Tuesday, December 15, 2009

Weekend Yang Full..Part 2

Sambungan weken yg terlalu full dan pack..!~*poyoz jer minah nie*

Sebabkan malas nak fenin2 fikir ayat apa nak boh dalam entry nie,layan picta jela yer..!~!
kejadian nie berlaku pada ari Ahad bersamaan 13 Disember 2009...~!


Ingat pasal bapak mertua sy????
Kedatangan dia ke kl adalah untuk mengajak weols ke Melaka sbnyer ada kduri kawin jemputan dr jiran sekampung yg telah lama berhijrah ke Melaka..!~

Seawal pkul 9.30 pagi.cehh xda la awal mana pu..!!~huhu
Bukan smp Melaka tau,tapi 9.3o tue br kuar dr umahla..!~

Watpe nak kalut2 kuar awal,umah sy xsmp seminit pun nak kuar ke Lebuhraya Selatan..!~

Lebih kurang pkul 11pg dengan selamatnyer weols sampai ke tol Ayer Keroh..!~!

Aisey man, xnampak plak perkataan kt pntu gerbang tue..!~
Nak kasi bukti kata sy pegi Melaka nanti kata sy copy paste plak kn..!~!

Camera hnyalah mengunakan hp cap cik sony sbnyer camera yg sy usung ketiadaan tenaga..!~*ciss buang karen jer angkut..*

Majlis yg pertama weols terjah dekat Bukit Beruang..!~ Niela umah jiran yg sy cakap berjiran sekg dengan FIL sy kt Kedah dlu..~!
Nie ank sulung dia yg kawin,ank lelaki tue tp grand mengalahkan majlis blah pempaun..Yeker? Pepndai jer wat citer sy nie tau walhal bukan sy pegi pun majlis blah pempuan..~!hehe

Tapi weols xtgu pun jiran FIL tue pnyer ank bersanding,sbnyer sy gedikz2 paksa suami sy pegi umah nenek tiri sy dekat Kg.Morten sb ank sdra nenek tiri sy kawin!!!(Uols fham x apa sy ckap nie????Lau xfaham buat jela fham yer..)

Sy bergedikz nak pegi umh nenek tiri sy sbnyer fmly sy sume da ada kt sn..hehe
Politik hrus penting kn!!!!

Teruja sguh bla dr jauh da nmpk mama senyum kambing dan ayh yg muka bangga sb anaknyer berjaya smp tnpa diiringi oleh fmly sy..!~(Kira sy nie bole dharap tau utk mengingat jalan..)sila clap20x...

Santek kan pelamin tue???? sguh simple but moden dan nice..!~! Sy rasa cam gedikz jer nak dok atas pelamin tue..!~!

See, itula pengantinnyer..!~! Ank sdra nenek tiri sy adalah yg lelaki itu..~!
Abg nie sy idakla thu nmnyer,tp dia ada 3org adk beradik sume laki..!~
Br kawin yg nie jela sorg,deols nie dr tecik mmg nenek tiri sy yg bela sb citer mama mak&abh deols nie meninggal dlm kemalangan..!~
jadi nenek tiri syla yg bela,coz yg meninggal tue xpasti adik/kakak pd nenek tiri sy..~!

Nenek tiri sy nie adalah mak tiri pd mama sy..!~ Arwah atok Ali kawin lain lpas arwah nenek btl sy meninggal..!~

Ala lupa nak amik picta nek yam,sy pgil nenek tiri sy nek yam..!~ Dia tecik jer orgnyer 10x lebih tecik dr sy yg bsar giant nie..!~huhu


Lpas tengok pengantin bersanding dan pewut da full,weols decide nak balik KL trus..!~
mama plak dengan maklang da jnji nk pegi ke Seremban plak sb abg spupu sy punyer adk ipar kawin..!~

Sy plak da rs ngantuk malas nak pegi memana,terus ajk sumai chalow balik KL..~!
dalam kete tersengguk2 tdo sbnyer takot nak tdo beria nti suami skli tdo alih2 weols trus tdo xbgun2 lgsg nti~!huhu

Ingatkan nak trus balik umah, tp suami ckap FIL nk pegi MV plak..!~
Layankan jela, sib baik facking senang dapat betul2 depan pintu JJ..~!
Deols jer beli baju tp sy nie xda pun FIL nak blnja baju ke apa..Da nasib badan..!~

Ngam2 lg 5minit pkul 7pm weols pun smp umah..!~
Punyala penat xagak2,tapi sb kerajinan sy terajin iron baju utk 5ari keje walhal start dis week ari bekerja hnyala 4ari saje..!~

Pkul 9pm BIL datang nak amik FIL anta ke stesen Pudu..!~Bus FIL pkul 11pm,sbkan weols da xlarat nak kuar balik sib baik BIL sudi nak dtg dn anta FIL ke setesen bas..!

Lpas jer FIL dan BIL balik,terus off sume lampu dan kipas,masuk blik landing ats katil terus bermula episod perdengkuran.............


LoVeaQsHa

3 comments:

Diarihatiku1976 said...

wahhh full jadual ekk..

reena said...

uikkss.. tuko langsir ke yang?? rajen2... hihi

zura@iwan said...

wahhh...full tu weekend dia...

bg gmbr bosar sket..hikss

Blog Widget by LinkWithin