuk taon baru keknon xnkla tnjkkan taring mc sbnr tue..@__________@ (Eh xdalah sy kerap amik mc sjak peknen nie jer)

ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...............

5 comments:

amal said...

erm sepanjang 30 minggu pregnant ni takdela pulak masalah gusi bengkak atau berdarah.... mungkin ada m2b lain yg bleh tlg :)

LoVEaQshA said...

Amal,

owh ok,tankz..

iizla said...

yg biasa sy dengar, kalau kalsium baby dalam perut dah ambik, gigi kita makin jrg. taktau la kut ada efek kat gusi pulak.

better gi tanya doctor. risau gak..

LoVEaQshA said...

iizla,

eh yeke gigi jd jarang erk,alamk tu fakta zura wat sdri kot bgkak gusi keknon bby da serap kalsium omaknya..^___^

apapun tq dear@_____@

~ NANA ~ said...

byk makan manis kot? hihi

yup gigi ibu akan rosak kalau baby serap calcium ibu...tp gusi x pernah dengar la pulak :P

Blog Widget by LinkWithin