Tuesday, August 3, 2010

HSG?!

Ikut hati sekarang jugak nak buat, tapi masalah sebab period da lepas dan nak tunggu period akn dtang bulan 8, minggu depan da start posa jadinya kenala tunggu lpas raya!~
Nie ikhtiar terakhir sebelom nak melangkah ke step seterusnya!~ Mals nak citer lanjut sebabnya selagi xda apa lagi nanti asik cerita ada pulak yang cakap macam2!~

Nie last nak try check sume nie, lau xda jugak hasil harus korban segala untuk proceed ke langkah seterusnya!~ Hati da mula resah bila mula mama dan ayah salu saje bercerita mengenai baby, segala2nya la..!~ Owh, hati da mula rasa sebak, air mata da bergenang, da mula menitik setitik demi setitik di kala menaip entry nie~!


Nak citer lebih lanjut pasal procedure nie, xtahu sangat..Cuma google jerla, sebab banyak info..Tahun nie xnak raya sebab nak tumpu untuk buat procedure nie!. Akan jadi lebih susah dan rumit bila tidak mendapat kerjasama, terpaksa fikir sendiri langkah seterusnya.! Dah hilang rasa malu bila orang mula pandang serong sebab hanya sorang jer yag beria,so kiranya beranggapan masalah pd sy!! Tidak kisahla janji saya nak harta yang saya tunggu hampir 3tahun..!~ Sedih sebab kali ke3 raya tanpa dia!~.

* Stop sebelom akan terjadi banjir besar2an dicini..



LoVeaQsHa

10 comments:

Zura Hasan said...

zura..gud luck..
kalo baik utk zura, buat la...jgn peduli kate org..org hnye bleh kate jer, yg hadapi pahit maungnya kite ni..
financial sy x stabil,jd lg sedih sbb org dok suggest buat treatment jer pdhal mmg nk..cuma x berkemampuan..keje private lg..kalo tak dtg tolak gaji..huhuhu

mummysyafie said...

naper dear..peduli dengan apa yang orang cakap n rasa. yang penting keutamaan diri

mungkin Allah belum datangkan rezeki..take care taw..jangan risau², tak elok untuk kesihatan

leadleedeea said...

zura...jgn la rasa zura sorg2 je...akak kan ader, akak akan sokong setiap ape yg zura buat...ignore je ape org nk ckp...

good luck dear~! :)

LoVEaQshA said...

Zura Hasan

Zura fajam perasaan zura,jgn sedih yer mn thu ada rzeki lain yang zura akn dpt!~Sabar yer..

Zura da xkisah habis duit pun jnji apa yang zura harapkan akn termakbul..
Zura doakn untk zura jer..Insyallah!~

LoVEaQshA said...

mummysyafie

Tankz sis..Ntahla kekdg da xlarat nak tampong mulot org or rasa nak butakan jer mata buang hati so xdalah akn terasa sume part tue!~

Tankz sis sudi tinggal jejak!~

LoVEaQshA said...

Sis Lead

Yurp, tankz sis..I'll know u alwiz support me,tp ntahla kekdg soal rasa xbole bohong!~(Cam iklan Mammie plak!!)

Tankz sis,rasa cam nak buat sekarg jer tp tuela kna tgu next peod then br leh proceed!~
Harap dis Ramadhan and Syawal ada sinar!

zura@iwan said...

zura usaha la selagi daya ok...akak stiasa myokong ....akak dh penah buat HSG ni....alhamdulillah normal. x sakit sgt buat ni zura....cm rasa sgugut period tu...

semoga zura bjaya k.....

Diarihatiku1976 said...

zura.. akak dah pernah buat HSG kat HUKM... itu adalah proses nak tgk samada saluran folopian kita tersumbat atau tidak... prosesnye sama ngan papsmear cuma bezanyer dimasukkan cecair dan tgk dlm komputer perjalanan cecair tu... rasanya senak skit.. dan agak sengal selepas 1 jam treatment.. tapi harap2 bersabar.. ada org lagi lama dan lagi teruk dari zura.. harap sabar ya...

Nurhayati said...

sedihkakyati baca entry zura ni.. setiap perkahwinan mestila nak zuriatkan. sabar la zura.. mungkin semua ada hikmah.. insyaAllah dgn kesabaran an usaha zura tu pasti membuahkan hasil. jgn putus asa yer.

Mrs Zamzuri said...

u buat HSG kat mana beb? I interested jgk nih..

Mulut org mmg susah nak tutup. I jawab senang jek kalo org tye bila nak ada baby. My answer : Nanti time solat I tye Allah. I bukan Tuhan utk tentukan time tuh bila.

Blog Widget by LinkWithin