Tuesday, June 22, 2010

Saya Bukan Anti SOO-SII-ALL~

Kenapa erk sy eja cenggitue da nmpk cam maksud lain plak!! erm xmengapala janji maksud yang sy nk begitau xda makna lgsung ngn ayat atas tue..

Cengginie, sebenarnya dah lama sy nak jawab ada beberapa orang yang bertanya soklan bebunyi beginie:-

* Zura nie anti sosial ke?#erk nape tny cenggitue?
* zura nape xpenah dtg bila sy jemput bfday ank sy yg ke bla..bla..bla..
* awak nape xda smlm?ingatkan awk dtg beria tunggu..lau x bole kenalan dengan mber2 lain..

dan adala jugak soklan lain yang lebih kurang cam diatas..

Okla sy jawab sehabis ikhlas seikhlas dari lubok tupah hati sy yer!~



Picta kredit to Cik GOOGLE

Sapela yang xsuka berparty or menghadiri party kan??? Tambahan pulak manusia yang bernama saya nie..
Saya nie lagila pantang bab2 party nie cepat sesaja..
Tapi itu dulula,sekarang lepas kawin jadi malas plak nk bersosial nie agaknya da bosan kot sebab da puas berparty2 bagai masa muda belia dlu!~*skrg xdala tua sgt yer*

Dlu masa usia baru kenal erti dunia besala sy agak nakal banyak yer..huhu sape yang tahu sila senyap saje yer!~
Biar tuan bdan citer sdri tau...huhu * Nak cover line*

Tapi sekarang bukanla sy xsuka nak kenal dunia luar or kwan2 baru tapi ntahla sy rasa sy ada banyak kekurangan plak nak join kwn2 baru skrg..
*Gedik dekat ctu yer*

Paling yang buat sy terasa kecil walhal besar bila ada yang jemput bfday party anak!~
Owh yang ini buatkan sy lemah gemalai skli..
Seperti yang sume sedia maklom sy xda anak lagi kn,jadi bila nak pergi majlis2 yang berkaitan budak kecik nie jadi sy sensitif plak!~

kekadang sy terfikir lau sy pegi nak watpe,mkan apa,nk borak apa,bagi apa dan macam2 lagila..!~
Yer sy nie memang agak pemalu lau baru berjumpa sekali..*Lau banyak kali smpai xthu malu*
Sy rasa nie cam kerdil sgt sy time tue nanti..Yelh orang dtg bfday party kids mstila ada budak2 tecik comel tp sy dtg hanya bertemankan dri sdri yg comel!~

Saya akan rasa seperti makhluk asing xthu nak sesuaikan dri bla dlm majlis camtu!~
jadi sy amik keputusan xnak pegi langsung majlis apapun..
Walaupun ornag mesej ke apa ke tp sy wat mcam terlepas pandang or rabun buta huruf xgeti baca..

Tapi sy terus plak dicop sebagai sombong,xhargai kawan dan bla..bla..bla!!~
Sedih plak bila ada yang judge sy smapi camtu hanya sebab xthu apa yang sy rasa!~

Jadinya skrg sy nak betulkan tanggapan sesapa yang kata sy macam2..
sedih jugak bila orang kata camtu sedangkan dalam hati sy teringin nak pegi majlis2 sebegitu dapat jumpa kwn2 baru,orang baru,baby baru,rumah baru dan segala baru~!

Tapi sy xbole..Sy akan rasa dri sy nie xberguna dan down sngat2..~Owh mengertilah wahai sahabat sume..
Dengar owh jeritan batinku.......
Memanggil-manggil,memekik-mekik......

Saya harap penjelasan nie dapatla buatkan serba sedikit yang jemput sy tue fham nape sy xpenah ada dalam majlis2 yang diadakan..
Bukan sumela sy djemput nti ada plak yang kata *Eleh macamla lawa sgt yg orang sume nk jemput dia* Yer sy tahu ada yang akn kuarkan ayat cenggitue..Sy faham!~tsk..tsk..


Okla penat plak karang panang2..Nk continue wat keje!!~Bulan July da nak dekat nak pegi bercuti!!



LoVeaQsHa

Friday, June 18, 2010

MALAM NIE BEST ADA PARTY LIAR....


Picta credit to GOOGLE




LoVeaQsHa

Wednesday, June 16, 2010

Saya Mengidam Nasi Orang kawin..

owh tolongla kenapa bila xda jemputan mulala tekak nie nk mkn nasi orang kawin..
Lau ada pun jemputannya jauh la plak kat Kelantan, rasa cam xberbaloi semata2 nak mkn nasi orang akwin sampai nak kena redah Kelantan sn!~(xsgup mokcik)

Memangla orang akan kata ala kan nasi orang kawin sekarang melambak kat restoran senang nak dapat, tapi tekak sy stil nak mkan nasi orang kawin kt umah orang kawin..fullstop
Bila dapat banyak jemputan rasa cam xheran jer nak mkan konon jemula apala sekarang padan muka bila xda orang jemput baru hegeh2 nak cari!!~

Owh jgn fkir sy mengandung yer!!Tidak sama sekali..
Hal nie xda kaitan dengan mengandung or mengidam sebab berisi tapi mengidam sebab lemak sy yg teringin sangat nak tambahkan koleksi lemak2 supaya lagi tepu..!~*shit*

Harus tanya family sy lau dorg ada jemputan kawin,sebabnya sy pasti akn sama mengikot montot family sy hanya sebab nak mkan nasi orang kawin..!!~huhu

Nak tunggu bulan depan alahai lambatla plak!~ Tue pun xtahula lau kazen sy tue kduri dia mknan disajikan nasi minyak..
Sebabnya kazen sy kawin tue dekat Singapore..Jadi mokcik xthula lau dorang kawin bagi mkan apa!!~Aduila xda ke sape2 nak jemput sy mkan kenduri orang kawin nie????


Kalaula bole jer pegi mkan nasi orang kawin tanpa dijemput pasti syla orang pertama yang serbu...*tanpa muka xthu malu*
Xpelah sekurang2nya minggu nie nak pegi mkan Ayam Penyet sempena Father's day nak banje my dad..!~(Bukan syla yg kuar duit mama+along,sy cm kuarkan tenaga nk mkan jer..)



LoVeaQsHa

Tuesday, June 15, 2010

Padan muka korang!!!Lain kali mencarot lagi dalam nie dah langsung xbole on9..

Arini merupakan ari yang paling malang buat staff ofis sy..Mana taknya start kul 3pm tadi facebook telah diblock!!
Tuela lain kali lau nak mencarot ke jual diri ke xpayhla nak msk dlm wall dah thu bos bsar pun ada eye2 yg tersembunyi..

Sudahnya sebab sundal sorg habis sume pun dicap sebagai sundal dan bahananya lagsung dah xleh nak on FB..
Dlu diblocknya chat sekarang xda blok chat jer terus block nk masuk muka depan FB pun da xbole!~
Makin lama makin teruk plak ofis nie..

Ops!!!bahaya citer lebih-lebih dalam blog nie nti xpasal plak sy kena buang xpun blog pun skli kena block..!~
Owh sudahla cukopla FB saje diblock janganla yang lain pun skli diblock..

Sekarang nie tpksala layan blog jer dan beralih arah ke Twitter..
Acc Twitter da lm ado tapi xgeti jer nak guna..Lau ada sape2 nak add sy kat Twitter cr Aqsha diera kot..(Leh lupa plak)



Start FB da kena block ramai nak bli Broadband..Pada sesapa yang ejen broadband bolela kejar oarng ofsi sy nie sb rermi pakat nak jolok broadband jer kt pc...!~



LoVeaQsHa

Monday, June 7, 2010

Mood Nak Cuti..

Lama giler xngadap blog nie, dah boringla xda benda nak citer lagipun skrg bukan ada yang nak baca blog nie pun!!~
Penyakit malas sekarang melampau2 sebab tue keje tertunggak-tunggak..

Tapi boss sekarang da warning no more leave selagi keje xsettle..
Owh sebabkan tempat perutian tue melambai2 harusla gigih menyettlekan sume keje yang tertunggak..

Sib baik pembakar semangat nak keje tue adalh tmpt yang bkal nak pegi bulan July nie..Insyallah!~
Xbolela nak boros sgt sebab dua2 tempat nie best untuk perabihkan duit..

Okla saje nak melacur kat cni jap..Now nak sambung keje tertunggak!!~Nanti cuti xlulus so xdapatla nak bercuti bersama insan2 tersayang!!
Xmo kena tinggal...huwaaaa!!

Bye blog..Ada gakla arinie menyepahkan2 ckit lau x bersawang jer!~!



LoVeaQsHa
Blog Widget by LinkWithin