Thursday, November 19, 2009

Tetiba Rasa nak makan Bubur Nasi la...

Sejak dmam dr Jumaat lpas, sush betul nak mkan dgn nikmatnyer..~!
Yela tkak nie sakit yg teramat sgt, nak telan air liur pn sush...!~

Dah 4ari lgsg xmakn nasi sbnyer xbole nak hadam dgn betul..!~!
ARi2 asik mkn roti jela, pewut lapar mmg xhengat..~!

Lau dok ngn mama, musti dia ksiankan sy dn buatkn bubur utk sy..!~
Lgpun sy sy ngn ayh jer yg pndi mkn bubur nasi nie..!~!
Yg lain sume xgeti mkan bubur nasi tue, dorg kata xlalu...!!!~

Ish sdap aper bubur nasi tue..!~ Sy xsuka sgt bubur nasi yg penuh sarat ngn pelbagai jenis lauk...~! Cukopla skdar telur masin, sup pns ngn ceraian ayam ckit...!~ *tertelan2 air liur*

Nak tgu ari2 cuti jela nak masak apa yg sy teringin pn..!~ Yela balik keje ari2 smp umah dh pkul 9mlm non adonyer terhegeh2 nk msk dh nk time tdo...!!!~
Bla demam2 nie tekak sy xlalu nk mkn mknan yg sush dhadam jadinyer menu pilihan stiap kali demam msti nk mkn bubur nasi...!~

Cedapnyer bubur2 nasi nie..heaven btl lau dpt mkn skrg, dhla kat ofis skrg sjuk thap nak jd ice dah..!~ Ngn bdan yg xsihat nie, mulala mengidam nk mkn bubur..!# Selagi xdpt, rasa cam xbole idup ngn aman..~!
Demam nie pn sb tnda2 bulan nk jatuh ke riba..Yela nie pun dh nak ujung bulan,wajib bndra Jepun berkibar dgn megahnyer..!!~
*Beshnyer lau dpt mkn bubur nasi nie dlm mangkuk yg cam tembikar tue kn, panas2 pastu mkn plak dgn tlur masin..!!~ Fuhhhhh..sy dh ngidam sesungguh nie...~!

#Lunch nie nak pegi cari bubur nasi kat Sooka Sentral la..Mudah2an adala jual kt sn..!!~ Lau xda tpksala request kt mama xpun mnta resepi nk msk camner bubur nasi tue...~~! *Tlg jgn gelakkan sy, yes sy mmg xthu nk msk bubur nasi tue camner..~!*



LoVeaQsHa

7 comments:

Nurhayati said...

i pun suka bubur nasi.. kalau weekend, breakfast makan bubur nasi hihi

mamaelly said...

ermmm elly peknen kali ni tak lalu mamam bubur la...hehehe

~ Lady ell ~ said...

sedap per bubur nasi...mkn ngan sup ayam mmg heaven...plus sambal belacan goreng...adei,meleleh air liur..:)

semoga zura cepat sihat yer..n jgn kempunan bubur nasi tu.carik sampai dpt.

~ mizzAmy ~ said...

kat mc d kan ada bubur nasik gak. amy suka beli kat mc d je. senang nak dapat kot.

sooka central tuh ada apa ekh?? tak pernah plak masuk situ.

reena said...

kite pon sukeee sgttt mkn bubur... walopun time tak demam.. hihi... alahai msk bubur cane?? sng je yang... msk je nasi cam biase tuh tp make sure air kena byk & slalu kena kaco bile dah mendidih... then jgn lupe masukkan garam...sesedap rase...

take care dear...

Jiey^Mien said...

wahhhh..
nampak sedap jer bubur tu..
tingin gak la..

ikiqzana said...

skali skala mmg sedap mkn bubur ni..

Blog Widget by LinkWithin