Friday, December 4, 2009

“PRINCESS KEBAYA CONTEST”..

Sila jgn tukar ke blog lain...Lau nk tukar tgu bc smp hbs then lau rs nk mntah cpt2 klik button X..!~ hikshiks

Tolongla beri semanagt padu buat sy..!~ Nie pestime tau join contest mantest nie..!~
Yg xberagak2 trus join cntest "PRINCESS KEBAYA" lg../~ Xagak2 tue nk masuk cntest..!~!

Wateva lar,ada sy kesah lau ada yg mengeji or mengejek kata sy xlayak masuk pn..~!
Lantak la jnji sy suker nk enterprame2 nie sume..!~! *wak lu*

Lau xenterframe nti xglamer,besala biler dri xbape cntik hrusla serlah dgn kegedikskan melampau..!~

Dah2,xmo melalut zura..! Teruskan ke agenda utama..!~!


Nie adala antara syarat-syarat yg perlu dipatuhi yer;- Sonang jer syrat2nyer pun..:

  1. Contest ni terbuka kepada semua bloggers. ~Done
  2. Dengan sukahati jadi follower wawa and add link blog wawa dalam bloglist korang. ~Done
  3. Mesti letak banner contest di side bar blog korang, jangan lupa di link kan dengan link contest ni. ~Done
  4. + 1 lagi syarat, peserta contest ni mesti berumur 17 tahun dan ke atas. ~Done (hehe tp sy dlm picta nie nmpk cam umo 13thn la...)
  5. Sila upload SEKEPING SAHAJA gambar korang (gambar individu). Gambar lama pun boleh...Gambar tu tak kisah la korang nak pakai kebaya labuh ke, kebaya pendek ke, kebaya moden ke, kebaya nyonya ke, kebaya pahang ke, kebaya Indonesia ke…..apa-apa aje asalkan namanye kebaya…. ~Done (Jenuh selongkar gmbr2 lama,cm nie jer yg nmpk ayu)
  6. Pastu, story mory sikit pasal gambar tu & mention jenis kebaya yang korang gayakan. ~Done
  7. Entry tu mestilah guna tajuk ni

“PRINCESS KEBAYA CONTEST”


Princess kebaya tau…jangan letak nenek kebaya lak (Lawak jugak wawa nie..Betul la takut terover boh plak picta nenek ku kebaya..Ahakz)


  1. Lastly, tinggalkan komen di entry ni bagi memudahkan wawa jengah blog korang. ~Done

Pemenang akan dinilai oleh pihak juri yang terlibat dari segi KEANGGUNAN dan KESOPANAN korang dalam menggayakan kebaya. So….posing la cam mana pun :)….tapi, gambar kebaya kawin korang yg dah sedia vogue de vass tu disqualified tau…….(Jgn isau,sy akn tunjukkan natural beauty sy..)


4 PEMENANG TERBAIK AKAN MENERIMA HADIAH MISTERI DARI WAWA

hadiahnya....bukan kebaya tau :)( hehe..wawa awl2 da gtau hdiah bkn kebaya,yela lau x jenuh dia nk ukur saiz bdn pemenang)


Tarikh Akhir Penyertaan : 17.12.2009 (JAM 12.15 TENGAHARI)


Okla tnpa membuang masa mehla sy tunjukkan picta yg sy pertaruhkan dalam contest nie..!~ Jeng..Jeng..Jeng!!!


v


v


v


v


v


Niela picta yg dipertaruhkan..!~ Erm picta nie ms thun 2005,lebih kurang nk msk sethun keje!~

Kira niela pestime bli kain jenis nie,dlu glamer kain nie sb digelar "Kebaya Nyonya"..Sy xdala suka sgt pki kebaya tp sbkan dlu sy ahli koir jabatan so time tue weols ada koir utk mjlis ofis jadi sume wnta dharuskan pki kebaya dn lelaki plak kemeja batik..!~

Jadinyer harusla sy hegeh2 pksa mama teman cari kain jnis nie,so blila dgn rasa teruja../~

Dan sbkan teruja nk pki "KEBAYA NYONYA" hrusla rebond rambut skli..Ahakz!! Kira da perasan plg cunla time nie..!~

Soryla lau latar belakang xbpe cun sbnyer xsempat nk posin tmpt baik jadi belakang kotak2 fail pn jadila..~!

So,tatapla dis picta ms sy kurus okey..!~ Ms nie berat maintain 53kg ok/~Dn tlg jgn tny berat skrg sb masih perlu trun 6kg lau nk ke berat yg cengginie..!~ Mokcik lotih yer~!


Ops da tersasar dr tujuan nie..!~ Okla pd cik wawa,harap berpuas hati dgn picta nie yer..!~

lau ada yg kurang sila jgn segan silu berikan teguran../~


Okla pada yg lain,apa tgu lagi...

Mehla sesama meriahkan majlis!!!~


*Cepat-cepat..Jangan Ketinggalan!~! Contest menarik tertarik da bomb..!~




LoVeaQsHa

5 comments:

FdausAmad said...

salam,

Gua nak ajak lu dtg lepak blog gua.Rilek rilek.

selambe...

Nurhayati said...

manisnye si kebaya pink tu ;)

wawa said...

salam kenal zura....

thanks ye join contest wawa...
syarat suma dh ok...
posing depan kotak pun maintain++++ cun++ :)
tu la pasal...takut da yg letak nenek kebaya lak :)
k good luck tau...tunggu result ye

reena said...

fewittt.... ratu kebaya gitu... gud luck dear...

p/s yang... besday kite bulan doblas... ekekek... saje je bgtau....

mamaadam said...

weewit!! semoga menang k

Blog Widget by LinkWithin