Thursday, February 4, 2010

Blackberry vs Nokia E71

Pening betul bila setiap kali tukar handset nie!~~
almaklomla sy bukan teror sgt bab2 hanset nie lau da terlampau canggih..!!~

Kebetulan semalam dekat area ofis suami ada buat jualan mobile fair!!~
Lau sesapa yg dok area kerinchi or pantai dalam bolela pegi mobile fair tue dekat bangunan UEM baru start dari semalam kot smp 7hb nie!!~
Dari pkul 10pagi sampai 10malam..(wah tolong promote lagik)

Jadinya suami telah mentrend in kan hansetnya Nokia N95 ke Blackberry(tp jgn tny sy jenis Blackberry apa,tp sm dengan model bwah nie..)
Ala murah jer pun trend in N95 cuma tmbah RM150 nak dapatkan Blackberry tue..~!!

Suami bukanla jenis yg suka tukar2 hanset nie,tapi N95 tue memang da problem dekat bateri..!!~
jadinya suami kata alang2 nak repair dekat 2/3rats jugak baik terus tukar lain jer~!!

Tapi janganla terkezut sebabnya Blackberry nie made from Singapore jer pun bukan USA ke apa!!~(Tp bolela guna dr China punyer)

Masalah sy skrg satu haramz pun sy xthu nak guna sgla function dalam Blackberry nie..!!~
Erm lau made from Singapore leh ke guna FB,check email sgla bgai???
Lau ada yg thu Blackberry made from Singapore nie leh buat apa silala ajar sy!!~!


Cilokz dari cik Google..camniela rughpe Blackberry sy..!!~ tapi jadah haramz xtahu guna pun..huhuhu

Owh windu plak sama sy punya E71 nie..Suami nak tukar pkai dengan E71 nie sb dia kata xpandai guna hanset canggih2 sudahnya dia bagi kat sy Blackberry yg dia bli!!~
Sebelom pegi keje tadi bape kali sy pesan kat dia jaga elok2 E71 tu,jangan letak kat poket blkg buntutsla, jangan bagi terhentakla..~!Macam2 pesanan..

Belom masuk dari petang semalam lagi,sampai da malas dia nak layan~!! yela sy syg wooo hanset sy dahla N95 sy dia pegi jual..Nak nanges pun ada rasa!!~ N95 tue sy bli dari mula2 baru kuar hrga 2k++ lagi..

Dahtu petang smlm sy pun follow suami pegi mobile fair tue sb dia nak amik memory card!!~
terjumpa hanset cute POOH murah jer rega RM38..!~
Sy nak bli suami xkasi dia kata bukan cantek pun,tapi sy gewam sb cute kpla POOH!!~

Ingatkan nak carikan mama hanset yg besa2 sebab kesian hanset mama dah salu jer rosak..
Tue pun mama pkai sy punya Motorola masa sy bli thun 2004 dlu!!!~
Sebab bli dlu pun guna kad mama tapi sy byar bulan2 jadinya syg plak..

Tengok camner rasa nak pegi balik habis keje petang nie,nak survey habis2san nak blikan jugak mama sb sush lau dia pegi mana2 xda hanset..~!!

So pada sesapa yg nak cari hanset canggih2 tapi murah bolela pegi kat mobile fair tue!!~

Dan pada sape yg tahu guna sgla mak nenek function Blakcberry cam sy nie tolonla ajar!!~
Sy xfham jadah apapun..


LoVeaQsHa

3 comments:

~ mizzAmy ~ said...

amy pun nak tukar handset baru. tapi apakan daya, tak leh nak bershopping sampai bulan 3 nanti. :(

zura@iwan said...

bestnya nk tukar hp br...nk tukar gk la...

Diarihatiku1976 said...

bestnya nk tukar hp br...nk tukar gk la...akak nyer old fesyen ler..

Blog Widget by LinkWithin