Monday, November 30, 2009

Sy da ada baby...

Keterujaan sy nk wat entry nie dr smlm menggelodak2..!~
Tp smlm tpksa btlkan niat sbnyer hmpir 12jam mengharungi jln jem blik kl dr utara..~*naik kematu punggung*/~

Nasib baik weols balik naik bas tp besala lg naik bas mcm2 prob jgk sb xleh nk berenti ikut suka hati jer!~!
Tp sib baikla ada 2org knak2 yg menceriakan keboringan sy dlm bas tue..~!
#Picta non ado sbnyer xda mood sy nyer USB hp tercicir dlm bas time weols nk blik kdah last week..#Tensen biler dpikir2 balik..

Xthula nk gambarkan camner perasaan sy smlm tau biler sorg gurls kid nie tetiba tnjuk arah sy dn sebut "baby" dgn bersungguh2..!~
Time tue ayh dia tgah dukongla kn coz dlm bas krg tergolek plak..!~
Dat gurls kid rsnyer umo dlm 1year kut../~

Kira seat sy blkg seat dat gurl tp blah kiri..her seat blah knan..~!
ms ayh dia dukong mgadap blkg,suddenly dia pndg arah sy then jerit2 sebut; "baby..baby"..dekat 3x (smbl lentok2 kpla kunun sdg mengagah baby)..~!
owh sy amatla terkezut beruk dat time tau..!!~

Biler dia asik ulang byk kali,then her father pn pandangla skli sb sethu ayh dia mn ada lg kids selain ank dia saje..!~
Biler ayh dia pndg weols,then ayah dia ckp mn ader bby..Tp dia stil sebut ngn cr mengagah smbil tgn tnjk arah sy, "baby..baby"..

Alamak rs syahdu plak+takut pn ader..!~ *yela mn thu kn,sometime kids leh nmpk bnd yg kita xnmpk../~
Watnyer ada mkhluk2 xbaik kt area sy,yg menyerupai bby dats y gurls kid tue beria tnjk kt arh sy ada "bby"..
Asik berulang kali dia sebut "baby..baby" smpla tertdo dn lgsg lupa psl bby..!~

Sy cuma pndang jer ke arah suami then trus wat muka blur..!~
Tp sy tetap teringat2 mulut cute tue sebut "baby..baby.."kt arah tempat dudok sy..!~
*Rugi plak xamik picta gurl tue,sgt cute ok ngn mulot bsing xgeti tdo then senyuman mnisnyer yg berserta lesung pipit ngn rmbutnyer yg ala2 curl tue..awesome sguh biler sy teringatkan dia*

Masa borak2 kt tapah ngn 1kapel nie, tetiba jer mamat tue sbut insyallah mn thu masin mulut sy adalah rzeki awk nk timang bby nti..!~ Insyallah..amin.

Biler sy terpikir balik psl gurl yg sbut "baby..baby" arah sy tue, mungkin sb badi ank buah suami sy melekat kt sy lg kot!!!!!!!!!!
Yelah mn xnyer,selama 3ari sy kt kg,ank buah suami asik nk ngn sy jer../~

Smpkan uminyer (adik ipar sy bgang tue) ckap, fahim syok sguh ngn mak langnyer..
Asik nk ngan mak lang jer, berborak2 ngn mak lang kemain beria lg..~!
Yer,sy sgt terkezut sb ank buah suami msti nk berckap dgn sy smbl guna bhsa dia then ktwa beria cam dia thu sgt apa yg dia borak..~!

Sy wat andaian sdri mgkin dia thu mak lang dia xsuka ngn umi dia jd lebih baik dia wat baik ngn sy..~!*apa pnyer mkcikla sy nie kn??*
atau mgkin dia nk bg sy gembira sb dia thu sy xda ank lg kut???!!!!!!!!
erm ntahla sy pndi2 wat andaian sdri..*hiks..hiks..hiks..*

Rugi plak xamik gmbr fahim dn asfa..~!
At least bole lpas windu kt picta deols../~ *even sy bgang ngn adik ipar,tp xtergamak nk wat kt ank dia camtu sb ank dia mmg rapat ngn sy..so closed/!~
Asfa plak ank mber sy ms weols keje tmpt lama dlu..~! Rindunyer kt dorg berdua,terbayang2 wjah deols dn bau dorg smp skrg sy rs stil melekat kt bdn sy..huwaaaaaaaaaaa nie yg nk nanes nie..

xsbr nk ada bby sdri..gewam tgk bju2 bby yg kiut2 n santek2 sume..!~
rindu nk tgk fahim mdi ngn hapynyer dlm bath tub dia..!~smbl mulot non stop bork2 wit maklang dia../~ then teringat Asfa yg lena tdo dlm pangkuan sy ms sy dodoi2kan dia..
What a such lovely momenz...............

/> My bos also da mula tny2 biler sy nk ada bby..dia kta dh lm tgu da gud news from sy tp stil snyap jer..!~owh lau dia xsbr nk tgu sy nie lgla 300juta kali xsbr nk tgu news keramat tue./~Hope sy dn suami xkan ada mslh lg dn weols perlu keje lebih keras pasni..~! Hope our honeymoon yg akn tiba xlm lg tue membuahkan hasil,yg klakarnyer my bos siap nk bg cuti smgu suh sy honeymoon..~! (xkan bg cuti jer bos,sponsorla skli tmpt penginapan yg romantic2 gitew..sib baik boss xda blog dn xthu pn kewujudan blog!!sy rsla..) Hope adala rzeki sy dn mber2 yg senasib dgn sy nk ada bby sdri next year..


LoVeaQsHa

Sunday, November 29, 2009

Teruk betul sy kn???/

huhu sila nyahkan sy yer sb teruk tau baru ari nie nk wish Selamat hari raya aidiladha..!~
Walhal da rmi yg nk blik ke destinasi msg2 pn lpas lebih kurang 3ari merayakan raya qurban thun nie..!!~hhehe

Bukan apa, xsempat nk on lappy pun sblm blik raya lpas..~! yela ari2 balik keje da lewat, bla smp jer umah da penat trus tdo..!!~
Sudahnyer smp arini br ada ms nk mengarang dlm nie pun..!!~

Lgpun mood arin nie dlm keadaan baik jgk sbnyer hati melonjak2 xsbr nk blik umah~!~

Dan yg happynyer smlm dpt gak hajat nk jmp my bestfrend ngn bby angkat sy kat area kg nie jgk,..!~ Tp syg xsmpt nk amik picta my bby Asfa sbnyer sbuk chit chat ngn ibu Asfa smp tlah dwarning nk blik cpt oleh angkatan sejagat..~!

Dan arinie sy akan berangkat pulang ke teratak sy..!~!yabedabeduuuuu...../~
Kuala Lumpur, tgu syyyyyyyyyyyyyyyy...~!

huhu kepoyoan sy terserlah arinie beserta kegedikan sy..!~ *maafla arini emo xselari dgn akal fikiran../~
Harap2 jln xjem bolela smp awal..!~ Sbnyer esok da la keje,bju keje 1 pun xgosok pun lagi...!~
ish nyesal betul xgosok siap2 sblm blik aritue..!~!

So, pada sume mber2 yang akn menempuh perjalanan jauh arinie or esok,berhati2 djalan raya..!~ lau rs ngantuk rehat dlu,ingatla yg tersayang../~
pesanan ini dbawa khas dr blog LoVeaQsHa utk anda semuaaaaaaaaaaaaaaa.....

Last but not least, sy nk ucapkan jgk Selamat Hari Raya Qurban pd uols sume..!~! Jgn overdos mkn daging nti ada yg xlarat g keje esok../~daaaaaaaaaaaaaaaaaa...
(Nak mdi dn kemas apa2 yg patut..satg nk blik tgah hari krg..)




LoVeaQsHa

Wednesday, November 25, 2009

Perlukah Saya Ada Costume ini...

Perlukah saya ada costume inie....??? Bekalan untuk dbawa balik ke kampung..!!

Seharian nie sy asik berfikir saje..!!~ wah bgus betul otak sy arinie bkerja 8jam sehari tnpa curi tulang..!!~
sy tgah berfikir2 perlu ke sy bwk pelindung dri ketika nk blik kg esk..!~

yerla mn thu kan, tetiba pihak lawan telah mengatur strategi utk memfire sy at least sy xkalah teruk lau ada protection..!~
hmpir sehari sy mengkaji,sy berura-ura hendak bwk costume Ultraman sbgai pelindung dri sy lau sy derang hendap dr blkg..!~

Nape sy plih costume Ultraman???

Sb musababnyer,hny Ultraman saje yg sesuai menyelamatkan dunia ketika diserang oleh makhluk2 jht..!~ *smbl bertukar uniform dan bersedia melepaskan api kemarahan..*sigh*
Jadi sy juga terfikir sy nk bwkla costume Ultraman nie bersama2 sy..!~

manala thu kan, lau sy tetiba dserang sy akn bertukar menjadi Ultraman dan seterusnyer memfire tepat ke arah makhluk asing yg jht itue..~!

or lau uols sume ada idea lain apa yg sy bole bw ke sn sbgai perisai utk sy tolong share idea anda sume...!!!! Kerjasama uols amatla sy hrgai..sekian,terima kasih~!



LoVeaQsHa

Confuse..which 1?

Pg2 nie saje sy trime 1mesej yg buatkan sy tetiba ilang mood nk kelija..!!!
Tp sy xtrus reply msj tue,sy mula berpikir2 perlu ke sy reply msj tue or ignore saje..!~
Sy mula membuat andaian sdri..Lau sy rply msj tue apa akn jd pd sy nti..~!
*huhu

Dekat stgah jam berfikir sy reply msj tue even hati sy hny 15% saje stju rply msj tue..!~
Msj sy trime dr 'dia' yg buatkan sy tersentap..!~


#@# : Esok kita blik kg..

*$*$ : Esok? watpe?
#@# : Mlmla,lpas blik keje..Ada kduri,abah wat korban ngn kekah..
(stgh jam br sy reply)
*$*$ : Smp biler dok sn?
#@# : Ahad blikla..
*$*$ : Ahad tue blik pg tau,nti penat lau blik lmbt Isnin keje..(
Alasan 1001 bg..)
#@# : xdala pg dlm kul 12/1pm kita blikla..
*$*$ : (Diam.....lgsg da xreply msj tue.)


lau ikutkan hati sy nk reply lg msj tue..tetiba byangan muka mama wat sy tersentak lgsg xjd msj..!~! *jdnyer sy hny memberontak dlm hati*

Sy ada terfikir2 lau sy kna blik raya sn, sy nk tdo dekat hotel jer..!~
Sbnyer sy xmo trtembung dgn pmpuan tue..!~
#Isau lau sy xleh cntrl sy terlempang plak pempuan tue nti#xpsl jer ilang mak plak anknyer yg br 2bln tgk dunia..

NO!!! Sy bukanla sorg yg kejam/zalim tp sy msh teringat2 lg kta pempuan tue yg memburuk2kan sy dn buat fitnah..!~!
I cant believe dia yg sy pcya 100% sgup wat citer yg bole jatuhkan maruah sy sbgai slh sorg ahli dlm fmly tue..~!


Since kejadian tue,smp skrg sy xbole lgsg nk ingt nm or tgk rupa dia..!~
Hati sy mula berdendam dn rs cam nk bg 1pengajaran jer kt dia..~!
Tp sy stil waras lg dn ada sifat hormat pd mak dn abah mertua so that sy nk wat selamber jer ms blik sn..!~

Tp hati sy nie xda lgsg rs nk tdo kt umah tue lg..Mgkn lau pempuan tue xda sy bole pertimbangkan!!~
Sbkan pempuan tue msh ada dn kenduri nie plak utk ank dia jdnyer sy tetap nk tdo hotel..~!

Biler sy gtau mama yg sy kna blik kg esk, mama kta xpela blik jela dan buat xthu dgn org yg sy xsuka tue..!~

Mmg sy buat xthu,tp sy xnk tgl ctu..!~ Tp mama xbg dn dia tetap sruh sy blik tdo kg..!~

Owh bila mengenangkan pempuan tue hati sy jadi bertambah sakit..~!
Fitnah yg dia tabur tue xkan sy lupa camtue jer..~!
Mungkin dia lupa yg dia jugak da idup dlm berumahtga dn ada ank plak..~!
Tp msh sbuk nk ganggu mslh org lain!!~

Dia rasa drinyer da cukop dewasa utk nasihatkan sy..!~ Setakat nsht sy xksh tp sgup buat2 citer psl sy dn tduh plak sy yg wat citer..!~
Masa tgah wat entry nie pn sy meluat nk sebut psl hal dia..~!


Mgkn itu bhgian dia, sudhnyer ank dia skrg xdala cute/berkulit cerah..~!
Dis s*** gurl xpenah thu bersyukur..hny thu copmlen jer lau ada yg xkena..!~
Bukan apa dia tertekan sbnyer laki dia tglkan dia kt kg smp bln 12 start dr sblm raya lpas..!~

Jadinyer emosi ckit terganggula sb kna jg ank sorg2 laki suka suki kt umah enjoy ngn kwn2..!~
Tuela bla org kawin,dia pn sbuk nk kawin..!!~
*Muda lg umo 21 da kwin..xpuas enjoy pn lg..*
Alasan da bosan enjoy2 nie,bkn xbole pn lau da kawin or ada ank xleh enjoy..!~

Itu kata dia..Besala mnusia biler lom dapat sume kata2 manis sesaje.!~
padahnyer skrg tanggung sorg2, br kawin da dpt bby..!~
Dari mata kasar kita tgk deols happy sb knon da jd fmly bhgia sb dpt bby..!~


Tp dats not the point..!~ Responsibility tue penting, bkn setakat kawin,ada ank,urus umahtga dah complete life..!~
Biler sy tgk dorg nie da ada bby, si suami perangai keanak2 kan mula terserlah..!~

Bini berpantang kt umah, si laki bole kuar jejln..Tgk bola sepak live kt stadium,kuar mnum ngn mber2 smp 2/3pg..~!
Nasib baikla pantang kt umah sdri,bolela mak sdri jg kan ur baby yg msh umo hari..!~
Tp nak tunjuk kt sy yg dia bole handle sume,kekadang meroyan gak dia kt si suami ngn maknyer..!~
#Kta silaki,dia rs bhgia sb da jd ayh..WTS..smpkan ank tue da umo 10ari pn stil lg kata takut nk pegang sb bby stil lembut..Bidaah sguh si laki nie tau,walhal adk ipar umo 10thun pn brni pgang bby then siap dukong bwk dr blik ke ruang tamu*

Plsla korang, xpyhla nk berlakon wayang depan sy la..!~
sy thu deols berpura2 happy become ayh dn ibu depan sy,sbnyer nk bgtaula sy nie da bpe lm kawin pn stil xda bby lg..!~
Memula sy agak tensen jgk,tp i'll have to motivate myself..!~

Sy fkir mgkn Tuhan ada rancangkan yg lain utk sy,sb tue smp skrg sy stil xda bby lg..!~!
yurp,sy msh bole enjoy even umo sy nie da terlebeh puas enjoy..~!
maybe sy msh lom mampu managed dri sy sdri sb tue Tuhan xbg lg sy tgungjawab sbgai ibu..!~

Now sy da bole trime kenyataan tue sume but sy xbole trime dat mulot busuk pempuan tue..!~
bole dia putar belit citer yg xpenah sy ckap??!~ sudahnyer umhtga sy yg bermasalah..!~

But, sy bersyukur stil ada lg fmly yg jd tulang blkg sy utk truskan life nie..~!

Dan sy juga hrus kuat,if sy xkuat pempuan tue pasti bangga sb berjaya hancurkan kehidupan sy..!~ Sbkan pempuan tue,sy jd benci nk tgk muka dia,si laki dn bbynyer..!~
sory bby, bkn niat nk benci kamu yg lom knl rentak dunia tp sbkan mak n bpk kamu yg buatkan aunty really cannot accept u as half of my fmly..!!~

Ikutkan hati sy xnak jejak kampung selagi pempuan tue ada..!~
But apa daya sy, mama pujuk sy spya bersabar dan buat xreti jer..!~!
Mknanyer sy kna bersedia dari segi fizikal dan mental sbnyer pempuan tue stil ada bla sy blik kg esk..!~
*Tgn nie terlalu ringan jer nk lempang mulot dia yg bsuk najis tue*

Tapi smp skrg sy masih confuse nak buat keputusan....~!
Harus ke sy wat bodo dn tetap tgl serumah dgn pempuan tue or dok kt hotel saje??!!!

Ikutkan hati sy memang cnfirm 300% nk dok kt hotel jer tp sure sy akn fight 2 fight ngn 'dia' pasal hal2 nie..!~

Then nti mulala episod ungkit mengungkit ckap sy nie xsuka fmly diala,wat evala..~!
Tp,hrus ker sy sakitkan jiwa sy semata2 utk setuju biarkan pempuan tue keji sy lg????

Nope..Sy xkan bg lg pempuan tue fitnah sy..~!Enough n stop it now..!!~
Sy dah bersedia nk ringankan tangan sy nie kat muka dia lau dia sindir2 sy lg..!~

Xpayah nak ajar sy how to manage my marriage, ko tue yg hrus jg laki dan ank ko..!!~


Until now,sy stil xdpt nk wat keputusan nk tdo mn nti bla blik sn..Sy bukan pengecut or takut nk berdepan ngan pempuan tue tp sy hrus jg nm baik fmly sy dn pesanan yg mama berikan kt sy *non stop*..~!
sy stil ada lg sehari utk sy decide which place sy nk tgl utk beberapa ari nti..!!~


~/ walllaaaa..pnjg sguh entry sy kali nie..nie br separuh lepas bebanan msh byk lg sy smpn cm lom ms utk lepaskan jer.. Lau ada sesapa yg raya aji nti ada kt sekitar Alor Star, Jitra, Gurun, pendek kta kt Kedahla..If free tlgla sms/kol sy bole kita luang2 masa bercanda..!~
Lagipun sbgai terapi utk sy ilangkan kebosanan nk mengadap muka pempuan tue jer..!!Sy akan berada diKedah start esk smpla ari Ahad..~!



LoVeaQsHa

Tuesday, November 24, 2009

Sy Mimpi Dasat....so scaryyy

Pagi td sy bgun dgn keadaan yg mendebarkan sguh..!!! napela jam tue berbunyi cpt sgt,sy nk thu ending mpi sy~! *so scary*
Nasibla ianyer hny mpi,tp bkn skli sy mimpi burok cengginie..!~ #Adakah satu petanda???

Yeah,sy thu mpi hnyla mainan tdo..~! Tp sy tetap rasa xsdap hati..~! #Mgkn syaiton2 saje nk menyesatkan sy#
Tapi mimpi tue telah buatkan sy rs takot dn xsedap bdan..!!~

Mungkin nie hnyla perasaan sy sbnyer sy skrg mmg tgah bergundah gulana..!!~
Hati sy xbpe tenteram dn emosi sy salu saje kacau bilau~! *tp sy perlu handle sb xnk ganggu keje dn life sy seharian*

As uols sume thu yg sy dn suami berhadapan dgn mslh..~! Dan sy try menangani mslh tue,yer dn sy trus berusaha settlekan mslh tue!~
Tp sy dpt petanda burok mngenai dia..Perlu ke sy anggap mainan tdo saje???

Sy penah mpi psl sy peknen dn lahirkan bby..!~ Tp sgt teruk okey mpi tue..~!
Ada ke patut ms nk lhirkan bby masa tue sy ada kt soping complex thne ms nk byr kt cashier trus rs nk bersalin..!!~ *tup..tup sy bole bersalin kt tmpt cashier dn tmpt utk sy kna jhit yela dekat hsptl keesokkan ari..~!*

Tp yg xbestnyer mpi tue, sy lgsg xdpt tgk muka bby sy..Alih2 sy da kna bius utk jahit..!!~
Biusnyer xsilap sy smp 3/4 ari gakla sy tertdo..Br rs nk g tgk bby,jam dah bunyi trus bgun..~!
Frust betul..Byk kali gak sy mpi psl sy peknenla,bersalinla tp xpenah skli pn dpt tgk muka bby..!!~ *erm nmpk sgt mmg sy xda rzeki lg kn*

Bilala nk dpt rasa sume tue??? *ada xsesapa nk bg sy ank angkat???

*sigh* entry da lari dr tajuk..huhu
Psl mimpi yg sy alami smlm,ntila sy nk tgk ada x smbgan mpi tue..!~
lau ada br sy citer apa yg sy mpi tue..!!~

cm sy nk anggap yg mpi tue sume mainan tdo..!!~ Mpi pn bole main2 erk?!



LoVeaQsHa

Monday, November 23, 2009

Nak Minta Tolong Bole???

Nak minta tolong sesgt kt uols sume la..!!~ Hope adala yg sudi tolong..~!

camnie nk tnyla lau ada petua ke or apa2 cr la berkenaan dgn DARAH nie..~!
Semalam masa sy berurut dgn mak long tue, dia ada gtau sy yg tapak kaki sy pucat sgt dn sejuk semacam..!!~

Then sy tnyla knape? sy xcukop DARAH ke???
Mak long kta DARAH sy sume ok, cm DARAH sy terlalu cair sb tue kaki sy pucat dan cpt rs sejuk dr kaki dlu..!~

Sy ada jugak tny ngn mak long nk mkn apa utk bg darah sy pekat, tapi sbkan ada gangguan kol dr sape ntah lgsg mak long lupa nk gtau sy.!~
Dan sy pn xteringat nk tny lpas tue sblm dia blik..~!




Jadinyer, sy berharap sgt lau ada sape2 thu nak mkn apa utk bg darah pekat????
Yg saya thu, lau kurang darah elok mkn bnd berdarah cam hati ayam dn apa lg ntah..!!!~

tapi mslh nyer sy darah mmg berlebih2, cuma xpekat jer!!!~
mak long ckp lau darah terlalu cair pn nti sush jgk utk peknen..~!
Xthula sy sb apa!!!!~

Cm sy nk minta tolong lau sesapa thu camner nk pekatkan DARAH, silala beri petua kt sy...~! Pls help!!Help!!!helP!!!hELP!!helPP!!!!!



LoVeaQsHa

Lebam!!!

Da 2ari sunyi sepi blog sy nie xberupdate..!~
Mmg ingt nk update cuti 2ari tp xsgka plak blik umah Jumaat ptg tue, try2 xbole rupa2nyer lupala broadband xbyr lg..!!!~

Frust btl, sib baikla ada yg sudi bg sy guna wifi nyer..~!
(Anda thu sape dri and...hehe)
Jadinyer tpksala sunyi sesunyinya blog sy 2arinie..!~

Dahtu pg nie g keje, galak nk marathon update..!~
Skli lupa plak my 2nd boss dh pndh tmpt betul2 blkg weols..~! *Gamaknyer da xlehla nk berblog selalu..!~*

Tnpa fkir lain, td hrus berdesup byr bil broaband..!~ Xthula da leh guna lom..~!
Hrap2 blik krg da bolela guna..!~

Mgu lpas sy demam yg amat dasat skli..~! *Besala nk muncul bdra Jepun*
Sbkan bdan yg teramat lemah dan sakit2 sy gamble jer cari sesapa yg pndi urut mengurut nie..!~

Tp tuela da skt pnye psl, xkshla org2 betul2 pndi urut bg elok or urut bg tmbh skt lg..!!!~
Sudhnyer bahana sy dpat dr mgu lpas smp arinie xbaik2 lg!!!~

Tgkla, kelembaman yg melanda gara2 urut ikut suka jer..!~(Sila abaikan bulu aii yg lebat tue ok tau..) Bgun pagi td,terkezut bdak tgk2 ada dua lebam..~! rasanyer smlm ada 1jer yg dekat lengan bgun pg td tmbul satu lg dekat area jari tue..~!

Sudahnyer tadi kt ofis sume kecoh tny kot ingt sy jadi mgsa dera..~! Lau sy kna dera xda mkna nk dtg keje baik lpak umah jer~! Smp skrg msh xsurut lg lebam nie,tgk lg bertambah pekat plak lebamnyer..!~


Yang nie lebam kat lengan nie dari mgu lpas, gara2 urut beria.!~ Sy mnt mkck cleaner nie urutkan sb da xthn sgt terbongkok2 menahan skt, tp dia plak urut xpki mnyk..!!!~

Mmg terasa skt sgt ms dia urut tue, tp sbkan bdan sy yg lg lemah nie watkan sy rs sdap saje mkck tue urutkan..~! Lm ok sy diurut, dekat sejam lebih!!!~

Elok jer br nk dudok lpas hbs urut, tgk tgn nie da naik lebam cenginie..!~ Malam tue nk tdo ckit pnyer azab sb bole dkatakan seluruh bdan sy lebam2 dan sakit gara2 kna urut..~! Ms tue rs cam nak nanges jer,serba xkena mengiring kri mengiring knan sume skt!!~

Last2 jln penyelesaian sy tdo meniarap..~!Nsb baik xlemas sb terlupa tdo meniarap tetba cam xthu nk bernafas camner~!huhu

Smlm sy berurut balik dgn mak bidan kt area umah sy..!~ Maklong tue ckap bdan sy penuh dgn lebam2 dn bengkak..!!~
What to do!!!! Da skt pnyer psl sy rela dperlakukan secara kasar time tue..!~

Bahananyer sy kna tgung smpla arinie..!!~ *tp da nsb bdan, nk ngadu ngn sape..Tpksala tgung skt nie sorg2!!~Xsbr nk tgu khms nie sb nk blik umah mama,bolela mnja2 ngn mama*sob..sob..sob#



LoVeaQsHa

Friday, November 20, 2009

Bukan Pertama,Mungkin Terakhir..Kesudahannyer??

Memang xpernah sy fikir akn idup bersama2 dgn DIA..!~
Tapi mungkin itulah namanyer JODOH.. *sekiranyer DIA adalah JODOH sy,tiada lain yg sy harapkan cuma biarla sy dpt rs kebahagiaan dn kemanisan hidup berpasangan..!!~

Sy bukanla org yg berjiwa jiwang atau romantis atau sentimental...
Tp sy perlukan ruang untuk sy meluahkan segala yg terpendam agar sy dpt mengurangkan keresahan hati..

Sy akui saya mengharapkan perhubungan yg pertama menjadi terakhir dalam idup sy..!!
Sb itulah pertama kali perasaan sy benar2 mengerti apa itu cinta,rindu,cemburu,gembira,sedih..
Sntiasa mengharapkan agar hubungan itu berakhir dgn kegembiraan..~!
Stiap ari sy menganyam impian bersama untuk ari ini,esok,lusa,minggu depan,bulan dpn,thun dpn,seploh thun lg, dn selamanyer..
Tapi sy harus akur, mungkin sy akn meneruskan perjalanan seterusnyer dan akan berjumpa dgn org lain..
Pgalaman baru dan pasti dtempat baru..! Dan itulah yg terjadi akhirnyer..

Tapi sy xpernah mengharapkan segala2nyer akan berubah dalam sekelip mata..~!
Mgkin kehidupan dulu bersama pglaman lalu byak mengeruhkan keadaan baru..~!~
Sy cuba untuk menjadikan segala2nya baru tnpa perlu melihat ke belakang kembali..!!
Tp tnpa sy sgka ada anasir lain yg selalu cuba membiarkan sy menoleh ke belakang..!~


Kehidupan yg seharusnyer sy lalui dengan penuh keceriaan telah dicalit dgn kepahitan..!~
Masih terasa kesyahduan sewaktu sy diberikan kepada tanggungjawab baru..~!
Sy xmengharapkan segunung emas selautan berlian dibentangkan didepan mata sy, cuma sy harapkan segunung kasih syg dan sedunia kesetiaan..!~
Tetapi makin lama makin ilang segala2nya dalam dakapan sy..~!

Kenapa masih ada insan yg perlu merampas harta yg sy ada???#
Tidakkah mereka perlu berikan keyakinan dan sokongan agar pelayaran sy yg masih baru inie berjaya sampai ke pelabuhan..!~
Tapi ditengah2 gelombang yg bsar, pelayaran sy semakin teruk dilanda bdai..~!

Sy mula berfikir sekiranyer inilah yg pertama, pasti akan menjadi yg terakhir dan selamanyer..!!
tapi mustahil ingin sy dapat kembali yg pertama, jadi sy perlu teruskan kehidupan dengan yang mungkin terakhir..!!~
Tapi sy semakin takut sekiranyer yg mungkin terakhir inie pasti akn menjadi yg pertengahan dan sy hrus meneruskan kembali perjalanan untuk mencari yg terakhir dan pasti terakhir??!!~

Harus bagaimanakah kesudahan perjalanan sy nti??? Berakhir dengan gembira kemenangan atau sedih terluka kekecewaan???
Yang pasti sekarang sy terus meneruskan perjalanan keseorangan tnpa ditemani oleh insan yang mungkin terakhir..~!

Seandainyer sy tersembam jatuh dan xmampu berdiri lagi, harus sy bangun tnpa perlu menoleh ke belakang lagi..!!
Harapan sy jika sy terus melihat ke depan tnpa menoleh ke belakang lagi sy akan menemui sinar dan jalan yg benar untuk kemenangan sy di hujung perjalanan..!!~

mampukah sy?? sy perlu teruskan wlpn sy mungkin tiada daya lg..!!!!!!!!!!!!!



LoVeaQsHa

Kesepian...!!!

*sy bukanla seorang yg pandai bermain dengan kata2, tapi skrg hny kesepian yg berani menemani diri inie..~ Seandainyer sepi itu berlalu pergi, sy harap akn ada keceriaan yg baru..~!*



LoVeaQsHa

Broken Heart..#

hati sy terluka lg..!~ *sob..sob..sob..
perlu ke hati sy terluka tnpa perlu drawat??????

Sampai bila harus sy hadapi mslh nie??? *sy dh cukop tertekan ngn sume nie..!!~
Xpernah kah dorg fham perasaan sy selama nie?? Sy dah cukop bersabar dgn sikap dorg terhadap sy..!~

Apa yg saya dah buat smp dorg sgup perlakukan sy demikian rupa???
saya difitnah walhal sy xpenah pn begitu tp sy trus2an dhina,dcerca smpkan sy la yg burok dan jahat dmata dorg..!!~

Sy perlu menegakkan keadilan seorg dri..!~ Tnpa dbantu oleh sesapa..~!
Bukankah si dia perlu bersama2 sy berada dsisi saya ketika sy dlanda mslh???
Tp si dia tetap pertahankan org yg dah mmg ternyata salah dn terus pinggirkan sy keseorangan menegakkan keadilan demi maruah sy..!!!!~

Kenapa dorg sgup menipu demi menutup kesalahan yg dorg lakukan???
Jgnla cuba menegakkan benang yg basah..~! Kalau betul dorg benar sila tonjolkan diri dn kita settlekan secara berdepan..!!~
Masalah xkan settle selagi dorg berdolak dalik dbelakang sy dn si dia...!~

Kehidupan kami skrg seperti berada dhujung tanduk..~! *Tiada lagi kemesraan ikhlas yg terpancar didalam perhubungan kami..!!~*
sampai bila kami harus terus begini???

nasibla sy masih lagi ada fmly dan sdra mara yg sntiasa setia bersama2 sy xkira senang atau susah..!~
dorgla penguat semangat sy utk menghadapi sgla rintangan yg berada didepan sy skrg..~!

Xthula smp bla si dia akn terus mempercayai kata2 dorg tue..!!~
Kalau berterusan camnie nmpknyer xda maknala sy terus mencari kebenaran utk berikan pd si dia agr thu yg dorgla penyebab sgla2nyer..!~!

Sy xkan kuat lau hny sy sorg nk tnjkan kebenaran kalau si dia lgsg xnk bekerjasama dgn sy..!~
masih terus mempercayai org ketiga itue..~!

Sekiranyer terjadi apa-apa pada mslh sy dn si dia, xkan sy maafkan pihak ketiga itu smp bila2 pun..!!!~ * Hny satu pesanan mama sy ingt, Allah Lebih Mengetahui sapa benar dn salah..Berdiam dri bkn bermaksud kita kalah atau takut tapi jikalau berdiam dri itu bole menyelamatkan keadaan hrusla kita perlu berdiam..Mungkin didunia mnusia tue akn lepas tp diakhirat nti pasti akn ada balasan utk mnusia yg menjatuhkan org lain..*



LoVeaQsHa

Thursday, November 19, 2009

Tetiba Rasa nak makan Bubur Nasi la...

Sejak dmam dr Jumaat lpas, sush betul nak mkan dgn nikmatnyer..~!
Yela tkak nie sakit yg teramat sgt, nak telan air liur pn sush...!~

Dah 4ari lgsg xmakn nasi sbnyer xbole nak hadam dgn betul..!~!
ARi2 asik mkn roti jela, pewut lapar mmg xhengat..~!

Lau dok ngn mama, musti dia ksiankan sy dn buatkn bubur utk sy..!~
Lgpun sy sy ngn ayh jer yg pndi mkn bubur nasi nie..!~!
Yg lain sume xgeti mkan bubur nasi tue, dorg kata xlalu...!!!~

Ish sdap aper bubur nasi tue..!~ Sy xsuka sgt bubur nasi yg penuh sarat ngn pelbagai jenis lauk...~! Cukopla skdar telur masin, sup pns ngn ceraian ayam ckit...!~ *tertelan2 air liur*

Nak tgu ari2 cuti jela nak masak apa yg sy teringin pn..!~ Yela balik keje ari2 smp umah dh pkul 9mlm non adonyer terhegeh2 nk msk dh nk time tdo...!!!~
Bla demam2 nie tekak sy xlalu nk mkn mknan yg sush dhadam jadinyer menu pilihan stiap kali demam msti nk mkn bubur nasi...!~

Cedapnyer bubur2 nasi nie..heaven btl lau dpt mkn skrg, dhla kat ofis skrg sjuk thap nak jd ice dah..!~ Ngn bdan yg xsihat nie, mulala mengidam nk mkn bubur..!# Selagi xdpt, rasa cam xbole idup ngn aman..~!
Demam nie pn sb tnda2 bulan nk jatuh ke riba..Yela nie pun dh nak ujung bulan,wajib bndra Jepun berkibar dgn megahnyer..!!~
*Beshnyer lau dpt mkn bubur nasi nie dlm mangkuk yg cam tembikar tue kn, panas2 pastu mkn plak dgn tlur masin..!!~ Fuhhhhh..sy dh ngidam sesungguh nie...~!

#Lunch nie nak pegi cari bubur nasi kat Sooka Sentral la..Mudah2an adala jual kt sn..!!~ Lau xda tpksala request kt mama xpun mnta resepi nk msk camner bubur nasi tue...~~! *Tlg jgn gelakkan sy, yes sy mmg xthu nk msk bubur nasi tue camner..~!*



LoVeaQsHa

Wednesday, November 18, 2009

Naik ke??

Alamak 5hari dudok umah mama xkan da naik kot????

Niela bab yg paling aii lemah skli tau..!~ Lau balik umah mama msti akan jadi masalah xbole kawal nafsu..!~
Sy tetiba cam org ilang ingatan lau dok umah mama, mkan beria2 macam dh sepuluh thun xmkn..!~ *siap request menu utk mkn ari Ahad tau**

Dan skrg da jadi masalah kat sy..!~ Fadan muker sape soh beria melantak?!
Skrg tanggung sdri bahananyer!~!..
Sy mula jadi paranoid biler tgk penimbang bdan..!~ Sbnyer sy konfem 300% berat sy naik 2/3kg hnya dlm masa 5ari dok umah mama!!!!~..

Owh tidakkkkkkkkkk.... Mulala sy akn meroyan slma empat puloh lapan ari sb nk trunkan berat yg dh naik nie...~!
Harus jogging selama sethun nie, selama 8jam tnpa henti..!~ *takotnyer..sy takot sy yg benti trus..............................................................................

laps nie xmola balik umah mama lama2..!~ takot sy akn bertmbah meroyan nk mkn sesaja...!~
Lau balik pn cm nak wat singgah skjap2 jer..~! *Mampus kna maki sthun free dr mama*

Skrg tgah gigih balik xmo mkn secara drastik..!~ Mslhnyer lau xdok umah mama,bole saja..~!
Sbnyer sy nie mmg pemalas yg amat..~! Jadi dh dok sdri masak xmasak xda hal jd xksh mkn ke xmkn pn..!~
Lau dok ngan mama, tentu2 balik jer dh terhidang lauk pauk yg delicious gitew..!~ #sy tarak than*#

Skrg hrus FOKUS.....Tumpukan pada diet yg tlh berjln slma 6bulan nie!!!! Xmo jadi sia2 lg...!~


LoVeaQsHa

Pehal Plak Nie????? Grrrrrrrrrrrrrrrr

Dahla pepagi nie lg dh wat ilang mood..!~

Smp ofis ingt nk upload pict untk entry baru, tetba plak error upload picta..!~

Pehal plak arinie xbole nk upload picta plak???????

Ish bgang btl la....!!!!!!!!!!!!!!! Ada saje yg xkena arini..~!

Dengan hal kat umah lagi..!~ Ingt smp ofis bolela rileks ckit sm gak kt ofis pn wat mode aii lg overdos plak temperaturenyer....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xmo wat keje la arinie....!~ Nak mogok smpla dh bole balik nk upload gmbr..!!~
Bole cenggitue??? Ikut suka nak wat cam company sdri plak..!!!!~



Gewamnyer..gRRRRgrrRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR




LoVeaQsHa

BAD DAY, TERRIBLE MOOD

Nmpk iklan kt atas nie??? arrgghhh...Arinie mmg ari yg teruk utk sy..!~
Start dr pg td smpla ke saat nie, xhabis2 mslh yg dtg..!~ *menci btlla,dgn keadaan dri yg stil xsht lg smp arinie*
Dahla pepagi org2 dekat umah dh mula wat aii naik hantu..!!~
Smp ofis pn ada gak lg yg bertambah jadi hantu...~!

Ish ntahla sush camnie nk idup lau ada saje yg masuk campur hal hidup kita..!~
Macamla dah xda keje lain erk korg sume nak wat smpkan sbuk nk jg hal org lain..!~
Ada gaji ke org dume sbuk2 masuk campur hal org lain nie?????

Xsettle lagi hal kat umah, timbul plak hal ofis..!~ *Nie pun mslh jgk*
Pagi2 lagi nyamok nie dah memekak tny fail yg nk g meeting kul 9pg..!~

Ait!! Itupun sy jgk yg nk kna amik port, walhal tue bukan tugas sy mnla sy nk thu fail apa yg dia nk bwk g meeting..!!!~
Almaklomla bila dh msk ujung2 thun nie, sume nk tnjk rjin dpn boss nk dpt mrkah lebeh dlm SKT kan..!!!~

Tapi agak2la ckit..!~ Xpayahla nk tnjuk kalut sgt, pdhal sume org dh thu yg nyamok nie bukan pndi wat keje pn..!~
Depan boss mengaku sume keje dia yg wat, blkg boss sume keje2 dia sub kt org lain..!!~
*Yg penting dia dpt nm dkt boss*

Ish wahai nyamok, Bawak2la bertaubat..Awak tue bukan muda pn lg, lau wat jahat memanjang takot xsempat plak nk tobat!!!~

Ingat dh settle hal pg td,okla kan..!~ Tup..tup.. ptg da dkt kul 5 dtg kelam kabot tny nape xemail lg report kat division lain sb dateline esok..!~
Eh, kalut betul nyamok nie..!~ Bkn ke dia dah email kt division tue report yg division tue mntk..!!!~
Bila sesuatu pkra tue salah, mulala habis sume nak dgegetnyer~!

tapi bila time betul, harus dia yg muncul ke depan..!~ Tunjukkan kekunun diala yg settlekan masalah yg ada..~!
sukati ko la nyamok, buatla apa yg ko suka..!~ Cm weols mntk nyamok nie jgnla lebeh2 plak kn..!~ *sebabnyer weols dh bli Ridsect yg paling mhl dn powerla..~!
Takot nti sekli sembur lgsg mati sia2 jer nyamok nie..!~


Nie plak mslh kt umah..!!~ pelik betul la, lau ngn org luar kemain baik ngn ngam lg..~! smp xksah hal umah demi nk jga kepentingan org luar..!~
Org luar nie plak, memula nmpk baik!~ Tp bla dh di amati hari2 rasa cam ada plan yg org luar nie buat tau..!~ * Aish ntahla xthu nk komen kaum lelaki skrg nie...!!!!!
~


Logik ke nak buat bisnes tapi tgu org yg nak deal tue dr pg smp ke mlm xsettle????? Nak settle apanyer kater org yg nk deal tue stil xsmp lg!!Hah? org tue naik sampan ke dr London yg tgu dr pg smp ke mlm xsmp2...~!
Bini dok kol dh berapa ratus kali..!!~ Tetap alasan sm..~! Tp mesej kat laki aii lain palk..!~ Pekebendanyer tue????? *Lu pikirka sdri*



LoVeaQsHa

Tuesday, November 17, 2009

Peti Surat ke Peti Suara??

Da 5ari rasa perit sgt tekak nie..!~ Walhal dh lm xmnum ais or amik sbrg mknan yg berunsur sejuk..!~ Tp da nasib bdan, start blik gombak trus demam!~
Sebabkan dah xthan sgt nk tanggung perit telan mknan, gigihla pegi klnik..~! *Lau xpegi xbole jgk sbnyer mlm mmg xnyenyak tdo,bantai perit yg amat tiap kali nk telan air liur!~

Dan sebabkan mslh tekak nie, sy juga mgalami mslh pembuangan sisa toksid yg tertangguh 3ari msuk arini..!~ *Gelap dunia bla pelaburan xlncr*

Jmp doktor, 1st dia tnyla dmam ke tak..!~ Demam mmg ada,tp dh kebah bla ptg ahad..!~
Tp tekak perit xhengat lor!~! *Nk kta selsema xjgk, tp xthan sb nk menelan pnyela seksa..~!
Doktor check mulot, dn dia ada gtau ada bgkak pd peti suara sy..!~ #Memula ingt peti surat#

Dan doktor puji sb, katanyer sy msti byk mnum air sb tue xdmam dn bacaan suhu amat smooth jer..!~ hikhik
Doktor berikan 4ubat, antaranyer ubat batok, selsema, ubat sedut dan ubat surutkan bengkak!~!

Sy juga tlh dberi amaran agar; kurangkan bercakap, jgn mkn pedas, jgn minum ais or sjuk, stop dlu mkn buah2an dn jauhi tmpt berhabok..~!
Yg dua terakhir xda mslh, tp yg dua wal tue xleh blah lgsg..!!~

Sebab tue sy ada mslh suara serak..!~ Ramai kata suara sy mcm Ella tau..!~
Lau xcaya leh tny Azie..!~ Betul kan zie?????

owh wlpn ubat dh lebih dos sy mkn,tp tekak nie stil perit dn pedih..!~
Bla nk telan mknan sakit xleh nk gtau camner..!~ huhu seksa tau..!~


Ada xpetua apa-apa yg bole legakan sakit tekak nie??? Doc pesan lau smgu lg stil xelok, dtg blik klnk nk check sm ada takot ada Tiroid..~!huhu



LoVeaQsHa

Monday, November 16, 2009

Berita Itu mengejutkan...

Al-Fatihah..


Patutla arinie hati terasa sebak sgt..!~ Xthula nape tetiba jer ada perasaan begini..~!
mungkin sb dmarahi oleh boss?? atau tangis dlm tawa apabla dpt thu slh sorg dr mber blog tlh bjya preggy?? or sb lain???

Ntahla sume nie bermain2 dalam fkiran..!~ Rasanyer mau saje menangis sepuas2 hati agr dpt luahkan sgla kesedihan dlm hati nie!!!~
napela perlu ada lg perasaan begini????

Semasa ingin meneruskan perjalanan pulang, dalam keadaan ari ujan yg bole than lebat dpt sms dr along..!~ * paklong dh meninggal ptg td* innalillah...
Trus saje berkaca2 mata inie..!~ bgaikan xsbr lg ingin ia merembes kluar..!!~

jujur sy amat menggigil lpas bc msj tue..!~ Sesuatu yg xdsgka2..~! #Yurp, stiap kematian mmg xpnh atau bole kta jangka#
seperti air ujan yg mencurah dgn lajunyer, selaju itu juga airmata sy mengalir..!~

Patutla sy terasa amat sebak sgt ari nie..!!~ mudah sguh sy kuarkan airmata arini tnpa sngja atau tidak~!
rupanyer sy dh dpat petunjuk yg fmly sy akn khilangan slh sorg dr kluarga kami..!~

Trus berusaha mendail umah dn mnta kepastian dr mama!~! *paklong adlh abg kpda mama sy*
Dan sudh lm sy xjmp dia,rs2nyer last jmp masa thun 2007 xsilap..!~
Paklong juga br saje kehilangan istri sblm puasa yg lpas nie..!~

hati mula rs cemas sb kol umah xdpt2 ..!~ Terlupa yg line telefon umah weols rosak wlpn sudh beberapa kali kol telekom maklumkan ttg kerosakan nie~
Tlefon bimbit juga dluar kwsn, nsb baik teringat akn jiran sblh..~!

Trus mendail no.handfone jiran sblh dn btnya sm ada mama ada drumah atau tidak..!~
Mberi pesanan lau mama ada umah suruh mama kol secepat mgkn!~!
Xsmp 5minit mama kol balik,dn trus sy bertanya akn perihal paklong..!~

Kata mama masih xdapat berita sebab kematian, dan sdra mara yg berada di Johor sdang menguruskan hal paklong sy..!~
nasib baikla adik bongsu mama mmg tgal di johor, setidak2nyer ada jgk org yg lebih tua berada dlm situasi tue!~

Pihak hspital ingin membuat post motem sbnyer sblm kematian,ank tiri paklong tlah melaporkan kjdian nie pd pihak polis..!~
Tp dr citer mama, abg spupu sy yg berada disana dn merupakan anggota polis sdang berusaha bincang ngn pihak hospital dn polis atasan utk tidak membuat post mortem pd paklong sy..!~

Sbnyer adik beradik mama dn sume sanak sdra dah bersetuju nk kebumikan paklong diMelaka saja..!~ *sekurg2nyer dmelaka msh rmi lg adk beradik dn sdra mara yg bole melawat pusara arwah..!~
Sguh sy amat terkejot skli..!~ Nmpknyer sudah 2tahun berturu2 sy menerima berita kematian membabitkan fmly blah mama..!~

Sy xthu lg sama ada nk follow atau tidak mama ngn ayah blik melaka...!~ Mama di inform yg jenazah paklong akn tba selewat2nyer pg esk dr hsptl johor..!~!
Insyallah jenazah paklong akn dbawa ke umah peninggalan arwah atok sy di Umbai yg skrg didudok oleh maklong skluarga@kakak mama yg sulung..!~

mak long skrg sdang berda dTanah Suci mengerjakan haji bersama kakak sepupu sy..~!
hrap maklong xterkejot bla trime tntg kematian adknyer..!~

* Semoga roh paklong dicucuri rahmat..Amat sedih bla mengenangkan nasib paklong slpas kematian istrinyer..!~Tapi sy amat bersyukor sbnyer jenazah akn dkebumikan dMelaka,sekurg2nyer adala penjga pusara arwah dsana..!~Sguh hati nie terlalu hiba sgt skrg,airmata xhenti2 mngalir semasa entry nie dbuat!~!*
harap agr sume urusan dJohor berjalan dgn lancar dan jenazah paklong bole dbawa balik ke melaka dgn segera..~! Xsgup rasanyer menunggu lebih lama,sayu bla mengingatkan arwah akn terseksa sekiranyer urusan pengebumian lewat dlaksanakan..!~*

#Al-fatihah utk arwah paklong..Semoga paklong tenang dsana,menjalani kehidupan baru didunia yg baru..Dunia yg sbnar dn yg kekal selama2nya...AMIN



LoVeaQsHa

Janganla Hipokrit Kawan!!!!!

Napela sush sgt nk jmp kawan sejati skrg???Tp lau kwn time sng sntiasa ada xpyh sush2 nk cari..!~
Arini mmg wat sy betul2 kenal erti kawan,wlpn sblm nie dh byk kali tkena camni..~!

Sy gagahkan dri pegi keje pg nie wlpn dmam stil xkebah dr sabtu lpas..!~ Sb fkirkan keje yg byk dn ntahla rs semangat nk keje tue atasi sumenyer..!!~
Takot demam nie akn melarat awl2 pg sy dh trus berkejar ke klnik..~!

Sanggup xamik mc wlpn dberi dgn ikhlas oleh doktor..!sbnyer sy fkir ksiankan mebr akn wat keje sengsorg sb mber lain xdtg..!~
Tp lain plak yg sy dpt sbgai blasan..!! *Sy bknla mnt dsanjung or djulang tp cukopla stkat hargai sy*

Sudahla kpala xbpe elok dgn pening dn tkak yg amat perit, balik dr klinik trus kna panggil ngn boss..~! Adatla bla kna marah ngn boss, tp sb sy dmarah xrelevan lgsg..!~

sy dtuduh lambat settlekan paper utk dpos kpda agensi yg terlibat dgn meeting Jumaat nie..!~
Owh walhal sy trime bnda2 ari Jumaat ptg mgu lpas..!!sudhla dia lgsg xwat apapun tetba mc plak arinie..~!

Dan sy jgk dtuduh lambat uruskan sgla application sblm dberi pd atasan utk Approval..!~
Dari cakap2 yg sy dgar, kawan tue tlh menokok tmbh citer agar dri dia xsalahkan dalam hal nie..!~ * Mulia sguh hatimu,kwn..*

Sy terus-terusan dpersalahkan..!~ Dan sy hny mendiamkan dri sb sy cnk defend dri sy wlpn sy betul dan ada reason nape sume tue jadi pending...!~
Tapi yg sy kesalkan sgt,kawan yg sy anggap kawan sgup tikam belakang..!~ terus-terusan mereka citer yg dia xbersalah..~!

Mungkin dia lupa time dia sush camner dia mnt tlg sy, mnta agar sy cover dia xdmarahi oleh boss...!~ Sy tpksa tanggung sgla keje dia slma smgu ktka dia seronok2 pegi ke luar ngra wlpn ats dasar keje...!!~
Sbnyer dia sgup tpu boss kata yg dia xda pending lgsg agr dia leh ikut skli ke luar ngra!~!

Sudahnyer slma smgu sy tpksa menahan cacian dan makian dr company2 yg menunggu approval mrka..!~ Kawan sy nie bjajnji pd sume company mgatakan tlh settle dn suruh refer ngn sy sesudh approval tue dikuarkan!~!
Walhal application tue lgsg xberusik lg, dn tiada lg update dr dia..!~

tapi dia lupa sume tue..!~ masih lg xda perasaan dgn mngatakan yg dia betul dan slh tue pd sy..?!# mulia sguh hati kawan sy nie tau..!~
Sy bknla jnis nk mngadu or mgata wlpn syla yg salu kna settlekan dn cover keje org lain..~!
Tp tetap sy jgk yg dsalahkan..!~ Bkn sy xberani nk bgtau kebenaran,tp sy takot suasana bekerja akn jadi hambar sb perselisihan nie..!~

Akhirnyer sy amik sikap berdiam dri!~! Sprti biasa sy akn dpersalahkan..~
Rasanyer sy dh lali dgn sume nie, sb sy penah kna mrh lg truk ms sy memula masuk cni..!~
Sy masih ingt lg apa yg boss sy kata dlu,tp sy ttp teruskan bkerja bwah dia smp skrg~!

tapi sy amat kecewa dan terkilan sb kawan yg sy anggap kawan trus menikam sy dr dlu tnpa ada rs bersalah..!~
Jiwa sy terlalu kcau arinie..!! Ntahla rs cam nak nanges jer tp xthu sb apa..!~
(Akhirnyer sy dberi petunjuk melalui jiwa sy yg kcau dn bilau nie, next entry..)



LoVeaQsHa

Yes,lagi bju yg dh muat pakai!!

huwaa Monday yg wat aii tensi-tensi tau..!~
mn xnyer dhla pepgi kna berlari 250m nk kejar naik train, plak dr jumaat smpla arinie tkak sy pnyela perit dn skt yg amat bla nk telan air liur dn sbgainyer..!~

pkul 9 krg nk lari pegi kliniks dlu..~! nk mnt doc ubat yg mkn sesaat trus elok tkak, dhla mlm2 xleh tdo sb skt nk tlan air liur..~! *tkot tdo bk mulot krg leleh plak air yg xptut leleh kuar melalui saluran mulot..!~

oits cam dh lari tajuk nie!!!~ *hehe selingan jap,saje nk ngadu ngn uols yg sy xsht..!~

happy sgt tau sb xsia2 usaha aii mendietkan dri slma 6bln nie tau..!~ sy dh muat pki balik sume bju2 kurung masa sblm kawin dlu..!~ pls said CONGRATULATION to me now...!~

Tmpt yg hrus dtuju utk mengabadikan kenangan dh muleh pki blik bju2 lm adalah TOHILET ofis sy..!~ Sy nie jnis bla tempah bju suker wat ngam2 ikut bdan..!~ *knon bajet bdan tue krus 4ever la kn* Skli bla dh mula mengembang hamik ko trus xmuat even nk msuk spruh pha pn..!~

Bju nie sy tempah ms thun 2006..!~ Bli kain nie dh siap potong kt Jln.Tar..~!
Dlu bujet cun arr ms keje tmpt lm dlu..!~ Sb tue weols stiap bulan akn tnjuk baru baru tau..~!
*bla hengat2 blik,burok betui prgai dorg kn!!!~ Sila jgn contohi sikap begitu yer..*

Dan hasil diet jgk tlh buatkan sy dh muat balik pki bju masa tunang,baju nikah dn baju bertandang dlu..!~ Even bju ms lpas SPM dlu pn aii masih muleh pki tp dh senteng jela..!~ *Nmpk sgt cam bju pnjam lau pki bju yg 7/8thun lpas.!~*

Saje jer nk bgtau uols sume yg sy dh muat pki bju2 before kawin dlu..!~
Nk gtau satu rhsia kat uols sume; jnji jgn gtau org lain tau..!~ hikshikshiks
Lpas kawin berat naik mendadak tau smp 79kg..(siler jgn wat2 muka terkejot or wat pndgan sinis okies..)
Then, sy mula sedar bla ckit demi ckit bju2 sy dh xmuat nk pki..!~ Time tue mulala sentap nak nanges2 bgai..~! Atas kesedaran mber,sy pn nekad nk diet cam dia jgk..!~ Start dr bln Mei lpas before sy mula diet berat time tue dh 79kg(kalah org prgnant tau) then after diet smpla last weken sy timbang brat dh trun ke 61kg...!~ Tp sy masih nk dptkan berat ms sblm kawin dlu, lau xdpt 55kg cukopla 57/58kg pn dh kira ok..~!
Lau trun lebih2 karang takot gg arnab sy mengatasi muka sy yg cute miut nie plak..!!!
Tuela rhsia yg sy nk gtau kt uols sume..~!


Okies arr, nak start wat keje jap..!~ Kul 9 karang nk cabot g klinik plak..!~
Nak minta simpaty kt doc tue mn thu kot bg mc ke arini..!~hehehe



LoVeaQsHa

Sunday, November 15, 2009

My Baby Dh okey...!

Ish dh bpe ari xupdate blog nie, windu giler tau..!~
Tp jd mental jap sb lau kt umah my mom nie, line broadband xbape memuaskan..~!
nk guna tenet kt umah, smlm plak ujan petir kuat kot hbs dsambar line tepon sudhnyer xleh guna tepon n intenet skli..!~! *ish bgang thap GABAN nie*

Nie pn gigih gak cr line broadband sudhnyer tpksala dok kt dapor..!!~ Tp line pn xbpe nk bkerjasama ngn aii tau..~! *menci giler*

Nk gtau sume my baby dh sihat tau..~! Stlah 2mgu berjauhan dr aii, akhirnyer my baby tlh kembali ke pangkuan aii..!~
Sib baik sume dh ok..Tp xthula masa akn dtg nie..!~ *Lau nk rosak biarla dlm ms 3bulan nie,sb msh ada warranty slma 3bulan jer lg nie*

Punyela jauh my baby nie drawat, smp ke Time Square sn tue..!~! Tp my baby nie gud tau,sb xnkal lehla my baby nie lik awl..~!
Yg klakarnyer sjak blik dr nursery, trus my baby dh ada passport tau..!~

Adui jenuh nk study psl my baby nie tau..!! Tue yg deols siap bagi passport pengenalan bout my baby nie..!~*hikhikhik
See, masa sy amik dr mber yg tlg antakan kt nursery tue siap berwrapping bgai tau..~!
Betul2 djaga dn dbelai tau my baby nie...!~

hehe hrusla cam besa kn, lpas dh drawat knala double check takot ada yg xbetul lg ke..~!
Try on dn off sume ok..wokey sume memuaskan!!~

Hrusla trus on aii punyer blog kn..!~ Tgk tue, my broadband pn sbuk gak nk enterframe dlm my blog nie tau..!~*kasi chance my broadband glemer*

Best skrg sb my baby dh okey..!~ Hrp jgnla wat hal lg pasnie tau..~!
Tp aii nk kna gak cr aksesori penting utk my baby nie sb salu ACER nie salu problem tau..!~
Jadi hrusla mencegah sblm parah...~!


#Sbnrnyer byk lg nk update,tp xleh than ngn line yg ngok ngek nie....!!~tpksala tgu update kt ofis..Hrus tdo awl mlm nie esk kna g keje naik train lg..!~ish smp bilala nk kna naik train nie???Dh thap fed up nie..#



LoVeaQsHa

Friday, November 13, 2009

Kaki ku Injured!!

Aduila letih betul la 2ari kena pegi dn blik keje sdri..~! Dh biasa pegi beranta blik berjemput so lelemak sy mulala mrh sb perlu bergiat aktif utk 2ari nie..!!~
Ikutkan hati xmo pegi keje arini ngn Isnin dpn,tp apa alsn nk bg kt boss yg grang tue..~! *Malas nk dgr leteran dia lau cuti tnpa reason yg kukuh*

Makanyer trpksala bgun pg2 td kna siap awl sb lau kuar lmbt train akn penoh sesak..!~ Xkose nk naik berebut2 sudhla xdpt dudok..!~
Hrusla sy kna dudok lau naik train sy kn wnta yg xlarat nk bdri lelama nti leh pengsan!!~ Ahakz

Smlm lpas keje trus blik umah my fmly kt gmbak..!~ Owh sgt suker lik umah sb leh mkn cedap2 msakan mama..!*sgt windu masakan mama* # Mslh akn melanda dri sb xdpt kwal nfsu mkn asik nk mkn jer sb mama msk cedap.#

Bermula pg tadi terpaksala sy berjuang hrus menaiki train ke ofis..!~ *Nie ada rs cam nk upah driver jer nie* Pasainyer suami aii telah membiarkan dri dia outstation ke Utra start smlm smpla Isnin nti..~! #Ish cukop xsuka bla dia xda sbnyer aii tpksa bgun awl dn berebot2 naik train nk g keje#

Terdetik kt hati nk try bju2 lama yg sy dh xmuat nk pki dlu lpas kawin!~ Rs takot msh menerjah dri sbnyer brt yg ingin dcapai msh blum terlaksana lg~!~ 5kg lg okey!!
Dr satu baju ke satu bju, rs cam nk jerit jer tgah2 mlm tau..!~ Sbnyer aii dh muat most of my collections tau..!~ *Xsia2 usha aii tau*

Bla dh muat mulala rambang mata xthu nk pki mn satu!~ Keterujaan giler babas!!
Makanyer aii plih the Red Mini Kurung, sbnyer sng nk iron skli jln jer..hikhikhik
Tapi pkir lg nie, dh pkai cun2 xkan tang bwh selebet jer kn..!~

Hrus pki high heels yg 5/6inchi ke, brla vouge da' vass!!~ *Pg nk g koje brla hegeh2 selongkar rak kasut nk cr ksut yg sesuai..~!
Rembat jela xsempat nk selongkar lebih2 sbnyer Cik Mat dh bunyi siren soh cpt!~!

memula pki steady jela kn sb gerak bpe langkah jer..~!
elok dr sentral nk ke ofis bole than jauh sudhnyer ksut jht tue tlh geget2 kaki aii yg gebuz tue tau!~! huhu rasa cam nk berkaki aym jer g ofis td sbnyer mokcik dh xlarat nk jalan pki high heels tue~!

Habis kaki mulus tulus aii tau..!~ *sib baik gebuz ttp ado..!!*
Rs cam syurga betul bla dh nmpk bgunan ofis!! Laju2 jalan nk smp cepat sb xlrt sguh nie..!~

Xsmpt pnch card ke apa trus cr plaster dn terpaksala aii operate my kaki yg injured itue..~! *sib baik cpt lau x cam dh nk terkuar isi2 dging aym aii yg lemak2 tue tau..!~*
#psttt..abaikan kaki yg montok dn jari yg sontot2 tue tau..Tue sbnyer amik gmbr dr sisi yg xbpe elok!~


(Nasib baik balik karang,ada yg sudi nk tumpangkan balik..!~ Best leh dok ngn aman smbl tdo tnpa perlu bersesak naik train yg mcm2 bau tue!!)



LoVeaQsHa

Thursday, November 12, 2009

Kurang Ajar punyer K******

Dari pagi tadi dok pendam jer nk citer hal nie, geram meluap2 dr semalam!~!
Ingt nk story smlm tp smp umah pn dh dkt kul 12pm non adola nk story, baik tdo trus..!~
Dhla leceh bgai nk transfer picta ke lappy pastu br nk update bgai mak aii leceh bebenor!!~

Skrg rs nk mark jer kaum bangsa nie..~! Kisahnyer pasal kes mlm smlm la..~!
Smlm lpas blik dr keje, balik umah mdi2 sume trus gerak pegi Semenyih sbnyer suami nk amik kete kt umah bos dia!~!

Kuar pun dh agk lmbt lbh kurg 15mnit lg nk ke pkul 9pm..~! Weols pegi berempat ajak skli azie dn hubbynyer!~
Jalan agak sdikit jem bla dh msuk area pekan Semenyih, ingtkan ada accident ke apa rupanyer ada kerosakan jalan!!~

Cett!! Menyusahkan betul tau,lg nk cepat smp lgsg jd lmbt dgn jln jem dn berlaku plak sdikit accident melibatkan kete weols dn kete pmpuan bgsa k**** nie..~!
Sy dn azie dok belakang, weols sbukla dok pot pet bgai..!~

Tetiba jer kete weols berenti kt tpi jln..!~ Time nie hubby azie yg drive kete..~!
Hubby azie dn suami trus meluru kuar, rupa2nyer deols tercium bontot kete pempuan k**** itue..!~ weols yg kt blkg nie cam terpinga2 sb xdgr lgsg bunyi apa2 ms terciom bntot kete pmpaun k**** tue!!!!~

Thu2 jer tgk deols meluru kuar!~! *time nie dh mula episod serang melulu antra pempuan k**** tue ngn kaum lelaki weols~!*
Yg buat sy pnas hti membuak2 bukan aper, dgn xda rs berbudi bhsanyer pempaun k*** tue meluru kuar trus maki2 lelaki2 itue..!~
Sy jadi pns htila sb ayat2 yg pempaun k**** tue kuarkan amat kesat dn tjam skli..!~ *tetiba ngn kuasa veto yg aii ada tnpa rs gentar trus aii sound tue pempaun k*** ...~!

Nie antra perkataan yg pempuan k*** tue kuarkan yg watkan sy ilang sbar dn naik hantu..~!
K** : Ko buta ker? mcm maner bwk kete? xnmpk ke kete aku kt depan dh bg signal ko trus jer langgar kn!!! bla..bla..bla..bla..(membebel tnpa rs apapun,yg lelaki2 itu cuba bersikap gentle dgn bersuara selembut yg bole tp pempuan k*** tue trus terusan memaki hamun cam org giler..)

Sy apa lg jd pnas telinga trus meluru kuar dn memulakan episod perang mulot..!~ * hei, u xbole ke ckp elok2? kitaorg bkn sengaja nk langgar u,tp ckp tue cubala berbahsa ckit..!~ U nie xda adab lgsg erk,main sound ikut suka jer..!~*
Pempuan k*** tue sound blik sy; Ei ko diam yer..!~ AKu nk kol abg aku skrg, shut up u..

Binawei punye k*****..!~ Rs time tue nk lempang jer mulot dia..!~ Lpas dia hbs kol abg dia, ms tue dia dh slow down muka pn nk nanges jer!~
Time nie hubby azie memulakan buah bicara sound dia elok2; ha, kn bgus u ckp elok2 camnie..Nie tidak dr kuar kete td u trus maki2 ckp kasar2..!~ Nsib baik kami bkn org jht,lau u kna ngn org jht yg saje2 langgar kete u msti jadi apa2 kt u..~! Lau u ckp elok2 dr td,kta leh settle cr baik aper..!~

K*** tue jwb; Xdala aku sgt terkejut tau! yela aku br siang td cat nie kete,tba2 ko sudh langgar kete aku tau..Hbs calar dh,mstila aku mrh,,!~Lgpun ko xnmpk ke aku bg signal??Hbs mcm maner mau buat skrg?aku nk ko byar aku psl langgar kete aku..!

Ala setakat cat tertanggal nk mnt gnti rugi kejadah apanyer!~ Dia xthu yg kete sy lg truk sb cat kete dia melekat kt kete sy..!~ *Lau cantek kaler cat xper gak* Kecoh nk mampos!~ Kalahkan org bwk Porsche,pdhal bwk Kancil lm jer pn..!~*

Masa nie, hati mmg tgah panas giler..~! tetiba Azie leh bg idea nk soh msukkan dlm blog, kekonon nk amik picta pempaun k*** tuela kn..!~Jdnyer sy kna posing kekonon Azie nk amik picta sy la..~! # Perasan kn skirt kaler oren tue, ituela pempuan k**** mulot longkang..!~

Time nie abg dia br smp, memula ingtkan bapak dia sb nmpk tua rupa2nyer abg dia la...!~
Abg dia rileks jer, xda kecoh2 cam ini pempuan k****..!!

Time nie azie beria2 nk fokuskan muka pempuan k*** tue..!~ Tpksala sy berlakon, sudhnyer muka pempuan k**** xdpt muka sy gak yg hrus interframe..!~

Kete putih tue adala teksi yg abg pempuan k**** tue bwk..!~ Maybe abg dia keje bwk teksi kot!!!!~

Alahai hrus muka sy jgk yg penoh dlm entry nie..!~ Abaikan jerawat yg tetba dengki nk muncol bwh bibir aii tue..!~ Dh ada rs cam Tok ti plak rsnyer..!~ *Ahakz*

Klakar giler time nie, mn taknyer Azie ada hti nk jadi reporter tp amik gmbr pn xbpe pass lg..!~ Sib baikla sy nie bg idea bernas soh Azie berlakon wat2 amik gmbr sy..!~ Sudhnyer mmg sume ada picta sy..!~ hehehehe

Time nie dah nk settle la..!~ Suami setuju nk byar dia Rm20 kekunun nk bg pempuan k**** nie snyp..!~ Padahal abg dia ckap nie sume ckit jer, polish blik ilangla sb tue bkn calar or kemek cm sb kesan dr geselan jer..~!

Tp pempuan k**** nie ttp jgk bsing dn mau weols byr jgk..!~ Dia kta xksh bpe aslkan knon byr sb slh weols langgar kete dia..!~ *Ciss,WTH la nie k******..!!~
Nmpk sgt cam pempuan k***** estet..~! Lau ko stkat nk RM20 nie, amik jela..~!
Xda weols kempunan pn...!~ Kt blah tpi tue adala gerai mkan melayu..!~

Deols kt kdai mkn tue sume merungut2 suh pempuan k**** nie balik jer..!~ Deols kta kecoh giler, kna ckit jer tp bsing mcm org ilang akal..!~

Tp weols pn agk bernasib baik sb kwsan nie merupakan kwsan Melayu jd xdala kaum pempuan nie wat kecoh kt ctu..~!
Lau tak, msti weols truk kna belasah..!~ Patutla bgsa pempuan k**** nie sdri ckp, lau jmp kaum pempuan k**** nie dgn ular; #Hrus bnuh itue org dlu br bnuh itu Ular..!~ *Mksdnyer fham2 jela kn!!!~

Huh, puas hti ko dpt RM20???? Dpt duit br nk blah!!~ Lau x memekak sesajo kt tpi jln tue..!~
Sib baik kna ngn weols yg baik2 nie, kna ngn org jhat thu2 jer msk paper muka depan "PEMPUAN K******* DBUNUH SELEPAS DIROGOL DGN RAKUSNYER SB PENJAHAT2 TUE XTHAN DENGAR PEMPUAN K****** NIE MEMBEBEL TANPA HENTI"......

Masa tue nanti, mulala fmly terjerit2 terpekik terlolong cam org ilang akal sb xleh trime ank mati kna rogol sbnyer penjahat tue xthan dgr bebelan pempuan tue..!!~
huahuahuahuahua knon cam wat penjahat tue terangsangla..!~


Kita nie kata 1MALAYSIA.. Kaya budi bhasa la apala,kempen xhenti2 suh kta berbudi bhsa..!~Lau ada mslh ke apa ke, cubala ckp elok2..~! Jgnla main serang jer cam saje serah dri nk jadi giler..!~! Cukop pantang lau kita nie dsergah tnpa dgr penjelesan dr dua2 pihak..!~ Come onla malaysia nie kta muhibah,pelbagai bgsa bersatu padu la apala..~! Mcm maner nk pertahankan negara lau trus serang tnpa ada perancangan silap2 br sedas negara dh kna bom dlu..!~


#Ops apa yg sy dh merepek nie??? tetiba plak msuk politik bgai..!~ Nie sbnyer geram yg smlm msh berbaki smp ke saat nie..!~ Lau dpt tumbok muka pempuan k**** tue br sy rs puas hti..!~ Xpun soh dia sembah kaki weols berempat mnt maaf..!~ Br aii rs lega ckit..!!~GrrrGrrrGrr



LoVeaQsHa

Wednesday, November 11, 2009

The Book Red?? Buku Merah??

Setahu syla kn buku merah nie salu wanita2 yg mengandung jer guna kn??? *ntahla hentam jer*
hehe tp buku merah yg sy ada nie bknla buku mengandung tau, tp buku rekod derma DARAH..!!

huh dhla DARAH pn xbpe nk cukop tp ada hati nk derma kt org..!~!
xpela kn sekurg2nya dptla membantu org yg memerlukan..!~
Nak bantu dr segi kewangan xmampu jadi bantu jela dr segi kemampuan..!~ *sila rs terharu tau*

saje eksen nk tnjk bku nie bgai,lau tgk muka dlm alahai msti sah2 kna boo..~!
sbnyer rekod skli jer dermanyer tue pn dlm bln 6/7 rsnyer~! hehehe

impian nk derma darah nie dh lm ada,tp besala bla dgr dr mcm2 mulot lgsg xjd sb takot!!~
tp keberanian mengatasi ketakutan tue yg lgsg berjaya jgk derma..!~! *motip utma derma sb nk thu drh jnis apa jer..!*

kebetulan ms tue dpt email ofis kata ada kempen derma darah nk buat kt ofis..!~
siap akn dpt sjil dr jbatan lau weols dermakan darah..!~
Bukanla sb sjil nk derma drh tue tp sb nk thu jnis apa jer!~!

ari yg dtgu2 pn tiba..!~ punyela nerves menggeletar ms nk isi form..!~
sy jer pelik nape xda buku merah tue,yg laen sume dtg bwk buku yg sm..!~ Bla sy tny nursey tue dia kta lau sesapa dh penah derma drh mmg akn ada buku tue!~

owh lpas derma nie,msti sy pn akn ada buku tue..!~yeehaa dh settle bgai isi form knala pegi kt bhgian tmbg berat dn tick kt ujung jari tue nk thu jnis drh apa dn sesuai x nk derma time tue~!
Lau nk kira berat,mmg sesgt bolela derma lebih dr 3beg pn xda mslh!~!

Nurse gtau drh sy jenis B.. (ingt tau kekwn jnis B tau..lau sesapa kurang drh nie,leh inform sy)
then dia tnyla dh bekpes ke apa ke, lau lom bekpes kna g bekpes dlu sb xnk pitam lps derma~!

kira sy org 1st yg nk mulakan derma..!~ sbnyer malu lau lmbt2 nti dh rmi kot2 ternanges ke ilang cun..!~
ms nurse soh baring, time tue menggigil xhengat..!~ *malu ai bla nurse kta jgn takot xda apa2* cett, ai bkn takot tp menahan sejuk yg dasat sgt!!

memula cucok jarum blah kiri,sb sy kta urat sy nie mmg sush nk timbul!~
then kt ats lengan nurse ikat kuat2 cam getah kot, spya bla tegang urat akn timbul..~!
tepuk pnyer tepuk xjgk timbul urat!~

nurse kta urat malu kot! *xleh blah bla nurse tue kta gebu sgt tgn tue,sy smp xnmpk lgsg uratnyer*!~ lawakla kekunun*
then nurse mnta nk tukar tgn blah knan!~ aduila sakit ckit time dia trik jarum kt tgn kiri tue~!
darah kemain menggila2 kuar yg blah kiri tue!~

Elok tepuk skli blah knan tue, trus nurse kta dh jmp urat!~!
ai sgt suka sb ms nk masuk jarom yg baru, nurse laki tau yg wat..*auww cute gitew*ilang rs sakit sume* lemah lembot jer dia wat,siap bork2 kekunun nk ilangkan nerves ai la tue~!

wah teruja giler bla tgk drh sdri mengalir kuar dgn rakusnyer!~
siap leh tny mber sblh lg nape drh sy jer pekat semacam?! isaula kn kot tetiba drh sy dicemari ker!!yuhuu

Lepas dh habis penuhkan sepaket bsar plastik beg, ms nurse nk cabot jarum dia nk boh darah sy ats bdan sy..!~
siap jerit kt nurse tue jgn tnjk darah sy nti pitam xpsl jer!~! *sy nie dhla penakot tgk drh!sb tue xjd amik nurse dlu*

Best gak erk derma drh nie, hbs derma dpt plak mkn mnum free dr pusat drh ngra tue!~!
dhla dpt mkn mnum free,jbtan plak bg saguhati pd penderma yg 50 awal~! dptla sgla mcm mak nenek milo 3in1 la,nescafe bgai,nestumla,vitamin C btl bsar tue yg perisa oren (ai like) dn sjil tue jbatan kata nk bg kmudian..~! #mslh nyer dh nk msk thun br snyp snyi jer citer psl sjil tue!nmpk sgt tpu taw ofis nie#

Buku merah tue kn, akn drekod stiap kali kita derma drh tue..!~ kt muka surat blkg skli buku tue,adalah penghargaan dr pusat drh ngra cam pemeriksaan free skli ke kt hspital2 kerajaan..!~ tp knala derma tue lebih dr 50x ker 80x ker adala peringkat2nyer!~!
sy xkose nk amik thu part last sbnyer br skli jer berekod pn bku sy tue!~

skrg nie ada rs cam nk g dermala.!~ tp takot nk g serah dri kt sepital2 bgai sb time tue nurse2 dia wat keje ksar2 tau~! takut slh cucok mau lebam smgu tgn gebu sy nie!! ahakz~

Kwn2 sume ada ke buku DARAH cam sy nie????



LoVeaQsHa

Tuesday, November 10, 2009

Anak sapela yg CUMIL sguh tue?!

Sjak smlm lpas dh scan picta nie,sguh sy cukop suker tgk ari2..!~ tiap ms,saat dn wktu..!~
Dlm hati berdetik 'sguh cumil bdk nie!untung sape knl bdk nie tau'..

geramla tgk bdk nie..!~ sb terlampau cute sesgt..!~
ptutla gg kpak tue smp skrg plg terserlah,rupe2nyer dr kecik mmg dh nmpk keserlahan gg kapak tue..!!~

Xsilap nie ms bdk cumil tue umo sethun lebih..!~ see maniskan dia senyum??
pndi sguh bergaya..!! alalala tomeinyer gewam rs cam nk cubit2 jer pp tue..!~
xbole blah ngn ank dia tue..~! tp syg sb ank dia tue ilang sape curi ntah!~! ms nie pn dh nmpk terserlah kekiutan bdk nie kn????

Nie ms umo 3/4thun kot!~! xbpe perasanla tp tgk stil lg kiut dn cumil jer bla snyum kn!~ Ms nie bla senyum nmpk lesung pipit, tp bla meningkat dewasa lesung pipit ilang dganti ngn lesung batu..~!huhu
Picta nie taken kt umah arwah nenek angkat..!~ Dn bear nie pun arwah yg bg tp kna curi ngn cucu jirn sblh..!~ time2 tros ngaku dia punyer..!~ *sib baik ko xkna sumpah dlu..*

Ayu jer ms pki bju kurung kn??? muka terpaksa kna amik gmbr pki bju kurung..!~ bdk cute nie dlu ms kecik2 sgt suker pki cekci mekci taw!~!
Kenangan ms dok umah lm kt gombak bt 4..!~ ms nie pn umo lbh kurg 3/4thun jgk~! almaklomla bdk cute nie terbesar dr spupu spakat yg laen..!~

best jgk erk bla tgk gmbr2 lm ms kecik2 dlu!~! xbole blah ms bby,seyes sy amat burok okey..~!
muka toye giler,lau jmp picta tue sy upload erk..!~
tp xsgka bla menginjak usia sethun terserlah kecumilan sy..!~

almaklomla beza sy ngn kakak sy 7thun,jd hrusla mama dn ayh sy memberikan sepenuhnyer kasih syg tue psl sy terbesar awl ckit dr yg laen..!~hahaha *hny sy leh kutok dri sdri*
perangai sy ms kecik yg xbole blah sy nie cukop sng cengeng, sush senyum lau msm tue lg dasat dr mangga muda..!!~

wah nie mcm sesi kondem dri sdri plak!~! xpela jnji bkn org laen yg kondem sy!!~
ms zaman sy kecik2 dlu jenama bju yg glamer rocky One, Kiki Lala..!~
Ms kecik,mama sy suka pkikan sy bju2 seksi dn pendek2 belaka..!~

bahananyer ms g raya umah arwah pkcik sy,dia sound sy kta "bdn tue dhla gempal nape mak ko pkikan suar pendek bgai.."
huhu lgsg nangis trus lari msk kete..!~ yelah arwah pkck tue dlu bekas tentera hrusla bla skli jerit 1kem leh dgr..!~

Agk erk sb xpuas kot ms kecik2 dlu pki seksi,bla dh bsar gtal giler pki bju seksi meksi..!~
hrusla kna berdas2 dr mama sy..!!~ kuikuikui
knon bajet dh plg cun melecun la tue lau pki seksis meksis bgai nie..!~

Tp apapun kenangan ms kecik2 dlu amatla indah kn!~! lau leh flashback blik,rs cam nk nikmati puas2 zaman ms dr bby smpla msuk alam sekolah..!~
Nti nk citer kenangan ms zaman skolah tdika..!~ tgh usaha cr blik gmbr ms Grad tadika dolu2!~! tdka tue pn dh xda skrg dh kna roboh sb bina hihgway br DUKE..



LoVeaQsHa

Mangsa perapan!

Sume dh bli cm tgl nk wraping,tampal apa yg patut,lakar2 ckit ayt jiwang bg menusuk ke kalbu tp tuela xthu bla nk start sume tue..!~

Agaknyer hrus perap sume tue smp jadi berhabuk kot?#

Ampunla pada sume yg mn sy jnji nk bg presie dn little gift..~!
Bukan apa,sy nie even xda bby lg tp masa tue xpenah cukop utk sy wat sume keje dlm berbagai masa..!! ahakz!

Sblm nie gigih sy cari barang2 untuk sy design sblm pos pd mber2 yg sy dh jnji...!~
tp nk buat camner,asal ada ms jer perlu plak wat keje laen..~!

Yela 5ari smgu mmg dh sah2 smp umah kul 8+, blik jer trus mdi2 dn wat apa yg patut..!
kekdg tue br jam pkul 9 ke lbh ckit mata nie dh merayu2 mnt katup..!~
sudhnyer leburla smngat kobar2 nk siapkan presie utk mber2...!!

Mgu lpas gigih tue nk tnjk bakat yg dh lm perap nie,blila blik ckit2 brg nk wat sdri kad la apala bgai..!~ *sudhnyer dok dlm beg xkuar2 dr mgu lpas!~!
sy nie mmgla amat pemalas sbnyer pantang ada ms terluang lebih suka membesarkan bdan!~

Tp tuela dh nekad mgu nie hrus jgk settlekan sume hdiah2 tue,bkn aper cian tau pd org yg sy dh jnji..~! Dh mcm jd lgu KRU plak "Jnji tinggal Jnji"..
Mgu nie hrusla cergas bgun pg,sbnyer ada siren free akn berdering bla tepat waktunyer!~

Sy akn blik umh mama sy jumaat nie sbnyer sang laki kna keje outstation..!~
yes!hrus cergas lau dok umah "mak leha" sbnyer dia akn mula psg rdio burok dia dr pg smpla ke mlm lau weols wat bodo jer~!

sbnyer sy nie bknla perajin orgnyer,tp lau dh rjin tue smp xkira mlm ke siang rjin memanjang!~
jd pada yg sy dh jnji nk bg something tue,ampunkan sy yer dn jgnla merajok tau..!~
sy tetap akn pos jgk,cm lmbt or cpt jela yg jadi mslh..!~!

*sy suka perap pelbgai benda,adakalanyer rti yg tgl separuh sb dh mkn sblm tue akn ttp setia sy smpn dlm beg..!~ perasan bla rs cam ada mkhluk laen yg menghuni dri sy..!~



LoVeaQsHa

Jogging!! Menyihatkan mata,melemahkan bdan..

Title xbole trime akal lgsg..~! *sape yg xstuju xpyh angkat tgn..*

Gmbr pn sy copy paste dr bog azie..almaklomla sy nie bz menahan dri dr terkena panahan chya cinta matahari yg tgah rakus menjilat tbuh!!~

Pergh pnas mmg xhengat.~! manakan tidak org g jogging pkul 7am tp sy plak dh nk menginjak mkn tgh hr br hegeh2 g jogging..!~ *Apa kes??*

xterpikir pn nk g jogging dlm ms terdekat nie, tetiba jer dgr bunyi fone jwb2 dgr satu sora yg cam besa dgr!~! sape lg lau bkn.........*
azie : "zura,jom g jogging.Aku dh ada depan umah hg nie"..!~
zura : "erk,jogging? jap aku bk pntu sat."(tgah mamai2 ngn air liur basi meleleh2..eerrkk tpu jer tue)
azie : "wei jomla g jogging.ala saje jer pn,nk bwk bdk nie g playground."
zura : "hah?pkul 9.30 dh ada ke lg org jogging?? yela tgu jap aku siap dlu! Tp hg xmndi kn? aku pn xmdila"(gsok2 gigi jer,bsuh muka bgai pantas tukar bju cantek2 dn xlupa sembur perfume half dr bottle)

trus berdesup masuk kete smbl tenyeh2 mata takot kot xperasan ada tahi mata xsempat buang ke, nti xjd plak mamat2 encem nk usha2..~! *uuweek perahsan btui*
smp ttgwangsa pn lg 5mnit kul 10am..!~

Huh time tue dh terasa bhang giler,tp hrus cntrl cun..!~
dr ats sume dh perfect mmg dh betui2 mcm nk jogging!!~ Tp xleh blah bla tgk tang bwh skli hancuss.. Ada ke patut pki selipar m'sia jer???

Yela mn penah fkir nk jogging bla dok ctu,tp sjak laki azie rjin berjogging ngn sy2 skli terbabit..~! *xpsl azie ko yg dpersalahkan!*
xpelah jnji ttp cun melecun..! rmi gak lg org wlpn dh nk msk tgh hr..~!
ada yg berkelah bgaila,wat outdoor photoshootla, mcm2 lgla>>!~

Cam besa arr, laki azie g jogging weols truskan perjuangan utk menyihatkan mata dn minda!~!
tempat yg dtuju adalah playground..!~ *besh giler sb leh join skli *
tp alahai xsgup nk teruskan niat murni tue,smp jer kt playground rs cam dbakar2 jer..!~

Sgt terik chya time tue, maklomla sy nie keturunan puteri lilin..~!
salu time2 cengginie mmg dok umah jer lau kuar pn dlm aikon sesajo..!~
nak menagis pn ada rsnyer time tue..!

Org lain sume berpeluh sb kaw2 jogging,weols xpyh sush2 lari ke apa ke bdri sesajo kt tgah pns terik tue berlumba2 peluh nie meleleh2 kuar~!
sudhla bijak pegi pki bju kaler hitam lgla mmg saje cr nhas sdri..!!

Yg klakar wlpn pns terik msh lg sbuk nk posing bgai..~!
azie soh ank buahnyer pndg camera sudhnyer kna sound!~ *yela kn dh pns terik camtu sbuk plak soh posin bgai,mata dia silau xleh pndg cmera..~!

Tp ai xksh pns or ujan posin ttp posin..!~ erm xsmp bpe minit kt ctu weols blah cr tempat syahdu syahdan lg best..!~
Dhla xjogging ke apa,tnpa rs berdosa siap leh bli buah lg..!~ yela untuk bsahkan tekak yg dh kering kontang nie..!~

syiok giler bla dpt dudok smbl dbuai angin2 sepoi..!~
time nie best jer ai melantak smbil dtemani pkwe tecik yg ensem tue..!~
mak jang@azie plak sbuk berskipping..~! bangga tue dpn skipping 100x!~

Eleh sy saje wat kagum dpn azie tue nk bg dia bersemangat skipping tnpa henti..!~ *hehe kes apa plak skipping tnpa henti tue nti*
elok jer azie hbs skipping weols lyan syahdu angin yg bertiup ala gemalai tue..!~

Rasa cam nk tdo jer plak bla dok dbwah rimbunan pkok yg rendang!~
Tp mata stil melilau melihat keindahan mnusia,ahakz!
Rasa2 mata dh nk terpejam weols wat kptsn drastik elok blah dr ctu cpt2!~

laki azie pn dh hbs jogging 1ttwgsa,odw nk g kt kete sempat lg rembat aeskrim sorg sbji!~!
lepak jap tgk org main kete cntrl,dlm 11+ zaaasssssss blik ke teratak msg2!~

Dlm kete berkobar citer kt azie,balik nti nk g kdai cr lauk nk msk sume.!~
kdai pegi tp blik umah bk tv,bk kipas landing baik dpn tv trus zZzZzzzZ...

tersedar jam dh dkt pkul 1+,bgun cergas2 cam mamai g dpur msk apa yg ada..!Settle masak kmas umah sume,bsh bju,sidai bju,lipat bju,mkn landing dpn tv smbg blik tdooooo...!~

Kul 3+ terjaga,tukar channel tv3 layan citer dongeng Indon..!~ best gak citernyer!~
ingt nk iron bju keje smbl tgk tv,non ado nyer..~! Hbs citer indon br hegeh2 iron bju smpla dkt pkul 7pm..!~

Elok2 hbs tgk brite,nk tgk Debaran sehati berdansa endingnyer trus terlena smp sbuh bgn nk mdi siap2 pegi keje..!~
Tuela bahananyer jogging; org jogging sht tubuh bdan sy lgsg xbermaya..!~

Tp ada hati lg nk jogging..!~ zie nti set time btl2 kta kuar sbuh2 ari pusing dua puloh lima kali tasik ttwgsa tue..gerenti 300% terbakar sume lemak2 tepu dn xtepu yg ado dlm bdn kita nie..!~

Ko ada BERANI ke sahut cabaran aku nie zie????lalalalala



LoVeaQsHa
Blog Widget by LinkWithin