Monday, February 8, 2010

Aktiviti Cuti Sabtu Ahad...

Cuti 2ari lepas xda pegi mana pun,cuma kuar pegi mkan sambil cari barang2 suami~!!
Malas nak masak jadinya paksa suami pegi bawak sy jejalan sambil mkan angin + mkan nasi..!!~
Da lama xpegi jejalan jadinya ari Sabtu petang lepas suami balik keje ajak dia pegi The mInes..
Penuh jugak umat da penat jejln sambil cari barang2 suami,bila lapar terus pegi mkan dekat Chicken Rice Shop~!!
Da kenyang dalam pkul 9malam baru gerak balik umah..!!~

Penat jalan punya pasal, tdo awal sy malam tue..hikhikhik
Da penat punya pasal la konon,berjalan tawaf satu Mines dan pagi Sabtu tue sy bangun awal lepas suami pegi keje kul 7.30am da bersilat dekat depan tv buat kek..~!!

Hobi sekarang macam da ketagih pantang ari cuti mesti nak buat kek,lau barang da habis paksa2 sume orang teman sy pegi kedai bakery nak cr barang buat kek..!~
Walhal bukan ada sape nak mkan pun yela berdua jer pun dok umah tp tetap jugak nak buat..!!~

Sib baik suami pun suka mkan kek berunsur2 cekelat nie jadinya harusla laku terlaris dipasaran..

Nie kek cekelat yang sy kukus Sabtu lepas!!~

Nie plak Oreo Cheesecake yang sy buat skli dengan kek cklat Sabtu lepas~!!!
Kebetulan barang ada lagi buat jela sb due date cheese pun da nak smp jer!!~

Niela rupa kek sy yg dibuat Sabtu lepas!!~ Comotla ckit sb amatur lg kn!!~ Class pun xpegi lg..

Nie plak rupa dr sudut sisi yer paun-puan sekalian..

Base utk Oreo cheesecake sy agak rapuh sebabnya butter xcukup hentam jela labu..

Ari ahad plak pagi sy buatkan bekpes untuk suami lempeng butter+topping Hersheys chocolate...berserta cengkodok ikn blis!!~

Then tengah hari tue,suami ajak jalan2 dekat Endah Prade then pegi mkan dekat Kuchai lama..!!~
Sampai umah pkul 6++pm!!~ Sib baik sy da iron baju keje2 siap sblm kuar lau tak mahu penat!!~

Sy punya penyakit skrg,selain dari tdo dan tdo dan tdo musti nak kena buat kek jugak!!~
Dah addict buat kek la skrg,wlpn amatur lg tp tetap nak buat..!!~

Tapi melalui kukusan jela sb sy xda oven lagi,suami da bsing msti gas xsmp sebulan da hbis sb asik kukus kek jer..!!~hikhiks
Lantakla janji sy suka dari sy tdo jer....................................

dala hobi sy skrg asikla tdo..tdo..tdo dan terus tdoooooooooooooooooooooooooooo....
rasa syorga sguh!!!!~


LoVeaQsHa

2 comments:

zura@iwan said...

amat2 tliur tau itu kek...bila nk buat utk akak nih..hikss

mzira said...

Yummy. . .teliur pulak mzira tengok kek2 tuh.huhuhu. . .

Blog Widget by LinkWithin