Thursday, February 18, 2010

Marathon Updated!!

Erm dah lama bercuti rasa malas betul nak masuk keje~!!
Tambahan plak nama jer cuti tapi sungguh bizi sampaikan ari rabu bole amik MC sebabnya bdan terlalu penat..~!!

Agak bersawang jugak blog nie sebabnya tuan rumah bizi memanjang sampaikan xsempat nak hias umah nie..!~ Nie nak mula menghias kembali tapi citer tidak mengikut kronologi sebabnya sy malas nak pkir nak citer apa jadinya mana yang idea datang dlu tuela yang sy publish dlu erk~!~

Kita mulakan updated pasal buat kek lagi!!!!!~ Apa KEK lagi????
Biasala bila tebiat sy asyik nak buat kek saje layanka jela..~!!
Tapi lepas nie lagi giat sebabnya sy da ada OVEN...time kasih pada mama&ayah sebabnya sponsor oven yang agak mahal dan besar jugak..Rezeki sy,walhal sy mintak yang paling murah dan kecik sudahnya dpt yang BESAR...

Lepas nie nanti bila ari cuti saje sy nak try buat sume cookies dan biskut serta segala macam roti yang ada..!!~
Untung-untung bole niaga masa raya thun nie nanti,insyallah..~!
Banyak sebenarnya nak citer pasal cuti yang agak panjang nie,tapi xtahu mana nak citer jadi sy mula ngan kek dlula..!!~
Tapi kebanyakannya xbergambar sebabnya non ada mood lagipun penyakit segan dah timbul bla nak mula kuarkan camera snap sana cni..Nti orang kata giler apa budak nie..huhu

Okla berbalik pada buat kek masa cuti tue,kek nie sy buat ari Isnin petang..~!!
Gigih jugak buat wlaupun bdan penat yang teramat sangat sebabnya xcukop rest start dr Jumaat tue..

Tapi sy buat sebab ada hajat besar kononnya nak bagi hubby Azie bwak bekal kat KK tapi terkilan sebab xdapat jugak hubby Azie bwak sebabnya weols dah kelam kabut..~!
Apa sebab kelam kabut??? Nti sy citer lepas2 nie erk..

nasib baikla suami rajin nak tolong bab2 deco tue jadinya sy cumala bancuh adunan dan kukus~!!(masa nie oven lom ada lg tau..)

Niela rugpe kek coklat version kukus sy yang keberapa kali ntah..~!!
Rasa memang cukop sodap,marbeles,mantop,moist,gumokz dan sebagainya~!!!

Topping atas tue,cam besalah coklat masakan dan deco tue sy minta suami parutkan cekelat putih dengan lebihan coklat masakan..~!!
Malas nak deco lebih2 sebab dah xsabar nak mkan time tue..

Petang tue jugak sy dah ngap xsampai 10mnit masuk peti ais..~!!
Time nie Azie pun ada lepak kt umah sy sebabnya bermula Isnin lepas dia akn jadi penghuni blik tengah umah sy smpla 7bulan nanti..
Suami Azie da selamat menjalani training polis dekat KK..~!!
Cian dia,ari2 merintih pilu dan hiba buatkan sy syahdu syahdan..~!!

Xper zie,hang jgn cedih2..~!!Nnti hang leh tolong aku buat cookies ngan kek,leh lupa jap Dauz kn???nanti kita post kat dia cookies banyak2 tau biar sambil dia kawad smbil dia mkn cookies..!!~


Okla cukopla merepek untuk yang nie,japg nak perah otak cari idea untuk entry selanjutnya..~!!
Susah2 karang boh gambar jer,xpayah nak citer2 uols mesti faham punya..KN??Kn??Kn????



LoVeaQsHa

3 comments:

Wife to Firdaus Ghazali said...

thanx atas niat murni hg buat kek tu utk daus tp syg dia x dan nak rasa kek hg...anyway kakak aku kata kek hg sedap

Diarihatiku1976 said...

pandai ko buat kek... meh ler hantar kat akak sebiji.. teringin nak rasa ni...

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Boleh la resepi kek Coklat nie ...
http://tinymummy.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin