Friday, December 2, 2011

Pening,sakit tekak,sakit punggung...sume ada~!!

Sejak dua tiga arini da mula ase nak demam,asal petang jer bdan pnas semacam tekak pn sakit bila nak menelan..Hurm mmg da agak msti nak demam tp cam demam xlepas jer..!~
Lagipun mungkin berjangkit dari mama ngan ayah yg baru blk dr haji..bile diorang xsihat mulala satu umah akan jd xsihat jgk..tambah lak sejak peknen nie mmg perasan antibodi kurg kuat senang sgt bjgkit pnyakit~!

Pagi tadi baru balik dari checkup and tgok progress baby~Alhamdulillah bby sht asikla berpusing smp ssa doc nak amik ukuran dia..Lau ikut tickers bby msok 18mgu arini tp bla scan da msok 18mgu 4ari..Xkisahla jnji sht,dan doc ckp berat bby skrg da 200g..!~*Doc jgk ckp bby skrg lam keadaan songsang yelah sb ruang pn besar lg,sedapla dia bermerry-go-round lam pewot*
Saje tanya da bole nampak ke sexnya,doc ckp xbpe nmpk sb bby kepit kaki..Tp doc cm agak cam gegurl,and naluri sy pn ase gurl..Xkisahla gurl ke boy jnji sihat..~Harap2 bulan depan checkup da leh nmpk sex bby..

Sejak msok trimester ke2 nie sy da mula sakit punggung yang amat2 sakit..Camla da msk 7bln tapi bla dduok pnya sakit nk bgon bile bgon ase xsgop nk dduk..Kaki da mula cramp bla tdo mlam,sakit blkang da mla rasa lbeh sakit lau dari bring terlentang nk twos bgon..Kna mengiring ke knan or ke kiri dulu br leh bgon..!

Tadi ms checkup doc ada gak tanya da mula ada ase kicking/gerakan bby tak,pd sy mmg xase lgla..cm kekdg ada ms2 tetbe ase snak kiri xpun knan cam ase bnda kuis2 pwot..Doc kta nti akn mla ase lpasla nie,ish xsbrnya nk alami bby kicking..
Owh sebabkan td check berat dan naik 4kg lam ms sebulan knala minum air glukos yg mnis yg amat..*seb baik leh telan sb perisa oren* Tp yelah sebab kna puasa dri mlm smlm ngan pwot ksong tetbe twos kna mnum air yg mnis yg amat tue yg tetbe ase nk muntah..angin da menolak blk air yg sy mnum tue,sib bek xmnth..dhla sjk smgu ni ngan bdan yang xbape sihat tue watpepun ase serba xkena..~!Tp nie adalah pngalaman paling bermakna,yg hmpir 4taon sy tgu..*sebak ase bila thu ada nyawa yg sy bwk tiap saat,masa,jam,ari..kekdg ase xsbr nk bby kua cepat kekadang ase nk bby dok lam pewot jer..*

tangan da mula ase kebas ckit sb arini dua kali kena amik darah..pgung dan mula sakit sgt2 ni,xbole dok lm sgt..penahla skli smp menangis sb dr ddok nk bgon mmg ase skit dan pedih sgt2..
tapi xpelah demi bby,sy kna kuatkan dri..

Owh asenya mcm pnjg sgt plak da bbel nk kena stop sb da ase pedih gle pggung nie dduk lelama kat kerusi yg xempuk lgsg..nantila lau rjin nak cite dr mula pjlnan sy nk try conceive nie,tp xthula bile nak citenya pun tgok pd kuasa kerajinan thap mn..pada geng TTC truskan usaha dan jangan cepat mngalah,stiap dr kita pasti ada rzki..Insyallah.....

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin