Tuesday, June 22, 2010

Saya Bukan Anti SOO-SII-ALL~

Kenapa erk sy eja cenggitue da nmpk cam maksud lain plak!! erm xmengapala janji maksud yang sy nk begitau xda makna lgsung ngn ayat atas tue..

Cengginie, sebenarnya dah lama sy nak jawab ada beberapa orang yang bertanya soklan bebunyi beginie:-

* Zura nie anti sosial ke?#erk nape tny cenggitue?
* zura nape xpenah dtg bila sy jemput bfday ank sy yg ke bla..bla..bla..
* awak nape xda smlm?ingatkan awk dtg beria tunggu..lau x bole kenalan dengan mber2 lain..

dan adala jugak soklan lain yang lebih kurang cam diatas..

Okla sy jawab sehabis ikhlas seikhlas dari lubok tupah hati sy yer!~



Picta kredit to Cik GOOGLE

Sapela yang xsuka berparty or menghadiri party kan??? Tambahan pulak manusia yang bernama saya nie..
Saya nie lagila pantang bab2 party nie cepat sesaja..
Tapi itu dulula,sekarang lepas kawin jadi malas plak nk bersosial nie agaknya da bosan kot sebab da puas berparty2 bagai masa muda belia dlu!~*skrg xdala tua sgt yer*

Dlu masa usia baru kenal erti dunia besala sy agak nakal banyak yer..huhu sape yang tahu sila senyap saje yer!~
Biar tuan bdan citer sdri tau...huhu * Nak cover line*

Tapi sekarang bukanla sy xsuka nak kenal dunia luar or kwan2 baru tapi ntahla sy rasa sy ada banyak kekurangan plak nak join kwn2 baru skrg..
*Gedik dekat ctu yer*

Paling yang buat sy terasa kecil walhal besar bila ada yang jemput bfday party anak!~
Owh yang ini buatkan sy lemah gemalai skli..
Seperti yang sume sedia maklom sy xda anak lagi kn,jadi bila nak pergi majlis2 yang berkaitan budak kecik nie jadi sy sensitif plak!~

kekadang sy terfikir lau sy pegi nak watpe,mkan apa,nk borak apa,bagi apa dan macam2 lagila..!~
Yer sy nie memang agak pemalu lau baru berjumpa sekali..*Lau banyak kali smpai xthu malu*
Sy rasa nie cam kerdil sgt sy time tue nanti..Yelh orang dtg bfday party kids mstila ada budak2 tecik comel tp sy dtg hanya bertemankan dri sdri yg comel!~

Saya akan rasa seperti makhluk asing xthu nak sesuaikan dri bla dlm majlis camtu!~
jadi sy amik keputusan xnak pegi langsung majlis apapun..
Walaupun ornag mesej ke apa ke tp sy wat mcam terlepas pandang or rabun buta huruf xgeti baca..

Tapi sy terus plak dicop sebagai sombong,xhargai kawan dan bla..bla..bla!!~
Sedih plak bila ada yang judge sy smapi camtu hanya sebab xthu apa yang sy rasa!~

Jadinya skrg sy nak betulkan tanggapan sesapa yang kata sy macam2..
sedih jugak bila orang kata camtu sedangkan dalam hati sy teringin nak pegi majlis2 sebegitu dapat jumpa kwn2 baru,orang baru,baby baru,rumah baru dan segala baru~!

Tapi sy xbole..Sy akan rasa dri sy nie xberguna dan down sngat2..~Owh mengertilah wahai sahabat sume..
Dengar owh jeritan batinku.......
Memanggil-manggil,memekik-mekik......

Saya harap penjelasan nie dapatla buatkan serba sedikit yang jemput sy tue fham nape sy xpenah ada dalam majlis2 yang diadakan..
Bukan sumela sy djemput nti ada plak yang kata *Eleh macamla lawa sgt yg orang sume nk jemput dia* Yer sy tahu ada yang akn kuarkan ayat cenggitue..Sy faham!~tsk..tsk..


Okla penat plak karang panang2..Nk continue wat keje!!~Bulan July da nak dekat nak pegi bercuti!!



LoVeaQsHa

4 comments:

zura@iwan said...

salam zura...lama akak x dtg cini...zura pon nmpk cm bz jerk...hehehe

zura jgn pk cm tu, akak pon kdg2 mmg terasa kalu member2 yg ada anak ni, bkn jeles tp kita rasa sedih kan tgk org ada anak...kita ni...huhu. xper zura pk positif k...member x piggirkan kita...insyaAllah....

LoVEaQshA said...

zura@iwan

salam kak..Erm zura pun baru hbs baca e3 baru akak!!~
Xda idea kak tue yg mals nk citer..hehe

Ntahla kak kekdg orang xfham perasaan kita kan terus jer ckp kita nie mcm2..
Walhal kita nie jenis yg suka rasa down jer tue yg xpsl nk rs kecik hati jer..

Apapun life must go on kan!!
Mekasih akak,luv u..

Gieyana said...

lm x singgah sini..bkn x nak singgah tp masa x mengizinkn..skrg dpt online mlm2 jer psl kt opis dh x dpt dh..huwaaa!

Akak paham situasi Zura psl akak pon penah lalui gak...tabahkan hatimu k..

Diarihatiku1976 said...

biasalah tu zura.. mana-mana pegi kita akan jumpa keadaan mcm tu.. kena sabar dan tahan telinga je...

Blog Widget by LinkWithin