Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Kembali Lagi

Alhamdulillah merasa lagi untuk menyambut Ramadhan tahun nie.!. Ini kali ketiga menyambut Ramadhan sebagai puteri isteri, masih seperti dulu cuma kali nie lain cikit sebab menyambut puasa bersama family saje sebabnya en.somi kena keja luar ke Langkawi..!

Sebagai seorang ank yang bongsu amatla saya suka sebabnya tak payah susah2 nak fikir masak apa untuk sahur dan berbuka sebabnya sahur mak eden kojut dah hidang bila time berbuka balik keje da sampai lambat so memang ngam2 sampai time nak berbuka jela!~ Bolela rileks cikit pala otak untuk seminggu nie.!.

Tengok da ramai yang buat entry pasal nak puasa esok jadinya saya pun taknak la ketinggalan jugak!. Minta maafla pada sesapa yang saya ada terkasar ke terjerit ke or apa-apa jela yang tak baik~!.
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Berpuasa!!



Ingin menjalani ibadah puasa thun nie dengan penuh kesabaran, moga-moga diberkati amalan saya!.



LoVeaQsHa

Monday, August 9, 2010

Memang Bersabar Dan Bersyukur Dengan Ujian nie

Sesungguhnya saya memang bersabar dengan apa ujian yang saya dapat sekarang!~ Tapi macam biasala saya manusia lemah kekadang perasaan saya diluar kawalan..!

Memang setiap bulan bila cik merah datang, saya akan mengeluh dan tanpa kawalan mesti merungut dan mengeluh!~

Tapi sepatutnya saya bersyukur sebab saya xda masalah dalam kedatangan cik merah setiap bulan..! Sebabnya pasti setiap bulan akan datang dan senangla saya nak tahu sama ada saya peknen or tak!~
Tapi saya nie manusia ada hati dan perasaan jadi sedikit sebanyak saya pasti akan hilang pertimbangan dan mulala merungut,sedih,pilu siap meratapi bagai..(Macamla ada orang yang meninggal)..~!
Tapi adat manusia kan bila kita luahkan sesuatu pasti ada yang mencebik,mengutuk or mengata dengan pelbagai wasangka.~!
Tolongla jangan senang2 nak kutuk tanpa tahu keadaan sebenar.~! Memangla sume ada masalah lagi berat dan besar dari saya tapi biasalah kekadang saya akan buat sesuatu tanpa fikir!~(Inilah kelemahan saya dari dulu)


Yea kalau orang kata saya harus bersabar dengan semua ujian nie, memang saya harus bersabar!~ Tapi kekadang saya hilang sabar bila ada masalah yang mula melibatkan family saya!.
Salah ke saya berperasaan gelojoh begini bila saya dalam situasi yang saya rasa sedih teramat sedih! Pilu sepilu-pilunya.!.

1) Saya anak bongsu dari 2beradik..Atas saya adalah kakak, dan hanya saya jer yang baru kawin!.
2) Family saya kecik jer terdiri dari ayah,mama,along dan saya+suami.!.
3) Mungkin awal kawin dulu,mak ayah saya tak terasa sangat bila xda ahli baru.!.
4) Jadinya dorang salu dihiburkan dengan cucu Singh(betul ke ejaan??) sebelah rumah yang sangat kiut miut tapi jahat melampau kekadang sebabnya suka sangat baling barang2 mainan diaorg or kunci umah lau sehari ayah ngn mama saya tak panggil dorg..!.
5) Agaknya bila da semakin hari semakin sayang pelik sebabnya masih tak ada tanda2 dorang nak ada cucu sendiri mulala dorang buat ayat sentap sejak kebelakangan nie!.
6) Kalau dulu bila pegi sopping complex lalu kat baby department stil maintain ok, tapi sejak dua tiga menjak nie salu mama saya cakap "Nanti bila awk da ada ank lau baby gurl,masa nak wat cukor jambul kita bli gaun kat Lovely Lace !~matik saya lau ada yang kata berlagak plak.!(saya xkata mama saya yang ckp cenggitue)!
7) Owh itu sekali, lepas tue ada jugak hint yang lebih kurang dan paling sentap, bila mama kata lau rezeki dia dapat pegi haji thun nie dan masa yang sama saya stil solo dia akn berdoa dekat sana untuk saya!.(Owh touchingnya..Mak saya da mula teringin sesangat nak jadi nenek)
8) Rasa cam panjang citer nie, jadi saya pendekkan jela.! Kat cini saya cuma nak bagitahu yang saya bukan tak tahu erti sabar saya tahu ada yang lagi lama dari saya tapi saya terpaksa jadi begini sebabnya ini adalah yang sulong dalam family saya!. Saya tak heran lau kakak saya dah kawin dan dia ada anak jadinya mak ayah saya da jadi datuk nenek tapi masalhnya hanya saya harapan dorang.! Saya jugak takut lau dorang tak sempat nak rasa jadi datuk dan nenek.!(Mintak jauh sume tue tapi ajal maut bukan kita yang tentukan)
9) Saya jugak tak terkilan lau dalam masa terdekat nie kakak saya kawin(amin.) dan kakak saya disahkan mengandung dulu dari saya jadinya saya akn gembira sebab sekurang2nya saya tahu mak ayah saya akn dapat title datuk dan nenek tak lama lagi!.
10) Tapi masalahnya kakak saya masih single jadinya tak mungkin mak ayah saya akan dapat title tue dalam masa terdekat nie~!.
11) Jadinya saya rasa cukopla sampai cini luahan saya, penat nak menaip panjang2 nak fikir susun ayat lagi!. Harapnya fahamla perasaan saya dan situasi saya!. Lagipun saya luah dalam nie bukan nak suroh orang kondem saya tapi cuma saya nak luahkan jer yang saya simpan sejak dua menjak nie.!.


Okla da kena stop cini..Nak balik nak settlekan umah yang da jadi cam umah hantu setelah seminggu diabaikan!.



LoVeaQsHa

Tuesday, August 3, 2010

HSG?!

Ikut hati sekarang jugak nak buat, tapi masalah sebab period da lepas dan nak tunggu period akn dtang bulan 8, minggu depan da start posa jadinya kenala tunggu lpas raya!~
Nie ikhtiar terakhir sebelom nak melangkah ke step seterusnya!~ Mals nak citer lanjut sebabnya selagi xda apa lagi nanti asik cerita ada pulak yang cakap macam2!~

Nie last nak try check sume nie, lau xda jugak hasil harus korban segala untuk proceed ke langkah seterusnya!~ Hati da mula resah bila mula mama dan ayah salu saje bercerita mengenai baby, segala2nya la..!~ Owh, hati da mula rasa sebak, air mata da bergenang, da mula menitik setitik demi setitik di kala menaip entry nie~!


Nak citer lebih lanjut pasal procedure nie, xtahu sangat..Cuma google jerla, sebab banyak info..Tahun nie xnak raya sebab nak tumpu untuk buat procedure nie!. Akan jadi lebih susah dan rumit bila tidak mendapat kerjasama, terpaksa fikir sendiri langkah seterusnya.! Dah hilang rasa malu bila orang mula pandang serong sebab hanya sorang jer yag beria,so kiranya beranggapan masalah pd sy!! Tidak kisahla janji saya nak harta yang saya tunggu hampir 3tahun..!~ Sedih sebab kali ke3 raya tanpa dia!~.

* Stop sebelom akan terjadi banjir besar2an dicini..



LoVeaQsHa

Sehari Lagi~!

Arinie ganti posa lagi, insyallah lau suksess esok last posa then raya next week sambung balik posa bulan Ramadhan!~ Ingat nak start ganti semalam tapi apakan daya pewot meragam hentam cirit non stop sampai penat asik nak g berulang toilet jer..!

Jadinya arini alhamdulillah dah ok so harap dapatla settlekan utang ganti posa nie!~
Cuma akan rasa penat sebab pegi balik naik train, adeh tak tahan bau macam2 perfume!~


Minggu depan Isnin ofis wat potluck sempena menyambut Ramadhan..Besh leh mkan sedap2 before posa,hurm xsbrnya!~



LoVeaQsHa

Monday, August 2, 2010

Bosan..I'm Single!!

Bosannya bila masuk Monday nie!!~ Sudahla keje banyak, pehtu kena tanggung keje orang lain sebulan tanpa notis!~
Sampai hati cuti sebulan xbagitahu alih2 orang lain yang bagitahu..!~ Sentap dowh,sudahla sebelom cuti keje memang dah tertunggak orang lain plak kena settlekan keje dia yang tertunggak dengan current!~
Sib baikla saya nie memang yang baik hati dan suka tolong orang walaupun tak ihklas dengan seikhlas hati..!.


Start today saya single sampai habis minggu nie kot!.Sebabnya mr.laki ada keje dekat Pinang.!.Uhh sebut Pinang da terbayang pasembo yang syiok and mabeles itew..

Puasa ada lagi 2ari nak ganti, aduila jin rajin cepatla datang tinggal 2ari jer lagi nak ganti pastu kita raya sampai minggu depan then sambung balik posa sebulan.!Leh ke posa penoh sebulan??Harap2 ada sinar thun nie nak posa penoh*

*Today lepak umah mama, best bole balik makan sedap2 sebab sume dah terhidang tunggu nak masok pewot jer..lalalalala



LoVeaQsHa
Blog Widget by LinkWithin