Sunday, February 28, 2010

Selamat Pertambahan Umur, teman tdoku..

Autopublish
Nie sepesel entry jiwang untuk teman tdo sy...

HAPPY BIRTHDAY ABG


Sebenarnya sy bukanla yg jenis jiwang tapi sebagai seorang wanita yg tulus mulus hatinya,harusla sy karang ayat power untuk suami sy..~!!

Hari nie merupakan pertambahan umor untuk suami..
Abg janganla nak menafikannya sebab wlpn abg selim melim tapi muka tetap nampak jugak usia 27thun tue..!Ops,sory da terlepas gtau umor..

Semoga abg dikurniakan kesihatan yang super duper supaya bole beri sy zuriat yg cute mute walaupun xramai..!~
Dan semoga abg bole cuba jadi suami yang caring,sense of humor,kacak lagi(saje jer..),tambahkan berat yang semakin menipis dan tolongla salu la layankan saje segala perangai gila istrimu ini..~!
Semoga abg dapat kumpul duit banyak2 supaya bole tunaikan segala wishlist sy nanti..

Semoga ikatan yang kita bina selama 2years nie berkekalan walaupun ada saje perkara yang buatkan kita berantakan..!~
Adatla suami istri,orang kata sedangkan lidah lagi tergeget inikan plak suami isteri..!~

Tapi lau kita berselisih fham janganla plak abg geget lidah syg lau nak geget mnja xper..!~ops 18sx plak

Erm ok tak abg lau xda present tapi sekadar ucapan yang super duper nie???
siap buat entry khas tau dlm blog nie...huhuhu

Yela mana aci abg nanti dapat dua adiah sb arinie bfday abg esok plak Annivasary kita..
Kira hdiah nie nanti 2 in 1 la yer..!~
Apa hadiahnya...??? surprise hnya abg jer thu..

Again, syg nak wish

HAPPY BIRTHDAY ABG
Tonite we'll celebrate ur birthday+Annivasary kita erk..
Ada sepesel untuk abg...


LoVeaQsHa

Thursday, February 25, 2010

Salam Maulidur Rasul...

Untuk semua Selamat Menyambut Maulidur Rasul bersamaan 12 Rabiulawal 1431..







LoVeaQsHa

Wednesday, February 24, 2010

Giler Xcited nak pegi Reunion bulan 3 nie nanti..

Baca tajuk jer dah tahu betapa jakunnya sy nie kn~!! Wat eva la janji xsabar tue sebab dah lama xjumpa kwan2 ribena masa dlu2..!!
Sekarang sume dah xmacam ribena tapi sy stil lagi mnum ribena..

Owh sy teruja nak tgu 14hb mac nanti sebabnya reunion skol sy akn berlangsung..Setelah hampir 10thun tinggalkan skolah dan rakan2 ribena ini adalah perjumpaan pertama~!
Berdebar2 plak rasanya,xtahula nape..(Lebih pada poyo sebenarnya)

Miss my old skewl and my ribena's frends..!~ Walaupun orang kata skolah sy amatla buruk dan macam hospital tinggalan Jepun xkisahla sebab kat ctulah sy kenal dunia..
Sy admit pada mulanya sy xleh trime dan xmengaku sy skolah ctu tapi apapun byak kenangan manis+pahit(plg byak) terjadi masa sy skolah ctu..!!~

Owh my old skewl....


Niela picta depan skolah sy..! Nak tahu x mana clas sy masa Form4-Form5???
Lau uols perasaan ada gurl kt pintu tgh bersandar tuela class sy..!!

D'best clas dengan panaroma indah sebab dekat ngan pintu gate skolah,asal loceng br sesaat berdering sy dan frenz da smp depan gate pun..!!!
Ada jugak budak clas lain yang tumpang class sy konon dia class ctu jugak..selalu terjadi bila dah dekat waktu balikla!!~

Sy suka sangat amik gambar dekat tayar lori sape ntah tue..
Bujet cun perasaanla konon..
Glamer tau tayar lori tue sampai skrg pun sebab sy ada gak jumpa gambar2 junior2 pun amik kat tempat yg sama..hahahah


Mintak2la masa reunion nanti ada banner cengginie..Barula Rock 'n' Roll Old Skewl namanya..!~
Pasti kecoh dan haru biru sebabnya ada yg sbuk usung anak lakila,msti ada perangai 2001 time tue nanti~!!

Mintak2 mknan adalah superb sb byaran bole than jugak..RM45.00 sekepala mhal tue..
Tapi napela buat dekat area ctu,xpenah pegi pun~!!
tapi xmo ckap lebeh2 nanti penganjur mara..ahakz

Sudahla xnak tolong pahtu ckap banyak plak..tolong ckap dan komplen pung pang pung pang tue kira tolong jugak kn!!!

Paling xbole blah tema kaler pink+white..~!! Jadi jambula gamaknya laki sy lau dia pegi nanti~!!
Xsbar nak tgu cuti nie nak try survey2 baju dan accessories yang berkonsepkan pinky..!!~

Alahai xsesuweinya sy pkai pinky!~! Nampak keganasan tertutup dek kelembutan kepinkian..!~
Telah diwarning awal2 pkaian tidak menjolok mata..Tpi lau tersembul bji mata oraila kn???

Owh sume mber2 old skewl Convent Sentul Batch 2000 silala confirmkan kedatangan uols before end of dis month yer!!!!via FB la..
(Nak sambung keje,nanti kena potong markah SKT..)



LoVeaQsHa

Monday, February 22, 2010

Counting My 2nd Annivasary..

Lagi enam ari jer lagi nak celebrate Anivasary sy..~!! Tapi xda plan pape pun sebabnya jatuh ari keje mungkin wat lite2 jer celebrate kat umah kot!!

Ikutkan sy kna celebrate weeding sy tiap 4thun skli sebabnya tarikh nikah 29 Februari thun lompat katak tue....
Tapi xkisahla kan nak jugak celebrate gamaknya kita amikla trkh sanding 1 Mac..!!~

Ingatkan nak wat marathon 2+1 celebrate birthday suami ngan Annivasary tapi xtahula camner plan kena rombak balik sebab suami tetiba nak balik kg mengejut sebab ada hal family.!~
Tergendala plan nak buat surprise birthday beria da plan ngan my family dari bulan lepas lagi..!!~

Tengokla camner present pun xtahu nak bagi apa sebab xaci dia dapat 2present utk birthday+Annivasary..!!~
Akan di pertimbangkan semula..

Rasa macam nak buat sepesel cake untuk birthday+Annivasary..!~ Erm tapi tue sume rancangan saje xtahu jadi apa nanti sebab takot plan berubah disaat2 akhir..
Xkisahla janji xsabar nak tgu 1 Mac nie rasa cam lambat sguh.!!~




Rasa cam nak buat kenduri kawin semula,nak prepare betul2 dari A-Z..Menyampah tengok gambar2 kawin nie sebab byaran xberbaloi dengan hasil yang dapat!~

*/: Bilala nak dapat buat photoshoot bertiga nie????




LoVeaQsHa

Ikut hati nak jer tembak muka tue berdas2 smp hancur ...

Mood tetiba swing pagi-pagi Isnin nie~!!
Rasa macam nak me******t jer tau baru puas hati..!!~

Kalau ada M16 nak jer tembak sampai habis peluru, biat berkecai muka tue sebab pagi-pagi dah buat s***..!!

Lain kali siasat selidik dlu before serang hendap mcam tue jer~!!
nasib baik fkiran waras dan kesabaran masih ada lagi lau tidak xpasal jer muka yang xlawa tue kena sembur dengan air liur sy yang wangi lemon nie..!~

EeeEEeeeEeEeE..gRRGGGGGGGGggrrrrrrrrrrrrr..
Geramnyaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!




Best betul lau dapat lepas tension dengan musnahkan harta kerajaan tanpa kena apa2 tindakan!~!




LoVeaQsHa

Friday, February 19, 2010

Separuh Jiwaku Pergi...

Separuh Jiwaku pergi..Selamat Tinggal sayangku..

Alamak sedihnya bunyi,sedih kan bila separuh lagi dari jiwa kita pergi jauh!!~ Xtahula camner nak menghadapinya..
Tapi bukanla sy yang mengalaminya...

Suami sy elok jer pun ada kat umah ari2 tapi nie nak citer pasal suami orang kat bawah nie...

v

v

v


Niela dia suami orang tue..
Ada sesape yang kenal tak??? Ops maaf yer nie dah cop sealed NOT FOR SALE tau..
Suami orang niela yang dah pergi jauh berjuang untuk dri sdri dan family..!!~
nak tahu suami sape????xrmi pun angguk nak thu,frustla tue..
tapi xkisahla nak jugak gtau suami sape nanti xpasal kena pelempang ngn bini ngn dia..~!!


I

I

I

Niela dai orang rumah kepada suami diatas.. Nie picta sebelom botak!!~
Ada sesapa kenal dengan istri kepada suami inie????
pasti kenal kan,yelah suami diatas adalah suami kepada mber baik sy, Azie..

Kan sy gtau yang sy amat fully cuti CNY lepas kn~!! Salah satunya adalah hal deols suami istri niela..Lau sape yang dah tahu citer nie,lahamdulillah xpayahla sy nak citer lebih2...
Lau yang xtahu tue sy bagi link nie,pandai2la jenguk sdri yer..

Time nie weols anta suami Azie dekat Pulapol Semarak..So masih lagi lom gondol..!!~
Sekali esoknya jumpa kt KLIA dah motak..
Sib baik dari jauh dia dah lambai lau x sampai sudah weols xjumpa mana satu suami Azie..


Nie ari kejadian Selasa..Pkul 5++am weols dah gerak ke KLIA sebab flight suami dia pkul 9am..
Suami sy ajak kuar awal takut Azie xsempat jumpa,mber siap xlena tdo mlm yela takot xsempat jumpa sebelom suaminya flight jauh ke KK..!!~

Sebelom pkul 6++am weols selamat smapai KLIA..! Mana xnya suami pecut macam nak tercabut sume tayar2 kete tue..
Nasib baik sempat jumpa rzeki hangla Azie oii..!!

Sekali tengok dah gondol la,nasib baik dia dah lambai awal2 lau tak jenuh nak cari dalam keadaan sume kpla gondol jer tambah plak dlm keadaan mamai br bangun tdo kn..!~
Dah selamat pun sampai suaminy ke KK menjalani training polis selama xpasti 3bulan dsana or terusan selama 7bulan dsana..!!~

Kiranya "Anak" yang sy maksudkan sebelom nie si Azie niela..
Sebabnya sekarang sepanjang suami dia training jauh,sy dan suami diamanatkan jaga dia sebaik2nya..!!~ Lau degil pkul jer...huhuh

Lepas anta suami dia terbang dalam pkul 9am barula weols gerak g banting plak pegi umah kakak dia..!!~
layankan jela sebab dia dalam mood kesedihan pasrah..
Lepak sana siap dah mkan tengah hari siap2 dalam pkul 2pm baru gerak lik umah~!!

Sampai jer umah terus pulun kat dapur nak masak sebab mama nak datang umah..!
Diorang xmakan lagi jadinya nak makan kat umah sy harusla kelam kabut berperang dekat dapur plak..
Dekat pkul 3++ baru habis masak..
Suami kesyangan sodap2 jer tdo berdengkur..Xpelah dia penat dari ari Jumaat xcukop rehat..!!
Kasi chancela kan..!!

Sya pulak penoh rasa berdebar nak tgu mama sume sampai sebabnya xsabar nak tgu "orang baru" dalam umah sy nti..
Sape "orang baru" tue saya citer next plak erk..

okla skrang nak pegi AGM ofis nie plak..Nak pegi amik doorgift then chow balik..~!hiks



LoVeaQsHa

Lite Dinner Jer...

Dah lama xmakan malam tau sejak kekonon dietla dlu..!!
Sekarang dah xlagi,hahaha nanti bila nak kna checkup kelam kabut nak trun berat blik takot kna sembur ngan doc.!!
Bukan apa,bila tengok suami ada nafsu nak mkan tue yang semangat ckit nak masak lau tidak hazab sguh..~!

Lagipun sejak ada "anak" baru nie,kenala rajin hidang apa2 sebab dah diwasiatkan jaga "anak" tue elok2..~!
Takut nanti terkejut plak bla balik tengok "anak" tue dah susut nilai..hehe
(Ampun yer "nak" jgn mare yer)

Semalam balik ofis konon nak singgah Giant,tapi nengok suami straight jer nyampah betul!!~
Sudahnya majuk ajak dia singgah KK jer nak bli roti ngn telur..
Sampai umah pun da dekat nak maghrib jadinya buat apa2 yang patut dlu nanti sambung lepas maghrib!!~

Niela dinner sy yang lite-lite jer..buat nugget goreng pencecah mayo+sos!!~

Yang nie plak roti+cheese bersalut telur..Buat dalam 5keping roti double pun xhabis jugak sebabnya "anak" tue kata baru pas mkn seblom datang umah..~!

Sementara nak tunggu "anak" tue smp,sy pun watla deco ckit untuk tatapan weols..~! Yang dalam mug Spongebob tue sy ngn mama terbang duit bli dekat Ikea,tapi weols share berdua la..
Pkul 8++ baru "anak" tue sampai,trusla weols menchekik sebabnya sy memang da lapar dr siang xmkan..

Ingatkan semalam nak buat kek dan cookies tapi sebab majuk xsinggah Giant terkuburla hasrat sy tue..!~ Xper esok cuti lehla buat kek ngn cookies,kenala rajin sekarang sebab dah ada oven baru.heheheh

Entry nie berterabur ckit sebab malas nak perah otak jadi masuk yang nie dlu,entry selebihnya tunggu lepas2 niela..!!~


LoVeaQsHa

Thursday, February 18, 2010

Bermarathon lagik...

Aduila lotih sguh nak mengupdate bila kena perah otak nie..!! tapi hrus jugak nak update sebab nanti sunyi plak blog sy nie..

Kes 1..Jumaat

Nie kes ari Jumaat lepas..Suami amik sy dr ofis dekat pkul 6+ jugakla lau xsilap~!
Ingat nak ajak suami pegi Puchong sebab nak pegi barang kek tapi suami ajak pegi Ampang nak krim barang..!~

Tahu jela masa tue mulala jem sepada2 alam sebab cuti panjang ramaila yang nak blik kg la, bercutila..Dengan weols skli terperangkap dlm jem sampaikan sejam lebih baru smp Ampang..~!
Naik kematu punggung nie,bila bosan mulala memekak dlm kete..!~(nasibla sore sumbang ku kuar dah)

Sampai umah biras dekat pkul 8mlm..Bila smpai gtau suami suh lepak lama jap sebab xmo jln jem lg!~ Lagipun tgu skli abg.ipar blik keje..
Borak2 sambil mkan2 kul 9mlm baru abg.ipar smp umah..

Pewut da kenyang mata da xleh bukak selamba jer ajak suami blik..Tp cam besala dekat sepuloh kali sebut balik sudahnya kul 10+ jugakla br betul2 gerak..
Sebabnya malam tue jugak abg.ipar nak lik Kedah jadi suami kirim barang untuk PIL..
Sebelom balik weols dok berborak2la kat luar umah sambil kutuk mengutuk kete bgai..

Sekali elok jer xsampai 10minit kuar dr umah biras,elok kete weols buat hal stuck tgah jalan..~!
Agaknya enjin panas sebab ingatkn blik lambat xjem rupanya sama jer sebab ctu kn area cina so deols wat mkn besarla kn..
Ada ke suami soh sy tolak kete tue,dahla tetengah jaln dengan pkai kebaya lagi tau soh tolak kete..Malu aii tau..!~
Sib baik ada 3pakwe cina xensem tgah jlan suami mintak tolong tolak kn kete ke tepi..(Sib baik,lau x hbsla sy tau..)

nasib weols agak baik sebab xjauh lagi dr umah biras,so suami call abg.ipar suh dtang..Abg ipar sy mekanik jadi bersyukurla nak....
Sudahla ctu area cina,anjing sume gomuk2 dari suami sy!! Siap usha2 weols lagik!!
Sy punyala takot xberenti ayat Kursi sy baca..

Dalam 10mnit lepas tue br ang.ipar sy smpai..Cian dia,masa weols kol dia baru nak mkan..~!
Xsempat rest lagi,sudahla tengah mlm nak lik kg..~! Sib baik dia gilir2 dengan biras lau x mau jd vampire abg.ipar sy nti..
huh lama betul tgu abg ipar repair kete,dekat sejam tunggu..~! Sampai da penat bdri,tapi best sb dapat kawan baru..~!!

Cian kat deols nie laki bini kete pun rosak,kekononnya tengah keliling area kdai ctu nak cr pomen tp xda pun lau ada pun dorg da tp kdai nak raya..!!
Deols kata dekat sejam berpusing cari mekanik akhirnya terserempak dengan weols..~!
Deols nie otw nak blik kuala selangor tp nak singgah Ayamas sebab si istri ngidam nak mkn Ayamas..Si istrinya ngandung 2bulan..!!
Mereka nie muda2 belaka lagi dan baru kawin 4bulan..

Sambil orang lelaki nengok2 kete,sy dan kawan baru shahada namanya berborak2la tepi jln tue..Umo baru 23thun dan cumil jer orangnya..
sy segan nak bergambar sebab nanti dia pkir sy giler ke apa..
Lepas settle kete sy,pegi betul kan kete shahada plak..
kete deols xsmapai 15minit da siap..

before balik tukar2 no.fone..sy sampai umah dekat pkul 1am,then dapat mesej dr shahada gtau da smp umah!~ deols balik kuala selangor esk paginya..!~
Langsung terbantut plan sy nak pegi Puchong ngan Giant tau..huhu
Sampai jer mah terus mandi2 dan terus tdoooo......



Kete sy majuk sebabnya weols dok kutuk2 dia,langsung dia dera weols tau..sudahla sy tgh MERAH time tue,naik melekit pekit satu bdan tau..
Tobat lepas nie xmo kutuk2 lagi kete syg sy tue,dan yg penting jaga mulut time suasana tgh sesak-sesak tue!!~


Kes 2...Sabtu

Sepatutnya suami keje sabtu tue,tapi dia da penat jadinya dia xmo pegi keje..!~
Tapi pegi jugak dalam pkul 10pg sebab ada hal kat ofis!..
Walhal dia da janji nak kuar dengan sy sebab nak temankan dia cari baju dan suar keje baru..!~

Sy bangun beria buat bekpes bgai tengok2 dia mnum jer dan kata nak pegi ofis,selamatla dia sy tarik muka enam puloh..!!
Dia kata kejap,tapi da tahu dia punya kejap tue lebih dari 2jam..
Dia sampai umah pun dekat pkul 2pm,tapi sebab sy ngantuk dia balik bole plak sy tdo..

Sudahnya weols kuar umah dekat pkul 3+pm jugakla..Yela gitu gini nak wat tue yg jadi pkul 3+pm tue..Memula pegi area cheras tp suami kata terus pegi Sogola sebab senang ckit banyak choice..
nasib baik xsesak jadinya perjalanan weols lancar..
ingatkan xramai umat bole than jugakla smp jln pun berlanggar2..

Orang lelaki nie susah nak sopping bgai tapi sekali sopping adui lotih kaki2 nie..
Macam nak patah kaki nie berjalan tau,suami punyala cerewet smpkan pusing bhgian Men saje dekat 2jam...Sib baik bli jugak~!
Lau xbeli mau nak tengok sy bertukar jadi Hulk buatla perangai..
weols kena rushing sebabnya malam tue ada kenduri arwah dekat Gomabk..~!


fuhh dasat jugak erk lau orang lelaki sopping..naik longgar skru besi kat kaki sy nie~!huhu
sib baik jadi bli lau x memang free nak kena hamunla tue..

Sampai umah sebelom maghrib..Sempat gak lyan Sin chan pastu mandi2 siap nak pegi kenduri dan trus tdo umah mama..
Malam tue ada wat kduri tahlil untuk arwah nenek sy genap 3tahun meninggalkan kami sume..!~(mula nak cedih nie..)
Dah alang2 pegi Gombak, harusla tdo umah mama sebab malas nak ptah balik Sungai Besi..!~
Kenyang giler malam tue mkanan sume superb2 tau..
Sampai umah pkul 12+am rilkes kejap trus tdo.....


Kes 3... (Ahad)

Sebabkan keletihan xhabis lagi,bangun pagi masing pkul 9+..
Poyo jer walhal malam sebelom beria masing2 nak bgun awl sebab konon nak pegi lepak2 dekat damansara!~
Sudahnya dekat pkul 11++ baru kaur umah..time panas tgah berdeting~!
Saje jer nak jalan2 sana sebab mama nak window soping dekat Ikea tnpa mensoping tapi terjerat jugak akhirnya..

Dalam pada kata xnak kuar duit habis dekat RM300++ lebih jugakla penangan Ikea tue..
Mulala ayah membebel sebab bli yang pada dia ntah apa2 jer..
Xkisahla ayah bebel2 weols rasuah ayah pegi lite2 lunch dekat Marche The Curve..
Jakun ckit sebab pestime masuk cni,order pun pkai hentam jela..
Non ado picta sebab malas+panas baran..huhu

lepak2 dekat The Curve bagi buang masa nak tgu sampai pkul 5pm sebab nak pegi bfday party dekat Gombak..!!~
Agak2 nak dekat pkul 4++ weols pun angkat punggung blah ke destinasi selanjutnya..
Dah nama CNY erk,jalan adalah lengang dan bnyak kedai The Curve tutup..
tapi puas jamu mata tengok Naga baling limau...

picta adalah ihsan Google..kemalasan nak amik gmbr sebab suhu pnas yg terlampau..

next story pasal bfday party dekat Gombak..ponatnya jari nie menaip smp dah krem plak rasa..!~huhu
tapi harus gigih menaip sebab nak bg uols tahu xtvt sy sepanjang cuti..macamla ada yg nak sangat baca..Xkisahla janji puas hati!!~



LoVeaQsHa

Marathon Updated!!

Erm dah lama bercuti rasa malas betul nak masuk keje~!!
Tambahan plak nama jer cuti tapi sungguh bizi sampaikan ari rabu bole amik MC sebabnya bdan terlalu penat..~!!

Agak bersawang jugak blog nie sebabnya tuan rumah bizi memanjang sampaikan xsempat nak hias umah nie..!~ Nie nak mula menghias kembali tapi citer tidak mengikut kronologi sebabnya sy malas nak pkir nak citer apa jadinya mana yang idea datang dlu tuela yang sy publish dlu erk~!~

Kita mulakan updated pasal buat kek lagi!!!!!~ Apa KEK lagi????
Biasala bila tebiat sy asyik nak buat kek saje layanka jela..~!!
Tapi lepas nie lagi giat sebabnya sy da ada OVEN...time kasih pada mama&ayah sebabnya sponsor oven yang agak mahal dan besar jugak..Rezeki sy,walhal sy mintak yang paling murah dan kecik sudahnya dpt yang BESAR...

Lepas nie nanti bila ari cuti saje sy nak try buat sume cookies dan biskut serta segala macam roti yang ada..!!~
Untung-untung bole niaga masa raya thun nie nanti,insyallah..~!
Banyak sebenarnya nak citer pasal cuti yang agak panjang nie,tapi xtahu mana nak citer jadi sy mula ngan kek dlula..!!~
Tapi kebanyakannya xbergambar sebabnya non ada mood lagipun penyakit segan dah timbul bla nak mula kuarkan camera snap sana cni..Nti orang kata giler apa budak nie..huhu

Okla berbalik pada buat kek masa cuti tue,kek nie sy buat ari Isnin petang..~!!
Gigih jugak buat wlaupun bdan penat yang teramat sangat sebabnya xcukop rest start dr Jumaat tue..

Tapi sy buat sebab ada hajat besar kononnya nak bagi hubby Azie bwak bekal kat KK tapi terkilan sebab xdapat jugak hubby Azie bwak sebabnya weols dah kelam kabut..~!
Apa sebab kelam kabut??? Nti sy citer lepas2 nie erk..

nasib baikla suami rajin nak tolong bab2 deco tue jadinya sy cumala bancuh adunan dan kukus~!!(masa nie oven lom ada lg tau..)

Niela rugpe kek coklat version kukus sy yang keberapa kali ntah..~!!
Rasa memang cukop sodap,marbeles,mantop,moist,gumokz dan sebagainya~!!!

Topping atas tue,cam besalah coklat masakan dan deco tue sy minta suami parutkan cekelat putih dengan lebihan coklat masakan..~!!
Malas nak deco lebih2 sebab dah xsabar nak mkan time tue..

Petang tue jugak sy dah ngap xsampai 10mnit masuk peti ais..~!!
Time nie Azie pun ada lepak kt umah sy sebabnya bermula Isnin lepas dia akn jadi penghuni blik tengah umah sy smpla 7bulan nanti..
Suami Azie da selamat menjalani training polis dekat KK..~!!
Cian dia,ari2 merintih pilu dan hiba buatkan sy syahdu syahdan..~!!

Xper zie,hang jgn cedih2..~!!Nnti hang leh tolong aku buat cookies ngan kek,leh lupa jap Dauz kn???nanti kita post kat dia cookies banyak2 tau biar sambil dia kawad smbil dia mkn cookies..!!~


Okla cukopla merepek untuk yang nie,japg nak perah otak cari idea untuk entry selanjutnya..~!!
Susah2 karang boh gambar jer,xpayah nak citer2 uols mesti faham punya..KN??Kn??Kn????



LoVeaQsHa

Sunday, February 14, 2010

Empat Belas Februari - Hari Kekasih

Masuk jer bulan 2 tiap thun,pasti meriah kt mn2 soping complex sebabnya perayaan Rya Cina + Valentine's Day..!!~
Tapi sy xpenah pun sambut valentine's day dan xpenah dpt rs apa mksud Hari Kekasih 14February..

Wlpn masa zaman muda belia dlu adalah acara buat tukar2 hdiahla, dpt teddy bear bsar sm besar dengn sy; bunga penuh satu lorila tp tetap xdpt tangkap mksud Hri Istimewa tue sdri..!~
Sebab pada sy,lau betul2 syg dan kasih nape hrus tunjuk beria masa 14Februari tue jer, nape xtunjuk hari2 lau da kta memang syg&cinta&kasih?!

Bila da trend sume macam tue, sy pun tpksa ikut serta sebab da org sekeliling camtue..!!~
Tp masih xdpt nk luah mksud sbnr sy buat sume tue masa 14Februari..~!!
Hinggala thun 2007 baru sy betul2 fham tarikh 14Februari dan sy pasti akan kenang dan ingat smp bila2..!~!

Kalau sume memperingati kekasih dan tunjuk kasih syang pada tarikh 14Februari tp sy plak kehilangan orang yg sy syg&kasih pada 14Februari..!!~
Betulla kata orang,tarikh nie untuk memperingati kekasih dan terjadi pada sy!!~

Orang yg sy syang amat2 telah pergi ke rahmatullah pada tarikh 14februari 2007..
Sedih yg teramat sgt,tp sy memang da agak yg "Dia" pasti xkan idup lebih lm sebab lpas kejadian terjatuh dekat blik air masa nak amik wuduk "Dia" terus dimasukkan ke ICU selama beberapa hari dan masa dpindahkan ke wad biasa pun memang sudah xsdarkan dri lgsg..!~

Tapi xsgka "Dia" akan pergi pada trkh keramat 14Februari..Mungkin sebab sy xpenah sukakan tarikh nie akhirnya tarikh nie juga yg buatkan tiap thun sy pasti akan menangis kerna merinduinya..!~

v

v

v

v

Inila insan yg amat sy syg sebab dr sy baby smpla sy umor 6thun "Dia" yg jga mkan pkai sy..~!
Even sy da bsar pun tiap thun sy akan tdo dekat umah arwah smpla sy da bsar pnjang!!~
kalau sy balik kg ke,pasti sdra mara akn tanya sy xpegi ke umah nek chah..~!

Mana bole sy xpegi,stiap thun raya msti raya pertama harus ke Gombak nie dlu then barula ke destinasi lain..!~Smpai skrg pun wlpn arwah da xda sbnya sy terlalu rapat dengan ank2 arwah dan sy da anggap ank2 arwah mcm mkcik&pkcik sy yg sbnar!!~

Owh sy miss nenek sy a lot!~!(mulala airmata bergenang lau teringatkan arwah..)
Sy agak terkilan sebabnya nenek xsempat tengok sy kawin, dan masa sy tunang hjung 2006 sy xjemput arwah sb kata mama nanti kawin jemputla..! Lagipun nenek xsht sgt..~!

Sudahnya nenek memang langsung xsempat tengok sy tunang dan kawin..!!~(owh ralatnya hati)
Bila dpt panggilan kata nenek dah xda,rasa time tue jugak sy nak terbang dan kejut nenek suruh bangun jangan pegi lg..~!!

Tapi dah ajalnya,sy harus trime kenyataan!!~ Akhirnya nenek pergi meninggalkan kami semua pada 14Februari 2007 lebih kurang pkul 10.00pg dekat umah Gombak(xsmp bape jam nenek kuar dr hospital pg tue..)!!~

Dah xnak citer pasal nie lagi,sy sedih sangat2..~! nak tebus kekesalan masa sy kawin sy pastikan kesemua anak2 arwah nenek ngn cucu2 sume mesti datang time weeding sy..!~
Wlpn ada 4org cucu dan sorang ank nenek xdpt dtg,tp sy gembira sebab nampak jugak dorang dtg ms kenduri sy..!!~
Kalau tidak harus sy lari pegi Gombak paksa dorang sume datang masa sy kawin..!!~

Al-fatihah untuk arwah nenek..Semoga rohnya dicucuri rahmat dan nenek damaila dialam barzakh!!~



LoVeaQsHa

Wednesday, February 10, 2010

Ingatkan nak settle sume keje tapi tangguh lagi..

Pagi nie penuh semangat didada nak settlekan keje yang tertunggak before Audit nexk week~!!
Tapi semangat tue hnya tinggal semangat jer,sebabnya da jadi semangat nak mkan plak..!~*ish xdala,tipu..Ayat cover tue*

Bukan apa, bila pagi masih segar bugar memangla tgah fresh jadi otak pun ligat rancak nak settle keje!~
Tapi jadi down bila masuk jer ofis tgk atas meja selambak fail langsung ilang esprit..eh spirit kot!~ Ada hati nak speaking tapi D-..
(Rasa windu nak mnum air Esprit,nak bli kat Famos Amous la lunch karang..)

Keje sekarang mulala berdouble tripple sebabnya macam besala awal-awal tahun sbuk dengan internal auditla,external auditla,Quality auditla dan macam2 audit lagi..!~Bosan+takut nanti kna fire lau xikut prosedur ISO..

Saya da semangat terlajak nak pegi checking fail yang lom diupdate tapi rasa sakit pinggang plak jadinya harusla terbantut itu keje~!!
Erm camnie bilala nak settle keje,macam2 alasan ada..!!~

Ngantukla plak,xsabar nak tunggu cuti 4ari nie..Syorga giler cuti lama2 dapat tdo puas-puas..~!! huh ada 2ari lagi keje..!!~

Tue jela nak bebel arinie..!~ Xda ada idea nak citer apa sebenarnya tapi stil jugak nak update..~!! Saje xnak bagi berhabuk sangat blog sy nie,cukopla umah sy jer yg salu berhabuk!~(Sy salu kemas tau,tp besala umah tinggi langit cam sy tue memang salu habuk berminat nak singgah amik angin..)



*credit to en.GOGGLE..*



LoVeaQsHa

Tuesday, February 9, 2010

Asal balik keje mesti nak singgah Giant,sonok tue sejak da buka kat area umah...

Hampir sebulan Giant dekat umah sy dibuka..
Sonok tue bila da ada kt area umah tempat nak bli barang dapur!!~
Lau tidak susah betul nak bli barang2 dapur bila dekat umah xda tempat jual barang2 dapur nie..macam da kemaruk plak~!!

Semalam nasib baik suami ajak balik cepat, seperti kena bomoh sy melonjak kegembiraan sebabnya dalam kepala otak dah fikir nak pegi Giant..
Nasib baik suami xmarah dan ikutkan saje..

Dalam pewut da teringin nak mkan spagethi bila da smp sana cari bhan2 nak dbuat cam besala apa yang dirancang pasti xjadi..
Suami telah menemui chenta hatinya tue yang buat dia beralih arah..!!~
Dia kata xpayahla buat sapegthi,masak berlauk jela..sebabnya dia da terjumpa chenta hatinya si ikan siakap..
Nasib baik murah,murahla pada sy sebab salu ikut kg kan tapi semalam ikut pieces xkirala besar ke kecik hrga fix RM8.99sen..Okla tue

Ikut kan ajela sebab da lama sy xmasak ari bekerja sejak sy mendietkan dri termasuk suami skli kna diet..!~
Sy cam besala ada rasa kejakunan ckit pasti susah nak balik lau da pegi Giant tue..
Mana taknya ada saje barang yang nak bli sudahnya suami da pndai buat taktik kata kita pegi belah sana dlu..kekunun nak alihkan pandangan sy sudahnya dia berjaya lagi sebabnya sy nie ada simptom pelupa..

Sampai umah da pkul 6++ harusla bersilat dekat dapur tue..Bujet xnak mkan lebih dari pkul 7mlm tapi habis masak pun dekat pkul 7++..
Nasib baikla suami rajin nak menolong sebab dia memang suka nak cari pasal dekat dapur..
Sudahla dapur umah sy tue kiut miut lau sume nak dok kat dapur memang asik berlaga jela buntots dan punggongs tau..*Dun like sguh*


Nak jugak bubuh logo Giant..Ingat nak amik gambar Giant tue tapi segan nanti orang kata sy jakun xpenah tengok Giant..Msti dorang ingat sy konfius Giant supermarket vs Giant citer Doraemon tue..chett

Niela ikan siakap saya,opss nie suami sya masak..tapi cam besala bhan2 sy yang sdiakan dia cuma tolong masak jer..
Sodap jugak tau sy punyer bhan2 nie..*nak jugak xmo kalah*..
Cukopla sekor sebab kami berdua jer pun yang mkan..

Lau bab2 sayur memang sy jer yg masak,sebab suami failed bab2 sayur nie..
tapi nak masak sayur apa kena ikut tekak dia sebab dia nie cerewet yang amat sangat..!!~
semalam menu sayur adalah kancang buncit..Eh bukan kacang bunciss..
Sy suka panggil baby buncis,baru rasa cam cute jer bunyinya..!~

Ada lagi satu lauk,telur dadar tapi xsempat nak snap sebab suami dah lapar marah dok amik2 gambar jer..~!!
huh menci betul nasib baik mood baik lau tak msti nak gadoh jugak..

Dah habis bab masak dan mkan sy ada rhsia nak bagitahu nie...Nak tahu tak?????
Raya cina nie kan sy balik melakaaaaaaaaaaaaa....yabebdabeduuuuu!!~
Hoooraayyyyyy!!! sukanya bole pegi jejalan satu Melaka..
Sape nak ikut???saya belanja tapi uols sdri kuar duitla yer..



LoVeaQsHa

Monday, February 8, 2010

Sleepy..ZzZZzzzzzzzzzzZzzzzzzzzzz

huuuarrgghhhhh..........ngantuknya rasa!!~

Lau kat umah time2 camnie sy da pasti terlelap..~!!
Sekarang nie pantang lau dok xda watpe,pasti senang jer mata nie tertutup..

Sebabt tue lau cuti kna kuar,lau dok umah maknanya xdala keje lain tdo jela yg tahu...........
Penyakit apa plakla nie,dlu cukop susah nak tdo tambah lau tdo siang ari tapi sekarang pantang ada masa pasti pejam saje mata nie....


msti cute lau sy tdo gaya cengginie* jeles tengok baby nie tdo cara bebas+seksi.~!!
nak balik,jeles tengok bby nie tdo..Sy pun nak tdo!!!!*


Janganla suami nak balik lambat,lau tidak menangis sy kt cni..Mata da xlarat nak bukak nie..Teringat uchuk asham kt umah tue..huhu


LoVeaQsHa

Aktiviti Cuti Sabtu Ahad...

Cuti 2ari lepas xda pegi mana pun,cuma kuar pegi mkan sambil cari barang2 suami~!!
Malas nak masak jadinya paksa suami pegi bawak sy jejalan sambil mkan angin + mkan nasi..!!~
Da lama xpegi jejalan jadinya ari Sabtu petang lepas suami balik keje ajak dia pegi The mInes..
Penuh jugak umat da penat jejln sambil cari barang2 suami,bila lapar terus pegi mkan dekat Chicken Rice Shop~!!
Da kenyang dalam pkul 9malam baru gerak balik umah..!!~

Penat jalan punya pasal, tdo awal sy malam tue..hikhikhik
Da penat punya pasal la konon,berjalan tawaf satu Mines dan pagi Sabtu tue sy bangun awal lepas suami pegi keje kul 7.30am da bersilat dekat depan tv buat kek..~!!

Hobi sekarang macam da ketagih pantang ari cuti mesti nak buat kek,lau barang da habis paksa2 sume orang teman sy pegi kedai bakery nak cr barang buat kek..!~
Walhal bukan ada sape nak mkan pun yela berdua jer pun dok umah tp tetap jugak nak buat..!!~

Sib baik suami pun suka mkan kek berunsur2 cekelat nie jadinya harusla laku terlaris dipasaran..

Nie kek cekelat yang sy kukus Sabtu lepas!!~

Nie plak Oreo Cheesecake yang sy buat skli dengan kek cklat Sabtu lepas~!!!
Kebetulan barang ada lagi buat jela sb due date cheese pun da nak smp jer!!~

Niela rupa kek sy yg dibuat Sabtu lepas!!~ Comotla ckit sb amatur lg kn!!~ Class pun xpegi lg..

Nie plak rupa dr sudut sisi yer paun-puan sekalian..

Base utk Oreo cheesecake sy agak rapuh sebabnya butter xcukup hentam jela labu..

Ari ahad plak pagi sy buatkan bekpes untuk suami lempeng butter+topping Hersheys chocolate...berserta cengkodok ikn blis!!~

Then tengah hari tue,suami ajak jalan2 dekat Endah Prade then pegi mkan dekat Kuchai lama..!!~
Sampai umah pkul 6++pm!!~ Sib baik sy da iron baju keje2 siap sblm kuar lau tak mahu penat!!~

Sy punya penyakit skrg,selain dari tdo dan tdo dan tdo musti nak kena buat kek jugak!!~
Dah addict buat kek la skrg,wlpn amatur lg tp tetap nak buat..!!~

Tapi melalui kukusan jela sb sy xda oven lagi,suami da bsing msti gas xsmp sebulan da hbis sb asik kukus kek jer..!!~hikhiks
Lantakla janji sy suka dari sy tdo jer....................................

dala hobi sy skrg asikla tdo..tdo..tdo dan terus tdoooooooooooooooooooooooooooo....
rasa syorga sguh!!!!~


LoVeaQsHa

Friday, February 5, 2010

Sadness

Sedihnya rasa arinie..!!~
Xtahula nape tetiba mood hilang!~!

Janganla xdapat kawal perasaan hari nie..!!~

Come on zura, cheer up!!!!



*Rasa cam xmo jumpa sesapa buat masa skrg.!~!Sedih sesangat..



LoVeaQsHa

Thursday, February 4, 2010

Blackberry vs Nokia E71

Pening betul bila setiap kali tukar handset nie!~~
almaklomla sy bukan teror sgt bab2 hanset nie lau da terlampau canggih..!!~

Kebetulan semalam dekat area ofis suami ada buat jualan mobile fair!!~
Lau sesapa yg dok area kerinchi or pantai dalam bolela pegi mobile fair tue dekat bangunan UEM baru start dari semalam kot smp 7hb nie!!~
Dari pkul 10pagi sampai 10malam..(wah tolong promote lagik)

Jadinya suami telah mentrend in kan hansetnya Nokia N95 ke Blackberry(tp jgn tny sy jenis Blackberry apa,tp sm dengan model bwah nie..)
Ala murah jer pun trend in N95 cuma tmbah RM150 nak dapatkan Blackberry tue..~!!

Suami bukanla jenis yg suka tukar2 hanset nie,tapi N95 tue memang da problem dekat bateri..!!~
jadinya suami kata alang2 nak repair dekat 2/3rats jugak baik terus tukar lain jer~!!

Tapi janganla terkezut sebabnya Blackberry nie made from Singapore jer pun bukan USA ke apa!!~(Tp bolela guna dr China punyer)

Masalah sy skrg satu haramz pun sy xthu nak guna sgla function dalam Blackberry nie..!!~
Erm lau made from Singapore leh ke guna FB,check email sgla bgai???
Lau ada yg thu Blackberry made from Singapore nie leh buat apa silala ajar sy!!~!


Cilokz dari cik Google..camniela rughpe Blackberry sy..!!~ tapi jadah haramz xtahu guna pun..huhuhu

Owh windu plak sama sy punya E71 nie..Suami nak tukar pkai dengan E71 nie sb dia kata xpandai guna hanset canggih2 sudahnya dia bagi kat sy Blackberry yg dia bli!!~
Sebelom pegi keje tadi bape kali sy pesan kat dia jaga elok2 E71 tu,jangan letak kat poket blkg buntutsla, jangan bagi terhentakla..~!Macam2 pesanan..

Belom masuk dari petang semalam lagi,sampai da malas dia nak layan~!! yela sy syg wooo hanset sy dahla N95 sy dia pegi jual..Nak nanges pun ada rasa!!~ N95 tue sy bli dari mula2 baru kuar hrga 2k++ lagi..

Dahtu petang smlm sy pun follow suami pegi mobile fair tue sb dia nak amik memory card!!~
terjumpa hanset cute POOH murah jer rega RM38..!~
Sy nak bli suami xkasi dia kata bukan cantek pun,tapi sy gewam sb cute kpla POOH!!~

Ingatkan nak carikan mama hanset yg besa2 sebab kesian hanset mama dah salu jer rosak..
Tue pun mama pkai sy punya Motorola masa sy bli thun 2004 dlu!!!~
Sebab bli dlu pun guna kad mama tapi sy byar bulan2 jadinya syg plak..

Tengok camner rasa nak pegi balik habis keje petang nie,nak survey habis2san nak blikan jugak mama sb sush lau dia pegi mana2 xda hanset..~!!

So pada sesapa yg nak cari hanset canggih2 tapi murah bolela pegi kat mobile fair tue!!~

Dan pada sape yg tahu guna sgla mak nenek function Blakcberry cam sy nie tolonla ajar!!~
Sy xfham jadah apapun..


LoVeaQsHa

Wednesday, February 3, 2010

Wanita Akan Jadi Sempurna Bila Kawin jer terus Harus Mengandung ke??Bila Camtu Baru Bole Jadi Wanita Yg sempurna ke??

Hambik ko panjang giler tajuk kali nie..~!!
Bukan apa tetiba jer hati rasa xpuas bila ada statement berbunyi "Skrg sy da jd wanita yg paling sempurna sebab dah berkahwin,disahkan mengandung dan melahirkan anak..Lengkap sudah dri sy sebagai seorang wanita"~!!
Agaknya la kan sebelum nie orang camnie,dia half2 side kiri pempaun side knan lelaki kot??

Kalau camtu kiranya sy nie dalam kategori side knan kri pempuan/lelakila??????
Ish xdala,sy dari azali lagi memang kepempuanan sy terserlah hinggala kini wlpn sy lom mengandung dan ada ank lg!!~

Tuela manusia sekarang,suka sangat meluahkan pendapat tnpa amik kira mksd sebenar..!!~
Bila statement camtue,mulala sy fkir yg dri sy nie bukanla wanita yg sempurna..!!~
*Sampaikan ada rasa nak buat plastic surgery plak nak bg sy lengkap menjadi wanita sepenuhnya wlpn sy lom ada anak lg..~!!!*

Bukan sy sdri yang aturkan kehidupan sy dari mula hinggalah hujung nyawa!~!(smbil nyanyi lgu Erra fazira)..
Jadi manala nak thu lau sy nie xlengkap jadi wanita sempurna..!!~
Rasanya rami pasti xsetuju dengan statement yg cengginie,ingt senang ke jadi wanita nie~!!

Dari lahir lagi smpla dewasa,sekiranya belom kawin pasti menjadi kawalan ketat dr fmly..!~
Salu ayat yang akn kuar ialah "Awk tue pempuan,kena hati2..Jg dri tue nti jadi apa2 sush.Lg senang jg 10ekor anak lembu dr jg sorang ank pempuan"
Masa kecik dlu xfham maksud kiasan2 nie, bla dengar mama ckap camtu mesti sy nangis..!!~
Sy ingatkan mama samakan sy dengan anak lembu,sebab tue wat sy nangis!!~(Ms tue kecik lg,otak pun br nak berkembang)hehhehe

Pada sy,biarla bermaksud dengan ayat yg nak dikuarkan..(Org kita nie terkenal dengan sensetiviti..)
Macam sy kehidupan sy amatla bermakna biarpun kekadang ada pasang surut dalam hubungan suami istri(Adatla tue)..
Walaupaun belom lagi dikurniakan anak tapi janganla kita anggap dri kita nie xsempurna or xberguna!!~
Mungkin belom rzeki kita lg,sepatutnya harusla kita fkir nasib wanita lain dinegara lain..~!!
Dengan kehidupan&nyawa yg terancam,anak2 pun menjadi mangsa sanggup ke kita nak lihat sume tue jadi dalam kehidupan kita seharian???

Ambil iktibar dengan apa yang jadi sekeliling kita!!~
jangan asyik nak sakitkan hati orang lain dengan menunjuk2 apa yg dri ada,ingat satu jer kalau senang kita dapat,xmustahil senang juga kita hilang!!!
Bila sy da alami frasa berumahtangga sy lebih senang cenderung ke arah sensetif bla berkait rapat dengan hal2 kewanitaan..~!!
Jadi sy xnakla akan jadi agresif plak atau terlebih emosi bla sy jumpa statement yg hnya berkata "Wanita Akan Jadi Sempurna Bila Sudah Berkahwin Dan mempunyai Anak"..
Maknanya wanita yg sempurna dari luaran tapi menghadapi masalah dalaman seperti tidak bole melahirkan anak dikategorukan sebagai XSEMPURNA???
Kita bukannya yg buat dri kita sdri untuk jadi oarng yg kita suka atau admire!!!!~
kalau camtue pasti ramai Angelina Jolie, Ct Nurhaliza,Erra fazira,Tiger woods(ops jgn ikut perangai dia nie mcm Tiger sguh..)

Lega dah dapat luahkan apa yg terpendam dalam hati..!!!~



Gambar sekadar selingan;ditakdirkan sy ada ank pempuan sy teringin nak secumil Suri Cruise nie..Gewamnya!!~
Verangan jela,mak apaknya da memang putih2 dan hemsem cantek belaka!!~! tapi mana tahu berkat kot ank sy terkenan doket Suri nie ke,auww syla mama paling bangga sekali wokeh!~



LoVeaQsHa

Tuesday, February 2, 2010

Hati Memberontak nak update,tapi xtahu nak mula dr mana..

Hampir seminggu bercuti rasa macam xnak pegi keje lagi~!!
Sampaikan malam tadi tdo pun mimpi orang ofis..!~!!~*Dasat sguh*

Macam besala lau da tinggal meja seminggu keje pun berlambakla..~!!Ingatkan adala yg nak tolon cover ckit,rupanya dengan dia skli mc plak..!!~
Erm sabar jela lau keje ngan org yg cengginie..

Hati da xsabar nak citer pasal percutian Kuching,tapi xtahu nak start dr mana..
Sebabnya dengan keje banyak,malas nak upload picta dengan tenet yg lembaz nak mampos nie~!!
Nasib baik demam da kebah yela cuti smp Isnin memang lepak umah jer~!!
Cuaca dekat cni dengan Kuching xsama tue yg wat langsung demam..~!!

Nie pun curi2 jap layan blog,ikutkan keje xsettle lagi tapi lantakla nak gak citer ckit wlpun xda lgsg kna mngena dengan Kuching!~!

Nantila tunggu da settle keje, sume da stabil baru leh story mory pasal trip Kuching dengan aman dan damai..!!~
Skrg nie pun tgah bz nak layan trip pegi Langkawi dengan Vietnam plak!!!~
Insyallah lau ada rzeki dan umo panjang harap2 tercapai impian untuk sampai dua tempat nie thun nie jugak..



Okla nak sambung keje balik..natila update citer pasal trip Kuching~!!
Picta pun xhabis download lg,dekat fb pun br separuh jer~!!
Adiosssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



LoVeaQsHa

Monday, February 1, 2010

Selamat Hari Wilayah

Autopublish..

Hari nie 1 Februari 2010 bersamaan dengan ari cuti untuk semua yg bekerja di wilayah persekutuan,putrajaya dan labuan..~!!
hiphip hooray!!!!


Sonok sangat bila ingat2 balik sambutan Ari Wilayah masa sy kerja dekat Pejabat Tanah..~!!
Ofis sy salah satu dr bdan kerajaan yang masuk perbarisan sempena perayaan tersebut..!!~

Ofis sy dapat tempat kedua..Sepatutnya weols dapat tempat pertama untuk kategori apa ntah, tapi tetiba satu kategori yg dr bdan beruniform telah caras kategori weols dan nak bolot 1st place..!!~

Hamikla sebab da nama pun dorang yg jalankan segala aktiviti sebegini so bagi jela dorang menang..!!~
Apapun weols happy sebab nie kira pestime ofis weols join perbarisan cengginie..!!~
Weols bole menang sbnya orang yg ajar weols nie adalah askar wataniah yg garang nak mampos..!~!

Ari2 weols kna dera training panas2 dr pkul 2pm sampla 5pm..Xhengat mak gelap melegam time tue..Weols training dekat padang kat area kementerian JKR..!~
Macam2 gelaran weols dapat masa training,ada yg muka cam longkangla,kaki xbedungla,telur besar sgtla macam2 lagi..~!!~

Bila hengat2 balik klako pun ado..~!!

Niela team ofis sy..~!! Baju weols kaler nie sb weols bwah kementerian wilayah kot time nie,ntahla da xhengat!!~
Smart giler sy time pkai baju nie,nampak macho jer..~!ahakz

Cian maskot tue tau,asalnya sy dengan 2/3oarng jer nak amik pict dengan maskot nie tp tetiba sume serbu sudahnya maskot tue nampak sipi jer kplanya..~!!kekeke
Apapun weols sume bestla~!!!
rindu plak nak training time panas berdentum smp legamla kulit*
Blog Widget by LinkWithin