Thursday, December 31, 2009

Kerana Boring hampir sy...

napela sy makin terasa boring sesgt nie??? sebabkan boring sy hampir hilang berat badan yg mendadak..huhu *tipu!!
Bukan hilang tapi macam da bertambah jer..!~ huhuhu xmola nti masuk jer thun baru berat sy pun jadi baru plak..!~

Nie kira salah satu azam jugak nie..*erm azam nie dr 10thun yg lpas pn same jer*
xpela lau xcarry forward azam yg xjadi xbest plak kn, nti xda plak azam utk thun2 yg akn dtg!~*Lau bab bg alasan serah kt sy*

*Flashback 9thon yg lepas masa thun akhir nk skolah menengah*

Kegatalan weols semakin berleluasa, maklomla kira pelajar senior jadi harusla kna vouge da vass lebeh ckit..~!
dan time tue jugak sy da semakin kurus stlh mengalami gejala berat badan berlebihan selama 16thun..~!*siler jgn gelak berguling dsini*
Hjung thun Form 4, berat sy dari 70kg trun ke 57kg lpas balik ke skolah utk jadi kakak senior..!~
rasa cam artis time tue..xthan dengan sgla pujian dan pertanyaan yg bertalu2 smpkan sy rasa perlukan bodyguard sgera*tett*

dan sy da xmalu2 lagi utk tampil ke depan mnjadi org pertama yg timbang berat&tinggi stiap kali matapelajaran P.jasmani..~!
tp tue kejadian 9thun lpasla, skrang tidak lg!!~
Usah dtanya berat sy yg skrg..!~

Bla da nk jadi senior tue, perasaan nk pegi skolah berkobar2..~! sb xsgka da jdi senior rpanyer, macam dalam mimpi jer*apa yg kepoyoaan sgt time tue*
dan ternyata memang best rupanyer bla jd senior dan bkal habis skolah mnjadi remaja yg semakin cantik menarik mmg da bomb..!ahakz!

owh lau nak citer psl segala momen2 time skolah memang xkan habis empat puloh empat malam..!~sumenyer sweet jer*


Untuk azam thun baru nti, sy rasa nk buang sgla imej cekci dan terlampau sy..!~(harap2 bulehla sb da teringin nk jadi muslimah sejati..kekekeke)
dan sy rasa azam thun baru nie nak buang sgla gmbar kenangan masa sy dgn x's2 balak yg xjadi dlu yg masih ada lg gmbr deols dlm simpanan sy..*ops!!

Nak buat apa lg dikenang sgla zaman lampau dlu!!~
da memang xda jdoh, apapun hidup perlu diteruskan~!*apakah???cam xda kna mengena jer*
wateva la jnji sy nk cuba lakukan perubahan untuk tahun yg baru nti..!~

Erm tgl bape jam jer lg nk countdown..dalam pala otak da plan sgla macam, tp tuela kita merancang tuhan yg tentukan sglanya~!
harap2 ada sinar bahagia untuk sy pada thun yg baru nie..!~*Insyallah*



LoVeaQsHa

Wednesday, December 30, 2009

Countdown 2010..

ish tinggal sehari jer lg nk masuk tahon baru..!~
dalam teruja nk masok thun baru tp rs sedih jugak nak tinggal 2009 yg penuh suka duka pahit masam manis nie sume..!~!

Hope 2010 bawak perubahan besar dalm idup sy..~!
dan sy harap azam sy utk lebih beramal dan baiki sgla kekurangan sy~!

So ada ke sesapa pegi countdown esok???
uish sy da lm xpegi countdown sejak kwan dengan laki sy..!~

dlu aii nie leh than jugak giler2 dan pantang ada segla macam party musti ada jer sy..!~
tp tuela picta2 lm telah banyak dbakar supya hilang sgla bukti2 keburukan sy..!~hehehe xdala sb malas nak kenang zaman2 jahiliah dlu..!~


Lau nak kira pasal countdown2 kan sy memang dr tecik da salu diajak pegi tengok bunga api kt datran..!~
Ayah sgt suka sgt tengok benda2 cengginie jadinyer harusla dia angkut sy dn along&mama..~!
smpkan tiap thun lau ada citrawarna ke,merdeka day ke new year ke lau xpegi tgk bunga api sy bole jd meroyan seantero kt umah tue..!~!

Jadinyer hrusla ayah sy bwk jugak..!~
Kira lm jugakla sy mula benti meroyan nie bla da mula menginjak remaja(cehh..ayat xhengat..)
skrg da xheran sb lau musim perayaan or ada event apa2 kt umah mama musti ada bunga api live depan padang umah..!~

Sbnya jiran weols yg kaya raya tue sudi bg weols jadi penonton saksikan dia tembak bunga api yg sejibi2 sm cam kt dataran ke,KLCC ke, genting ke..~!
lau uols xcaya esok malam mehla kita berBBQ kt padang umah mama sy..huhu


owh miss HARD ROCK CAFE..
masih terbayang dalm ingatan weols celebarte New Year dekat hard Rock nie..!~
happening giler sb plus dapat mkn n goodies free dr Hard Rock sbnyer my BFF wat bfday party dia kt ctu..!~!

tp syg picta lgsg xda sbnyer dah dbuang oleh sy sdri yg takot bhan bukti djumpai oleh bdk ofis yg guna pc sy lpas sy kuar dr ofis lm..!~
time dlu bodo lg xthu lgsg pasal pendrive nie bgai..~!(sila gelak tutop mulot..)

uols sume ada plan apa2 ke malam esok????
sy lau xda plan apa2 dok umah jela,buat solat hajat dan teruskan misi malam jumaat..hehe
yela kata nak dpt bby lahir 101010..~!
(xkesahla even laki aii kta dia xmandul so hrusla dia buktikan kn?????)

untuk thun baru bulan baru nie jugak sy da sediakan plan sebabnya besala awal2 tahun nie ofis penuh ngn agenda baru..!~
jadi hrusla sy managed ari sy dengan sebaiknya..~!chewah*

k la nanti sambung next plan sy utk thun 2010..~!



LoVeaQsHa

Sambungan...Rindu Kenangan Dulu2..

Da thap gaban, power Rangers buhsan hrusla sy teruskan keje gile marathon dok wat netry citer psl dolu2..!~
Nie kira thap nak mengimbas zaman kegemilangan la sgt..!~huhu

Sila lihat picta dibwah..lau sape teror yg mana satu sy????
Lau pndi mata anda memang bole dguna pkai selama 100thun lg..!~!hoolahoola

v
v



Gambar nie masa unit sy buat kursus dekat Terengganu thun 2004..~!
terkinja2 weols ok nk pegi jenjalan,syiok giler sume da tergedik2 plus gatai xsbar nk jauh dr fmly..!~AhAKZ..

Niela mber2 sy yg perasan vouge da bass la kekunun..~!*termasukla sy..!~
Yg xbestnyer skrg biler tgk gmbr nie sy jer yg lom ada ank lg..*sob..sob..*
Tapi biler tgk gmbr nie msti cenyum sorg2 smbil tue siap ckap giler betul ms nie mmg kepoyoan weols terserlah tau..~!

Sbnrnyer ada lg 2org kot xsilapla gadis2 yg geng sy tp ms nie deols lom msuk unit sy lg.!~dalam gruop nie syla yg paling garang skli walhal ada jer yg paling tua dlm group nie..!~
Tp sb dia tecik sgt wlpn umo da tua,hahaha
Leh kutuk sb cnfirm 100% dia xbaca blog sy..!~(Lau bc lantakla)

Tpi sy nie garang or sombong ke?????
Rmai kata sy sombong dan takut nak tegur lau lom kenal..~!
Bukan apa sy nie jenis penyegan dengan org yg lom kenal,tp bla da kenal org pun naik meluat plak asik pot pet non stop!!~hikhikhik

Garang memang dr azali da xbole nk ubah..~!
garang2 pun hati manyak baik tau..!~ *Lau xcaya cuba tny org sblh..??hah??
kekekekeke

sape lagi nak nengok gmbr sy masa muda belia yg cute2 tue????
ish..sbr2x jgn rebut2 sy tau rmi nk tgk gmbr sy lg kn????
xper tgu next story ok!!!!!
(gilo apa sy arini???half2la kut..)

Aci x lau laps nie sy boh gmbr jer xpyh cite apa2..
Bkn apa penat plak rs nak menaip jer hah dr pg td..!~
Kira uols pndi2la buat citer sdri berpandukan gambarajah yg diberi tidak lebih dr 400 patah perkataan..!~


LoVeaQsHa

Rindu kenangan lalu...

bila time xda keje nie tetiba plak saje gatal2 nk tgk album2 lama dan terjumpa gambar nie trus jer pegi scan..~!huhu

*picta taken July 2005@ Redang Island*

opss!!!!! i didn't again..
ai terpaksa sensoredkan mukanyer sb manala thu dia nie sdra mara uols ke apa ke xpasal2 jadi hot n spicy plak karang!!~

Masa nie kelab ofis weols wat percutian skandal kt Pulau Redang..(Nape plak percutian skandal??)
hahahahaha..sy yg memang baik alam nie br tahu rupanye orang ofis sy rmai yg berskandal ngn seofis deols tau..~!
Sian sy kan,almaklomla sy nie xbape rmai kwan lelaki kt ofis sb deols kata sy sombong..~!

maafla sy bukan sombong cuma sy xpandai nk mulakan persahabatan..!~
jadinyer sy dengan hal sy sdri jela even kwn2 ofis sy rmi yg bertemu jdoh ngn kwn ofis sy jugak..~!huhu

dan thun tue jugak kiranyer geng2 sy hot stuffla..!~bujet paling cun la tue,perahsan sguh tau~!
dan deols xbrni nk rapat ngn sy sbnya my mama also satu ofis jadi deols takot my mama marah lau deols rapat ngn sy..~!huahuahuahua

So hny dis mamat jela yg berani tegor sy ms ari 1st day weols kt Redang..!~
before dis sy satu department ngn mamat nie, tp maklomla dia xpndang sy yg selekeh br pestime koje kn jadinye idakla pndi nk melawa2 or vouge2 lebeh2..!~

Da lepas setengah thun keje brla aii tunjuk taring aii yg tajam nie..wakakakaka
yg berani tegor sy hnyla dis mamat yg berani lebeh2 time ari 1st weols g redang tau..!~(but i like)kekekekekke

pastue kn.........
xmola citer lebeh2 lagi nanti ada plak yg hentam sy macam2 lg..~!
nie sume hnyla kenangan tinggal kenangan..~!
saje jer pung gatai2 nk boh dlm blog nie lau x sy xda idea apa nk semakkan dalam blog nie..!~!

sbnrnyer sy rindukan orang nie.............................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

???????????????????
hahahahaha acah mak enon..!~

babai nak pegi lunch..~!soke sb prosperity chicken da kuar,so ai nk pegi melantakla~!


LoVeaQsHa

MALAS...

ermmmmm....dah hujung2 tahun nie mulala malas nak keje!~!
sbnyer........ramai cuti dan ofis pun jadi senyap sunyi keje pn xbape nak ada jadinyer mulala rasa nk mengulor jer..~!

Ngantuk plak rasa..~!~ Macam nk tdo jer tp xbestla tdo kt ofis lau lepak2 kat umah brla best leh guliks2 depan tv..!~huhu

Tinggal sehari jer lagi kita nak tinggalkan 2009..!~
Rasanyer banyak impian 2009 yg tercapai lagi..!~
Jadi harusla carry forward ke thun 2010 plak kn!!!~

Nie yg mula nk list balik azam dan impian untuk 2010 plak, tercapai xtercapai lom thu lg dan hrusla perlu updated stipa thun baru..~!huhu


Bila da penyakit malas nie menyerang, ada rasa macam nak stop trus berblog2 nie bgai!!~
Lagipun bukan ada rmi yg ikuti perkembangan sy, so hrusla stop dan bukan org kesah pn lau stop pn..~!

rasanya salah satu azam tahun 2010 nie nk stop berblogla..
BOSANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNn



LoVeaQsHa

Monday, December 28, 2009

Kerana Mulut Busuk Macam Longkang.....!#@*


Kerana entry nie, adala sorang umat nie dok bermuka buku dengan sy masa cuti 3ari lpas..~!
wah memula dia plak yg kemain teruja bc blog sy..!~
Xsangka berminat jugak mamat keras nie nie nk singgah blog sy tue tau..!~

Memula okla sy layan jela tiap soklan yg dia tnya tue..~!
then makin rancak plak dia tnya segala bgai smpkan sy mula terfikir "mamat nie cam da lebeh jer smpkan dalam2 kelamin sy pun nk tau"..
pastu dia ajak sy kuar kekunun kuar beramai2 ala2 reunion gitue..~!
so sy pun kata okla tapi diala kna arrange kan sb sy malas nak buat sb gerenti separuh jalan jer!!!~

Tapi time nie pun sy da mula malas nak lyan lagi sb da naik buhsan pun ada..!~
Bla sy nk off9 dia kta ada soklan nk tny..~! *sy dalam cuak pn bgla dia chance tny apa dia nk tny*Sy nie kan xsuka fikir burok cpt sgt tp lau laki sy wat hal mmg cpt jer sy burok sngka*!!

Bole tak dia tny sy nk ke tak bby???opkosla sy nak da mmg tue yg sy hajatkan dr mula2 kawin dlu!!~ kut ingt nak tny psl ank angkat ke apa!~
Tp buat sy menyirap bla dia ckap " Lau zura nak ank,sy bole bg ank..Tp zura knla *******dengan sy,sy rs suami zura yg problem tp malu nak ngaku..So zura tnjuk kt dia yg bkn zura bermasalh,sy akn tolong zura smp zura peknen.."
WAT DA HELL ayat dia....Sguh kurang asam ok!@!

Ingat sy desperate sgt ke smp nak buat bnda2 haram camtue????
Apa guna dia kemain bg segala nasihatla, soal agama bgai tp belakang perangai lebih dr syaiton..!!~
Kesian sguh pada bini dan anak2 dia..~!

Sy benci dengan kawan2 yang cengginie..~! Sudahnyer terus time tue sy off9 dan delete trus dia dr list friend sy..!!~
tolongla yer, sy luah sume nie dlm nie bukan untuk minta kekosongan!!!~
nie blog sy suka hati sy nk tulis apapun!!!!!!!!!!!!!!1



LoVeaQsHa

Thursday, December 24, 2009

DUNIA SEKARANG MAKIN KEJAM...

Apala nak jadi dengan manusia zaman sekarang??? xtahula yg sekarang nie haiwan telah bertukar menjadi manusia atau manusia bertukar menjadi haiwan????

xfikir ke perasaan mangsa bila dperlakukan sedemikian??
kalau rasa xmampu nak bela/jaga anak tue berila pada orang yg lebih memerlukan..!~

kenapa nafsu semakin beraja dalam kehidupan skrg??? kalau rasa nafsu tue da thap seton pegila ke tempat2 yang menawarkan khidmat touch n go tue..!~
owh sy benci bila berita skrg xhabis2 dengan serangan seksual pada bayi/kanak2/remaja..sudahla dirogol,diliwat,dibunuh plak tue ada yg dihumban mayatnya ke dalam sungai,loji,longkang,semak etc..

manusia jenis apa korang nie??? nie bukan manusia tapi b*** thap seton thap ****...!!!
sy agak emo bila isu2 nie hangat kembali, yela sy yg teringin nak anak punyala susah nak dapat..!~
Pelbagai usaha sy buat smpkan sy dicop plak 'MANDUL' binatang2 nie plak senang2 jer sgup buat pada kenalan dan paling keji pada darah daging sdri..!!~*nauzubillah*

betula dunia semakin hampir pada penghujungnya sebab tue skrg makin banyak jenayah2 begini yg terjadi..!~
seolah2 tiada lagi undang2 dan agama yg dapat membimbing akal fikiran dan daya manusia untuk berfikir..~!

*cubala uols baca petikan keratan akhbar dibwah,pada sesapa yg belom thu psl berita nie..*
sy insaf dan sy cuba menempatkan dri sy dekat kanak2 nie dan pasti sy juga merayu dan terus merintih dalam kesakitan agar sy xdiperlakukan sedemikian..
sy mula jadi semakin paranoid dan sy mungkin akan menjadi seorang protector yg terlalu pasif sekiranya sy mempunyai anak nanti..~sy tidak mahu permata yg sy ada akn jadi sia2 dan sy pasti akn menjadi terlalu pasif dengan keadaan sekarang..!!~

Mangsa serangan seksual

Oleh Salman Hamat
salman@hmetro.com.my


KUALA LUMPUR: Tidak berhati perut, apabila bedah siasat selama empat jam terhadap mayat seorang kanak-kanak misteri ditemui terapung dalam sebuah kolam tadahan banjir jam 11.30 pagi kelmarin, menunjukkan mangsa turut mempunyai tanda diserang secara seksual.

Ketua Polis Sentul, Asisten Komisioner, Zakaria Pagan, juga tidak menolak kemungkinan mangsa dibunuh individu dikenalinya dan mungkin ahli keluarga sendiri.

Ketika diminta mengulas perkara itu, Zakaria bagaimanapun, enggan memberi keterangan lanjut dan meminta semua pihak memberi ruang kepada polis menjalankan siasatan dan menunggu laporan penuh hasil bedah siasat terhadap mayat mangsa.

Katanya, bedah siasat awal bagaimanapun, mengesahkan mangsa mati akibat jerutan kuat di leher menggunakan sehelai tuala kecil yang masih terikat kuat di leher mangsa ketika mayatnya ditemui tersangkut pada perangkap sampah di Kolam tadahan banjir, di Kampung Boyan, Jalan Gurney, Jalan Semarak.





Jerutan kuat pada leher menyebabkan mangsa mengalami lebam di leher serta kedua-dua lututnya melecet dipercayai akibat diseret untuk dibuang dalam kolam terbabit.


Ketika dijerut dipercayai kanak-kanak terbabit cuba melawan tapi gagal.

“Beri kami peluang menunggu hasil laporan penuh terhadap sampel tertentu dijalankan Jabatan Kimia dan Patalogi sebelum mengeluarkan laporan penuh sama ada mangsa sah diserang secara seksual atau tidak, sehingga kini dia hanya disahkan mati akibat jerutan kuat pada leher.

“Kami percaya mangsa berusia sekitar 12 tahun itu dibunuh di tempat lain sebelum dibuang di kawasan terbabit berikutan tidak menemui sebarang kesan berlaku pembunuhan di kawasan itu. Mangsa dipercayai dibuang sejurus dibunuh berikutan keadaan mayat belum reput dan kembang dalam air serta berkeadaan baik,” katanya.

Beliau turut menolak andaian, mangsa dihanyutkan arus berikutan paras air pada dua anak sungai mengalir ke kolam tadahan itu, cetek dan mustahil mangsa dibawa air sebelum tersangkut pada perangkap sampah dipasang.

Walaupun pintu masuk berkunci dan kawasan tadahan air terbabit berpagar, masih terdapat bahagian tertentu boleh dibolosi.

Ketika ditemui, mangsa dalam keadaan separuh bogel hanya memakai sehelai baju tidur tanpa lengan dengan corak bintik warna biru dan gambar patung beruang.

“Sehingga kini masih belum dapat disahkan identiti sebenar mangsa termasuklah keturunan dan bangsa. Untuk gambaran mangsa berbadan gempal dengan rambut paras bahu, berkulit gelap, tinggi kira-kira 122 sentimeter dan berkening lebat.

“Kami kini mendapatkan bantuan jabatan patalogi untuk mendapatkan identiti sama ada mangsa warga tempatan atau asing berdasarkan rekod cap jari dan pergigian, walaupun mempunyai kesan suntikan BCG di lengan tetapi tidak membuktikan dia warga negara ini,” katanya.

Beliau turut menyangkal penemuan mayat kanak-kanak misteri itu berkaitan dengan beberapa siri kejadian culik dan bunuh membabitkan kanak-kanak perempuan yang menggemparkan seluruh negara beberapa tahun lalu.

“Orang ramai diminta bertenang, polis menyiasat kes ini sebagai kes baru dan tiada kena-mengena dengan beberapa kes sebelumnya,” katanya.

Polis turut menolak laporan seorang nenek bahawa cucunya yang hilang sejak dua minggu lalu adalah kanak-kanak misteri berkenaan berikutan foto wajah gadis terbabit tidak mempunyai mirip wajah mangsa.

Zakaria berkata, usaha mengesan waris mangsa juga gagal berikutan belum ada mana-mana individu datang membuat laporan berhubung orang hilang, walaupun pihaknya sudah memaklumkan kejadian itu kepada semua Balai Polis Daerah di seluruh Malaysia.

Berikutan itu, mereka yang kehilangan ahli keluarga diminta menghubungi balai polis berhampiran atau pegawai penyiasat, Asisten Superintendan, Che Aziz Md Isa, di talian 012-9280024.

Polis hingga kini masih menyiasat kes terbabit mengikut Seksyen 302 kanun keseksaan kerana membunuh.

(Petikan sy copy paste dr harian metro hari nie..)


LoVeaQsHa

Wednesday, December 23, 2009

Hope Everything will END~!

Sy teramat buntu, geram, marah, sedih, terkilan, terharu, gembira, giler, tiga suku, dan macam2 lagila..!!~
Mungkin ckit ari lagi akan giler segiler2nya..~!

Sy perlukan kerjasama dari awak sekiranya awak nak masalh nie settle cepat or sy terpaksa bawak kes nie ke atas..!~
Segala2nya awak da bongkar semalam so sy rasa xperlu lagi kita terus menipu dri sdri..!~

Its up to u lau xnak babitkan ur family tp sy perlu sbnya sy berkawin bersaksikan wali dan wali itu ayah sy sdri..!!~

Yeargh until now sy masih ingat statement dia , yang dia bukan MANDUL wat for nak pegi treatment..~!
Dats mean sy la punca all of dis..~! *if rite ok sy berserah dan pasrah, tp until sy finished all the prosedur so brla bole dia kata sy MANDUL..*

Sy berkawin hanyalah untuk dapatkan zuriat..!~
If dia kata sy xbole beri zuriat so fine, enough dan u bole get out of my life..!~!
Tapi beri sy result yg kata awk tue bukan MANDUL dan MANDUL tue adalah sy..!~



Sy xmo sedih andai ikatan weols lerai dan stop smp cni..Tp jangan terus2 san berdiam dri dan buat seolah2 awk teraniaya saje..~!

Wlpn sy bukanla yg baik salu semayang tp sy tahu stiap yg berlaku pasti ada hikmah dan sy hrap orang yg buat jahat tue pasti akn terima balasan..~!

Harap segalanya selesai dengan cara yg baik dan cepat!!!!!!!!!!!


LoVeaQsHa

Tuesday, December 22, 2009

PRIVATE....


Maaf sume, mulai esok sy akan private blog sy..!~
Xthula smpai bila mungkin hingga sy da bersedia nak sharekan dgn sume hal nie..~!

Sy terpaksa privatekan blog nie sbnya sy perlu luahkan sgla perasaan sy dalam blog nie, dengan cara nie ckit sebanyak bole kurangkan bebanan fikiran sy..!!~

Dan sy xpasti smp bila sy bole nk privatekan blog nie sb sy rasa terbeban lau xdpt nk share sgla citer2 sy dengan uols sume..~!
Tp sy terpaksa jugak privatekan blog nie..!~

Sory sume, tp sy tetap akn follow blog uols dan akn tgl jejak..!~


LoVeaQsHa

Typical person..Yeker?

Tensen betul arinie,pepagi td ada division meeting then cam besala hrus kna sembur!~!
Besala susah lau dpt Lady boss nie..~!

Sumenyer dia saja yang betul dan betul!!~huh
Bila dpt jadi Lady Boss, dan xberfamily plak mulala dia xbagi org yg berfamily nak bermanjaan dengan family masing2..!~

Tensen beb lau keje bwh LAdy Boss nie, sume xkena..!~! Sampaikan weols rasa nak saje pijak2 kepala dia tau..!~(ckap je tp tarak berani woohoo..)

Salah ke erk lau kita nie jadi typical person????
Apa mksud "Typical Person"??

woohoo sy digelar "Typical Person" oleh Lady boss sbnyer sy terlalu menjaga keburukan mber2 ofis..~! huh
Bukan sy sengaja nk jg keburukan mber2 sy tp bla sy mengadu or beritau the true story sy akn dicop besar2 sbgai "Kaki Bodek"..~!
so lebih baik sy bersikap diam dri dan buat keje sy sudah..!~

Tapi my "LAdy Boss" nie xpuas hati dan ada saje yg xkena dengan keje staf2nyer..!~
Come onla Lady Boss weols sume ada komitmen lain jugak, dan weols bukanla robot yg dibayar oleh company untuk menjaga nama baik dia tp weols dibayar gaji untuk membantu negara..~!

Sudahla dia thu yg division dia kekurangan staff sedangkan division weols handle cases yg besar2..~! dan weols harusla keja dengan cepat tnpa perlu memikirkan dri weols sdri..!!~

Masakla lau ada sepuloh boss cengginie..!~!
Dia jadi cam separuh ingatan plak bla xpenah rasa hidup berfamily dan weols plak yg xpasal2 kna jd fmly dia xkirala time keje or xkeje..!~

Wahai LAdy Boss, janganla anggap weols nie sume robot yer..!~
Dan janganla praktikkan cara keje cni dan masa u jadi boss dekat PAris dlu..!~
Dan tolongla yer bla weken hak weols aalah hanya utk family dan bukan utk Lady Boss semata2..!~!

Nie kira pestime dapat Lady Boss yg terlajak umor dan terlalu bossy..~!
No wonder xda pakwe yg sanggup nk kwan sb apa kata dia black/white itu jela noktah..~! non ado tukar kaler2 pelangi yer..!~

Nie yg wat sy xsbar nk tgu 4tahun lagi nie..!~ Sbnyer time tue nanti dia da pencen..~!
Cepatla masa 4tahun tue, da byk kali try pejam celik,pejam celik tp stil xbergerak pn masa..huhu

Bila tensen2 nie mulala rasa nak buat yg bole menhappykan dri sy nie!!!!!
Rasa nak buat balik nie jer nti..~!


LoVeaQsHa

Happy Birthday ...sis reena

Today 22/12/2009...

Xmo fikir tensen2 pasal meeting pg tadi, skrg nk wish bfday slh sorg blogger yg kiut miut..!~


HAPPY BIRTHDAY 2 SIS REENA


(sory sis,zura copy paste picta sis dr fb tau..huhu)

Semoga panjang umo, murah rzeki dan berbahagia bersama suami dan kidz yg cute dan adorable..~!
~suker terjah blog sis reena nak nengok kid2 nyer yg cute dan crochet2 yang menawan..~!
~dan sis reena nie mukanyer kiut sesgt, even da ada ank 3..!~ (Nti leh share rhsia awet muda tau..)

Again, HAPPY BIRTHDAY 2 u SIS REENA...


LoVeaQsHa

Monday, December 21, 2009

Penat...Otak penuh ngn idea+plan!!!

erm penat betul arini..!~ Baru verangan nak update blog laju2 tapi ada keje urgent yg menanti..!~
Terpaksala settlekan dlu keje skrg time nk bersenang lenang smp pkul 1.30pm..!~

Jadi bolela update ckit apa yg berlaku sepanjang weeken lpas..!~

Ari Sabtu dapat jemputan dari mber skol dlu, Lynn..~!
Dia ada buat kenduri serta bfday party utk ank gadisnyer yg berusia setahun..!~

Tapi pergi pn dalam keadaan kelam kabut sbnya sy akn balik ke kg dan mber sy yg saorang lagi plak akn bercuti ke Genting Higlands bersama fmly!!~
Jadinyer xsmp setengah jam pun weols dsana, cukopla sekadar memenuhkan pewut ngumpat serba sdkit trus ca..alip..bot..!!~

Niela my bestfren since dr Form 3,Lynn@ mama dhia..!~
Lpeas pewut kenyang hrusla posing ckit spya ada kenangan,wlpun weols sume dudok berdekatan tapi nak jmp sethun skli pun payah..!~!

Lynn nie tgah mabuk2 for 2nd baby..!~ Dia tersalah tembak, trus dpt 2nd bby ngam2 genap Dhia sethun..huhu
Xpela da rzeki hrus trime dgn hati yg rela..!~!

Kami yang sama2 pucat,walhal yg mabuk2 Lynn tapi sebab kemabukan dia terserlah sudahnyer sy pun dapat tempias kepucatan muka + ketembaman yg xdpt disorokkan lg..!~huhu

Muka sy nampak lg bulat bila pki shawl cengginie..Erm xkesahla!!~

Terpaksa posin dlm kete time trafic light merah sbnyer non ado masa nk gedik2 ms dekat umah Lynn..!~
Nie bkal pengantin nie blan 2 nti..~!

Tue yg skrg tgah kalut sbuk2 tanya pasal bajula,pelaminla,hantaranla..aii yg fenin tau!!~


hehe xpuas hati tue sebab xda picta sy berdiri,jadinyer hrusla syiok sdri amik gmbr kt dalam blik..~! Before on the way blik kg sempatla posin bgai..~!
Tp non ado picta masa blik kg sbnyer sy terlupa nak cas bteri camera, nie yg buat hati memberontak nak dapatkan cepat DSLR nie..!~

Next entry sy citer psl kehappyian sy tau..huhu


LoVeaQsHa

Saturday, December 19, 2009

Jangan Rindu sy yer...

yeayeayea balik kampung.....
hohohoho balik kampung,hati girang!!!~

Masa uols baca nie,insyallah sy da smp ke kg halaman,mn lg lau x melaka bandaraya bersejarah..~!
Excited nak balik sb nak jmp mak long yg br balik haji rabu lpas..!~

Xsabar nak tgu mak long bg air zam2..sgt cedap tau..!~
Dan yang paling penting, nak jumpa sdara mara yg kecoh dan gler2 tue sume..~!hahaha



So pada yg berniat perjalanan jauh, harusla berhati2 yer..!~
Ingatla orang tersayang..!~
PAndu cermat dan biar slow asal smp dengan selamat..!~


Dan sempena balik kampung arinie, weols sume da sepakat nk mkan ikan bkar kt Umbai..!~
yahooooooooo..Leh mkan ikan bkar..!!!~

Okla selamat bercuti yer sume.,..~!
Kita berjumpa Isnin nti..
Pasti rmai yg akn update citer weken yg pnjang nie...~!
Bye.ADIOZ!!!!!!!!!!!



LoVeaQsHa

Friday, December 18, 2009

Kek Batik...

Bila da cuti2 nie xtahu nak watpe, jadi teringin plak nk buat kek batik..!~
Da lama xmakn kek batik,rasa teringin so lyankan jela..!~
Lagipun bukan susah pun nak watnyer..!~

Kebetulan barang2 nk buatnyer,sume da ada kt umah tinggal nak beli biskut jer..~!

Pksa adik sblh umah pegi kdai,upah RM2 laju jer pun..~!

Jadi, bila barang sume da ready bolela teruskan membuatnyer!~!


Nie antra bahan2 yg dperlukan; biskut marry, milo, koko, telur, esen vanilla, butter ngn gula..~!

Seperti gambara ikut urutanla kn;

1) Masukkan gula dan butter skli..
2) Pkul/kacau kedua2 bahan tadi..


3) Lepas da kacau/pukul telur+gula sebati masukkan telur dan pkul..Masukkan telur satu persatu tau..
4) lepas da hbis masukkan telur satu persatu smp habis, masukkan pulak milo+koko..


5) Da hbis kacau/pkul kesemua bhan dari step 1-4, kita masak plak bhan2 yg telah dikacau tadi..
6) Masakkan bahan2 1-4 tadi smp jadi berketul2 seperti gambar no.6...
7) Lepas tue, masukkan plak biskut marry..Biskut tue sy cm pecahkan 2bhagian jer..
8) Bila da settle step 5-7, akan terhasilla seperti di gmbar no.8....

Bila da settle sume dari step 1-8, bolela angkat dan terapkan seperti gmbar diatas..~!
Lepas tue, xpayah susah2 nak masak or apa terus jer masuk dlm peti ais..~!
Simpanla agak2 dalam 4/5 jam..!~

Tapi lau nak hasil terbaik, biarla lg lama ckit..!~
Settle, da siap..!~

Xsusah pun buat kek batik nie..!~ Nie adala faveret sy sefmly dari sy tecik smpla skrg..~!
Bila da betul2 sejuk bolela potong ikut suka dan terus ngapppppp....!!!!~

>/ Now sy tgah kemaruk nak baked cakes plak..!~ Tp sebabkan xda oven lg,jadi harusla try wat caked yg xperlu baked-baked nie..
Nak tahu apa,dan jadi ke xjadi tgu next entry erk..!~

Da ngantuk nie,tp mata xmo tdo..Tp harus tdo sb esk nk gerak blik kg lg..huhu



LoVeaQsHa

OFFLINE...Very Buzy!!


Erm arinie wlpun cuti tp teramatla buzy..!~

Before dat sy nk ucapkan Selamat Menyambut Maal Hijrah..!~
Musti rmi yg blik kg kn????
Berhati2la yer!!~

Xbole nak terlalu pnjang sgt mengarut sb ada byk lg yg xsettle..
Pasal kehappyian sy tue, ntila sy gtau yer bla dh cnfirm dan 100% jadi..~!hehehe

Okla lpas nie nk kemas2 beg, esok pagi2 dah gerak nak blik Melaka..~!
Fully weekend..~!hehe

Daaaaaaaaaa....bubye!!!!!!!!!


LoVeaQsHa

Thursday, December 17, 2009

Today is My HAPPY Day

Lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala

HAPPYnyer sy arinie..!~!
Xsabar nak tgu ari esok, harap2 segala yang sy impikan betul2 berjaya..!~



Owh sy amatla happy arinie....
Tapi sy xbole nak bgtau skrg nape sy happy sesgt..

Tgula esok2 ke lau sempat sy on9 sy gtau yer nape sy terlalu HAPPY!!!!
Sy sdri pn rasa teruja dn xsbr sgt nak tgu ari esok..~!


Arinie sy akn cenyum lebar2 smp xnmpk mata dan idung bgaila..!!!!!~
xsabarnyer sy da mula rs keterujaan bla ingatkan ari esok...!~

Tambah plak esok cuti jadi lgla buatkan sy rasa HAPPY sepanjang masa..~!
Lalalallallalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala..

Cuma dalam HAPPYhappy tue yg xhappy ckit sbnyer gaji lom masuk lg..~!Aduila...
Its ok la,yg penting sy tatap HAPPY utk arini dan esoknyer..~!
Semoga segala impian sy jadi kenyataan...



LoVeaQsHa

Tuesday, December 15, 2009

Berfikir dan terus berfikir....

Skrang sy tgah lepak2king d'umah..!~ Dengan cuaca yg sejuk begini buatkan sy mula rasa syahdu dgn news yg sy trime petang tadi..~!

Murah sguh rzeki BFF sy tue, she peknen for da 2nd time..!~
yeah,patutnyer sy happy dgn news nie but sy pun pelik nape sy hrus bermuram duka???

Whateva it is, sy stil happy dgn news tue dn sy da sms my BFF wish congratz..~!


Okla kita lupa pasal bab2 yg touching maching tue..~! See dis baby??so cute wit her "cocang" dn her drumstick watkan sy tetiba lapa..!~*hehe bole cenggitue erk??*

Sy rasa bby nie pun tgah berfikir, tp sy xtahu apa yg dia fkirkan!!!~
Dan sy juga tgah berfikir skrg..~!

nape erk tetiba sy bole digelar "HIPOKRIT" sedangkan sy bukanla perfect dan sy xpenah tipu sape2 kata sy baik..!!!

Yes sy akan berubah tapi berila sy masa..~! Bukan sy menipu sesapa or dri sy sdri tp itulah dri sy sbnr..!~ Dan skrg sy da mula nk berubah ckit demi sdkit tp dun too hoping dat sy bole berubah terus..!~

Dan skrg sy da mula tertarik dengan shawl dan mula bli secara ckit demi sdkit..!!~
Sy juga tgah belajar cara pemakaian yg betul shawl tue..!~

Owh kalaula sy thu shawl tue amat senang dipakai pasti sy akn terus pkai tnpa on/off..!~
Yurp,manusia pasti akn berubah cm masa yg jd penentunya..!~


Sambil berfikir pasal sume yg bermain2 dfikiran,sy stil layan Tari Tirana dan Biggest Loser..~!
Minat sgt tgk dis 2 series tp yela rs xterkejar skjp chanel tv3 then chanel Hallmark, nie yg wat nak bli satu lg LCD..!~(wah ayt xagak2..huhu)

Okla malas nak layan emo sy dikala ini, habis saje Biggest Loser sy mau titon..!~
mata sgtla ngantuk dan ujan2 nie watkan sy xsbr nk poluk2 uchuk sy yg da rabak tue..~! tgl masa nk masuk muzium jer..huhu


psstt/: Lega arini team MERAH menang, dan giliran team BIRU plak dtimbang tara..huahuahua
cayalah MERAH......................gogo RED!!!



LoVeaQsHa

BLACK & WHITE PHOTO Contest

Nie adalah contest yg ke2 sy saje nak join..!~ Xkesahlah menang ke xmenang ke janji saje suka2 nk meriahkan contest nie..~!
Lau menang satu bonus buat sy kn!!!!~



* create an entry (bukan Sticky Entry) with the title BLACK & WHITE PHOTO Contest. tidak perlu elaborate panjang lebar because i myself kalau nak masuk contest tak suka buat entry yang bercerita. sebenarnya kalau takat hanya gambar sahaja pun dah mencukupi hehehe ;p tapi kalau nak juga elaborate, i don't mind :) -DONE

* upload ONE BLACK & WHITE PHOTO OF YOURSELF. ye gambar DIRI ANDA SENDIRI yang hitam putih yuk and leave a comment on this post that will directly link back to your post. -DONE

* copy the above logo and paste it on your entry and please...link it back to this entry ye kawan-kawan :D (oh ye, you might want to resize the logo to fit your column size. sebab photo ni saya upload guna photobucket!) -DONE

* this contest ends on 25th December 2009 -DONE

v

v

v

(Niela gambar yang dipertaruhkan..)


Sy pun xnak jelaskan panjang lebar pasal gambar nie..!~ rasanya skli pandang jer pun da thu erk musti nie picta masa weeding sy dlu..!~
Suka tengok picta hitam putih nie sb nmpk sy sguh klasik gitue,ala2 Miss World India/Malaysia..hehe

So pada sesapa nak join contest nie lehla pegi ke blog The Camera Junkie..
Cpeat tau tarikh tutup 25hb nie..(Tarikh sy tunang thun 2006..)



LoVeaQsHa

Weekend Yang Full..Part 2

Sambungan weken yg terlalu full dan pack..!~*poyoz jer minah nie*

Sebabkan malas nak fenin2 fikir ayat apa nak boh dalam entry nie,layan picta jela yer..!~!
kejadian nie berlaku pada ari Ahad bersamaan 13 Disember 2009...~!


Ingat pasal bapak mertua sy????
Kedatangan dia ke kl adalah untuk mengajak weols ke Melaka sbnyer ada kduri kawin jemputan dr jiran sekampung yg telah lama berhijrah ke Melaka..!~

Seawal pkul 9.30 pagi.cehh xda la awal mana pu..!!~huhu
Bukan smp Melaka tau,tapi 9.3o tue br kuar dr umahla..!~

Watpe nak kalut2 kuar awal,umah sy xsmp seminit pun nak kuar ke Lebuhraya Selatan..!~

Lebih kurang pkul 11pg dengan selamatnyer weols sampai ke tol Ayer Keroh..!~!

Aisey man, xnampak plak perkataan kt pntu gerbang tue..!~
Nak kasi bukti kata sy pegi Melaka nanti kata sy copy paste plak kn..!~!

Camera hnyalah mengunakan hp cap cik sony sbnyer camera yg sy usung ketiadaan tenaga..!~*ciss buang karen jer angkut..*

Majlis yg pertama weols terjah dekat Bukit Beruang..!~ Niela umah jiran yg sy cakap berjiran sekg dengan FIL sy kt Kedah dlu..~!
Nie ank sulung dia yg kawin,ank lelaki tue tp grand mengalahkan majlis blah pempaun..Yeker? Pepndai jer wat citer sy nie tau walhal bukan sy pegi pun majlis blah pempuan..~!hehe

Tapi weols xtgu pun jiran FIL tue pnyer ank bersanding,sbnyer sy gedikz2 paksa suami sy pegi umah nenek tiri sy dekat Kg.Morten sb ank sdra nenek tiri sy kawin!!!(Uols fham x apa sy ckap nie????Lau xfaham buat jela fham yer..)

Sy bergedikz nak pegi umh nenek tiri sy sbnyer fmly sy sume da ada kt sn..hehe
Politik hrus penting kn!!!!

Teruja sguh bla dr jauh da nmpk mama senyum kambing dan ayh yg muka bangga sb anaknyer berjaya smp tnpa diiringi oleh fmly sy..!~(Kira sy nie bole dharap tau utk mengingat jalan..)sila clap20x...

Santek kan pelamin tue???? sguh simple but moden dan nice..!~! Sy rasa cam gedikz jer nak dok atas pelamin tue..!~!

See, itula pengantinnyer..!~! Ank sdra nenek tiri sy adalah yg lelaki itu..~!
Abg nie sy idakla thu nmnyer,tp dia ada 3org adk beradik sume laki..!~
Br kawin yg nie jela sorg,deols nie dr tecik mmg nenek tiri sy yg bela sb citer mama mak&abh deols nie meninggal dlm kemalangan..!~
jadi nenek tiri syla yg bela,coz yg meninggal tue xpasti adik/kakak pd nenek tiri sy..~!

Nenek tiri sy nie adalah mak tiri pd mama sy..!~ Arwah atok Ali kawin lain lpas arwah nenek btl sy meninggal..!~

Ala lupa nak amik picta nek yam,sy pgil nenek tiri sy nek yam..!~ Dia tecik jer orgnyer 10x lebih tecik dr sy yg bsar giant nie..!~huhu


Lpas tengok pengantin bersanding dan pewut da full,weols decide nak balik KL trus..!~
mama plak dengan maklang da jnji nk pegi ke Seremban plak sb abg spupu sy punyer adk ipar kawin..!~

Sy plak da rs ngantuk malas nak pegi memana,terus ajk sumai chalow balik KL..~!
dalam kete tersengguk2 tdo sbnyer takot nak tdo beria nti suami skli tdo alih2 weols trus tdo xbgun2 lgsg nti~!huhu

Ingatkan nak trus balik umah, tp suami ckap FIL nk pegi MV plak..!~
Layankan jela, sib baik facking senang dapat betul2 depan pintu JJ..~!
Deols jer beli baju tp sy nie xda pun FIL nak blnja baju ke apa..Da nasib badan..!~

Ngam2 lg 5minit pkul 7pm weols pun smp umah..!~
Punyala penat xagak2,tapi sb kerajinan sy terajin iron baju utk 5ari keje walhal start dis week ari bekerja hnyala 4ari saje..!~

Pkul 9pm BIL datang nak amik FIL anta ke stesen Pudu..!~Bus FIL pkul 11pm,sbkan weols da xlarat nak kuar balik sib baik BIL sudi nak dtg dn anta FIL ke setesen bas..!

Lpas jer FIL dan BIL balik,terus off sume lampu dan kipas,masuk blik landing ats katil terus bermula episod perdengkuran.............


LoVeaQsHa

Monday, December 14, 2009

Weekend Yang Full..

Erm kebizian sguh arinie tau..!~ Sejak pn.nyamok da blik ofis mmg la xcukop kaki tangan sy nk wat sume keje tau!~!* Nie yg aii tensen dwatnyer..~!

Enough2..bout stress nie kita campak jauh2~!
Skrg nk citer psl weken sy yg mmg full dn bz yg teramat..~!
*cehh ayt xhengat,ntah apa yg bz nyer walhal dok bersoka2+makan2+gelak2 sudahnyer malam xbole tdo..!~huhu*

Nie kira part 1 la citer psl weken yg full..!~Start ari Sabtu la kn!!~

Ari Sabtu sy dan mber2 ofis plan nk nengok citer Santau kat KLCC..~!
Dari Jumaat mber da siap2 bookin yela takut beratur beria2 last turn weols tiket sold-out plak kn!!~
Dari weols xpasal2 jadi Hulk lebih baik bookin siap,apa guna ada order online kn???




Memula nengok citer nie seram jugakla..~!
Sy siap tutop muka dan jerit bgai,tp ada part2 yg kelakar dn lgsung da xjadi seram..~!

Tapi seyesla,sy tatap takot dan part yg paling sy gerun time wife dia permainkan ayat suci ms deols baca dalam kete dan masa dekat surau kot yg ustaz tue tgah berzikir wife dia yg kna santau tue bole ikut berzikir tapi dgn cara dia sdri!~!
Owh membuatkan sy semakin takut dn takot!~!
Tapi citer nie ada jugak cam tahyul ckit part akhir yg tetiba ada cam 1cahaya yang trus menyembuhkan wife dia yg weols sangka da meninggal..~!

Walaupun 1st sy agak berlagak dok kata xtakot, tp sayala yg paling terkuat jerit ms kat panggung..~!
Sampai mengah2la aii dok terjerit2 takot+gatal..huhu

Habis tengok wayang, mn lg lau xpegi soru kan..~!
Xlengkap outing lau xpegi mencekik..!~hehe

Weols decide nak lepaks2 dekat Food Court Level 4,sambil posin2 bujet cun dsergah oleh Ac Sempoi..huhu

malu aii tau sebab tue lom sempat ready mber sy da snap curi2..Langsung terserlah kejongosan gg sy tau..!~
*pstt..pestime woohoo pki shawl,selekeh yg amat smp senget2 shawl aii tau*

Ini pempuan yg bujet cun lg cutela tue..!~ Time dia posin beria tau soh sy tgu smp dia ready..!~*cett antu punyer kawan..!~
Lagi dua orang mber kekalutan mebeli mknan sb da kebulur shrian xmkan deols kata..!~
Lantakla rugila kan sudhnyer picta deols berdua xda..kahkahkah


Weols bujet nak tengokNinja Assasin lpas pegi menchekik, tapi sume malas nk beratur..!~
Sudahnyer pegi aje membuang masa dsetiap Level kt Klcc tue dan tetiba mber beri idea ajak weols sume menyumbangkan sora yg lemak berkrim dsukai ramai kat Ampang Park..!~

Tp non ado picta masa berkarok sebab sume cam Giant berebut2 kuasa nak menyumbangkan sora yg da xmampu nk ddongar..!~
Agak2 2jam melalak,weols terus berhengat2 nak balik..!~

Maklomla deols sume bujang trang tang..tang include sy!!!!!!!!!!
Siap kena sound lagi ngn mber sy lgsung xhengat laki sb da kemarok berkarok sesajo..!~
*Sape soh ajak g berkarok,aii memang giler mikrofon..!~huhuhu*

Pkul 11+ baru sampai umah,buka pintu dediam jer takut org dalam umah dengar..!~
Bujet baik punyer masa nk konci pntu,elok bpak mertua kuar dari blik air siap tegur+sindir
"Abah tdo awl,sb ngantuk sgt td.."
Adusssss...pedih nyer rasa cam kna panah jer tau..!~!
Wat eva la janji sy happy dan bukan salu kuar dengan mber2 pun..!~

Cis menantu hantu betul sy tau...wink..wink..


LoVeaQsHa

Happy Birthday, Kazen..

Erm xhbs2 entry bulan nie psl Birthday sesaje..!~
Erm arinie bfday kazen sy yg sepesel jgk..~!~

HAPPY BIRTHDAY HAS

Terimalah 1slice carrot cakes nie ikhlas dr aii yer..!~!
Nk kasi yg betul2 kna tgu dis wekendla bla aii lik mlka nti..!~

Erm da umo 27 erk..!~ Lom tua sgtla tp kira da hmpir2la..!~


Niela kazen sy yg sy maksudkan tue..!~
Picta nie time weeding dia NOV 2007..!~

Has nie my truthly kazen since weols rapat dr tecik lg!~ Perangai pun mmg 100% sama, even da kawin dn my kazen nie pun da jd mummy!~!

Has nie mummy to lovely Ariq..~!

Xsgka yer has, kita yg sama2 degil dn giler ms tecik2 dlu da semakin membesar erk..!~*ops kira aku sorgla membesar bgai johan,ko ttp maintain kering smp skrg!!!~huhu*

Kazen yg dlunyer ms tecik amat ketomboyan terserlah,bila tunang+kawin+ada bby kewanitaan jelas terserlah!!~

Macamla kazen aii bc blog nie,xkisahla bc xbc jnji nk wish jgk..~!
Nk wish skli "HAPPY ADVANCED BFDAY 2 HAfiz@hubby has@papa Ariq yg bfdaynyer jatuh sm ada 22hb nie or 26hb nie..!~
Xingat sgt tp kira deols nie December fmlyla..!~

So lau uols nk celebrate bfday uols tgu weken nie tau, aii akn pulang ke Mlka!~!
Utk sm2 menyemakkan ri dlm bfday party Ariq..~!

# Dua ari xngadap blog,rs kalut nk update mcm2..~! Tgula lau sy rajin yer!~!


LoVeaQsHa

Friday, December 11, 2009

Happy 1st Year...Ariq

*Sepesel for my Lovely Ariq*

Today is ARiq's bfday..!~
HAPPY 1st BIRHDAY ARIQ DARIUS..

Even mama zura lom ada ank lg,tp once Ariq lahir mama zura da anggap Ariq cam my own son..~! Ariq betul2 wat mama zura happy dn wat mama zura salu nk tgk n jmp Ariq jer..!~

Even sblm nie mummy ngn mama zura da jarang jmp,tp sbkan Ariq iktn saudara weols smkin kukuh lg!~! All dis because of u,Ariq..~!

Mama zura rs happy sb stiap perkembangan Ariq mama salu dpt share sb mummy rajin mms latest picta Ariq dn weols salu bjmp semata2 nk bwk Ariq jmp mama zura..~!

Nti bla da bsar,Ariq leh jln2 kt blog mama then Ariq leh bc sume nie tau..!~
Dalam hp mama penuh picta2 Ariq start Ariq lahir smpla skrg..!~!
Nti Ariq leh tgk dlm folder tau..~!

Niela antra picta Ariq yg mama zura smpan,byk lg tp xmuat plak nk ltak sume dlm blog nie..hehe
Dis picta masa Ariq umo sebulan smpla umo 3bulan..~!

Gewam ms 1st time tgk Ariq,mummy dtg gmbk nk bg mama zura tgk her 1st son..!~
Sgtla cumil dn putihs melepak..~!

Weols sume cakap u truthly looks like ur papa..~!
hehe to mummy,jgn mare arr!! apapun Ariq lebih manja ngn mummy kn..~!

Ariq umo sebulan da pndi senyum yg sgt cute dn manis sgt..!~ rasa cam nk geget2 jer pp tembamz Ariq tue..~!

Mungkin sebabkan Ariq fully bf susu segar dr ladang mummy,buatkan berat Ariq bgai dpam2..~! Yela umo msk 3bulan berat da naik 7kg,wow!!!!!!!!!

Ariq lau nk thu,bju kemeja yg Ariq pki tue mama zura pilih utk Ariq..!~
masa tue,mummy trn KL dn suh mama cuti sb nk bwk Ariq soping bju utk kduri kawin kazen..!~ So mama ajk skli aunty izi sb dia kata da lm xjmp Ariq..~!

Then mama ajk mummy pegi MV sb senang sn ada Gardens so bole pilih mn yg suka..~!
ARiq sgt behave ms mula2 smp,tdo dn tdo..!~ *sb br isi mnyk kn*

Sbkan mama ngn aunty izi racun mummy,trus mummy rembat 2pasang shoes utk Ariq..!~
Then weols bli baju kemeja nie dekat Baby Poney The Gardens..~!
huru hara dats time sb Ariq da mula mngamuk lapar..~!

Time tue rmi org tgk weols agknyer pelik kot,ingt weols dera baby..!!~
Yela Ariq menangis meraung bgai smpkan mummy bg sisi dlm btol pn Ariq xmo..!~ Stil nk bf mummy jgk..~!
(kasih ibu dn ank kn!!)

Weols meracau cari tmpt utk bf baby kt Gardens tp xjmp..!~
then tpksala mummy g ladies room,dudok bersila kt bwh mama ngn aunty izi jd perisai to cover mummy bf Ariq..~! (what a wonderful momment)

Then bila Ariq da mkin nakal dn bijak,bdan da mula susut..~! Pndi Ariq jg bdan kn..~!
Yela lau bdn debab2 camner nk meniarap kn,smart boy my son nie..!~

tiga picta ats tue masa bln posa,Ariq da 8bulan..~!
dat day Ariq trun KL wit mummy ngn atok & nenek..!~ nk anta kek lapis dn berbuka kt umah nek cik@mama zura punye mama tau..~!

Before trun KL mama da pesan dkt mummy,bwk skli all bju raya Ariq sb nti raya kita xjmp..~!
Yela dis year mama raya mlka dlu tp Ariq plak klntn 1st blh papa!~!
mama xmo nti jd org last tgk bju raya Ariq..~!

So mummy pn bwk sume bju raya Ariq..After berbuka,weols mulakan sesi dera Ariq..~!
Nenek Ariq salu ckap mummy ngn mama "biol" sb suka dera Ariq berposin tau..~!
Tp Ariq bijak even menangis,tp once nmpk jer camera Ariq stil bg kerjasama posin~!

Mama suka picta Ariq sengih like 'kerang busyuk' ms pki bju melayu ngn ur tshirt Romeo kaler red tue..!
mama really miss all the momments..~!


Now, rasanyer cpt sguh masa berlalu!~ Xsgka Ariq da setahun..~!
Mama cam xpercaya jer,mama rs cam mpi bla pg td mama mesej mummy nk wishkan bfday Ariq..~!
When mummy reply said ARiq said TQ mama, baru mama sedar yg Ariq mmg da bsar now..!~

Tp smp skrg yg mama stil nmpk dekat Ariq yg Ariq stil encem dn cenyum kerang busyuk tue pn mkin manis now..!~!

Xsbr nk jmp Ariq next week in ur bfday party..~!
FYI, Ariq n mummy n papa uols lahir bln December tau..~! Means uols nie december fmlyla..

Okey Ariq, nti mama jmp Ariq next week yer..~! Tp mama stil xthu pezen apa nk bli for Ariq..~!
xkisahla kan jnji Ariq happy dn membesar dgn baik yer..!~

Hug&Kisess ; mama zura



LoVeaQsHa

Thursday, December 10, 2009

Birthday Wishes!!!

*blink..blink..cedapnyer cheesecake


Today is someones burfday..**
Jadi sy sajela nk wish kat dia n wat sepesel entry for her..~!

Sbnyer dia banyak tolong sy dn sgt baik hati ok..!~
Tankz adik intan coz help me a lot..!~

Hope intan sudi trime dis cheesecake yg xseberapa..!~
Nti lau cut sm2 erk leh kita mkn smp hbis..~!~


akak thu intan da blow candle wit ehem..ehem last weken..!~
saje jela akak nk boh both uols bkn apa, nti ehem..ehem tecik ati plak kn lau akak entry post intan jer..!~
(Poyos jer kn camla ehem intan link blog akak..!~!)


Last but not least, wishing u HAPPY BIRTHDAY SWEET 2*..
Hope intan berjaya ke peringkat seterusnyer dlm idup dn akn capai impain intan to be a teacher..!~

Dan cepat2la anta kad dr Muar,xsbr nk mkn nasi dr muar plak..!~
*nasi sepesel tau,bkn yg besa2 nie..hehe

Jgn mare,akak copy paste picta intan without permission u 1st..!~!


LoVeaQsHa
Blog Widget by LinkWithin