Saturday, January 30, 2010

Selamat....

Lega da selamat kembali dari Kuching..~!!
Masih lagi dalam keadaan mereng sebabnya tetiba ari kedua bole jatuh demam sedemam2nya..!!~
Lau rajin baru nak wat entry pasal trip ke Kuching, lau malas skip dan buat ckit jer citer..~!

Sekarang masih lagi rasa xsedap badan tambah plak perubahan cuaca..~!!
Gambar pun baru upload ckit kt Fb sbnya ntah apa hangin tenet cam problem jer~!!

Okla nanti sy sambung citer pasal Kuching lau sy da rasa sihat erk..~!!



LoVeaQsHa

Wednesday, January 27, 2010

Selamat Datang Kuching...

Autopublish.....

Selamat datang Kuching..Eh, silap bukan Kuching yg nak datng cni tp sy yg nak pegi sn~!!
I'm sorry!!!

Ketika entry ini dbaca, sy telah selamat smp dekat Kuching ke kt landasan aeroplane lg erk???
Konpius arr nak publish entry nie pkul bpe..~!!
Xkesahla sy boh pkul bape pn,lau sblm kul 12 sy lom smp lagi kt Kuching..!!~

Lau sy boh lpas pkul 2, sy da pun mengediks2 dekat negeri tue..huhu


Adalah keperakan ckit sb nie pestime smp Kuching..~!!*jujur lor wlpn malu nak ngaku..*
Xsbarnya nak pegi jelajah satu bandar Kuching nie,miaw..miaw..
Harap2 xsesat dan segalanya suksess..~!~

Sy da penat tripple check dekat sume sumber tempat2 yg menarik untuk dilawati dan hope sempatla sy pegi kesemua tempat yg sy da list down kan..!!~

Okla sy nak jelajah tempat beradu sy sefamily..!!~
Harap2 katil sy besh sb nak mula bikin filem semalaya..uhuhu*sensored


Niela tempat sy sefamily beradu..~~!
Nampak besh sb swimming pool terbentang luas tp management ckap pool tgh renovate xthula sempat ke xsiap by date yg sy nak pegi..huhu

Nanti citer lain erk sepanjang journey sy kat Kuching..*huh journeyla sgt*
Sekarang sy nak test check blik sy lau xbesh nak request lain..!~!
Pastu da settle check inn weols nak mulakan xpdc jelajah bandar Kuching,miaw..miaw..

See uols next week erk sb sy malas nak update lau dekat umah..Sy suka update dekat ofis sb nampak macam sy banyak giler keje xbangun2 dr pagi smp petang~!!erk

babaiiii...Selamat bercuti dan Happy Thaipusam utk warga India dan Selamat Ari Wilayah untuk org yg bekerja di area wilayah persekutuan,putrjaya&labuan...


LoVeaQsHa

Tuesday, January 26, 2010

Sy sudah jatuh chenta sama inie...

Mak aii kecoh jerla sy nie, orang lain da nak masuk yg ke empat sy baru hegeh2 yg pertama~!!
Xkesahla janji sy suka sb dpt bolot kesemua series dengan tamaknya..!!~

Sy nak salahkan si Edward Cullin,sape soh jadi ensem sgt berlakon citer bab sedut2 darah orang nie sudahnya sy dah mula terjatuh chenta sama ini buku..

Tapi sebabkan sy org yg ketinggalan keretapi, jadinya dengan ini sy rasmikan siri Twilight dlu..hahaha
Kat astro sy da hafal citer nie tapi lau baca buku lagi besh sb non ado cut2 bgai~!! Fresh lg tue..

Sy rasa nak mnta royalti kat ci Stephanie meyer tue sb dia karang citer nie,sekarang untuk 26thun ++ sy idup nie pestime sy pegi poopoo bawak buku ok!!~
Memula isau jugak takut nti sgla ilmu yg sy baca akkan disedut oleh poo*** tapi xkesahla sedut ke apa ke janji sy bole hbiskan kesemua series dalam masa sebulan*cheh ingtkan shri jer*
Gilo apa sehari,sy nie bukan Phd English kekadang ada gak ayat2 yang xfham harus kena check kamus dlu!!~!kekekeke


Ish xsabar sguh nak habis baca kesemuanya,nak thu ending pendingnya~!! Tp kan bukanla sy yg bli sume nie,sbnrnya sy borrow jer pun dekat owner sbnr..~!! Sib baik dia xda blog jadi kira sy buat cam syla yg bli kesemua nie..*keji betul*


LoVeaQsHa

Wednesday, January 20, 2010

Hye..Hye..Bye..Bye..

Mula terasa resah bgai ada yg berubah..Mungkin ku leka atau kau dah pun beralih arah..
Bila berdua xseperti dahulukala..lalalala..Kini kau kata hye..hye..ku katakan bye..bye..~!!

Dah mula bengong plak nak nyanyi style Ezlynn..~!! Saje borink2 xthu nak watpe smntra nak tgu suami datang amik!!~
Sekarang rasa da malas sangat nak berblogging..~! Sebabnya xthu nak citer apa, nak share apa yg menarik~!!

Rasanya nak stop berblogging dlu smp masa yg sy sdri pun xthu bla~!!
Ntahla rasa cam da bosan sgt nak berblog2 nie bgai..!!~
Dahla blog nie pun bukan ramai pembaca jadinya lau stop pun xda sape yg heran~!~

Supposed mgu nie ada checkup tapi cam besalah ada jer problem~!!
Jadinya sy da malas nak fikir problem tue sume,nanti lau asik luah dalm blog ada plak yg komplen kata macam2..~!!

Jadinya sekarang nak rileks dlu dr berblogging nie bgai, harap2 minggu depan pegi bercuti lehla kurangkan ckit kekusutan dalam kepala nie..!!~
Kekadang rasa fedup dengan kehidupan sekarang!~ Kalau bole undur balik bestnya!!~

Erm ntahla nape idup sekarang rasa xhappy jer? Ada saje halangan dan dugaan~!!
Tengok life orang lain sume best timbul jugak jeles!!~
Sy terpaksa buat2 happy sb xnak effect keje..!~

Arghhhhh...bosan betul idup nie!!!~ Bukan xbersyukur tapi ntahla jiwa da xselari lagi~!
Agaknya kena dok tempat yg bahagia2 kot brla tenang jiwa sy nie..~!


best ke lau jadi Hello Kitty???

Nak pulang, marila kita pulang!!!~
So, bye bye blog dan kawan2..~!!

Lau ada masa sy ziarah uols xpun tinggal jejak~! Nak rilkes dlu sb skrg pun tgah bz dengan audit dan mission!!~
Lau ada yg sudi nak singgah umah sy nie tinggal la jejak~! Nanti sy ziarah uols plak!!~


LoVeaQsHa

Tuesday, January 19, 2010

Niela xtvtku cuti weken lepas..!!!

Layan gambar jela~!!!
Xtahu nak citer apa, jadinya sy cuma tepek jela apa yg sy buat cuti weken baru2 nie..!!~

Sekarang teruja giler nak buat cakes jer..!~ Even xda pembakar tapi sy hentam sume buat kukus jer~!!
Xsempat lagi nak pegi class utk blja wat cupcakes wit deco tp try wat sdri ikut suka sy jer hentam bhan2nya..!!~


Sabtu pagi tue bangun jer tdo terus pegi dapur siap2 kuarkan bhan2 nak buat cakes..~!hehe
Salu buat oreo cheesecake kali nie buat lain plak sb nk hbiskan biskut tiger yg suami bli dekat 5bulan yg lepas xhabis2 lagi..!!~

Dan jadila blueberry cheesecake~!~

Habis buat blueberry cheesecake,trus smbung buat carrotcake plak~!!
Bersepah depan ruang tamu,buat sambil tgk tv..!~!
Senang keje sb tgl sorang jadi keje settle lau tidak suami ada susah nk buat dia sbuk2 nk tolong jugak!~!

Topping atas tue dia sbuk nk deco,hentam jela..~! last2 dia boh topping creamcheese tue sy la deco~!! *Tp kaler seton jer sb xsempat bli kalering ms kt bakery shop jumaat lepas~!!
Carrot cake nie sy kukus jer, almaklomla xda oven..!~! Pestime buat dan not badla,jadi dan rs pun bole than!~!

Niela rupghe carrot cake wit creamcheese frosting..~!~ Pasni nak blja deco plak..!~

Nie plak my blueberry cheesecake..~! Rs sodap sb ada masam2 dn sweet..!~
Mgu nie nak try wat vanilla cupcake version kukus dengan choclate cake kukus~! *Insyallah lau xda apa halangan..~!!

Now xdala rs boring dok umah sb da ada hobi baru!!~ Skrg pantang dengar org nk pegi bakery shop syla yg paling hover terkinja2 nak ikut sm!!!!~

#Da verangan nti bfday suami hjg bln 2 dn annivasary nak buat cake sdrila~!Yahooooooooo..


LoVeaQsHa

Monday, January 18, 2010

Mula dah kesakitan pewut melanda setiap kali masuk bulan baru..

Mulala mood xbape baik arinie.~!! Bangun pagi tadi kepala rs sakit sgt~!!
Kaki lenguh2,rasa mual macam nak muntah..
Da lama xkena simptom2 camnie bla nk datang bulan,kali nie kena plak~!!

Agaknya kena balik sb start makan ubat doc, jadi hormon xbpe nk selari kut!!! Ntahla..
Salunya bila nak peod sy akn dpt tnda2 seminggu sblm kena.Antaranya:-
  • Sy akn mula skt mata,mcm nk kna skt mata tue.Xkisahla blah knan ke kiri ke tp pasti lau skt mata nie smgu lpas tue sy akn dtg bulan.
  • Kalau xsakit mata,sy pasti demam yg terlampau;lenguh kaki,sejuk bdan smp thap menggigil,sakit bdan.
  • Kekadang sy akn mula rs ketegangan pd my nipps,berserta kegatalan yg melampau.
  • Muka akn mula dicumbui oleh jerawat2 yg mula syiok nk cium pp gebu sy nie.
Bila sy kna simptom2 nie sebelum peod,jadinya masa ari kejadian(peod) xdala sy alami kesenggugutan yg melampau dan kelenguhan kaki yg thap kronik.

Tapi kali nie sy xda kna tnda2 kat atas,terus jer serbu keluar tnpa bg signal~!!
Sudahnya semalam sy mengalami perubhan emosi tp nasib baik bole dikawal..!!~

Agaknya salah satu terapi yg sy da amalkan dr sabtu lagi,iaitu buat kek..~!!
Sekarang da gila sgt nak buat kek. even xda oven,masih bole guna pengukus.
Ingat nak citer pasal sy buat kek+tunjuk picta skli,tp sebabkan terlupa nk bwk camera dan kabel jadinya esok jela~!!!

Sekarang nie, sakit senggugut da kurang tapi kepala plak sakit+belakang bdan rasa lenguh2 sgt..
Mlam tadi soh si suami urutkan,tapi cam besala setakat urut 2/3kali stop..~!!
erm xbole tolong lgsg..!!~

Ingatkan da xdala datang bulan lagi kali nie,skli kuar plak petang smlm bengang jugakla..~!!
Tapi xpela da lom rzeki,lagipun masih awal lagi jumpa doc kan!~
Bila mkan ubat doc nie,mulala rs lain macam jer~!!
Cepatla habis sume ubat nie da xsgup nak menelannya..~!

Sebelum nie xpenah pun mkan habis ubat doc,kekadang xmakan langsung pun..!~
Tapi kali nie kenala habiskan jugak,lagipun doc nak tgk result tiap kali appoiment~!!huhu
Sib baik antibiotik da nk hbs,tp xthan sb vitamin E dgn supplemen masih banyak lagi(ntah2 stok utk sebulan kot)

Rasanya checkup Jumaat nie xjadi kut sb lau peod xhbs lagi xlehla jumpa doc,nti pengsan plak dok jo***2x bawah tetiba kaler merah dok kuar skli..uuweek*
Aduhla peningnya kepala,janganla naik berat lau mkn ubt doc nie..
Elok sebelum nie,tiap kali jumpa doc berat maintain 58kg jer buatnya jumaat nie pegi jadi 68kg plak mampus kna sembur dengan doc.nti..


Sekarang makan kena pantau sebab stiap kali jumpa doc sebelum tue kna amik berat ngan tekanan darah..!!~
Bgus betul macam tahu2 jer yg sy nie hentam jer makan,jadi bla salu kena timbang berat sy malu jadinya mkn pun salu control takut kna marah plak..~!

*Harap2 bulan nie lastla sy peod,hrp2 bulan depan da xdala peod nie lagi~!! Minggu depan harus ajak si suami kerja keras,sib baik mgu depan tukar angin kt Kuching.kena bwk bekalan Super Power banyak2 nie..kihkihkih


LoVeaQsHa

Friday, January 15, 2010

Hidup sangat kucar-kacir hari nie..

*sy sdri pun xgeti nak baca lau ayat camnie..!!~*
arini otak sy cam berpusing2,xberenti dr sbuh td..

Owh! i'm really tired today~!!
also my brain cannot working today,start blank since mrning!!~

Now, i really hope can have a sweet rest!~
And now i must stop to take a ubat diet coz sy da mula balik makan ubat treatment!~!
Hope all dis ubat xwat bdan sy naik balik~!!

hsil checkup arinie wlpn xbuat sy rasa happy tp at least doc tetap bg sy hrapan..!!~
Hope si suami will give his cooperation too..
Next friday if sy xpeod appoinmnet ada lg nak tgk result arinie sb td doc ada masukkan some ubat to my pussy..
Then si suami also must sent his sperm to lab~!!

Harap dipermudahkanla sgla urusan sy kali nie..!!~
Tp serious sy memang rasa otak sy beku arinie..~!!
Xbole lgsg berfungsi!!~ (Ya Allah,kuatkan imanku..)

baru lpas makan ubat, sy da rs ngantuk+letih..~!!
nak pegi surau,nak tdo kejap..!!~
Kpla da rs weng2,malam nie ingt nak try wat carrot cake kukus!!!~

lau ada ms,sy update kek sy lau jadila..~!!
kalau tak,hnya utk simpanan sy jela!!~hehe
skrg da sush nk update kt umah sb laptop da xda then berukben pn bil xbyar lg..!!~
Jd hrusla sy menagih simpati kt umah mama xpun kt ofis jela..!!~

K la mata da xthn sgt nie,ntila sy update psl checkup arini..!!~
otak sy masih dalam separa sedar skrg ni...
babai,have a great weekend uols~!!



LoVeaQsHa



Speechless..kaget Pagi Jumaat!!~

Owh..really shocked~!!
Pg nie masa sy buka blog dan tgk bloglist sy terpandang ke arah blog nie..~!!

Serious sy tergamam dan terpaku bila bc entry tue!~!
(Dan skrg tika taip entry nie,xsemena2 tangan sy menggigil dan sy xsedar ada air jernih mengalir dekat pp sy..)

Yes,I'm crying~!!
Tp, sy menangis bkn sb sy sedih or marah tp sb terlalu gembira~!!
Akhirnya sgla usaha sis membuahkan hasil~!!



owh i'm very blur n speechless but still happy for dat news~!!
Alhamdulillah,impian sis lead nk ada ank tercapai akhirnya untuk 2010 nie..!!
(Hope dis year also give happiness for me..)




LoVeaQsHa

Thursday, January 14, 2010

No idea...

Tetiba sekarang mood malas dah datang balik~!!!
Xtahu nak update apa,xda citer menarik pun..!!~

Lagipun sy tengok, dua tiga arinie dunia blog semakin panas macam goren pisang!!~ Kenapa???
Ntahla sy tetiba cam blank,no idea pun pasal sume nie~!!

Adui mungkin kebluran sy da timbul kembali..!!!


I'm sory lau xthu perkembangan dunia blog!!~Sy da mula rasa cam berada dibumi yang xnyata,owh dasat betul skrg nie..~!
*tambah plak tengah berdebar menunggu ari esok..~!Janganla ada sebarang keputusan yg buat sy jadi lagi takot..Da start malam nie xlena tdo nk tgu pg esok..huhu*



LoVeaQsHa

Tuesday, January 12, 2010

Thniah mummy..Ariq bakal dapat adik*wink

Tekejut pepagi isnin semalam bila bukak muka buku,then bc dekat wall kazen bg komen..~!!!
"ariq sjk nk dpt adik, makin menjadi perangai"..(lebih kurangla ayat,da lupa plak)

tetiba jer sy rasa macam jantung xberdenyut~!! *betul ke or mimpi jer??*
Then sy trus kol kazen then dia cnfirmkan yg dia memang da peknen 2bulan!!~
Owh murah sguh rzeki mu,wahai kazenku!!!!

Then secara tidak langsung,ariq bkal dapat adik dan bkal jd abang~!!!
ops cian ank mama nie,xpuas nk manja2 ngn mummy da nk dpt adik bawu erk!!!

Mummy ckap skrg Ariq asik demam jer,penangan nk dpt adik kot..~!
Xpela nti lau mama lik kg or ariq trun kl,mam bwk ariq jejln erk!!!~
Nk hiburkan duka lara Ariq..Hope Ariq da bole jalan nti xdala mama&mummy kelam kabut nk handle ariq..~!!


Alolo,budak encem nie!~ Da pndi nk bergurau skrg..~!
Luv u Ariq,sooooooooooooo much!!~



LoVeaQsHa

Monday, January 11, 2010

2nd Checkup Jumaat nie..Amik result

Nie la treatment yg sy buat sabtu lepas~!!
result xthu lg kna tgu Jumaat nie,harap2 xda yg negatif..!~~
Sbnya masa doc wat benda alah nie(pap smear), doc ada tny ada x dalam keturunan sy yg ada kanser..!!(OMG..minta2 jauhla dr bnda2 camnie)

Citer selanjut pasal checkup lepas, tguuuuuuuuuuuu!!!~
Ada keje nak kna settle..



LoVeaQsHa

Saturday, January 9, 2010

So craving at dis......

Can uols help me!!!!!!!~

Tetiba jer bila dengar mber2 citer pasal mkn kuew tiaw, suddenly sy pn terus teringatkan yg nie;





char kuewtiaw Little Penang*isk!isk!
Sodapnyaaaaaaaaaa.....


  • Nie entry autopublish,time nie sy tgah berdebar dekat tmpt treatment*huhu Hope dis time sy bole thu apa problm*


LoVeaQsHa

Friday, January 8, 2010

Sebelom kena pantang, harus makan puas2..

Saje jer nak bikin panaskan hati penggemar cheesecake dengan gambar2 nie sume~!!!hikhikhik
Before dis pun da habis tayang misi pertama sy..!!~
tapi saje nak tayang jugak dekat entry nie..!~ *Ampun yer*

Xsabar betul nak balik umah nak mkan cheesecake yg tinggal ckit tue..!~
Bukan apa lepas nie pasti sy kna pantang makan yg bukan2 sebabnya sy akn mula treatment balik!!!~*Promise kali nie xmo langgar pantang yg doc bagi*

Jadi harusla sy makan puas2 malam nie~!!! Da mula terbayang nasi lemak kukus selain oreo cheesecake 200% handmade from LoVeaQsHa..ha!ha!ha!

Sila jangan mara yer kengkawan..-Jom layan gambar kat bawah:-

v

v

v

tadaaaaaaaaaaaaaa....nie cheesecake yg sy buat utk kali ke3 dan keempat..!~
Tapi balik nie bukan nak makan yg nie sbnya xsmp smgu da hbs pun dibedal oleh juri2 setia sy..!~

Tapi utk yg kali k3 dan ke 4 nie, sy buat 2version; oreo cheesecake & blueberry cheesecake!!~

yummy Blueberry cheesecake...!!!~ Sodap betul bla makan ada rs lemak2+creamy+sour~!!!!
Toping tue sy cuma boh blueberry filling yg da siap dekat kdai bakery..!~

Xsbr nak try buat bluberry/strawbery cheesetart;masalhnya knala tgu lpas bli oven~!!!!huhu
Nie buat xsabar2 nak beli oven nie..!~

erm jom ada sesapa nak join sy makan oreo/bluberry cheesecake??????


*kena tnjuk gambar time krus sb sy pasti start treatment mkn sgla macam ubat,pasti berat sy pun akn bertambah dengan majunya..*huhu


LoVeaQsHa

Saya da tukar profession nak jadi chef plak!!!

Okla sy kesian kat kawan2 yg jenuh nak kena teka apa benda kat entry nie..
Sebenarnya memang excited nak gtau apa benda tue, tapi sy xda masa nak karang idea apa nak tulis sb tue kna tgu dlu!!~

Sebabkan arinie rehat lama, so malas nak kuar lepak ofis lehla karang ayat panjang2..!~
panjangla sngat walhal lau bole nk seringkas yg bole..huhu
Malas nak mengarut meh kta terus ke topik sbnr erk..!~

Xtahula mana datang semanagt baru nak belajar buat2 cake nie bgai..~!
Agaknya sebab sy memang 100% suka sgt makan cake dr nak membeli bazir jer kn lebih baik blja buat..!~
Setakat senang2 dan togel mogel molela nak deco sume bgai maapla xcreatif lgsg..!~

Memang ingat plan nak blja wat cakes/cupcake nie bgai tapi wat masa skrg xmo pegi lg sbnya kelengkapan xsume ada..~!
Nanti blja awal2 lupa trus plak tue yg jadi hangit2 t*** ayam..~!
So skrg sy cuma try yg basic dan senang jer non baked punya sb sy masih lagi xda oven..!~huhu


Sy da mula verangan lau sy da teror wat cakes/cupcake msti xmenang tangan..!~*ceh perasan sguh* Xper berangan penting..!~
Lagipun sy fkir kat area ofis&rumah sy masih xda lg org yg jual cakes nie sume so sy ingt sy nak watla..~!

Harap2 laratla jangan nti customer order xterbuat sb xcukop tdo..*dala kaki tdo*
see sy da mula verangan xhengat..!~
Pestime pegi kedai jual alat bakery punyala sy teruja, smpkan bhan yg xpatut beli pun sy beli..~!
Sy bole dudok kt kdai tue dekat 2jam..Pusing pnya pusing pdhal bnda yg nak dibuat barang sume da ada tp cara sy kat ctu macam memang da pakar buat sgla macam kek..!~

Sampaikan ada 2kes lawak jadi kt kedai bakery tue:-

kes 1:

Tgah sy dok belek2 kt bhgian tepung, ada sorang nyonya tua xdala tua dalam 60an la umonya tgah dok cari pewarna xsilap syla..Agaknya da cari xjmp then dia ternampak sy yg pada pndangan dia sy nie memang pakar buat kek sgla bgai so dia pun tnyala sy; "Cni mn tmpt itu klu kita mau buat kek kaler2?"
Dngan bangga sy jawab; "Aunty cuba cari blah blkng nie,xpun meh sy tnjk.."
Muka penuh yakin tnjuk kt tempat yg salah..Rupanya nyonya tue lg thu~! Then dia syum jer bla sy slh, pastu br sy ckap nie br pestime sy pegi kdai bakery nie..huhu

kes 2 :

Sy nie br pestime masok kdai bakery,xkenal apapun lagi orang da tny sy mn cream cheese..!~
Sy tnjuk yg dalam peti ais blah depan yg jual cream cheese yg macam sy nk buat kek rupanya dia cr cheese utk buat pizzza..!~
Mn sy thu rupanya cheese ada macam2 dan tmpt berbeza2..Sib baik orang tue tny balik tauke kdai lau x sia2 jer nak wat pizza jadi cheese cake plak..hehe


penuh teruja cuti yg 3ari slma 3mgu tue masa hjung thun laps sy pun mulakan operasi try wat cake yg xpyah bkar..!~
So sy try wat Oreo Cheesecake..!~
Smp naik juling bji mata ckit2 pandang resipi tiap kali nk sukat bhan..!~

Dan sy yg xpenah kenal jenis2 bahan utk buat kek/biskut jadinya mulala cam bengong2 nak campur sgla bhan sume..!~!
Dan xsia2 percubaan kali pertama yg mengambil selama setengah ari utk wat sebiji cheesecake akhirnya membuahkan hasil yg not bad jugak rasanya..!~*puji dri sdri*

Gmbr atas adalah cheesecake yg pertama sy try wat..memang mantapla tp base agak nipis sb sy guna adunan utk bekas 7' atau 8' sedangkan bekas yg sy guna adalh 9'..~!
Tp stil sodap dan topping memang gebu da vass la sb sy terlebih buh gelatin..!~
Manala sy thu yg gelatin tue utk mengenyalkan cake, siap bole wat tunjal2 lagi..!~

Niela oreo cheesecake yg pestime sy try wat tue..~!
Akhirnya menjadi jugak dan rasa pun best sejibi cam kt SR..!~
*see base nipis kan smp xnmpk base mcm topping jer sy boh..*

Yang nie plak budak sblah umah sy kata kek aeskrim..!~ Siap ckap; "mama, pandainya kak a buat kek aeskrim.."huhu

Sebab apa jadi camnie, sy rasa syang plak tengok tinggal baki ckit2 whipped cream dan cheese yg sy bli paling bsara skli..~!
pastu tgk biskut oreo pun stil ada lg, so sy rajinla nak buat yg 2nd punya..!~

Tapi yg nie topping memang semata2 creamcheese+whipp cream+esen vanila+cebisan oreo, non ado gelatin sebab tue jadi cam aeskrim..~!
Tambah plak dok dalm peti sjuk xsmp satu hari so dia xkeras lg..~!

Tapi mama ada ckap ari ke 3 lpas balik dr kg, kek tue toppingnya da keras sume dan rs memang sedap..!~Kira along suka yg nie dari yg 1st tue..huhu
Tapi xdpt nak amik gmbrnya sb masa sy buat dekat umah mama,balik dr kg sy xsinggah umah mama jadi xdpt nk tgk rupanya..!~

Memang sy puas hati sangat2 sebabnya berjaya jugak walaupun nie adalah pestime sy buat sdri 100%..Lau x dlu buat kuih/biskut/kek setakat tolong2 mama jer..~!
Dan sy jugak bangga sebabnya oreo cheesecake yg kali ke 5 sy buat nie barula sy bawak pegi ofis dan rmai kawan2 puji suka dan kata sedap..!~
Siap ada yg da nak order sy kata nanti dlu, xcnfirm lagi nak amik order ke tak..hehe *rasa takot plak*

Yang kali ke 3 dengan ke 4 sy buat tapi xbagi orang ofis rasa lagi tapi sy da bagi mber sy rasa,sape lagi lau bukan Azie..
Dia kata sedap dan sy ubah sdri pandai2 boh bluberry filling nak bg rasa masam2..!~

tersenyum dengan penuh bangga sb xsia2 usaha sy 1st time try buat cake..~!
laps nie nak buat kek kukus cklat plak..!~
Esok cuti jadi dr xda watpe sy nak try buat kek kukus cklat plak,lau jadi nak buat kek lain yg seantero dengannya..!!~

Da xsbr nk blja wat cupcakes tp sb fkir oven xda lg hrusla sy pendamkan dlu..~!
Sekarang sy cuma bole try buat yg kukus&non baked jelah..~!
Apapun sy puas hati sb cubaan pertama menjadi..!~

Sekarang nak pegi supermarket jap nak cari bhan2 utk buat kek esk..!~
Xsempat plak rasa nak pegi kedai bakery,xpelah cuma 2/3jnis barang kecik2 jer yg xda..!~
Harap2 jadila cubaan pertama utuk buat kek kukus coklat plak..



LoVeaQsHa

Tetiba otak jadi BLANK..xthu nak update apa tp tatap jugak mau update..

wah manyak windu sama ini umah..~! da 2ari xtinggal kesan dlm umah nie sib baik xbersawang..
Tp cam besala xthu nak citer apa, walhal tengok org lain ada jer citer yg nak dikongsikan..~!

Tp sy xthu plak nk citer apa..~! xkan nak citer psl keje kot?? isk bosanla asik nak citer psl keje jer da cukop semak pala otak nie ngn keje jer..!~
Lega satu bab sb meeting bsar da settle tp skrg lain plak..~!
Kna fokus utk prepare audit plak..huhu
Nie yg bab paling mokcik lomah skli..!~smp kecut pewutla bla ingt bab audit2 nie...

Xsangka kan sekarang nie cepat sguh masa berlalu..!~
Arini kejap jer da Jumaat (8/1)..da masuk ari ke lapan kita dalam thun baru..!~
harap2 tahun nie adalah thun yg penuh keceriaan*tipula*..~!

sbnrnya nak smbung citer pasal sblom nie, tp nantila malas plak nak pikir2 apa nak tulis..!~!
Lau rajin arini sy gtau lau x tgula ari yg xmalas..

Okla nak sambung wat keje ckit pastu nak jejln blog mber2..~!
Jauh perjalanan luas pengetahuan..hehehe

*picta dri sdri hrus ada sb sape lg nk tgk gmbr sy lau bukan sy sdri*

#p/s : Lupa nak habaq lau smlm ada yg try masuk umah sy tp xbole,sbnya sy gatal2 kekonon nak hias umah bg nampak baru tapi ntah apa yg sy tekan lgsg ilang sume..!~Jenuh jugakla nak masuk balik sume list, cam nak nanges pun ada jugak..wlpn da tukar design baru tp cam xpuas hati jugak lg,maklomla baru nk bljar hias2 sdri..~!


LoVeaQsHa

Wednesday, January 6, 2010

Apa kes????

Apa benda nie?????

v

v

v

v

v


Nak tahu citer pasal apakah inie*picta diatas* kena tgu next entry...!!~

Sekarang xsempat lagi nak hupdate blog, baru settle 3 keje tapi ada lagi 2 folder nak settle utk meeting esok dn Jumaat..~!



LoVeaQsHa

Buzy..Not Buzybody


ARgh tidakkkkkkkkkk...
Pergh dasat sguh arinie, dari pagi tadi start pkul 7 smp ofis smpla skrg xcukop tangan nak wat keje..!~!

Ingatkan ramai xda bolela ngelat ckit tp slah timbangan plak, rupanya keje da menanti~!
dahla kena wat sorang2 report nak submit petang nie, nak jawab kol lagi, cari fail lagi.............mak aii xpasal2 tumbang jugak arini..~!

Sebabkan da penat sempat lagi update blog kasi rileks pala otak jap..!~ Xsempat lagi nk blogwalking salu pagi2 smp jer ofis hrus blogwalking dlu..huhu

so stop dlu!!!! hrus sambung keje..keje..keje..


LoVeaQsHa

Monday, January 4, 2010

Belum tua dah bongkok..?

Bongok or bongkok?? erm tersilap cakap plak tadi..
kononnya nak marahkan mber ofis sb ckap sy bongkok tapi dengan penuh confident sy marah sy smbil suara lantang kata yg "sy bukan jalan bongok"..

Sudahnya termalu sendiri..!~!
padan muka..sy memang camni dr dlu lag..~! sudahla ada masalah nak mengingat dan cepat nerbes lau ada rmi orang..~!

yela mana sy xbengang mber sy sound depan orang ramai dalam lift..harusla sy mengamuk tp sudahnya termalu sdri*wink*
Mber sy siap sound belom tua tapi jalan da bongkok esok bla tua agaknya terus tertonggeng kot smbil jalan..!~
Ok apa lau jalan smbil tertonggeng, seksi tue..!~!

Kenapa erk seseorang tue umo lom tua pun tapi jalan agak bongok*ops bongkok sdkit???
macam sy nak kta kurang susu, terlebeh susu dah tp stil jalan agak membongkok sdkit..~!
tapi lau jalan menegak xrela sy nak tengok, mendada ok..~!
nanti rmai plak accident*lalala*

adakah faktor keturunan/genetik??? *bukan sama ke maksudnya?*wink*ntahla!!
tapi uols setuju x sekarang memang rmai kita tengok muda mudi yg jalan agak membongkok ckit??
erm pasti nenek2 kita jeles kan sebabnya cucu cicit deols pun da jalan ikut stail deols..Cuma bezanya cucu cicit deols bergetah likat lagila..~!kekekeke


hehe xbole sy nak imagine lau sy jalan camnie skrg..dengan punggung yg over tunggek pasti menjadi siulan atok2 sedunia..!~
lau atok bercucu xmola, tapi lau datuk berpangkat buleh timbang tara lg kot???!!
skrang jangan ckapla kawin dengan lelaki tua sb syg..lau dia xda duit jgn hrap ko nk syg free2 jer kn,xlalu ok..!~
Pasti rmai yg akan tiru stail zizie&bung mokhtar..~!
gerenti bung mokhtar xmo kuar blik da dapat apam gebu seantero..!~!


Dunia skrang makin pelik+hipokrit erk..~!
what evala janji sy xsuka bla ada mber yg sound sy jalan bongok* bongkok ok!~
Lau sebab masalah tulang rapuh, pasni harusla sy kna start minum Anlene..
huhu nasib bdan..



LoVeaQsHa

To Do sepanjang January 2010

Macam biasala bla da masuk bulan baru dan lebih2 lagi thun baru harusla ada azam baru..!~
tapi azam sy nie dr thun 2008 lg masih xtercapai..!~ so dis year hrusla bagi tercapai!!~Insyallah

Untuk beginning new year nie, sy cuma nk fokuskan pada keja(ISO) ngn treatment sy..!~
Aduila bermula balik bab2 makan sgala macam ubat dan jarum jemarum..~!*ngeri*

Untuk pertama kali, sy akan mula checkup start dis saturday..!~! ditempat baru dan doc.baru..~! xthula camner dengan doc baru nie..!~harap2 dia okla..!~
jadinya dari mgu lepas sy da xsbr2 nak tgu 9hb nie sb nak pegi buat treatment utk thun 2010 plak..~!

Lau dekat tempat nie sy rasa ok dan ada penyelesaian sy akan sharing dengan mber2 yg senasib sy..!~
Tapi sblum promote hrusla ujikaji dekat dri sdri dlu kn!!~
hrap2 jumpala sebab musabab nape sy xbole pregnant lg sedangkan doc sblm nie sume kata sy ok cuma xbole nak wat treatment selanjutnya sb suami sy xmo di check up..~!

jadinya sy berharap sgt suami sy kali nie bolela beri kerjasama..!~
harusla lpas nie xbole nk boros2 sgt sbnya stiap kali treatment sy akn kna byr xkurang dr 100++..~! Tue pun sib baik half lagi ofis cover lau x kna keje part timela!~!

Then hjun bulan nie 27-29hb, sy sefmly akn pegi bercuti ke Sarawak..!~
dan skrg masih tengah dok survey2 hotel mana nak stay..~!
uols ada cdangan x hotel mana yg best,tapi janganla mahal sgt sbnya bukan nk dok kt hotel tue sesaja..~! tapi nak selesa la especially toiletnya..hehe

Xsbar plak rasanya nak tgu hjung bulan nie..~! tapi xbest ckit sb xdptla nk bergediks dengan DSLR sbnya hrus simpan duit untuk treatment..!~!
Xpela mungkin rzeki tue di lain thun plak, xkisahla asalkan sy berjaya untuk dapat apa yg sy tgu2 selama nie..!!!~

Doakan sy yer kawan-kawan..~!




*Nie jela tarikh2 penting yg sy ingt utk bulan nie*


LoVeaQsHa

Hari pertama pergi kerja ditahun baru,jalan sangat jam..

Pagi pertama untuk tahun yang baru buatkan sy teruja nak pegi keje..!~*tipu
Tapi sy da mula mengantuk walhal baru sejam dok ofis..~! Mana tak nyer semalam sy xbole nk tdo sbnya..; sy xthula time tue pkul bape tp angin punyala kencang+kuat smpkan sy mula rasa xsedap hati..!!~

Kalaula uols sume yg da besa dok umah tinggi xkan rasa apa yg sy rasa..!~
Tapi sy nie lepas kawin barula merasa dok umah tinggi tingkat duablas tue..huhu
jadinya sy akan rs agak gayat+jakun lau bla tengah malam angin or ujan lebat sy otomatik akn bangun sepantas kilat(even time tue sy tgah mimpi best) sebabnya sy takot umah sy tue akan tumbang!!!~*cehh..bole pkir smp camtue kn*
Tp memang inila sy..~! Sy mula jadi camnie since thun 2008 lpas sy pindah dok umah tinggi..!~

Tapi kalau siang, even umah tue ada rasa gegaran sy stil bole lagi rileks makan2, tengok tv dn sapu smpah bgai..~!
Sbnya lau siang terangkan so sy bujet leh sempatla nk selamatkan dri lau jadi apa2..~!
owh teruk betul daya imaginasi sy skrg!~!

Sebabkan xbole tdo sangat malam tadi bersulam ujan lebat buatkan sy agak liat nak bangun pegi keje.~!hehe
dan besala bla mula ari 1st persekolahan jalan agak sesak sebabnya ramai ibubapa yg cuti nak anta anak pegi skol..!~
sweet jer kn time tue..harap2 dapatla sy rasa kenangan anta ank pegi skol..!~
hope anak sy nti baik cam sy..G skol penuh dengan keterujaan dan sbuk gelakkan kwn2 lain yg pestime masuk darjah 1 musti nangis lau xnampak mak/ayah..~!

macam sy siap suruh mama/ayah sy balik,jangan tgu depan pintu clas!!~
fuh!!berlagak ok sy time tue..!~
tapi harap2 anak sy nti janganla nakal macam sy masa skolah dlu..~!
dari darjah 1 sampaila darjah 3, sy nie heroin hebat kt skol asik dera kawan jer..*isk2..*


tapi tuela kenangan masa skolah2 dlu..!~
jadinya arini bermulala alam persekolahan untuk thun 2010..!~
musti bestkan adik2 nie sb baju,kasut,beg,alat tulis sume baru..!!~




tapi yang xbestnya,dari dlu smp skrg dan akan datang yg xbaru2 yela jalan jam..~!erm kuar awl pun stuck kt jalan dekat setengah jam..!~
tambah plak ujan pagi nie jadinya sume bwk kete slow berhati2..~!


okla ingat nak karang lagi panjang tapi ari pertama thun baru nie, cam besala weols kna meeting sb nk atur strategi rangka keje utuk thun 2010 plak..!~
Buhsan sure smbil tue kna bsuh jugak!!!!



LoVeaQsHa

Sunday, January 3, 2010

Korang ada PLANNER?

Nie adalah entry kedua untuk thun baru nie..~!Sejak da masuk thun baru nie perasaan malas semakin meluap2 plak..!~
Bukan jadi lagi rajin tapi jadi lagi malas..!~Besala simptom2 yg memang xbole nak dhapuskan!~!

Erm bla da masuk thun baru nie azam memang meluap2 tapi besala azam tue meluap bla masuk bulan pertama jer..Bla hbs bulan pertama masuk bulan kedua,ketiga erm lebur camtu jela..~!

Tapi sebabkan thun nie merupakan misi untuk sy capai apa yg sy nak jadi harusla ada plan yg perlu disusun..!~
Sebab tue sekarang baru nk belajar berjinak2 dengan planner..

Korang sume ada PLANNER? thu x apa kegunaan sebenar PLANNER tue??
NAsib baik thun nie ada company yg baik hati nak bg weols PLANNER+calendar, jadi dengan semangat berkobar2 sy nk gunakan PLANNER tue untuk catit sgla macam hrta bnda yg ingin/perlu dilakukan sepanjang thun 2010 nie..*Insyallah lau angan2 nie xjadi angan2 Mat Jeninla kn!!~*


*Nie bukan PLANNER sy,tp copy paste kt en.google*


So untuk bulan baru dis thun baru, next Saturday 1st checkup sy..!~Dis time sy buat dekat tempat lain dan paling penting better dr sblm nie..Even price agak berblink2 tp half dari tue ofis cover so bolela asalkan impian sy nk ada "baby" tercapai..~!

Then, hjung bulan weols sefmly insyallah akan pegi bercuti ke Sarawak..!~Okla tue dat time sy hrp dptla berbabymoon..~!
ops!!!before lupa 6th january nie weols ada meeting bsar wit Minister..~!Hope everything in order..!~
Hrusla esok division sy akan mula berbizi2an prepare everything utk big meetin dis comin Wednesday..~!


Okla ingat nak buat marathon entry,tapi sbkan ujan yg sgt lebat2 mencurah2 buatkan sy jeles..!~! Jadi hrusla sy pun nk buka kilang..~!
so ADIOS!!!!!
pada adik2 yg esok da kna pegi skol bali,selamat berskol!!~Belajar rajin2..~!
Cekgu cekgi also musti da windu nk kembali mengajar kn..!~! Slamat mengajar pada guru2 harapan bangsa..!~!




LoVeaQsHa

Friday, January 1, 2010

HAPPY NEW YEAR...

HAPPY NEW YEAR to ALL.....






goodbye 2009..
i'll be gonna miss all da times wit u..!~!


N welcome 2010...!~

Hope dis new no. will bring me a lot of happiness n amazing life..!~!


Insyallah...


LoVeaQsHa
Blog Widget by LinkWithin