Monday, November 30, 2009

Sy da ada baby...

Keterujaan sy nk wat entry nie dr smlm menggelodak2..!~
Tp smlm tpksa btlkan niat sbnyer hmpir 12jam mengharungi jln jem blik kl dr utara..~*naik kematu punggung*/~

Nasib baik weols balik naik bas tp besala lg naik bas mcm2 prob jgk sb xleh nk berenti ikut suka hati jer!~!
Tp sib baikla ada 2org knak2 yg menceriakan keboringan sy dlm bas tue..~!
#Picta non ado sbnyer xda mood sy nyer USB hp tercicir dlm bas time weols nk blik kdah last week..#Tensen biler dpikir2 balik..

Xthula nk gambarkan camner perasaan sy smlm tau biler sorg gurls kid nie tetiba tnjuk arah sy dn sebut "baby" dgn bersungguh2..!~
Time tue ayh dia tgah dukongla kn coz dlm bas krg tergolek plak..!~
Dat gurls kid rsnyer umo dlm 1year kut../~

Kira seat sy blkg seat dat gurl tp blah kiri..her seat blah knan..~!
ms ayh dia dukong mgadap blkg,suddenly dia pndg arah sy then jerit2 sebut; "baby..baby"..dekat 3x (smbl lentok2 kpla kunun sdg mengagah baby)..~!
owh sy amatla terkezut beruk dat time tau..!!~

Biler dia asik ulang byk kali,then her father pn pandangla skli sb sethu ayh dia mn ada lg kids selain ank dia saje..!~
Biler ayh dia pndg weols,then ayah dia ckp mn ader bby..Tp dia stil sebut ngn cr mengagah smbil tgn tnjk arah sy, "baby..baby"..

Alamak rs syahdu plak+takut pn ader..!~ *yela mn thu kn,sometime kids leh nmpk bnd yg kita xnmpk../~
Watnyer ada mkhluk2 xbaik kt area sy,yg menyerupai bby dats y gurls kid tue beria tnjk kt arh sy ada "bby"..
Asik berulang kali dia sebut "baby..baby" smpla tertdo dn lgsg lupa psl bby..!~

Sy cuma pndang jer ke arah suami then trus wat muka blur..!~
Tp sy tetap teringat2 mulut cute tue sebut "baby..baby.."kt arah tempat dudok sy..!~
*Rugi plak xamik picta gurl tue,sgt cute ok ngn mulot bsing xgeti tdo then senyuman mnisnyer yg berserta lesung pipit ngn rmbutnyer yg ala2 curl tue..awesome sguh biler sy teringatkan dia*

Masa borak2 kt tapah ngn 1kapel nie, tetiba jer mamat tue sbut insyallah mn thu masin mulut sy adalah rzeki awk nk timang bby nti..!~ Insyallah..amin.

Biler sy terpikir balik psl gurl yg sbut "baby..baby" arah sy tue, mungkin sb badi ank buah suami sy melekat kt sy lg kot!!!!!!!!!!
Yelah mn xnyer,selama 3ari sy kt kg,ank buah suami asik nk ngn sy jer../~

Smpkan uminyer (adik ipar sy bgang tue) ckap, fahim syok sguh ngn mak langnyer..
Asik nk ngan mak lang jer, berborak2 ngn mak lang kemain beria lg..~!
Yer,sy sgt terkezut sb ank buah suami msti nk berckap dgn sy smbl guna bhsa dia then ktwa beria cam dia thu sgt apa yg dia borak..~!

Sy wat andaian sdri mgkin dia thu mak lang dia xsuka ngn umi dia jd lebih baik dia wat baik ngn sy..~!*apa pnyer mkcikla sy nie kn??*
atau mgkin dia nk bg sy gembira sb dia thu sy xda ank lg kut???!!!!!!!!
erm ntahla sy pndi2 wat andaian sdri..*hiks..hiks..hiks..*

Rugi plak xamik gmbr fahim dn asfa..~!
At least bole lpas windu kt picta deols../~ *even sy bgang ngn adik ipar,tp xtergamak nk wat kt ank dia camtu sb ank dia mmg rapat ngn sy..so closed/!~
Asfa plak ank mber sy ms weols keje tmpt lama dlu..~! Rindunyer kt dorg berdua,terbayang2 wjah deols dn bau dorg smp skrg sy rs stil melekat kt bdn sy..huwaaaaaaaaaaa nie yg nk nanes nie..

xsbr nk ada bby sdri..gewam tgk bju2 bby yg kiut2 n santek2 sume..!~
rindu nk tgk fahim mdi ngn hapynyer dlm bath tub dia..!~smbl mulot non stop bork2 wit maklang dia../~ then teringat Asfa yg lena tdo dlm pangkuan sy ms sy dodoi2kan dia..
What a such lovely momenz...............

/> My bos also da mula tny2 biler sy nk ada bby..dia kta dh lm tgu da gud news from sy tp stil snyap jer..!~owh lau dia xsbr nk tgu sy nie lgla 300juta kali xsbr nk tgu news keramat tue./~Hope sy dn suami xkan ada mslh lg dn weols perlu keje lebih keras pasni..~! Hope our honeymoon yg akn tiba xlm lg tue membuahkan hasil,yg klakarnyer my bos siap nk bg cuti smgu suh sy honeymoon..~! (xkan bg cuti jer bos,sponsorla skli tmpt penginapan yg romantic2 gitew..sib baik boss xda blog dn xthu pn kewujudan blog!!sy rsla..) Hope adala rzeki sy dn mber2 yg senasib dgn sy nk ada bby sdri next year..


LoVeaQsHa

4 comments:

Ena Qalinsya said...

ish adik ni kan..wat akk truja jek... takpe..sabar ye sayang...

Gieyana said...

mesti cute jer kanak2 tue kan..insyaallah ada rezeki Zura tue yer..sabar k..:)

~ Lady ell ~ said...

ye ye je zura nih.ingat betul2 dh nk dpt bb....insya'allah,tah2 tak lam lg tu.dh ada bau2 nih.:)

zura@iwan said...

insyaAllah ada rezeki zura nnti yer...

Blog Widget by LinkWithin