Thursday, December 31, 2009

Kerana Boring hampir sy...

napela sy makin terasa boring sesgt nie??? sebabkan boring sy hampir hilang berat badan yg mendadak..huhu *tipu!!
Bukan hilang tapi macam da bertambah jer..!~ huhuhu xmola nti masuk jer thun baru berat sy pun jadi baru plak..!~

Nie kira salah satu azam jugak nie..*erm azam nie dr 10thun yg lpas pn same jer*
xpela lau xcarry forward azam yg xjadi xbest plak kn, nti xda plak azam utk thun2 yg akn dtg!~*Lau bab bg alasan serah kt sy*

*Flashback 9thon yg lepas masa thun akhir nk skolah menengah*

Kegatalan weols semakin berleluasa, maklomla kira pelajar senior jadi harusla kna vouge da vass lebeh ckit..~!
dan time tue jugak sy da semakin kurus stlh mengalami gejala berat badan berlebihan selama 16thun..~!*siler jgn gelak berguling dsini*
Hjung thun Form 4, berat sy dari 70kg trun ke 57kg lpas balik ke skolah utk jadi kakak senior..!~
rasa cam artis time tue..xthan dengan sgla pujian dan pertanyaan yg bertalu2 smpkan sy rasa perlukan bodyguard sgera*tett*

dan sy da xmalu2 lagi utk tampil ke depan mnjadi org pertama yg timbang berat&tinggi stiap kali matapelajaran P.jasmani..~!
tp tue kejadian 9thun lpasla, skrang tidak lg!!~
Usah dtanya berat sy yg skrg..!~

Bla da nk jadi senior tue, perasaan nk pegi skolah berkobar2..~! sb xsgka da jdi senior rpanyer, macam dalam mimpi jer*apa yg kepoyoaan sgt time tue*
dan ternyata memang best rupanyer bla jd senior dan bkal habis skolah mnjadi remaja yg semakin cantik menarik mmg da bomb..!ahakz!

owh lau nak citer psl segala momen2 time skolah memang xkan habis empat puloh empat malam..!~sumenyer sweet jer*


Untuk azam thun baru nti, sy rasa nk buang sgla imej cekci dan terlampau sy..!~(harap2 bulehla sb da teringin nk jadi muslimah sejati..kekekeke)
dan sy rasa azam thun baru nie nak buang sgla gmbar kenangan masa sy dgn x's2 balak yg xjadi dlu yg masih ada lg gmbr deols dlm simpanan sy..*ops!!

Nak buat apa lg dikenang sgla zaman lampau dlu!!~
da memang xda jdoh, apapun hidup perlu diteruskan~!*apakah???cam xda kna mengena jer*
wateva la jnji sy nk cuba lakukan perubahan untuk tahun yg baru nti..!~

Erm tgl bape jam jer lg nk countdown..dalam pala otak da plan sgla macam, tp tuela kita merancang tuhan yg tentukan sglanya~!
harap2 ada sinar bahagia untuk sy pada thun yg baru nie..!~*Insyallah*



LoVeaQsHa

2 comments:

~ mizzAmy ~ said...

lor... berat zura skang ni berapa? tengok gambar tak dek lah berisi mana pun.

tak per, slow-slow lah turunkan. mulakan dengan tak makan nasik time malam. insya-Allah, berkesan. then, kena rajin work out lah cam jogging ke. baru lah diet cara sihat. ;)

iezy said...

hamboi2...cik zura asek terkenang zaman dolu kala je eh...wahahaha...

Blog Widget by LinkWithin