Wednesday, February 3, 2010

Wanita Akan Jadi Sempurna Bila Kawin jer terus Harus Mengandung ke??Bila Camtu Baru Bole Jadi Wanita Yg sempurna ke??

Hambik ko panjang giler tajuk kali nie..~!!
Bukan apa tetiba jer hati rasa xpuas bila ada statement berbunyi "Skrg sy da jd wanita yg paling sempurna sebab dah berkahwin,disahkan mengandung dan melahirkan anak..Lengkap sudah dri sy sebagai seorang wanita"~!!
Agaknya la kan sebelum nie orang camnie,dia half2 side kiri pempaun side knan lelaki kot??

Kalau camtu kiranya sy nie dalam kategori side knan kri pempuan/lelakila??????
Ish xdala,sy dari azali lagi memang kepempuanan sy terserlah hinggala kini wlpn sy lom mengandung dan ada ank lg!!~

Tuela manusia sekarang,suka sangat meluahkan pendapat tnpa amik kira mksd sebenar..!!~
Bila statement camtue,mulala sy fkir yg dri sy nie bukanla wanita yg sempurna..!!~
*Sampaikan ada rasa nak buat plastic surgery plak nak bg sy lengkap menjadi wanita sepenuhnya wlpn sy lom ada anak lg..~!!!*

Bukan sy sdri yang aturkan kehidupan sy dari mula hinggalah hujung nyawa!~!(smbil nyanyi lgu Erra fazira)..
Jadi manala nak thu lau sy nie xlengkap jadi wanita sempurna..!!~
Rasanya rami pasti xsetuju dengan statement yg cengginie,ingt senang ke jadi wanita nie~!!

Dari lahir lagi smpla dewasa,sekiranya belom kawin pasti menjadi kawalan ketat dr fmly..!~
Salu ayat yang akn kuar ialah "Awk tue pempuan,kena hati2..Jg dri tue nti jadi apa2 sush.Lg senang jg 10ekor anak lembu dr jg sorang ank pempuan"
Masa kecik dlu xfham maksud kiasan2 nie, bla dengar mama ckap camtu mesti sy nangis..!!~
Sy ingatkan mama samakan sy dengan anak lembu,sebab tue wat sy nangis!!~(Ms tue kecik lg,otak pun br nak berkembang)hehhehe

Pada sy,biarla bermaksud dengan ayat yg nak dikuarkan..(Org kita nie terkenal dengan sensetiviti..)
Macam sy kehidupan sy amatla bermakna biarpun kekadang ada pasang surut dalam hubungan suami istri(Adatla tue)..
Walaupaun belom lagi dikurniakan anak tapi janganla kita anggap dri kita nie xsempurna or xberguna!!~
Mungkin belom rzeki kita lg,sepatutnya harusla kita fkir nasib wanita lain dinegara lain..~!!
Dengan kehidupan&nyawa yg terancam,anak2 pun menjadi mangsa sanggup ke kita nak lihat sume tue jadi dalam kehidupan kita seharian???

Ambil iktibar dengan apa yang jadi sekeliling kita!!~
jangan asyik nak sakitkan hati orang lain dengan menunjuk2 apa yg dri ada,ingat satu jer kalau senang kita dapat,xmustahil senang juga kita hilang!!!
Bila sy da alami frasa berumahtangga sy lebih senang cenderung ke arah sensetif bla berkait rapat dengan hal2 kewanitaan..~!!
Jadi sy xnakla akan jadi agresif plak atau terlebih emosi bla sy jumpa statement yg hnya berkata "Wanita Akan Jadi Sempurna Bila Sudah Berkahwin Dan mempunyai Anak"..
Maknanya wanita yg sempurna dari luaran tapi menghadapi masalah dalaman seperti tidak bole melahirkan anak dikategorukan sebagai XSEMPURNA???
Kita bukannya yg buat dri kita sdri untuk jadi oarng yg kita suka atau admire!!!!~
kalau camtue pasti ramai Angelina Jolie, Ct Nurhaliza,Erra fazira,Tiger woods(ops jgn ikut perangai dia nie mcm Tiger sguh..)

Lega dah dapat luahkan apa yg terpendam dalam hati..!!!~



Gambar sekadar selingan;ditakdirkan sy ada ank pempuan sy teringin nak secumil Suri Cruise nie..Gewamnya!!~
Verangan jela,mak apaknya da memang putih2 dan hemsem cantek belaka!!~! tapi mana tahu berkat kot ank sy terkenan doket Suri nie ke,auww syla mama paling bangga sekali wokeh!~



LoVeaQsHa

9 comments:

zura@iwan said...

statement yg akak pon x setuju....semua kita sempurna, Allah jadikan manusia semua sempurna. Kita tak boleh menyatakan sesorg itu tak sempurna.

Diarihatiku1976 said...

akak setuju pandangan ko tu zura.. akak nyampah bila baca statement mcm tu... mcm dah sempurna sgt kan... sajer je tu.. ayat berlagak kot ekk..

CatlinaFly said...

manusia adalah sebaik2 makhluk kejadian Allah ...boleh lah dikatakan manusia dah cukup sempurna sejak lahir lagi @ sebelum berkahwin :)

insya allah rezeki zura akan smpi nanti tu lambat dgn cepat je..sy pon menunggu dlm 3 tahun baru dapat anak...

~ mizzAmy ~ said...

iskhh... dah tuh amy nih tak kawin lagi ni tak sempurna lah??? banyak cantik dia..... ceeaa, marah plak.

lain org lain pendapat kot. if tak kawin ke kawin ke, selagi kita pandai jaga diri kita, sentiasa ingat Allah. dan yang paling penting kita nih dikategorikan wanita solehah. itu lah sifat yg sempurna di sisi Allah. anak dan kawin itu cuma satu bonus je untuk kita. betul tak??

Mummy_Sofea said...

zura..setuju ngn entri ni..mmg setiap yg da berkahwin mmg perlukan zuriat..mmg dilla akui masa mula2 kawin mmg risau pk kan bab anak ni...cam dilla 5bln kawin baru lekat tu pun bertahan 3bln...sbb misc..pastu ramai yg dok tnya bila nak ada anak lagi..mmg sakit ati kan bila org dok tnya bab anak ni..sampai dilla malas nak pk da time tu

alhamdulillah rezeki ada pastu..so jgn stress k..insyaallah rezeki zura pasni...biarla apa org nak kata...yg pnting zura da ada suami yg sayangkan zura n famili yg support zura k darl..

ummuabdullahsyaakir said...

saya setuju pndangan zura tu..tak boleh nak katakan sempurnanya wanita tu kalau begini atau begitu...sempurna pada erti kata dlm dunia dia sendri n bukan dunia org lain ^_6

Tak ada yg sempurna melainkan Baginda Nabi Muhammad SAW

Nurhayati said...

kita akan jadi sempurna bila kita bersyukur dengan apa yg kita ada.

Gieyana said...

create positif thinking dlm diri adalah satu benda yg paling bijak..insyaallah masalah yg kita hadapi tue, walaupon berat akan menjadi semakin ringan...

yang penting yakin diri sendiri n believe tht one day the happiness is always in your hand k...

[z@ck] said...

rasanya bila dah period tu dah cukup sempurna kewanitaannya.. =)

Blog Widget by LinkWithin