Tuesday, February 9, 2010

Asal balik keje mesti nak singgah Giant,sonok tue sejak da buka kat area umah...

Hampir sebulan Giant dekat umah sy dibuka..
Sonok tue bila da ada kt area umah tempat nak bli barang dapur!!~
Lau tidak susah betul nak bli barang2 dapur bila dekat umah xda tempat jual barang2 dapur nie..macam da kemaruk plak~!!

Semalam nasib baik suami ajak balik cepat, seperti kena bomoh sy melonjak kegembiraan sebabnya dalam kepala otak dah fikir nak pegi Giant..
Nasib baik suami xmarah dan ikutkan saje..

Dalam pewut da teringin nak mkan spagethi bila da smp sana cari bhan2 nak dbuat cam besala apa yang dirancang pasti xjadi..
Suami telah menemui chenta hatinya tue yang buat dia beralih arah..!!~
Dia kata xpayahla buat sapegthi,masak berlauk jela..sebabnya dia da terjumpa chenta hatinya si ikan siakap..
Nasib baik murah,murahla pada sy sebab salu ikut kg kan tapi semalam ikut pieces xkirala besar ke kecik hrga fix RM8.99sen..Okla tue

Ikut kan ajela sebab da lama sy xmasak ari bekerja sejak sy mendietkan dri termasuk suami skli kna diet..!~
Sy cam besala ada rasa kejakunan ckit pasti susah nak balik lau da pegi Giant tue..
Mana taknya ada saje barang yang nak bli sudahnya suami da pndai buat taktik kata kita pegi belah sana dlu..kekunun nak alihkan pandangan sy sudahnya dia berjaya lagi sebabnya sy nie ada simptom pelupa..

Sampai umah da pkul 6++ harusla bersilat dekat dapur tue..Bujet xnak mkan lebih dari pkul 7mlm tapi habis masak pun dekat pkul 7++..
Nasib baikla suami rajin nak menolong sebab dia memang suka nak cari pasal dekat dapur..
Sudahla dapur umah sy tue kiut miut lau sume nak dok kat dapur memang asik berlaga jela buntots dan punggongs tau..*Dun like sguh*


Nak jugak bubuh logo Giant..Ingat nak amik gambar Giant tue tapi segan nanti orang kata sy jakun xpenah tengok Giant..Msti dorang ingat sy konfius Giant supermarket vs Giant citer Doraemon tue..chett

Niela ikan siakap saya,opss nie suami sya masak..tapi cam besala bhan2 sy yang sdiakan dia cuma tolong masak jer..
Sodap jugak tau sy punyer bhan2 nie..*nak jugak xmo kalah*..
Cukopla sekor sebab kami berdua jer pun yang mkan..

Lau bab2 sayur memang sy jer yg masak,sebab suami failed bab2 sayur nie..
tapi nak masak sayur apa kena ikut tekak dia sebab dia nie cerewet yang amat sangat..!!~
semalam menu sayur adalah kancang buncit..Eh bukan kacang bunciss..
Sy suka panggil baby buncis,baru rasa cam cute jer bunyinya..!~

Ada lagi satu lauk,telur dadar tapi xsempat nak snap sebab suami dah lapar marah dok amik2 gambar jer..~!!
huh menci betul nasib baik mood baik lau tak msti nak gadoh jugak..

Dah habis bab masak dan mkan sy ada rhsia nak bagitahu nie...Nak tahu tak?????
Raya cina nie kan sy balik melakaaaaaaaaaaaaa....yabebdabeduuuuu!!~
Hoooraayyyyyy!!! sukanya bole pegi jejalan satu Melaka..
Sape nak ikut???saya belanja tapi uols sdri kuar duitla yer..



LoVeaQsHa
Blog Widget by LinkWithin