Wednesday, March 10, 2010

Back dated story mory...

Huh ikutkan hati malas betul nak update blog nie tapi cam xbest plak nanti xda kenangan sepanjang berlaku hal2 yg xdirancang..
Jadi nak xnak hupdate jela walaupun cuma gambar jer yg ada..~!!

Hujung blan lpas bfday suami dan 1/3 plak Annivasary weols jadinya celebrate besa2 jer dan wat skli harung senang..
Kebetulan cuti Maulud nabi tue mama datang tdo umah sy sjdnya ahad lehla celebrate bfday suami..

Ingat nak buat cake utk bfday suami tapi xsempat sebab dari start cuti smpla ahad ada jer hal yang nak disettlekan,sabtu tue plak blik ari balik Melaka..
Balik dah tgah malam ngantuk trus tdo..

Paginya bangun kemas umah apa yg patut,buat bekpes rileks2 jap pastu mandi2 manda siap2 kuar pegi lunch celebrate bfday suami!!


Weols pegi mkan dekat BALIFEEL dekat The Selphy,Bangsar..Pegi mkan kat ctu jer senang sebab ada Care4 skli leh bli barang2 umah..
Mama pun nak join skli bli brang umah sebab malas nak singgah2 tempat lain..!!

Menu dekat cni ala2 macam mknan Bali la kan,jadinya sume pkai hentam nak mkan nasi goreng apa ke ntah nmnya..Dh lupala plak~!!
Sodap jugak sebab pedas..(weols kan hantu pedas..)
lauk lain adalah mama order kerabu mangga,prawn masak apa ntah,gado2 ngn rojak buah..~

Mahapla yer picta mknan lain xkose dah nak snap sebab kena rebut2 mkan,yelh sy sbuk amik gmbr dorg laju jer mkan xpandang kiri knan..
Air sy ngn along order apple jus,mama air suam(heheheh),ayah teh susu ngn suami Indonesia tea..(Mcm air teh besa tp ada rs wangi2 ckit..)

Niela wajah2 orang kelaparan..
time nie tgah tgu mkanan sib baik orang xramai copatla dapat!!
Kata pelayan cni lau ari keje bzla sebab kt ctu byk ofis so lau ahad xpenuhla sgt..

Suami yang poyo xnak pandang kamera..dia nie sepesis lain ckit xsuka amik gmbr..
Bosan jer lau pegi mana2 ngn dia sebab sush nak abadi kenangan..

Cuti weken lepas konon nak wat suprise Belated Annivasary tapi sebabkan ada hal dan blk dah lambat penat plak sudahnya ke laut sume impain tue..(Besala angan2 mat Jenin..)
Sudahnya pagi Sabtu tue bangun tdo wat bekpes jap then terus sepah2 dapur wat cupcakes..

Penat jugak erk wat cupcakes nie,ingtkan sonang jer!! tapi harus clap2 la utk sy sebabnya berjaya wat sorg2..ingt wat sorg2 cupcakes sebanyak 53bji..
Yelah pada sy memang banggala sebab sy bukanla handal dan xpenah lagi blja clas cupcakes tp try wat redah sdri jer..

Dan hasilnya taraaaaaaaaaa....Lihatla hasil kraftanganku..
walaupun designnya ala2 ke laut tp rasa sodap yg penting..
Sy buat 30bji perisa kek chocolate+frosting buttercream dan selebihnya sy wat kek butter+frosting buttercream utk bagi present kat abg ipar yg buat bfday party dia sabtu lpas..!!

Dan hasilnya sume yang mkan puji SEDAP...Pada sy yang xpenah ikut mana2 class cupcakes nie kira sukala sebab xsia2 hasil kerja sy selama satu hari..
Sehari tue rs cam xsanggup nak tengok kek sebab rasa aritue ari kek sedunia kat idung,mata,telinga berlegar2 kek jer...huhuh

Dahla penat tue jer nak citer...


LoVeaQsHa

1 comments:

Baby Lyana said...

cik adik...tempat tu namanya the SPHERE la...hehe tapi food kat bali feel tu not bad kan...korean food kat restoran korean tu pun sedap!

Blog Widget by LinkWithin