Thursday, February 18, 2010

Bermarathon lagik...

Aduila lotih sguh nak mengupdate bila kena perah otak nie..!! tapi hrus jugak nak update sebab nanti sunyi plak blog sy nie..

Kes 1..Jumaat

Nie kes ari Jumaat lepas..Suami amik sy dr ofis dekat pkul 6+ jugakla lau xsilap~!
Ingat nak ajak suami pegi Puchong sebab nak pegi barang kek tapi suami ajak pegi Ampang nak krim barang..!~

Tahu jela masa tue mulala jem sepada2 alam sebab cuti panjang ramaila yang nak blik kg la, bercutila..Dengan weols skli terperangkap dlm jem sampaikan sejam lebih baru smp Ampang..~!
Naik kematu punggung nie,bila bosan mulala memekak dlm kete..!~(nasibla sore sumbang ku kuar dah)

Sampai umah biras dekat pkul 8mlm..Bila smpai gtau suami suh lepak lama jap sebab xmo jln jem lg!~ Lagipun tgu skli abg.ipar blik keje..
Borak2 sambil mkan2 kul 9mlm baru abg.ipar smp umah..

Pewut da kenyang mata da xleh bukak selamba jer ajak suami blik..Tp cam besala dekat sepuloh kali sebut balik sudahnya kul 10+ jugakla br betul2 gerak..
Sebabnya malam tue jugak abg.ipar nak lik Kedah jadi suami kirim barang untuk PIL..
Sebelom balik weols dok berborak2la kat luar umah sambil kutuk mengutuk kete bgai..

Sekali elok jer xsampai 10minit kuar dr umah biras,elok kete weols buat hal stuck tgah jalan..~!
Agaknya enjin panas sebab ingatkn blik lambat xjem rupanya sama jer sebab ctu kn area cina so deols wat mkn besarla kn..
Ada ke suami soh sy tolak kete tue,dahla tetengah jaln dengan pkai kebaya lagi tau soh tolak kete..Malu aii tau..!~
Sib baik ada 3pakwe cina xensem tgah jlan suami mintak tolong tolak kn kete ke tepi..(Sib baik,lau x hbsla sy tau..)

nasib weols agak baik sebab xjauh lagi dr umah biras,so suami call abg.ipar suh dtang..Abg ipar sy mekanik jadi bersyukurla nak....
Sudahla ctu area cina,anjing sume gomuk2 dari suami sy!! Siap usha2 weols lagik!!
Sy punyala takot xberenti ayat Kursi sy baca..

Dalam 10mnit lepas tue br ang.ipar sy smpai..Cian dia,masa weols kol dia baru nak mkan..~!
Xsempat rest lagi,sudahla tengah mlm nak lik kg..~! Sib baik dia gilir2 dengan biras lau x mau jd vampire abg.ipar sy nti..
huh lama betul tgu abg ipar repair kete,dekat sejam tunggu..~! Sampai da penat bdri,tapi best sb dapat kawan baru..~!!

Cian kat deols nie laki bini kete pun rosak,kekononnya tengah keliling area kdai ctu nak cr pomen tp xda pun lau ada pun dorg da tp kdai nak raya..!!
Deols kata dekat sejam berpusing cari mekanik akhirnya terserempak dengan weols..~!
Deols nie otw nak blik kuala selangor tp nak singgah Ayamas sebab si istri ngidam nak mkn Ayamas..Si istrinya ngandung 2bulan..!!
Mereka nie muda2 belaka lagi dan baru kawin 4bulan..

Sambil orang lelaki nengok2 kete,sy dan kawan baru shahada namanya berborak2la tepi jln tue..Umo baru 23thun dan cumil jer orangnya..
sy segan nak bergambar sebab nanti dia pkir sy giler ke apa..
Lepas settle kete sy,pegi betul kan kete shahada plak..
kete deols xsmapai 15minit da siap..

before balik tukar2 no.fone..sy sampai umah dekat pkul 1am,then dapat mesej dr shahada gtau da smp umah!~ deols balik kuala selangor esk paginya..!~
Langsung terbantut plan sy nak pegi Puchong ngan Giant tau..huhu
Sampai jer mah terus mandi2 dan terus tdoooo......



Kete sy majuk sebabnya weols dok kutuk2 dia,langsung dia dera weols tau..sudahla sy tgh MERAH time tue,naik melekit pekit satu bdan tau..
Tobat lepas nie xmo kutuk2 lagi kete syg sy tue,dan yg penting jaga mulut time suasana tgh sesak-sesak tue!!~


Kes 2...Sabtu

Sepatutnya suami keje sabtu tue,tapi dia da penat jadinya dia xmo pegi keje..!~
Tapi pegi jugak dalam pkul 10pg sebab ada hal kat ofis!..
Walhal dia da janji nak kuar dengan sy sebab nak temankan dia cari baju dan suar keje baru..!~

Sy bangun beria buat bekpes bgai tengok2 dia mnum jer dan kata nak pegi ofis,selamatla dia sy tarik muka enam puloh..!!
Dia kata kejap,tapi da tahu dia punya kejap tue lebih dari 2jam..
Dia sampai umah pun dekat pkul 2pm,tapi sebab sy ngantuk dia balik bole plak sy tdo..

Sudahnya weols kuar umah dekat pkul 3+pm jugakla..Yela gitu gini nak wat tue yg jadi pkul 3+pm tue..Memula pegi area cheras tp suami kata terus pegi Sogola sebab senang ckit banyak choice..
nasib baik xsesak jadinya perjalanan weols lancar..
ingatkan xramai umat bole than jugakla smp jln pun berlanggar2..

Orang lelaki nie susah nak sopping bgai tapi sekali sopping adui lotih kaki2 nie..
Macam nak patah kaki nie berjalan tau,suami punyala cerewet smpkan pusing bhgian Men saje dekat 2jam...Sib baik bli jugak~!
Lau xbeli mau nak tengok sy bertukar jadi Hulk buatla perangai..
weols kena rushing sebabnya malam tue ada kenduri arwah dekat Gomabk..~!


fuhh dasat jugak erk lau orang lelaki sopping..naik longgar skru besi kat kaki sy nie~!huhu
sib baik jadi bli lau x memang free nak kena hamunla tue..

Sampai umah sebelom maghrib..Sempat gak lyan Sin chan pastu mandi2 siap nak pegi kenduri dan trus tdo umah mama..
Malam tue ada wat kduri tahlil untuk arwah nenek sy genap 3tahun meninggalkan kami sume..!~(mula nak cedih nie..)
Dah alang2 pegi Gombak, harusla tdo umah mama sebab malas nak ptah balik Sungai Besi..!~
Kenyang giler malam tue mkanan sume superb2 tau..
Sampai umah pkul 12+am rilkes kejap trus tdo.....


Kes 3... (Ahad)

Sebabkan keletihan xhabis lagi,bangun pagi masing pkul 9+..
Poyo jer walhal malam sebelom beria masing2 nak bgun awl sebab konon nak pegi lepak2 dekat damansara!~
Sudahnya dekat pkul 11++ baru kaur umah..time panas tgah berdeting~!
Saje jer nak jalan2 sana sebab mama nak window soping dekat Ikea tnpa mensoping tapi terjerat jugak akhirnya..

Dalam pada kata xnak kuar duit habis dekat RM300++ lebih jugakla penangan Ikea tue..
Mulala ayah membebel sebab bli yang pada dia ntah apa2 jer..
Xkisahla ayah bebel2 weols rasuah ayah pegi lite2 lunch dekat Marche The Curve..
Jakun ckit sebab pestime masuk cni,order pun pkai hentam jela..
Non ado picta sebab malas+panas baran..huhu

lepak2 dekat The Curve bagi buang masa nak tgu sampai pkul 5pm sebab nak pegi bfday party dekat Gombak..!!~
Agak2 nak dekat pkul 4++ weols pun angkat punggung blah ke destinasi selanjutnya..
Dah nama CNY erk,jalan adalah lengang dan bnyak kedai The Curve tutup..
tapi puas jamu mata tengok Naga baling limau...

picta adalah ihsan Google..kemalasan nak amik gmbr sebab suhu pnas yg terlampau..

next story pasal bfday party dekat Gombak..ponatnya jari nie menaip smp dah krem plak rasa..!~huhu
tapi harus gigih menaip sebab nak bg uols tahu xtvt sy sepanjang cuti..macamla ada yg nak sangat baca..Xkisahla janji puas hati!!~



LoVeaQsHa

2 comments:

zura@iwan said...

wahhhhh...marathon hapdet tue....akak x de idea nk cite pjg2 lak...taruk gmbr jer la..hikss

Gieyana said...

marathon yer..mcm2 marathon kt dalam tue...

kesian..keta wat hal yer...

tp mmg ar kalau teman si somi shopping mmg penat..huhu..tp kalau diaorang teman kita....mmg best!

Blog Widget by LinkWithin